login leden

Elke Speck

Interieurontwerpstudio

• Creëert sfeervolle interieurarchitectuur
• Interieurontwerpen gevisualiseerd in 2D & 3D
• Van ontwerp tot uitvoering & realisatie
• Totaalconcepten
• Z-Limburg,NL
specialisatie: woningen, hotels, winkels, kantoren, bedrijfspanden, religieuze instellingen, monumenten, industrieel erfgoed, verbouwingen, renovaties, herbestemmingen, overig
adres

Elke Speck • interieurontwerpstudio

Hoebigerweg 15

6287AR Eys

e-mail: info@elkespeck.nl

website: http://www.elkespeck.nl

telefoon: 0618541354

Project(en)

Totaalproject verbouwing + maatwerk keukenontwerp.

Tijdens de het ontwerp is er gekozen om gehele begane grond open en luchtig te maken. het nieuwe concept was: één grote open ruimte waar men in leeft. Deze ruimte is voorzien van een moderne sfeervolle leefkeuken, eetkamertafel en een zitgedeelte met uitzicht op beide tuinen. De maatwerk keuken bevat een mooi groot kookeiland, met barkrukken, een kastenwand voor de apparatuur en een sfeervolle open coffee corner. In de open delen is verlichting toegevoegd als sfeervol element, het accentueert de materiaal kleur of de textuur. Dit is een sfeerverlichting die men in de avond situatie altijd aan zal hebben.

Een natuurlijke afscheiding tussen kookeiland en woonkamer, wordt gecreëerd door een op maat gemaakte lattenwand van licht eiken fineer. Ze werken als lamellen. Vanuit elk standpunt kijkt men er anders doorheen. De ene keer gesloten de andere keer is het open.

De kastenwand is uitgevoerd in een matte hpl, in een warme moderne kleur. Bewust een andere kleur dan zwart. De eiken accenten in de vorm van een greeplijst onderbreken het geheel en maken het speels. Het keukenblad is van marmer en omgezet naar de zijkanten van het eiland. Dit is zorgvuldig bij de vloer uitgezocht.

Meer info:
https://www.elkespeck.nl/totaalverbouwingschimmert

Balans in originele elementen en nieuwe interieurarchitectuur

Slim ruimte gebruik en eenvoud in het maatwerk keukenontwerp.

Een ontwerp dat zich kenmerkt door zijn eenvoud. Een warme witte tint vormt de keuken basis. Meer werkruimte en een ruimtelijker gevoel maar toch sfeervol dat waren de uitgangspunten bij dit ontwerp.

Dit is gecreëerd door de keuken in een hoek opstelling te plaatsen. Door verder te denken als alleen het interieur was dit mogelijk. Het dichtzetten van een deur was de oplossing om meer (werk)ruimte te creëren.

De eenvoud zit in het matte materiaal, maar ook in de details. Een enkele kastenblok waarin de koelkast en oven in zijn ondergebracht. Door op beide zijden een nis te plaatsen wordt het gehele kastenblok niet als een keukenonderdeel ervaren maar gaat het op in de ruimte als een tijdloos, minimalistisch kast element. De ingewerkte verlichting versterkt deze sfeer.

Ook de doorlopende plank boven het keukenblad heeft 2 functies, het is een sfeer element waar mooie keukenspullen opgezet kunnen worden. En het is functioneel, zo zit er namelijk aan twee zijden led-verlichting ingewerkt, deze werkt enerzijds als werkverlichting op het blad en anderzijds als sfeerverlichting in de avond, waardoor de ruimtelijkheid versterkt wordt.

Meer info:
https://www.elkespeck.nl/maatwerkkeukentvee

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid