login leden

Jeroen de Nijs

Jeroen de Nijs architect - interior BNI
Wij werken op het snijvlak van interieur, architectuur
en tuinen in combinatie met hoogwaardig meubilair.

Onze filosofie is dat een gebouw vanuit het interieur wordt ontworpen. Geïnspireerd door de opdracht- gever en de locatie wordt een totaalconcept gecreëerd waarin diens DNA tot uiting komt.

Jeroen de Nijs heeft een voorliefde voor eenvoud, ambacht, duurzaamheid en natuurlijke materialen. Hierdoor krijgt elk design een levendige, authentieke uitstraling.

Have a NIJS life!
specialisatie: woningen, hotels, winkels, kantoren, bedrijfspanden, scholen, monumenten, stands, verbouwingen, renovaties, herbestemmingen, overig
adres

Jeroen de Nijs BNI architect-interior

knollendamstraat 4hs

1013TN Amsterdam

e-mail: jeroen@jeroendenijs.com

website: http://www.jeroendenijs.com

telefoon: 0612393765

Project(en)

Brutal Salon Bosman, Alkmaar

Awardwinning hairartists Salon Bosman staat in de wijde omtrek van Noord Holland bekend om haar expertise op het gebied van haar en make-up. Door het naastgelegen pand aan te kopen ontstond de mogelijkheid om uit te bereiden en de gehele zaak te voorzien van een nieuw interieur.

De vraag aan ons was om een samenhangend geheel te creëren in een eigentijdse beleving. Vanzelfsprekend was dit ook het moment om de routing en ergonomisch omstandigheden te optimaliseren.

Dit hebben wij uitgewerkt in het concept BRUTAL APPEARANCE.

De haarcreaties van salon Bosman tonen overeenkomsten met het Brutalisme dat zijn hoogtij vierde in de jaren ’50 tot en met ’70. Het kenmerkt zich in het toepassen van een rauw materiaal in een sculpturale vormgeving. In het ontwerp wordt het ongepolijste en primitieve karakter van de betegelde vloer en wanden versterkt door de luxueuze sfeer van Palm Springs/ Californië in de jaren ’70, wat de inspiratiebron is voor het vaste meubilair en de overige styling.

Salon Bosman is verdeeld in een aantal zones voor het knippen, wassen en kleuren en de algemene functies. Bij binnenkomst staat een opvallende, betegelde toonbank met daaromheen hoge kasten waaruit de kappersproducten worden verkocht. In dit drukke gebied bevind zich ook de koffiecorner, wachtruimte en waardoor alle traffic in de overige ruimtes wordt geminimaliseerd.

De roomdivider met planten midden in de grote ruimte zorgt voor een intieme sfeer. Door het toepassen van diverse materialen en kleuren hebben alle functies een eigen sfeer gekregen. Het bindende element wordt gevormd door de keramische tegels en decoratieve breezeblocks, die ook in de gevels en tuin zijn toegepast. Binnen ademt de salon vooral rust uit waarin comfortabele stoelen en luxe details bijdragen aan deze cosmetische verwennerij. Als bezoeker beleef je voor een moment de hoofdrol in de wereld van mode, styling en architectuur.

fotografie: Peter Baas

Stadsvilla Alkmaar

Heerlijke vibe in lichte en ruimtelijke stadsvilla, Alkmaar

De binnen- en achterzijde van de statige woning werden flink gerenoveerd en voorzien van meer licht, ruimte én verbinding tussen de verschillende leefruimtes. De in ere herstelde plafonds, de erker aan de straatzijde en het fraaie sfeerbeeld in de entreehal vormen mooie herinneringen aan de rijke historie van de ruime woning. De open plattegrond en transparante achtergevel, het stijlvolle en ambachtelijke materialenpalet en het verfijnde maatwerk – allemaal door Jeroen de Nijs ontworpen – zorgen samen voor een luxe en meesterlijk totaalplaatje: een woning, waarin een sexy en unieke vibe voelbaar is.

De entreehal vormt een prettige kennismaking met de bijzondere woning. Het hoge plafond, de klassieke trappartij en de getoogde doorgang – voorzien van een stalen deurpartij – richting het woongedeelte vormen een mooi contrast met de hedendaagse stijl in de rest van de woning. Vanuit de hal kijken de bewoners via een lange zichtlijn door de keuken richting de achtertuin, wat het loftachtige karakter van de begane grond al deels prijsgeeft.

In een zee van licht en ruimte zien we een sfeervolle en fraai ingerichte living en eethoek – het losse meubilair is grotendeels door de bewoners uitgezocht –, een sierlijke en door Jeroen ontworpen roomdivider en de absolute eyecatcher van de woning: de leefkeuken. Het indrukwekkende maatwerkobject – gesitueerd in de nieuwe en met glas omgeven aanbouw – vormt de ideale setting voor gezellige momenten met het gezin en onvergetelijke eet- en borrelmomenten met vrienden en familie. Het rijke en warme materiaalgebruik en de heerlijke connectie met de tuin geven de ruimte nog meer cachet.

In zijn ontwerp paste de bevlogen architect en eigenaar van het in Amsterdam gevestigde bureau onder meer ‘Urban Clay’-pleisterwerk en warm notenhout toe, waardoor het sfeerbeeld warm met een rauw randje is. Iets wat ook duidelijk zicht- en voelbaar is in de stijlvolle badkamer van de bewoners. Door de bad- en slaapkamer

in het verlengde van elkaar te situeren, zorgde Jeroen ook op deze verdieping – we tellen in totaal drie etages – voor de gewenste verbinding van de leefruimtes. De grote raampartijen geven extra warmte en dynamiek aan de ruimtes en zorgen dat de bewoners kunnen baden in het natuurlijke licht.

Photography by Peter Baas
Tekst by HOOG design

Sexy flair voor jaren ’70 woning ( de Perfecte Verbouwing, RTL4 2021 )

Sexy flair voor jaren ’70 woning, Doetinchem ( de Perfecte Verbouwing, RTL4 2021 )

Diegenen die begin dit jaar het programma De Perfecte Verbouwing op RTL4 hebben gevolgd kunnen zich vast dit spectaculaire project nog voor de geest halen. Een eenvoudige jaren ‘70 woning werd daarin door architect Jeroen de Nijs getransformeerd naar een stijlvolle villa met rieten kap, waarin het jonge gezin rondom een fraaie binnentuin kan wonen, relaxen, koken, spelen en werken. Wie wil er nou niet zo wonen?

‘In onze ontwerpen streven we naar ruimtelijkheid en licht door de open plattegrond met gebruik van eerlijke materialen en ambacht. Geïnspireerd door opdrachtgever en locatie wordt een totaalconcept gecreëerd waarin diens DNA tot uiting komt’.

In het ontwerp is uitgegaan van de kracht van een aantal mooie elementen van de oorspronkelijke woning. In het nieuwe ontwerp is de relatie met de buitenruimte daaraan toegevoegd. Alle woonfuncties lopen organisch in elkaar over en staan in direct contact met de tuin. Door deze loftachtige plattegrond sta je overal in huis met elkaar in contact, wat versterkt wordt door de al aanwezige vide van de verdieping.

Er is een inpandige patio gecreëerd die als natuurlijke verbinding tussen de diverse zones fungeert en waardoor het daglicht ver naar binnen valt. De patio is een echte eyecatcher en vanuit alle hoeken van de woning zichtbaar.

Onze filosofie is dat een woning vanuit de beleving van het interieur wordt ontworpen. Wij vragen ons altijd af hoe een ruimte gebruikt zal gaan worden waardoor elke m2 functioneel zal zijn. De relatie met de buitenruimte en de stand van de zon zijn daarin bepalende factoren. Om die reden is de uitbreiding van de keuken en de veranda op het Zuiden gepositioneerd en de nieuwe slaap-/bad-/kleedruimte op het Noorden. De benodigde uitbreidingen waren voor de opdrachtgever ook van belang om de investering te kunnen verantwoorden. De woning heeft ook een uiterlijke metamorfose ondergaan door het gevelmetselwerk wit te schilderen en het dak te voorzien van een rieten kap.

Door op deze wijze een gedateerde jaren ’70-woning te moderniseren kan de woning op duurzame wijze een mooie toekomst tegemoet.

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid