login leden
nieuws  06-11-2019 

Nominatie BiermanHenket Interieur van het Jaar

De Architectenweb Award voor Interieur van het Jaar ging dit jaar naar Happel Cornelisse Verhoeven voor het interieur van De Lakenhal.  BiermanHenket was een van de genomineerden. De jury vond de transformatie van De Beurs van Berlage met vakmanschap is uitgevoerd en constateerde dat het architectenbureau over alles goed heeft nagedacht, van grote ingrepen tot zelfs details als een voeg of de kleur van het geglazuurde keramiek. Dit voorjaar organiseren we een bezoek voor leden onder leiding van bni-lid BiermanHenket om nog meer te weten te komen genoemde details. Lees onderstaand de beoordeling van de jury.

 

foto: Joep Jacobs

 

foto: Roos Aldershoff

 

De Beurs van Berlage is met de realisatie van een nieuw entree- en ontvangstgebied, een logistieke backbone, expositiezalen in het souterrain en de renovatie van een aantal publieke ruimtes en multifunctionele zalen geschikt gemaakt als publiekstrekker in het drukke stadscentrum van Amsterdam. Met slimme, zorgvuldig ontworpen ingrepen verbeterden de ontvangst, beleving, routing en functionaliteit. Moderne materialen en kleuren voegen zich nu verrassend en respectvol met het architectonisch erfgoed van Berlage. Iets wat de jury, volgens de fraaie toelichting bij de nominatie, lijkt te beamen. ‘De jury vindt dat de transformatie met vakmanschap is uitgevoerd. Ze constateert dat het architectenbureau over alles goed heeft nagedacht, van grote ingrepen tot zelfs details als een voeg of de kleur van het geglazuurde keramiek. Het nieuwe entreegebied werkt uitnodigend. Dat de architecten tegelijkertijd de ingrepen zo ingetogen heeft gehouden, krijgt grote waardering van de jury.’

nieuws  05-11-2019 

vacature senior interieurarchitect / ontwerper bij OdV interieurarchitecten

OdV interieurarchitecten is een dynamisch ontwerpbureau met een breed scala aan opdrachten. We ontwerpen en realiseren interieurs die bijdragen aan de identiteit van onze opdrachtgevers, en zijn ervan overtuigd dat een inspirerende en goed ontworpen omgeving positief bijdraagt aan het functioneren van mensen. Daarvoor kruipen we in de huid van de gebruiker, maken we realistische ontwerpen en zijn we graag de regisseur van het hele proces; van schets tot realisatie. We werken met een gedreven en enthousiast team aan mooie projecten, veelal in het publieke domein: bibliotheken, onderwijs, innovatieve werkomgevingen voor (semi)overheden. We zetten samen met onze opdrachtgevers in op duurzaamheid en circulariteit.

 

 

Om invulling te geven aan onze ambities zijn we op zoek naar een:

 

senior interieurarchitect / ontwerper  m/v

 

Functieomschrijving
Als senior interieurarchitect ben je een belangrijke speler binnen het team. Met je enthousiasme en proactieve houding weet je opdrachtgevers en collega’s te inspireren en motiveren. Je hebt goede ontwerpkwaliteiten en werkt veelal in teamverband aan projecten van tien tot tienduizend vierkante meter. Je kent je kwaliteiten en bent leergierig om deze uit te breiden. We zoeken iemand die zich het OdV DNA eigen wil maken en samen met ons wil bouwen aan de (inhoudelijke) groei van het bureau.

 

Wat we vragen
– HBO geschoold, -werk en denkniveau
– communicatief vaardig en teamspeler
– ervaring met en up-to-date kennis van Vectorworks, Photoshop, Indesign
– een positieve mindset
– een flexibele en proactieve houding
– oog voor detail
– bouwkundige kennis is een pré

 

Organisatie / werkomgeving
OdV interieurarchitecten is een groeiend ontwerp- en projectmanagementbureau met een platte organisatie. Alle lijnen zijn kort en we werken in een informele sfeer samen in een open goed ingerichte kantooromgeving met de nieuwste software. Onze groene locatie in Assen heeft een prima bereikbaarheid met zowel eigen- als openbaar vervoer.

 

Wat we bieden
– een dienstverband van 32 – 40 uur in de week
– uitzicht op een vast contract
– werken in een creatief team
– goede secundaire arbeidvoorwaarden
– een groene werkomgeving

 

Reageren of meer informatie
Je kunt je sollicitatie voor deze functie sturen naar: vacature@odv-interieurarchitecten.nl

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ton Overtoom op 06 22924406.
Borgstee 23b, 9403 TS Assen, 0592-407970, www.odv-interieurarchitecten.nl

nieuws   

geslaagde bni bike tour DDW

🚲🚲De bni bike tour DDW op 24 oktober jl. was een groot succes. We zijn gestart met een presentatie door Judith van Vliet. Haar Color Forward Presentatie sloot aan op het openingsartikel uit onze laatste NOOK. Daarna stapten we op de fiets en bezochten diverse locaties waarin we ons vooral gericht hebben op het ontmoeten van jong talent. Leeuwerik Plaat en Vectorworks Benelux leverden een bijdrage aan deze tour. De derde editie bni bike tour volgt. Stay tuned #bnibiketour.

 

 

 

 

 

 

 

 

Film:

nieuws  23-09-2019 

vacature interieurontwerper BiermanHenket

BiermanHenket heeft een volwaardige interieurstudio. Een team van interieurarchitecten ontwerpt interieurs en inrichtingselementen voor nieuwe en bestaande gebouwen: van een complete herinrichting (op basis van de principes van Het Nieuwe Werken) tot het interieur van een publieksgebouw of een woning.

 

JE PROFIEL

Wij zijn op zoek naar een interieurontwerper met:

 

Wij zoeken een interieurontwerper met technische kennis van het vervaardigen van meubilair, kennis van producten , affiniteit met detail, kleur en materiaal, leergierig en op zoek naar vernieuwing en verbetering.

 

GEINTERESSEERD?

Stuur voor 20 oktober jouw motivatiebrief, cv en beknopt portfolio naar vacature@biermanhenket.nl  t.a.v. mevr. Y. Segers, met vermelding van ‘vacature interieurontwerper’.

 

nieuws  19-09-2019 

Bni-lid Anja Dirks draagt voorzitterschap ECIA over

 

Anja Dirks (Studio id+) heeft afgelopen week tijdens de jaarvergadering van de ECIA in Bilbao afscheid genomen. Na vijf jaar voorzitterschap heeft zij dit overgedragen aan Martin Thörnblom (BÖIA) . Anja: “De afgelopen vijf jaar heb ik mij met ontzettend veel plezier, passie en voldoening ingezet voor deze prachtige organisatie. Ik heb de organisatie zien groeien, verder zien professionaliseren en ik ben ontzettend trots op alles wat de afgelopen periode, met een fantastisch bestuur, is bereikt. Ik wil iedereen met wie ik via de ECIA in contact ben gekomen bedanken voor de mooie samenwerkingen! Voor mijzelf komt er meer ruimte om mijn snelgroeiende bureau nog meer aandacht en tijd te geven”.

 

In de jaarvergadering heeft het bestuur het werk van het afgelopen jaar gepresenteerd. Daarbij lag er een sterke focus op onderwijs, regulering binnen de beroepsgroep en partner- en relaties met leden en andere organisaties.  Leden die bezig zijn met titelbescherming of vormen van afbakening van het beroep kunnen hiervan kunnen profiteren. Binnen het onderwijs werken we aan het updaten van de Charter en een netwerk voor opleidingen en onderwijs. Ook is er een sterke focus geweest op de relatie met andere organisaties zoals de Internationale Federatie van interieurarchitecten/ontwerpers (IFI) en de Architects Council of Europe (ACE)”.

 

De ECIA board bestaat nu uit Martin Thörnblom (AT) / President, Loes Bliek (NL) / Secretary General, Dominic Haag-Walthert (CH) / Treasurer, Teresa Casas (ES), Sophie Green (DE), Tüüne-Kristin Vaikla (EST) and Jeremy Williams (NO) / board members.

 

 

ECIA

De ECIA, European Council of Interior Architects,  is in 1992 opgericht om een Europees netwerk voor interieurarchitecten en ontwerpers te vormen en het vak te intensiveren en voortdurend te blijven ontwikkelen. Inmiddels hebben veertien nationale organisaties voor interieurarchitecten en ontwerpers – en daarmee maar liefst zo’n 10.000 interieurarchitecten en ontwerpers in Europa – zich aangesloten bij de ECIA. Binnen Nederland zijn dat de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) en het Bureau Architectenregister (als institutioneel lid). De ECIA streeft naar een algemene erkenning van het beroep door de publieke en wetgevende instanties op lokaal, nationaal en EU-niveau.

 

Over Studio id+

Ir. Anja Dirks – Geluk is eigenaar van het Utrechtse bureau Studio id+. Het bureau richt zich op het ontwerpen van gezonde omgevingen vanuit de beleving van de mens en opereert op het snijvlak van interieur, architectuur en onderzoek. Ontwerpen dragen aantoonbaar bij aan het welzijn van de gebruikers. Vanuit het baanbrekende onderzoek ‘Ruimte voor Vergetelheid’ – over dementie en interieur – zijn inmiddels onder meer diverse interieurs voor woonzorggebouwen gerealiseerd. Deze zijn inmiddels aansprekende voorbeelden in binnen- en buitenland  geworden en bekroond met verschillende prijzen. Het bureau werkt echter veel breder. Recente werken zijn o.a. aan een nieuw kantoor voor een familiebedrijf, het interieur voor het hoofdkantoor van jeugdhulp organisatie Kenter in Haarlem en het onderzoek ‘Millennial Office’. Naast haar bureauwerkzaamheden is Anja commissielid voor de commissie beroepservaring van bureau architectenregister en projectleider voor het platform ‘here comes the sun’ van Atelier Rijksbouwmeester.

 

nieuws  10-09-2019 

Smart Workplace Design Summit

De Smart Workspace Design Summit is op 17 en 18 oktober in Taets Amsterdam. Bni is partner van dit tweedaagse evenement over de toekomst van design en technologie in de werkomgeving en het welzijn van mensen. Er is een line-up van internationale sprekers, conferenties, een expo, workshops en veel interactieve sessies en zelfs ochtendmeditaties. Op 16 oktober zijn er ‘site-visits’ voor snelle inschrijvers, voorafgaand aan het event. O.a. UN Studio, Danone, We Work, Microsoft en De Goede Doelen Loterijen worden bezocht. De doelgroep is werkplek-, HR-, Facility- en Real Estate-professional, interieurarchitect, ontwerper en zakelijke leider. Bni-leden ontvangen een mail over korting.

 

nieuws  09-09-2019 

SIRE start campagne ‘Waarder het. Repareer het’

 

 

Met de campagne ‘Waardeer het, Repareer Het’ wil het Nederlanders aanzetten om kapotte spullen een tweede leven te geven door ze te repareren. Er is een brede campagne gericht op consumenten ontwikkeld met een online platform ‘Waardeer het, Repareer Het’ dat consumenten helpt om zelf aan de slag te gaan. Voice-assistent voor Google Home en Google Assistent worden ingezet om repareren eenvoudiger te maken. Er is op inhoud samengewerkt met meerdere partijen. Prof. Dr. Ir. Ruth Mugge, hoogleraar Ontwerpen voor Duurzaam Consumentengedrag aan de TU Delft is als wetenschapper verbonden aan de campagne. De Campagne speelt ook in op een dubbele moraal die de Nederlander heeft rondom het onderwerp Repareren, aldus Lucy van der Helm, directeur van SIRE : “Aan de ene kant zegt 79% van de Nederlanders hun spullen eerst te repareren en het zonde te vinden om spullen weg te gooien, maar aan de andere kant gooien we gemiddeld per persoon per jaar alleen al 18 kilo elektrische apparaten, 15 kilo textiel en 16 kilo overige spullen, zoals meubels en speelgoed, weg. Terwijl naar schatting een kwart tot de helft hiervan nog te repareren is. We willen de waarde van onze spullen én de waarde van repareren onder de aandacht te brengen. Daarmee maken we Nederland met z’n allen een beetje mooier. En handiger.”

nieuws  11-07-2019 

Afscheid Jeroen van Dijk

Jeroen van Dijk heeft na totaal zeven jaar bni-bestuur, waarvan de laatste vier jaar voorzitterschap, afscheid genomen tijdens de ALV van 20 juni jl. De leden hebben ingestemd met het tijdelijk voorzitterschap van Jaap Molenaar en Brenda van der Laan. Jeroen heeft zich destijds kandidaat gesteld omdat hij het heel belangrijk vond om de continuïteit van de bni te waarborgen. Daarnaast was het mogelijk afschaffen van de titel interieurarchitect voor hem een extra motivatie. De bni bestond in 2018 vijftig jaar en is door het hele team van het bestuur tot een hoger plan getild. De titel is voor de toekomst geborgd en het bni-kantoor zit op de werkvloer met alle relevante beroepsverenigingen en brancheorganisaties. Daarnaast is er een nieuwe samenwerking met de Belgische beroepsvereniging AINB bewerkstelligd. Daar is een fantastisch mooi nieuw ledenmagazine “NOOK” uit voort gekomen en deze samenwerking gaat steeds verder. Ook de website en nieuwsbrief zijn volledig vernieuwd.

 

De bni hoopt het huidige bestuur snel met een aantal leden uit te breiden zodat het takenpakket per persoon kleiner en specifieker wordt. Dit is niet eenvoudig. Hoe meer bestuursleden, hoe meer we voor de interieurarchitect en het vak kunnen betekenen. Jeroen kijkt met plezier en een goed gevoel terug op zijn bni-periode. Het bureau is op sterkte en aan de voorkant klaar voor de toekomst De “bni zomer meeting” getuigde van een frisse wind en was tevens een mooi moment om te stoppen. Uiteraard blijft Jeroen lid en is hij, net als veel voorgangers, altijd in beeld voor vragen vanuit de vereniging.

 

 

Martijn Pauw fotografie

 

Lees hier het interview met Jeroen van Dijk uit het bni 50 jaar magazine (november 2017)

nieuws  17-06-2019 

NOOK #2 Holiday is uit!

NOOK Holiday is recent op de mat gevallen bij onze leden en abonnees. In dit nummer o.a. hospitality-expert Kim Jansen-Alderden over het ultieme hospitality gevoel en Rene van Schie over de ontwikkelingen in de metropoolregio Amsterdam en de rol van interieurarchitecten in deze opgaven. Maar ook het kleinste hotel van Antwerpen, een drijvend vakantieverblijf, een holistisch concept op Ibiza, interieurdesign voor superjachten, glamping en nog veel meer.

nieuws   

bni zomer meeting 2019

De bni zomer meeting op 20 juni in het recent meest duurzaam verbouwde pand van Nederland van De Goede Doelen Loterijen was een succes. Edward van der Poll (spatial & conceptual designbureau D/DOCK) en Yolanda Loudon presenteerden een mooi staaltje co-creatie. Alle betrokken partijen werkten samen met het hoogst haalbare Breaam outstandig als resultaat. Remy Heijer (koploper in Duurzame Jonge 100 en projectmanager bij Dutch Green Building Council) presenteerde de duurzame vergelijkingstool INSIDE/INSIDE. Na een borrel & bite in La Lotteria werd deze zonnige avond om 22 uur afgesloten.

 

 

bni zomer meeting 2019

 

 

 

 

 

oudere berichten

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid