login leden

Erik-Jan Verweij - Revive Interior B.V.

Revive ontwerpt interieurs voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden waarbij de gebruiker van de ruimte centraal staat. Het doel is om de fysieke omgeving af te stemmen op de behoeften en/of het verhaal dat uitdragen moet worden. Zo creëren we unieke plekken om te wonen, werken, ontspannen en ontmoeten. Met ons professionele team zorgen we voor een kloppende indeling en creëren we een interieur dat zowel praktisch is in gebruik als comfortabel en prettig aanvoelt. Hierbij zijn wij betrokken bij het gehele proces; van onderzoek en conceptvorming tot realisatie en nazorg. Wij staan voor een moderne uitstraling van hoge kwaliteit en duurzame oplossingen. Voor nu, maar ook voor later."
specialisatie: woningen, hotels, kantoren, bedrijfspanden, scholen, overheidsinstellingen, religieuze instellingen, monumenten, verbouwingen, renovaties, herbestemmingen
adres

Revive Interior B.V.

Pelmolenlaan 13

3447 GW Woerden

e-mail: info@revive-ia.nl

website: http://www.revive-ia.nl

telefoon: 0616560266

architectenregister: 4.220615.002

Project(en)

GERENOVEERDE VRIJSTAANDE VILLA

Deze woning is ingrijpend verbouwd en veranderd in een woning met een eigentijds interieur en architectonische veranderingen, zoals nieuwe raampartijen en een terras-overkapping. Functie en design zijn tot in detail bedacht en prachtig uitgevoerd tot een totaalbeleving.

Voor de opdrachtgever was het niet vanzelfsprekend om te gaan werken met een interieurarchitect, maar door de hoeveelheid en complexiteit van de verbouwwensen werd er toch contact gelegd met Revive. Samen met de opdrachtgever hebben we eerst alle wensen in kaart gebracht zodat duidelijk was wat belangrijk was en daarna een passend ontwerp gemaakt. Door de gefaseerde aanpak van deze grootschalige verbouwing konden we het geheel overzichtelijk en behapbaar houden.

Waar voorheen de keuken in een losse ruimte was gesitueerd is deze nu het hart van de woning en verbonden met de eetkamer, woonkamer en speelkamer. Ondanks dat ze één ruimte beslaan voelen ze toch als verschillende zones. Dit komt met name door de semitransparante haardwand van open stenen. In de woning is gewerkt met gietvloeren van 50% gerecycled materiaal. Daarnaast is er in de woonkamer een visgraatparket gelegd en zijn de gangen en slaapkamers voorzien van hoogwaardig tapijt.

Vanuit verschillende plekken in de woning heb je een prachtig uitzicht over het wijdse polderlandschap. Ook aan de lange eettafel is het goed vertoeven met een groter gezelschap. Kenmerkend voor het ontwerp van de woning is dat er soms is gekozen voor uitgesproken toepassing van mooie kwalitatieve materialen en producten die een lust voor het oog mogen zijn en dat op andere vlakken elementen juist functioneel zijn opgelost en aan het oog onttrokken zijn.

VRIJSTAANDE NIEUWBOUW VILLA

Het ontwerp van deze nieuwbouw villa is ontworpen door architect Hans Kalkhoven en onder andere geïnspireerd op het werk van Frank Lloyd Wright. Kenmerkend zijn de twee gestorte betonnen platen met daartussen verschillend gematerialiseerde spannend gepositioneerde schijven.

Door de open patio’s en grote raampartijen vervloeien buitenruimte en binnenruimte. Deze uitgangspunten zijn in het ontwerp voor het interieur gerespecteerd en op diverse plaatsen zelfs versterkt. Door deze uitgesproken architectuur hebben we bij ieder element voor het interieur zorgvuldig moeten overwegen hoe dat zich daartoe ging verhouden. Vorm, materiaal, kleur en producten zijn als een totaalbeleving op elkaar afgestemd. Ook aan al het maatwerk meubilair en de detaillering hebben we veel aandacht kunnen besteden wat resulteert in een tijdloos interieur van zeer hoge kwaliteit dat zal blijven verwonderen.

WIJKPLAATS UTRECHT

De Wijkplaats is een centrale plek in de Utrechtse wijk Lombok met hartelijke mensen die hulp bieden en waar kwetsbaren mogen komen zoals ze zijn. Het is een plek van gastvrijheid met de deur wijd open. Deze plek faciliteert ontmoeting, kerkdiensten en diaconale/sociale activiteiten. Er vind een grote diversiteit aan verschillende activiteiten plaats die knap om elkaar heen bewegen en het is mede daardoor een succesvol diaconaal centrum in Nederland.

Het nieuwe ontwerp voor het interieur is gemaakt in samenwerking met interieurarchitect Joanne Zwart en geeft het geheel een eigentijdse en uitnodigende uitstraling. Door middel van vormgeeflijke elementen zoals de verglazing van de entreedeuren en het houten lattenplafond dat van buiten naar binnen door loopt krijgt de bezoeker al een kijkje in wat er binnen is waardoor de drempel om naar binnen te gaan lager wordt. Aan de buitenzijde van het gebouw wordt door middel van een gezamenlijke identiteit in signing zichtbaarheid gecreëerd en is de beleving die je binnen krijgt al een beetje te proeven. De nieuwe gezamenlijke identiteit/huisstijl van alle deelgebruikers brengt rust en herkenbaarheid door van de communicatieve laag in het gebouw 1 geheel te maken. Deze identiteit is invulbaar door de deelgebruikers, dus het opmaken van onder andere flyers of aankondigingen in de gemeenschappelijke ruimte kunnen worden gedaan door middel van basistemplates.

Binnen is de beschikbare gebruiksruimte geoptimaliseerd. Het systeemplafond is verwijderd in de gemeenschappelijke ruimte waardoor de ruimte hoger wordt. Met een aantal grote maatwerk elementen is opslag voor de diverse gebruikers geclusterd wat zorgt voor rust. De garderobe en toegang tot toiletten en vergaderruimtes zijn door middel van een extra deur los getrokken van de gemeenschappelijke ruimte zodat gelijktijdig gebruik van het gebouw door verschillende gebruikers goed kan zonder dat men last heeft van elkaar.

Het toegepaste meubilair is divers zodat er voor verschillende gebruikers van de ruimte altijd een passende oplossing is. Zo zijn makkelijk stapelbare stoelen afgewisseld met gestoffeerde stoelen met armleuningen en is er ook mogelijkheid voor een meer actieve zit aan statafels.

In materiaal en kleurgebruik is gezocht naar een rustige lichte basis die wordt afgewisseld met kleurrijke elementen die het geheel een eigentijds en gastvrij karakter geven dat past bij de gebruikers en activiteiten die in het gebouw plaatsvinden.

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid