login leden

Hans Maréchal

M+R interior architecture is een internationaal opererend interieurarchitecten bureau, in 2000 opgericht door Hans Maréchal. Ons bureau richt zich voornamelijk op het verbouwen en inrichten van projecten binnen de utiliteit, leisure- en retailsector. De door ons gerealiseerde projecten hebben vaak een sterk publieke functie; voorbeelden zijn luchthavens, stadions, bibliotheken, restaurants, hotels, theaters, medische centra, bankgebouwen, kantoorgebouwen (kantoorconcepten) en overheidsgebouwen.
specialisatie: woningen, hotels, winkels, kantoren, bedrijfspanden, scholen, bibliotheken, musea, zorginstellingen, overheidsinstellingen, monumenten, industrieel erfgoed, tentoonstellingen, stands, verbouwingen, renovaties, herbestemmingen, overig
adres

M+R interior architecture

Aalsterweg 230

5644 RK EINDHOVEN

e-mail: hans@mplusr.nl

website: http://www.mplusr.nl

telefoon: 0402137408

Project(en)

Innovatieve groene werkomgeving voor BDO

Innovatieve groene werkomgeving voor BDO

Opdrachtgever: BDO Accountants | Amstelveen, december 2019
Opdracht: Revitaliseren en herinrichten van het bestaande kantoorpand

Na een architectenselectie voor het nieuwe kantoorgebouw van BDO Eindhoven in 2005 heeft M+R inmiddels 15 gebouwlocaties van BDO mogen vormgeven. Voor 2019 staan de locaties van BDO in Roosendaal en Amstelveen op de planning. In nauwe samenwerking met de gebruikers (klankbordgroepen) zijn tijdens workshops de gewenste huisvesting vormgegeven.

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen. Ter verbetering van de interne communicatie en transparantie van het gebouw heeft M+R een vide met open trapverbindingen ontworpen die aan de glazen voorzijde van het gebouw komen. De gecreëerde open ruimte wordt voorzien van veel groen (bomen), zodat het niet alleen bijdraagt aan de openheid echter ook aan verbetering van de atmosfeer in het gebouw. De begane grond krijgt een openbare functie met een eet- werkcafe, restaurant met ‘front cooking’ en een koffiebar.

Er zijn zitgebieden die ruimte bieden aan overleg, werken, brainstormen en er zijn vergaderruimten, de gehele ruimte is flexibel in haar gebruik en geschikt voor het geven van presentaties, recepties etc. De receptie van BDO wordt verplaatst naar het atrium zodat er meer ruimte is voor ontmoeten; ontvangen en samenwerken op de begane grond. Op de eerste verdieping komt een vergadercentrum en een ontmoetingsgebied dat makkelijk via de nieuwe uitnodigende trap bereikbaar is. De werkverdiepingen worden ingericht met het speciaal voor BDO ontwikkelde werkconcept van M+R; een meanderend landschap met werkgebieden; samenwerkruimten; stilteruimten, ontmoetingsgebieden e.d. Een beproefd concept dat al op meerdere plaatsen met succes is uitgerold en gekopieerd. Duurzaamheid staat bij M+R altijd centraal, ook voor dit project worden duurzame (biobased en C2C) producten toegepast en worden er onderdelen hergebruikt.

Voor BDO heeft M+R een nieuwe look & feel kleur en materialenconcept ontwikkeld voor de komende jaren gebaseerd op de corporate identity van BDO Internationaal.
M+R heeft, na inventarisatie van de onderdelen die geschikt zijn voor een nieuwe toekomst, het ontwerp gemaakt.

Hans Maréchal | M+R interior architecture | www.mplusr.nl

M+R wins the German Design Award 2020 with the design of the Rublev

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning. Because of the round shaped domes the lounge is a comfortable area with different zones for a total capacity of 460 seats. The area is fore seen with different kind of seating, for dining; working; comfort and relaxing. The round light domes positioned in the wavy formed ceiling has dynamic lighting that changes during daytime.

Innovative working in a monastery | Provinciehuis Zeeland

Innovative working in a monastery | M+R interior architecture

client: Province of Zeeland, Provinciehuis de Abdij Middelburg the Netherlands
assignment: Renovation, preservation, restoration and redesign of the Librije

The Abbey in Middelburg has been the center of power and politics in Zeeland | the Netherlands since 1574. The 'De Librije' building is part of the Abbey and has had many functions throughout the centuries. Originally, the name Librije stands for monastery library - libraria in Latin. From 1579 the Zeeland currency was minted in the Librije. After the fire in 1940 by bombardments of the Germans (or the Allies), the Abbey went up in flames for a large part. Already during the war they started the reconstruction and in 1960 the Abbey was opened by the then Queen Juliana.
The 'Roosevelt institute for american studies' has also been housed in the Librije for a while. Nothing much remains of the original historic interior due to the many functions.
In the 1970’s, the Librije was refurbished with a layout with office spaces, which gave the building a completely different layout than the original structure.
M+R has made new design for the historical buildings: a modern working environment; a flexible and open space. The building has been completely stripped, partly rebuilt and restored with biobased sustainable materials. The interventions in the building have created beautiful large spaces where the daylight enters beautifully. The new Librije is now an innovative working environment in an historic surrounding; which offers room for collaboration, meeting and development for all the employees of the Province of Zeeland. The central theme is sustainable and connectivity. The sustainable and low energy consumption lightingplan is designed in close coorperation with Iguzzini Lighting.

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid