login leden
nieuws  03-10-2022 

Waarom zijn er in Nederland nog geen PhD programma’s voor interieurarchitectuur?

Onderzoek en verdieping,
de opleiding tot interieurarchitect kenmerkt zich de laatste jaren sterk met deze twee woorden. Door de invoering van de Master Interieur heeft onderzoek een belangrijke plaatst ingenomen in het curriculum van de studenten en dit begint nu zijn vruchten af te werpen.
De Architect heeft afgelopen jaar een aantal interessante artikelen geschreven over de Master Interieur aan de diverse academies.

BNI werkte mee aan het laatste afrondende artikel en wij zien dat de toevoeging van de Master aan de opleiding tot interieurarchitect zeer positief is.
De Master levert een grote bijdrage aan een ‘social attitude’ voor het vak, waarmee vanuit onderzoek ontwikkelde ruimtes ‘vernieuwen’ maar ook meer impact genereren op gebruikers en samenleving.

In het grotere geheel zouden wij zelfs nog een stap verder willen gaan en staan wij dus ook achter het idee dat er in Nederland PHD opleiding hoort te zijn voor Interieur Architectuur.  Dit laatste werd ook onderstreept tijden ons Europees overleg met de ECIA in Florence afgelopen weekend waar de eerste stappen zijn gezet om dit verder op te gaan pakken vanuit de ECIA charter.

 

#BNI #ECIA #interieurarchitectuur #masterinteriorarchitecture #phd #deArchitect #FransBevers #bureauarchitectenregister

 

Lees hier het artikel uit De Architect van 29 september jl. waarin de vraag centraal staat wat de positie is van de masteropleidingen interieurarchitectuur ten opzichte van de gevestigde instituten zoals de TU en de Academie van Bouwkunst. Na de interviewreeks die je kunt lezen op De Architect interviewde Frans Bevers voor dit artikel Madeleine Maaskant, Jorrit Rosema, Taco Hylkema en Hans Venhuizen in de zoektocht naar een antwoord.

 

https://www.dearchitect.nl/276360/waarom-zijn-er-in-nederland-nog-geen-phd-programmas-voor-interieurarchitectuur

 

nieuws   

Inzicht in eigen kracht en kernwaarden. Titel voor Mieke Bloem

© Pim Geerts

 

Mieke Bloem – Master Interieurarchitectuur HKU – zelfstandige route BEP

 

“Yes, eindelijk mag ik mijzelf interieurarchitect noemen! Hier ben ik ontzettend trots op gezien het traject wat ik doorlopen heb om deze titel uiteindelijk te behalen.

 

In 2011 ben ik begonnen aan de hbo-opleiding Interior Design & Styling aan Saxion Next in Deventer. Hier ben ik in 2016 aan afgestudeerd. Direct hierop aangesloten ben ik gestart met de Master Interieurarchitectuur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens deze Master heb ik voornamelijk geleerd mij te verhouden tot sociaal-maatschappelijke vraagstukken, en door middel van onderzoekend ontwerpen hier passende en innovatieve ontwerpoplossingen voor te vinden. In 2018 ben ik afgestudeerd aan deze Master.

 

Ik heb een grote fascinatie voor architectuur en kwam na het afstuderen terecht bij opZoom architecten in Arnhem waar ik inmiddels 3,5 jaar werkzaam ben. Hier zit ik goed op mijn plek en werk ik aan diverse en uitdagende projecten. Tijdens de master wist ik al dat ik de Beroepservaringsperiode (BEP) wilde starten nadat ik afgestudeerd zou zijn. Al snel was ik ingeschreven voor mijn startgesprek voor de zelfstandige route van de BEP.

 

Omdat ik werkzaam ben bij een architectenbureau waar voornamelijk architecten werken heb ik een externe mentor gehad tijdens mijn BEP. Hiervoor heb ik Susanne Bakkenist van Spacemonkey benaderd. Ik vond het erg prettig om Susanne als mentor te hebben tijdens dit proces. We hadden contact over de voortgang in het algemeen, dingen waar ik tegenaan liep, maar ook over de ontwikkeling op werk en als persoon. Maar ook vooral over mijn visie als ontwerper en die scherp te krijgen.

 

Allereerst zag ik de BEP als een enorme drempel en iets wat ik nog ‘’moest doen’’. Het was dan ook soms moeilijk om er constant mee bezig te zijn. Al helemaal na een drukke werkweek. Maar uiteindelijk gaf het me veel inzichten binnen het werkveld en waar ik nou precies mee bezig was of waar ik nog meer kennis in moest vergaren. De BEP leert je door de eindtermen en competenties bewust kijken naar je werkzaamheden en hierop te reflecteren. Daarnaast duik je de diepte in om je visie als interieurarchitect nog helderder in beeld te krijgen en daarbij krijg je nog meer inzicht in waar je krachten liggen als ontwerper en welke kernwaarden je belangrijk vindt. Al met al een leerzame periode die bijdraagt aan mijn ontwikkeling.

 

Ik zie de titel als een erkenning voor de studiejaren vooraf, maar ook de opgedane kennis en ontwikkeling tot nu toe. Nog steeds sta ik aan de start van mijn carrière en wil ik mijzelf constant blijven ontwikkelen als interieurarchitect. “

 

 

© opZoom architecten – Nieuwe Kerk Arnhem – Hergebruik kerkbanken

 

 

© Fotografie: Klaas Tuin, opZoom architecten – Nieuwe Kerk Arnhem – Entree met begeleidende wand van hergebruikte kerkbanken

 

 

nieuws  02-10-2022 

Naar meubelbeurs Brussel begin november?

 

 

De nieuwe slogan voor 2022 ‘Bubble up your business’ is een knipoog naar het succes van de beurs van november 2021 die ondanks de onzekerheid en maatregelen nauwelijks terugval in bezoek kende.

Brussel verwelkomt je graag met goed gevulde hallen en in een feestelijke sfeer met champagne-bubbels. Met 20% meer exposanten ten opzichte van 2021 en 5000m² aan extra oppervlakte wordt het aanbod steeds groter.

De Meubelbeurs Brussel  wordt gehouden van zaterdag 6 tm woensdag 9 november 2022. Meer info:

www.furniturefairbrussels.be

 

Wil je de beurs bezoeken? Vraag hier een promotiecode voor een gratis tickets ter waarde van 20 euro per ticket op

 

nieuws  28-09-2022 

NOOK Japan is uit!

 

NOOK presenteert onze eerste landenspecial, over Japan. Het land van de rijzende zon is een van de meest vooruitstrevende en innovatieve landen als het gaat om interieurarchitectuur, met ingenieuze en fantasierijke ontwerpen, en zeer gewaardeerde tradities en vakmanschap. Voor dit nummer interviewden we 14 vooraanstaande hedendaagse Japanse architecten, waaronder Kengo Kuma, Sou Fujimoto en Hiroshi Nakamura. We bespraken hun holistische benadering, waarbij interieur en exterieur in elkaar overvloeien en elkaar aanvullen, en tonen in ons Japan nummer veel inspirerende en verrassende voorbeelden daarvan.

 

Dinsdagmiddag 27 september jl. hebben we deze NOOK in de sfeervolle ambiance van Wonders Chair Gallery in Utrecht, waar momenteel Japans puur vakmanschap uit de Karimoku case study door Norm Architects wordt gepresenteerd, gelanceerd.  Binnenkort vind je de foto’s hier.

 

BESTEL NOOK JAPAN NU HIER

 

 

 

 

 

 

nieuws  19-09-2022 

Interieur en architectuur filmmiddag 7-10 op AFFR

BNI nodigt je uit op vrijdagmiddag 7 oktober voor een bijzondere filmmiddag. Het festival toont van 5-9 oktober de beste documentaires, spannendste speelfilms en de meest fascinerende shorts over de stad en architectuur. Met premières, nog niet eerder ontdekte films, live-interviews en inleidingen met filmmakers en deskundigen.

 

Het delen van gedachten over de ruimte van een cel en de betekenis van opsluiting staat centraal in 1986 or A Sphinx’s Interior.  Na de film gaat onze NOOK editor in chief Thierry Somers in gesprek met architect en EGM Architecten partner Arno van Schaik, als ervaringsdeskundige met penitentiaire projecten, en met de maker van deze film Robert Glas.

 

Na een korte pauze met een drankje gaan we naar de zaal voor een live interview door architectuurhistoricus Catja Edens met Dorte Mandrup. Verwacht een gesprek over het werken van vrouwelijke architecten in een nog altijd door mannen gedomineerd vakgebied.  Helpt het benadrukken van het ‘vrouwelijke’ bij het verbeteren van de positie van vrouwen of werkt het juist averechts? Hierna wordt Another Kind of Knowledge: a Portrait of Dorte Mandrup getoond; de nieuwe documentaire over Mandrups werk en haar kijk op architectuur in relatie tot het landschap.

 

bni-leden melden zich gratis aan via onderstaand formulier. Er zijn vooralsnog max 30 tickets en vol is vol.

Niet leden kunnen zelf tickets bestellen – 11,75 per film. 

BNA-leden kijken hier.

 

BNI & AFFR 1986 OR A SPHINX’S INTERIOR & TALK

 

 

 

Toen architect Carel Weeber in 1986 de opdracht kreeg voor het ontwerp van de Schiegevangenis in Rotterdam, liet hij een 1:1-model bouwen van een van de gevangeniscellen. Bijna vier decennia later herbouwde filmmaker en kunstenaar Robert Glas de testopstelling van Weeber en nodigde hij drie personen uit om het model te verkennen. Terwijl de acteur die de jonge Weeber moet verbeelden zich verdiept in de mock-up, delen de oudere Weeber en de voormalige gevangene Jonathan hun gedachten over de ruimte. 1986 roept vragen op over de rol van de architect in het gevangeniswezen en confronteert ons met wat het betekent om iemand op te sluiten. Hoe wordt een leven beïnvloed door eenzame opsluiting?

 

15.00 – 16.15 uur zaal 3

 

 

BNI/BNA & AFFR ANOTHER KIND OF KNOWLEDGE & TALK

 

Architectuurhistoricus Catja Edens interviewt Dorte Mandrup. Een gesprek over het werken van vrouwelijke architecten in een nog altijd door mannen gedomineerd vakgebied. Helpt het benadrukken van het ‘vrouwelijke’ bij het verbeteren van de positie van vrouwen of werkt het juist averechts? Na afloop wordt Another Kind of Knowledge: a Portrait of Dorte Mandrup getoond, de nieuwe documentaire over Mandrups werk en haar kijk op architectuur in relatie tot het landschap.

Another Kind of Knowledge: A Portrait of Dorte Mandrup

 

In een carrière van een kwart eeuw heeft architecte Dorte Mandrup haar stempel gedrukt op het Scandinavische landschap. Haar ontwerpen zijn altijd nauw verbonden aan hun context en leggen de essentie van elke plek vast. Het portret van Marc-Christoph Wagner en Simon Weyhe is een ode aan Mandrups carrière en haar manier van werken. De documentaire laat Mandrups uitgebreid aan het woord en toont prachtige beelden van de gebouwen die haar unieke en persoonlijke ontwerpstrategie weergeven.

 

16.45 – 17.30 uur zaal 1

play-sharp-fill

 

 

bni leden bestellen een gratis ticket via onderstaande link. Bestel alleen een ticket als je ook echt gaat komen aub!

 

Programma

14.30 inloop

15.00 film 1 A sphinx Interior met talk

16.15 break

16.45 interview Dorte Mantrup en film

18.30 afsluiting met een drankje

 

Locatie: Lantaren Venster – Otto Reuchlinweg 996 –  3072 MD Rotterdam, N

 

Ja ik kom naar de Interieur & Architectuur filmmiddag op AFFR 7-10-22
 
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door bni partner Vola Nederland – Peter de Jong / Country Manager.

 

 

 

 

 

 

1986 or a Sphinx’s Interior en Another Kind of Knowledge zijn te zien op het Architectuur Film Festival Rotterdam, het grootste filmfestival ter wereld over stad en architectuur.

5 – 9 oktober 2022, LantarenVenster, Rotterdam 

tickets via: affr.nl

 

Over AFFR

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur, door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat. Het vijfdaagse festival biedt een programma van maatschappelijk relevante, cinematografisch hoogwaardige films, shorts en documentaires met een focus op architectuur, stad en het stedelijk leven. Nu in de veertiende editie, is AFFR uitgegroeid tot hét toonaangevende filmfestival voor architecten, stadsliefhebbers, filmfanaten en studenten.

nieuws  06-09-2022 

Stevige voorbereiding op professionele ontwikkeling

 

Alana Jansen – HBO bouwkunde op het Windesheim – Artez Master’s Degree Interior Architecture,

werkzaam bij 9graden architectuur – beroepservaring via PEP  Professional Experience Programme

 

Als tienjarig meisje wist ik het al: ik wil interieurarchitect worden. Na het afronden van mijn opleiding HBO bouwkunde op het Windesheim in Zwolle ben ik mijn pad verder gaan vervolgen op de masteropleiding interieurarchitectuur Corpo-real bij het ArtEZ. Snel na het behalen van de master vond ik mijn plek als assistent ontwerper bij 9graden architectuur in Amersfoort. Het idee om de titel interieurarchitect te behalen was er nog altijd en meldde mij aan voor het integreerde programma van de PEP. Een mooie kans om mij verder te ontwikkelen, ervaring op te doen en mijn kennis te verbreden. Voor mij een logisch vervolg na mijn master interieurarchitectuur. Ik heb direct gekozen voor de PEP en niet de BEP, omdat het opbouwen van een netwerk met vakgenoten en het programma zoals het wordt aangeboden mij aansprak.

 

Het geïntegreerde traject van de PEP bied maandelijkse excursies aan door het land. Zo begon het ook, maar toen moesten we al snel overgaan om online meetings door de corona-maatregelen. Erg jammer, maar het werd goed aangepakt en was een prima alternatief. De lezingen waren nog net zo interessant. Gelukkig kon het tijdens mijn tweede jaar weer worden opgepakt en konden we weer op pad. Zo brachten we een bezoek aan Leidsche Rijn, de LocHal in Tilburg en Scheveningen. De module dagen waren altijd duidelijk ingericht met in de ochtenden interssante lezingen van sprekers uit het werkveld. Zij deelden hun ervaring met ons. We kregen altijd de gelegenheid om hen het hemd van het lijf te vragen om zo tot meer inzichten te komen. Na de rondleiding bespraken we in kleine groepen de casus. Dit waren de momenten waar je als leden van het PEP-traject jouw ervaring met elkaar kon delen. Ook om van elkaar te leren hoe een ander in dezelfde situatie het aanpakt.

 

Gedurende mijn twee jaar PEP, hield ik ook een POP bij. Dit was een mooi houvast om op kantoor aan te geven dat ik bepaalde dingen nog wilde leren en meemaken. Vaak is binnen kantoor een rolverdeling wie wat doet. Maar doordat ik mijn POP moest aanvullen kon ik aan ieders jasje trekken om zo mijn ervaring op te doen en van hen te leren. Het is een mooie mogelijkheid om taken op te pakken die je normaal, als assistent ontwerper/junior niet direct doet. Het heeft mij geholpen om te ontwikkelen naar mijn functie toe als interieurarchitect.

 

Binnen mijn lichting die het PEP-traject volgde, was ik de enige interieurarchitect. Ook binnen kantoor waar ik werk ben ik de enige interieurarchitect. Een uitdaging om mijn kennis naar mijn eigen vakgebied te buigen. Al met al denk ik aan mijn PEP-traject als een leerzame en inspirerende tijd. Een tijd waar ik in korte tijd veel heb geleerd, gezien en heb ontdekt. Een hele goede en stevige voorbereiding op de rest van mijn professionele ontwikkeling.

 

 

render ontwerpstudie gemeenschappelijke plekken woonzorgcentrum, 9graden architectuur

 

 

 

 

Meer ervaringsverhalen over BEP en PEP lezen? Kijk hier.

nieuws  05-09-2022 

Titel als kroon op werk voor Erik-Jan Verweij

 

 

Erik-Jan Verweij – Master Interieurarchitectuur HKU – zelfstandige route BEP

 

Het behalen van de architectentitel heeft nooit hoog op mijn prioriteitenlijst gestaan. Eerlijk gezegd had ik er zelfs wat aversie tegen. In 2015 studeerde ik af aan de Master Interieurarchitectuur bij de HKU en was daarmee de eerste lichting alumni die met het behalen van hun masterdiploma niet direct de titel meekregen. Het voelde voor mij ergens oneerlijk. Een deel van mijn medestudenten had de titel na 4 jaar bachelor als het ware al bij ‘een pak Omo’ gekregen en aangezien ik een bachelor diploma in België had behaald die door de het Architectenregister niet als volwaardig werd erkend moest ik voor diezelfde titel 8 jaar studeren. (4 jaar bachelor, 2 jaar master en 2 jaar BEP). Dat gevoel werd nog een versterkt door het feit dat ik met mijn vakkennis en werkervaring het vak vaak beter leek te beheersen zonder de titel interieurarchitect dan sommige mensen die ik binnen het vakgebied trof mét de titel. Dit maakte dat ik gedurende lange periode geen meerwaarde zag in het doorlopen van de BEP en het behalen van de titel.

 

Na mijn afstuderen ben ik voltijd aan de slag gegaan bij Workshop of Wonders. Daar kon ik ook zonder de titel mijn vak prima uitoefenen. Ik deed alle werkzaamheden die horen bij het beroep van een allround interieurarchitect alleen dan zonder het naampje. Aanbestedingsprojecten werd gedurende die periode niet aan gewerkt, dus ook daarbij werd mijn titel niet gemist. Echter toen ik in 2019 besloot mijn eigen bureau Revive op te richten werd het voor mij toch ineens belangrijk de titel te kunnen voeren. Ik wilde met het voeren van de titel interieurarchitect me meer kunnen onderscheiden van de massa aan interieurontwerpers, ruimtelijk vormgevers en stylisten en daarmee ook laten zien dat daar een wezenlijk verschil zit. Ik heb mezelf herpakt, een mentor gezocht en me aangemeld voor de BEP.

 

Ik kan niemand aanraden om zo lang te wachten met starten als ik heb gedaan. Doordat ik 5 jaar aan werkervaring moest doorspitten en rangschikken op de 24 competenties heeft me dat enorm veel tijd gekost. De keerzijde was wel dat ik uiteindelijk het startgesprek in ging met een zeer volledig en goed gevuld logboek waardoor de commissie besloot het tussen en eindgesprek voor mij samen te voegen tot 1 moment. Het vooruitzicht was dus dat ik niet de volle 2 jaar aan doorlooptijd nodig zou gaan hebben om mijn titel te behalen. Uiteindelijk heeft de coronaperiode er alsnog voor gezorgd dat het meer dan 2 jaar heeft geduurd. De verplichte 2 modules waren gedurende een groot gedeelte van die periode niet te volgen.

 

Als ik terug kijk op de beroepservaringsperiode heeft het me een aantal dingen gebracht. Het heeft me gedwongen te reflecteren op wie ik zelf ben, waar ik sterk sta en waar ik nog kan groeien. Ook heeft het me doen laten nadenken over de richting waar ik met mijn onderneming heen wil bewegen en hoe ik mezelf als ondernemer meer zou kunnen positioneren en ontwikkelen. De modules over contracteren en het aanvragen van vergunningen waren voor mij ook erg leerzaam.

 

Het vullen van de competenties in het logboek was voor mij vaak wel een verplichting die me veel tijd kostte zonder dat het me daadwerkelijk iets bracht. Het was dan puur documenteren van zaken die ik had gedaan zonder dat het voor mij een leerelement met zich meebracht. Het zou mooi zijn als er in de toekomst misschien een manier gevonden kan worden voor een soort persoonlijke 0-meting, waardoor je daarna echt kwalitatief energie kan steken in de eindtermen waar voor jou groei te behalen valt en geen energie hoeft te steken in de eindtermen waarbij dat niet zo is.

 

Ik draag de titel nu met trots en het voelt voor mij als een kroon op het werk van de afgelopen jaren. Blij dat ik uiteindelijk toch die stap heb gezet de BEP te doorlopen!

 

Foto@Revive

 

 

Meer ervaringsverhalen over BEP en PEP lezen? Kijk hier.

 

nieuws   

Update Stimuleringsfonds september 2022

Met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft bni wederom alle voor ons vakgebied relevante oproepen en regelingen doorgenomen.

Update Stimuleringsfonds september 2022

 

 


De Regeling Vormgeving is er voor projecten die bijdragen aan de kwaliteit, ontwikkeling of verdieping van het vakgebied vormgeving. Denk aan artistiek onderzoek, productontwikkeling en reflectie en debat. De eerstvolgende sluitingsdatum is 11 oktober 2022.

 

 

Heb je een project die bijdraagt aan de kwaliteit, ontwikkeling of verdieping van het vakgebied architectuur in brede zin? Denk aan ontwerpend onderzoek, reflectie en debat en ontwerpkracht in grote maatschappelijke opgaven. Dien dan een voorstel in bij de Regeling Architectuur. De eerstvolgende sluitingsdatum is 13 oktober 2022.

 

 

 

Voor projecten die zich verhouden tot digitale technologie, nieuwe media of games en bijdragen aan de kwaliteit, ontwikkeling of verdieping van het vakgebied digitale cultuur heeft het Stimuleringsfonds de Regeling Digitale cultuur openstaan. De eerstvolgende sluitingsdatum is 12 oktober 2022.

 

 

 

Regeling Experiment

Op 1 september opent een nieuw tijdvak van de Regeling Experiment. Ben je ontwerper of maker actief op het gebied van vormgeving, architectuur, digitale cultuur of de cross-overs daartussen en heb je een idee voor een experimenteel onderzoek? Kijk dan of jouw project in aanmerking komt voor een subsidie binnen de Regeling Experiment.

 

Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië 2023

Het Stimuleringsfonds en het Nieuwe Instituut nodigen architecten en stedenbouwkundigen uit om uiterlijk 19 september 2022 een voorstel in te dienen voor projecten die de onzichtbare stromen van materiaal, afval en arbeid blootleggen die schuilgaan achter de presentaties op de Architectuur Biënnale Venetië 2023. Het in kaart brengen en visualiseren van dit metabolisme kan het inzicht en het bewustzijn vergroten dat nodig is om een duurzamere biënnale te ontwikkelen die een positieve bijdrage levert aan het ecosysteem van Venetië.

 

Open Oproep Residency Arita 2023 / 2024

Het Stimuleringsfonds en het Mondriaan Fonds bieden in 2023 en 2024 twee werkperioden aan in de Japanse keramiekregio Saga. De werkperiode in Japan biedt ontwerpers en kunstenaars de ruimte om onderzoek te doen op artistiek en technisch gebied en het eigen werk te ontwikkelen in een intensieve wisselwerking met de betrokken porseleinproducenten in de regio. Ben je ontwerper of kunstenaar en wil je hiervoor in aanmerking komen? Dien dan uiterlijk 12 september 2022 een voorstel in bij het Stimuleringsfonds of het Mondriaan Fonds.

 

Open Oproep Bouwen vanuit de bodem

Verstedelijking zonder de ondergrond serieus te nemen, of deze zelfs te belasten, kan niet langer en een omslag is nodig. Een vitale ondergrond is immers onmisbaar voor een toekomstbestendige aanpak van de verstedelijkingsopgave. Met de Open Oproep Bouwen vanuit de bodem stelt het Stimuleringsfonds ontwerpers in staat om in samenwerking met overheden, organisaties, deskundigen en burgers te werken aan voorstellen om de relatie tussen onder- en bovengrond te herstellen. Voorstellen van ruimtelijk ontwerpers kunnen uiterlijk 26 september 2022 worden ingediend.

 

Open Call Innovatielabs #2

Heb je een goed idee om de sector te versterken aan de hand van verdiepend onderzoek, activiteiten of experiment? Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en ClickNL zoeken, met het programma Innovatielabs, makers, culturele instellingen en andere creatieve partijen die willen werken aan innovatie in de culturele en creatieve sector. Kun jij de handen ineenslaan met minimaal twee samenwerkingspartners én sta je open om kennis en inzichten te delen? Doe mee aan de Open Call Innovatielabs #2 en dien uiterlijk 5 oktober 2022 een voorstel in.

 

 

 

 

 

 

 

nieuws  19-08-2022 

NOOK interview: Melding the old and the new

 

 

 

 

nieuws  16-08-2022 

Elise Zoetmulder in augustus jury Frame

 

Wederom een bni-lid in de maandjury. In augustus is het de taak aan Elise Zoetmulder om zo’n 180 werkstukken te beoordelen. Op 6 september om 16 uur wordt de uitslag van augustus bekend gemaakt.

 

 

 

Elise Zoetmulder, cofounder of Zoetmulder

Elise Zoetmulder is an interior architect and the cofounder of Zoetmulder, a multidisciplinary architecture practice from the Netherlands which she runs together with her brother, architect Anton Zoetmulder. She graduated from Rotterdam’s Willem de Kooning academy and Manchester Metropolitan University as an interior architect and product designer. Zoetmulder’s projects range from complex inner city restructuring and masterplanning, to narrative architecture, striking interiors and specific product and furniture design.

 

 

oudere berichten

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid