login leden
nieuws  05-02-2024 

Titel als kroon op carrière voor Vivian Bruntink

 

Vivian Bruntink, Interieurarchitect bij ARX, HKU Master interieurarchitectuur, HBO Bouwkunde Saxion, zelfstandige route. 

 

Na het behalen van mijn HBO-diploma Bouwkunde aan het Saxion in Enschede, heb ik in 2020 met succes mijn Master Interieurarchitectuur aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht afgerond. Direct na het behalen van mijn masterdiploma ben ik gestart met de Beroepservaringsperiode (BEP), een uitdagende fase die me de mogelijkheid bood om het maximale uit mijn vak te halen en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Aangezien ik de enige persoon was op ons kantoor werkzaam binnen de discipline interieur, zocht ik extern naar een mentor om me tijdens de BEP te begeleiden.

 

Voor mij was de beroepservaringsperiode een logisch vervolg op mijn eerdere opleidingen. Waar mijn master vooral gericht was op onderzoek, bood de BEP de kans om het dagelijkse ontwerp- en uitvoeringstraject volledig te doorlopen. Zo kwam ik in aanraking met alle facetten van het vakgebied. De mate waarin je in aanraking komt met de gevraagde eindtermen hangt natuurlijk af van de mogelijkheden binnen het bedrijf waar je werkt. Dankzij de kans die ARX mij bood om in 2019 de interieurafdeling van het bedrijf op te zetten, kwam ik op een natuurlijke manier al in aanraking met alle eindtermen. Het bijhouden van het logboek en het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan voelde dan ook wel eens als een schoolse opdracht. Echter gaf het me ook de gelegenheid te reflecteren op mijn werkzaamheden en over mijn positie binnen het vakgebied. Iets waar in de praktijk niet altijd tijd voor is!

 

Ik kijk positief terug op de beroepservaringsperiode. Het voelt voor mij als de spreekwoordelijke kers op de taart binnen het vak dat ik altijd al wilde uitoefenen. De BEP daagde me uit en gaf me een goed gevulde rugzak om mijn carrière te starten. Daarnaast draagt de beschermde titel interieurarchitect bij aan erkenning voor de kunde en vaardigheden die ik door de jaren heen heb opgedaan tijdens mijn studies en werkervaring. Met het behalen van de BEP en daarmee de interieurarchitectentitel ging een lang gekoesterde droom in vervulling!

 

Meer ervaringen met de beroepservaringsperiode via BEP of PEP lezen? Kijk dan hier

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid