login leden
nieuws  23-09-2019 

vacature interieurontwerper BiermanHenket

BiermanHenket heeft een volwaardige interieurstudio. Een team van interieurarchitecten ontwerpt interieurs en inrichtingselementen voor nieuwe en bestaande gebouwen: van een complete herinrichting (op basis van de principes van Het Nieuwe Werken) tot het interieur van een publieksgebouw of een woning.

 

JE PROFIEL

Wij zijn op zoek naar een interieurontwerper met:

 

Wij zoeken een interieurontwerper met technische kennis van het vervaardigen van meubilair, kennis van producten , affiniteit met detail, kleur en materiaal, leergierig en op zoek naar vernieuwing en verbetering.

 

GEINTERESSEERD?

Stuur voor 20 oktober jouw motivatiebrief, cv en beknopt portfolio naar vacature@biermanhenket.nl  t.a.v. mevr. Y. Segers, met vermelding van ‘vacature interieurontwerper’.

 

nieuws  19-09-2019 

Bni-lid Anja Dirks draagt voorzitterschap ECIA over

 

Anja Dirks (Studio id+) heeft afgelopen week tijdens de jaarvergadering van de ECIA in Bilbao afscheid genomen. Na vijf jaar voorzitterschap heeft zij dit overgedragen aan Martin Thörnblom (BÖIA) . Anja: “De afgelopen vijf jaar heb ik mij met ontzettend veel plezier, passie en voldoening ingezet voor deze prachtige organisatie. Ik heb de organisatie zien groeien, verder zien professionaliseren en ik ben ontzettend trots op alles wat de afgelopen periode, met een fantastisch bestuur, is bereikt. Ik wil iedereen met wie ik via de ECIA in contact ben gekomen bedanken voor de mooie samenwerkingen! Voor mijzelf komt er meer ruimte om mijn snelgroeiende bureau nog meer aandacht en tijd te geven”.

 

In de jaarvergadering heeft het bestuur het werk van het afgelopen jaar gepresenteerd. Daarbij lag er een sterke focus op onderwijs, regulering binnen de beroepsgroep en partner- en relaties met leden en andere organisaties.  Leden die bezig zijn met titelbescherming of vormen van afbakening van het beroep kunnen hiervan kunnen profiteren. Binnen het onderwijs werken we aan het updaten van de Charter en een netwerk voor opleidingen en onderwijs. Ook is er een sterke focus geweest op de relatie met andere organisaties zoals de Internationale Federatie van interieurarchitecten/ontwerpers (IFI) en de Architects Council of Europe (ACE)”.

 

De ECIA board bestaat nu uit Martin Thörnblom (AT) / President, Loes Bliek (NL) / Secretary General, Dominic Haag-Walthert (CH) / Treasurer, Teresa Casas (ES), Sophie Green (DE), Tüüne-Kristin Vaikla (EST) and Jeremy Williams (NO) / board members.

 

 

ECIA

De ECIA, European Council of Interior Architects,  is in 1992 opgericht om een Europees netwerk voor interieurarchitecten en ontwerpers te vormen en het vak te intensiveren en voortdurend te blijven ontwikkelen. Inmiddels hebben veertien nationale organisaties voor interieurarchitecten en ontwerpers – en daarmee maar liefst zo’n 10.000 interieurarchitecten en ontwerpers in Europa – zich aangesloten bij de ECIA. Binnen Nederland zijn dat de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) en het Bureau Architectenregister (als institutioneel lid). De ECIA streeft naar een algemene erkenning van het beroep door de publieke en wetgevende instanties op lokaal, nationaal en EU-niveau.

 

Over Studio id+

Ir. Anja Dirks – Geluk is eigenaar van het Utrechtse bureau Studio id+. Het bureau richt zich op het ontwerpen van gezonde omgevingen vanuit de beleving van de mens en opereert op het snijvlak van interieur, architectuur en onderzoek. Ontwerpen dragen aantoonbaar bij aan het welzijn van de gebruikers. Vanuit het baanbrekende onderzoek ‘Ruimte voor Vergetelheid’ – over dementie en interieur – zijn inmiddels onder meer diverse interieurs voor woonzorggebouwen gerealiseerd. Deze zijn inmiddels aansprekende voorbeelden in binnen- en buitenland  geworden en bekroond met verschillende prijzen. Het bureau werkt echter veel breder. Recente werken zijn o.a. aan een nieuw kantoor voor een familiebedrijf, het interieur voor het hoofdkantoor van jeugdhulp organisatie Kenter in Haarlem en het onderzoek ‘Millennial Office’. Naast haar bureauwerkzaamheden is Anja commissielid voor de commissie beroepservaring van bureau architectenregister en projectleider voor het platform ‘here comes the sun’ van Atelier Rijksbouwmeester.

 

nieuws  10-09-2019 

Smart Workplace Design Summit

De Smart Workspace Design Summit is op 17 en 18 oktober in Taets Amsterdam. Bni is partner van dit tweedaagse evenement over de toekomst van design en technologie in de werkomgeving en het welzijn van mensen. Er is een line-up van internationale sprekers, conferenties, een expo, workshops en veel interactieve sessies en zelfs ochtendmeditaties. Op 16 oktober zijn er ‘site-visits’ voor snelle inschrijvers, voorafgaand aan het event. O.a. UN Studio, Danone, We Work, Microsoft en De Goede Doelen Loterijen worden bezocht. De doelgroep is werkplek-, HR-, Facility- en Real Estate-professional, interieurarchitect, ontwerper en zakelijke leider. Bni-leden ontvangen een mail over korting.

 

nieuws  09-09-2019 

SIRE start campagne ‘Waarder het. Repareer het’

 

 

Met de campagne ‘Waardeer het, Repareer Het’ wil het Nederlanders aanzetten om kapotte spullen een tweede leven te geven door ze te repareren. Er is een brede campagne gericht op consumenten ontwikkeld met een online platform ‘Waardeer het, Repareer Het’ dat consumenten helpt om zelf aan de slag te gaan. Voice-assistent voor Google Home en Google Assistent worden ingezet om repareren eenvoudiger te maken. Er is op inhoud samengewerkt met meerdere partijen. Prof. Dr. Ir. Ruth Mugge, hoogleraar Ontwerpen voor Duurzaam Consumentengedrag aan de TU Delft is als wetenschapper verbonden aan de campagne. De Campagne speelt ook in op een dubbele moraal die de Nederlander heeft rondom het onderwerp Repareren, aldus Lucy van der Helm, directeur van SIRE : “Aan de ene kant zegt 79% van de Nederlanders hun spullen eerst te repareren en het zonde te vinden om spullen weg te gooien, maar aan de andere kant gooien we gemiddeld per persoon per jaar alleen al 18 kilo elektrische apparaten, 15 kilo textiel en 16 kilo overige spullen, zoals meubels en speelgoed, weg. Terwijl naar schatting een kwart tot de helft hiervan nog te repareren is. We willen de waarde van onze spullen én de waarde van repareren onder de aandacht te brengen. Daarmee maken we Nederland met z’n allen een beetje mooier. En handiger.”

nieuws  11-07-2019 

Afscheid Jeroen van Dijk

Jeroen van Dijk heeft na totaal zeven jaar bni-bestuur, waarvan de laatste vier jaar voorzitterschap, afscheid genomen tijdens de ALV van 20 juni jl. De leden hebben ingestemd met het tijdelijk voorzitterschap van Jaap Molenaar en Brenda van der Laan. Jeroen heeft zich destijds kandidaat gesteld omdat hij het heel belangrijk vond om de continuïteit van de bni te waarborgen. Daarnaast was het mogelijk afschaffen van de titel interieurarchitect voor hem een extra motivatie. De bni bestond in 2018 vijftig jaar en is door het hele team van het bestuur tot een hoger plan getild. De titel is voor de toekomst geborgd en het bni-kantoor zit op de werkvloer met alle relevante beroepsverenigingen en brancheorganisaties. Daarnaast is er een nieuwe samenwerking met de Belgische beroepsvereniging AINB bewerkstelligd. Daar is een fantastisch mooi nieuw ledenmagazine “NOOK” uit voort gekomen en deze samenwerking gaat steeds verder. Ook de website en nieuwsbrief zijn volledig vernieuwd.

 

De bni hoopt het huidige bestuur snel met een aantal leden uit te breiden zodat het takenpakket per persoon kleiner en specifieker wordt. Dit is niet eenvoudig. Hoe meer bestuursleden, hoe meer we voor de interieurarchitect en het vak kunnen betekenen. Jeroen kijkt met plezier en een goed gevoel terug op zijn bni-periode. Het bureau is op sterkte en aan de voorkant klaar voor de toekomst De “bni zomer meeting” getuigde van een frisse wind en was tevens een mooi moment om te stoppen. Uiteraard blijft Jeroen lid en is hij, net als veel voorgangers, altijd in beeld voor vragen vanuit de vereniging.

 

 

Martijn Pauw fotografie

 

Lees hier het interview met Jeroen van Dijk uit het bni 50 jaar magazine (november 2017)

nieuws  17-06-2019 

NOOK #2 Holiday is uit!

NOOK Holiday is recent op de mat gevallen bij onze leden en abonnees. In dit nummer o.a. hospitality-expert Kim Jansen-Alderden over het ultieme hospitality gevoel en Rene van Schie over de ontwikkelingen in de metropoolregio Amsterdam en de rol van interieurarchitecten in deze opgaven. Maar ook het kleinste hotel van Antwerpen, een drijvend vakantieverblijf, een holistisch concept op Ibiza, interieurdesign voor superjachten, glamping en nog veel meer.

nieuws   

bni zomer meeting 2019

De bni zomer meeting op 20 juni in het recent meest duurzaam verbouwde pand van Nederland van De Goede Doelen Loterijen was een succes. Edward van der Poll (spatial & conceptual designbureau D/DOCK) en Yolanda Loudon presenteerden een mooi staaltje co-creatie. Alle betrokken partijen werkten samen met het hoogst haalbare Breaam outstandig als resultaat. Remy Heijer (koploper in Duurzame Jonge 100 en projectmanager bij Dutch Green Building Council) presenteerde de duurzame vergelijkingstool INSIDE/INSIDE. Na een borrel & bite in La Lotteria werd deze zonnige avond om 22 uur afgesloten.

 

 

bni zomer meeting 2019

 

 

 

 

 

nieuws    #vacature #Groen&Schild

vacature architect / interieurarchitect

Groen&Schild wonen is onderdeel van Studio Groen+Schild en richt zich op het bouwen en verbouwen van woningen. Het team van Groen&Schild wonen zet haar brede kennis op het gebied van architectuur en interieur in om bijzondere ontwerpen te maken. We zijn op zoek naar een gedreven, zelfstandige architect (m/v) met ervaring in interieurontwerp of een interieurarchitect (m/v) met bouwkundige kennis. Je hebt een zeer grote affiniteit met residentiële interieur- en architectuurprojecten.

(20190613_Vacature architect-interieurarchitect).

 

JE PROFIEL

 

We werken op een unieke plek in het Havenkwartier in Deventer
Kans om deel uit te maken van een ambitieus team en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling GEINTERESSEERD?

Stuur voor 19 juli een motivatiebrief, cv en portfolio naar Geesje Bruinewoud
geesje@studiogroenenschild.nl

nieuws   

Frederiks & Van der Nat ontwerpt tegel

Op Design District stand lanceerde het ontwerpduo Frederiks & van der Nat – al 25 jaar trouw bni-lid – op de stand van NAU een gloednieuwe serie vloer- en wandtegels: “Drie tegels vormen samen één hexagon. De drie tegelvormen kunnen zowel per type als gecombineerd worden toegepast en bieden onbeperkte de mogelijkheden voor binnen en buiten. De serie verlegt de grenzen van bestaande patronen en is breed toepasbaar in oude, historische gebouwen als monumenten, kerken of industriële transformaties als ook in eigentijdse architectuur zoals stations, musea of gemeentehuizen en in de particuliere sector, woning en villabouw”. @nau.juliusvdwerf.nl

nieuws   

Gratis studiereis naar Italië voor 1 bni-lid

Rene Kuin is geselecteerd om deze week deel te nemen aan de missie voor buitenlandse (interieur)architecten ter gelegenheid van de “Inside the Marble Show” in Carrara. De Belgische Nationale Confederatie Bouw organiseert deze samen met de Italiaanse districtspromotor. De intensieve samenwerking met AINB maakte het voor bni-leden mogelijk zich aan te melden. Wil je meer weten over de typische marmersoorten en de natuurstenen uit de streek? Vrijdag is hij weer in Nederland en helemaal up-to-date.

 

oudere berichten

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid