login leden
nieuws  03-04-2024 

125 jaar Miele dealerevent

Mijlpaal in kwaliteit en innovatie

 

Het Miele Experience Center in Vianen werd in maart omgetoverd tot een levende tijdlijn voor de viering van het 125-jarig jubileum van Miele. Op dit unieke evenement, dat verspreid over acht avonden bijna 1400 partners samenbracht, was onze community manager namens de BNI uitgenodigd. De avond bestond uit een nostalgische reis door de rijke geschiedenis van Miele, waarbij de aanwezigen de evolutie van het bedrijf door de jaren heen konden ervaren. De mijlpalen en innovaties die Miele hebben gevormd tot het gerenommeerde merk dat het vandaag de dag is, werden in de schijnwerpers gezet. Het werd een avond met een unieke kijk op duurzame en innovatieve oplossingen door de jaren heen en een blik vooruit met de nieuwste jubileummodellen van Miele. Als blik op de toekomst was er voor de aanwezige dealers een eerste preview van de nieuwe inbouwcollectie  kleur die binnenkort op EuroCucina 2024 in Milaan wordt getoond!

 

Miele in Pearl Beige

 

Bezoek de stand van Miele (16-21 april) in Milaan om deze nieuwe kleur (Pearl Beige) te bewonderen. Na de EuroCucina volgt meer informatie over de introductie op de Nederlandse markt.

 

 

 

1969 – Het eerste Miele inbouwfornuis

 

De Nederlandse standaard keuken

In de jaren ’60 breekt ook in Nederland de standaardkeuken door. Een aanrecht met vaste kastjes en laden volgens een logische efficiënte indeling. Soms zelfs met ingebouwde apparaten en functionaliteiten. Het standaard ontwerp van Piet Zwart stond in de jaren ’60 in honderdduizenden keukens. Daarna kwamen er meer merken en modellen op de markt en zouden ook andere kleuren en uitvoeringen in de keuken doorbreken.

 

Miele keukens en inbouwapparatuur

Hoogste tijd om dan ook op de Miele Manier keuken en inbouwapparaten te ontwerpen. In 1969 start Miele met de inbouwkeuken ‘Studio M’. Inbouwapparaten en keukenmeubelen vormen vanaf dat moment een harmonieuze eenheid die efficiënt werken in de keuken mogelijk maakt.

Uiteindelijk neemt Miele in 2005 afscheid van de productie van keukens en concentreert zich volledige op het ontwikkelen van keukenapparatuur.

 

 

 

Onze community manager Evaline tijdens de Miele tijdreis in maart ‘24

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid