login leden
nieuws  19-09-2019 

Bni-lid Anja Dirks draagt voorzitterschap ECIA over

 

Anja Dirks (Studio id+) heeft afgelopen week tijdens de jaarvergadering van de ECIA in Bilbao afscheid genomen. Na vijf jaar voorzitterschap heeft zij dit overgedragen aan Martin Thörnblom (BÖIA) . Anja: “De afgelopen vijf jaar heb ik mij met ontzettend veel plezier, passie en voldoening ingezet voor deze prachtige organisatie. Ik heb de organisatie zien groeien, verder zien professionaliseren en ik ben ontzettend trots op alles wat de afgelopen periode, met een fantastisch bestuur, is bereikt. Ik wil iedereen met wie ik via de ECIA in contact ben gekomen bedanken voor de mooie samenwerkingen! Voor mijzelf komt er meer ruimte om mijn snelgroeiende bureau nog meer aandacht en tijd te geven”.

 

In de jaarvergadering heeft het bestuur het werk van het afgelopen jaar gepresenteerd. Daarbij lag er een sterke focus op onderwijs, regulering binnen de beroepsgroep en partner- en relaties met leden en andere organisaties.  Leden die bezig zijn met titelbescherming of vormen van afbakening van het beroep kunnen hiervan kunnen profiteren. Binnen het onderwijs werken we aan het updaten van de Charter en een netwerk voor opleidingen en onderwijs. Ook is er een sterke focus geweest op de relatie met andere organisaties zoals de Internationale Federatie van interieurarchitecten/ontwerpers (IFI) en de Architects Council of Europe (ACE)”.

 

De ECIA board bestaat nu uit Martin Thörnblom (AT) / President, Loes Bliek (NL) / Secretary General, Dominic Haag-Walthert (CH) / Treasurer, Teresa Casas (ES), Sophie Green (DE), Tüüne-Kristin Vaikla (EST) and Jeremy Williams (NO) / board members.

 

 

ECIA

De ECIA, European Council of Interior Architects,  is in 1992 opgericht om een Europees netwerk voor interieurarchitecten en ontwerpers te vormen en het vak te intensiveren en voortdurend te blijven ontwikkelen. Inmiddels hebben veertien nationale organisaties voor interieurarchitecten en ontwerpers – en daarmee maar liefst zo’n 10.000 interieurarchitecten en ontwerpers in Europa – zich aangesloten bij de ECIA. Binnen Nederland zijn dat de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) en het Bureau Architectenregister (als institutioneel lid). De ECIA streeft naar een algemene erkenning van het beroep door de publieke en wetgevende instanties op lokaal, nationaal en EU-niveau.

 

Over Studio id+

Ir. Anja Dirks – Geluk is eigenaar van het Utrechtse bureau Studio id+. Het bureau richt zich op het ontwerpen van gezonde omgevingen vanuit de beleving van de mens en opereert op het snijvlak van interieur, architectuur en onderzoek. Ontwerpen dragen aantoonbaar bij aan het welzijn van de gebruikers. Vanuit het baanbrekende onderzoek ‘Ruimte voor Vergetelheid’ – over dementie en interieur – zijn inmiddels onder meer diverse interieurs voor woonzorggebouwen gerealiseerd. Deze zijn inmiddels aansprekende voorbeelden in binnen- en buitenland  geworden en bekroond met verschillende prijzen. Het bureau werkt echter veel breder. Recente werken zijn o.a. aan een nieuw kantoor voor een familiebedrijf, het interieur voor het hoofdkantoor van jeugdhulp organisatie Kenter in Haarlem en het onderzoek ‘Millennial Office’. Naast haar bureauwerkzaamheden is Anja commissielid voor de commissie beroepservaring van bureau architectenregister en projectleider voor het platform ‘here comes the sun’ van Atelier Rijksbouwmeester.

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid