login leden

erol oztan

Zonder chaos geen systeemvernieuwing.
Door als architect data te verzamelen, te verbinden en te verrijken draag ik bij aan de transitie om de bouw- en sloopwereld circulair te maken met als doel sociale goedkope woningen te ontwerpen die volledig vanuit hergebruikte materialen zijn ontworpen: Demolition is a Design Error. Daarvoor hebben we een internationaal datasysteem CIRDAX ontwikkelt.
Dit systeem kan ik, en iedereen die dat wenst, inzetten om de creatieve vertaalslag te maken bij diegene die het tijd vinden om anders om te gaan met de schaarste aan materialen en ruimtes te ontwerpen waarin we goed kunnen wonen.
specialisatie: woningen, winkels, bedrijfspanden
adres

Studio Erol

Onderste Caumer

6416 GM Heerlen

e-mail: info@erol.nu

website: http://www.erol.nu

telefoon: 0626902826

Project(en)

Villa C

Bij dit project hadden we te maken met twee kavels die zich door hun niveauverschil ideaal lenen voor een gebouw midden op het perceel. Hierbij hebben we de twee tuinen optimaal benut door ze daadwerkelijk onderdeel te laten worden van de architectuur. De villa heeft zich tussen de bestaande bomen een plek verworven. Door de juiste maatvoering en verhoudingen is deze villa zó gebouwd, dat alle ruimtes middels hun flexibiliteit in de loop der tijd diverse functies kunnen aannemen.

Kantoor Wonen Zuid

Het voormalige Hema pand in Heerlen is vanaf eind 2014 de thuisbasis voor Wonen Zuid Heerlen. Bij dit project heeft Studio Erol de oorspronkelijke architectuur zoveel mogelijk teruggebracht. De mix van nostalgische elementen en de corporate identity van de opdrachtgever resulteerde in een drie verdiepingen tellende werkruimte die zich perfect leent voor het concept ‘het nieuwe werken’.
Door het weghalen van de standaard gangen en deze te vervangen door een stelsel van verbonden ruimtes worden zowel horizontaal als verticaal diverse publieke verbindingen gemaakt. Het interieur is aangepast aan de architectuur van het gebouw: verfijnd met veel diverse lichtinvallen die met hun schaduwspel zorgen voor rust en eenheid. Elke verdieping heeft een eigen (van hergebruikt hout gemaakte) ‘doos’ die dwars het gebouw infiltreert en het private domein scheidt van de publieke ruimte. De no-nonsense gedachte is vertaald in een eenvoudige meubellijn waardoor het totaalbeeld ontstaat van een serieuze organisatie die dicht bij haar klanten staat.

ReSourceHouse

We nemen geen genoegen meer met de wegwerpmaatschappij waarin we leven. Het tekort aan grondstoffen en de hoge kosten om te bouwen vragen om andere systemen.
Voor het Resource House gebruiken we alleen materialen uit sloopprojecten en vertalen deze oa naar constructieve modulaire houten frames. Het Resource House wordt nu gerealiseerd op de Woonboulevard in Heerlen.

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid