login leden

Bregje Verlijsdonk

Bregje Verlijsdonk is in 2010 afgestudeerd als interieurarchitect aan AKV/St. Joost in Breda. Haar minor heeft zij aan de Academie voor Bouwkunst in Tilburg gevolgd. Nog tijdens haar studie heeft zij ervaring opgedaan als interieurarchitect, sinds 2016 werkt zij bij BiermanHenket.

BiermanHenket heeft een volwaardige interieurstudio. Een team van interieurarchitecten ontwerpt interieurs en inrichtingselementen voor nieuwe en bestaande gebouwen: van een complete herinrichting (op basis van de principes van Het Nieuwe Werken) tot het interieur van een publieksgebouw of een woning.
specialisatie: woningen, hotels, winkels, kantoren, bedrijfspanden, scholen, bibliotheken, musea, zorginstellingen, overheidsinstellingen, religieuze instellingen, monumenten, industrieel erfgoed, verbouwingen, renovaties, herbestemmingen
adres

BiermanHenket

Hal 13a

5296 PZ Esch

e-mail: b.verlijsdonk@biermanhenket.nl

website: https://www.biermanhenket.nl

telefoon: 0411601618

Project(en)

Bibliotheek, Deventer

De nieuwe bibliotheek in Deventer is gebouwd aan de Stromarkt, op de kelders van een voormalig bankgebouw uit de jaren '60. Het gebouw is open en licht; een uitnodigende plek voor ontmoeting, studie en literaire activiteit - een laagdrempelige publiekstrekker. Het gerestaureerde twaalfde eeuwse rijksmonument de Proosdij is onderdeel geworden van de bibliotheek.
Het gebouw opent zich met grote glazen puien naar de binnenstad. De begane grond wordt flexibel gebruikt en faciliteert bijeenkomsten voor ontmoeting en debat. In de kelder is een auditorium met 80 zitplaatsen ontworpen voorzien van horizondoek en akoestische wanden. Een grote eikenhouten trap trekt het publiek naar de verdiepingen. Op de bovenste verdieping is een smartlab ingericht, een open source werkplaats waar het maken centraal staat. Het dakterras biedt een spectaculair uitzicht over de stad.
In het naastgelegen 12e-eeuwse rijksmonument De Proosdij zijn een stilteruimte en een expositieruimte ingericht. De aangrenzende Proosdijtuin is een groene ontmoetingsplek onder een enorme bruine beuk. Tussen de entree van de bibliotheek en de tuin ligt een café-restaurant. Voor de nieuwe bibliotheek is een speciale gevelbekleding ontworpen uit okerkleurige keramische elementen met een verfijnde verticale belijning. De gevelvlakken hebben nuancering door schaduwwerking, door diagonale verspringing van banen en door afwisseling van gladde en gekamde structuur in het oppervlak. De bibliotheek voegt zich in massa en materiaalgebruik naar de historische omgeving. Ramen en puien zorgen voor contact tussen de lichte ruimtes van de publieksvoorziening en de middeleeuwse structuur van de Deventer binnenstad.

Projectteam BiermanHenket: Janneke Bierman, Yvonne Segers-van Wilderen, Joep van As, Sjoekie de Bijll Nachenius, Henk van Laarhoven, Jorg de Bie, Sander de Bruin, Jeroen Buskermolen, Bregje Verlijsdonk, Wiebe de Leijer, Kim de Man, Mieke Weterings, Murat Imamoglu, Fabian Vos.

Anne Frank Huis, Amsterdam

Het Anne Frank Huis is een van de belangrijkste en meest drukbezochte musea in Amsterdam. Om de drukte beter te beheersen én om bezoekers meer historische context en verdieping te bieden, werd een nieuw entreegebied, extra bezoekersfaciliteiten en extra museale ruimten gerealiseerd.

Het Anne Frank Huis ontvangt jaarlijks ruim 1,2 miljoen bezoekers; de eerdere uitbreiding in 1999 (Benthem Crouwel architecten) ging nog uit van ca. 500.000. Aanpassing van het museum was daarom nodig, zonder het authentieke karakter van het achterhuis aan te tasten. Om extra ruimte aan het museum toe te voegen zijn de aangrenzende studentenwoningen aangekocht. Door het toevoegen van een nieuwe grote entreehal met de voordeur aan de Westermarkt kunnen bezoekers beter ontvangen worden. Kassa, museumwinkel, museumcafé, kantoren en educatieve ruimtes werden verplaatst en opnieuw ontworpen. De sanitaire voorzieningen werden uitgebreid en een garderobe en nieuw toegangssysteem toegevoegd. Aan de Westermarkt kwamen aparte toegangen voor personeel, groepen en bezoekers met e-tickets.

Het naast het achterhuis gelegen 17e-eeuwse grachtenpand is gerestaureerd en heeft extra museale ruimten gekregen. De museale route werd aangepast; de start van de expositie is explicieter vormgegeven door een omloop via de tuin. Daarnaast is de route verlengd met trappen en extra geschakelde museale ruimten. De nieuwe museumzaal waarin het dagboek van Anne wordt getoond is zorgvuldig ontworpen. Door het hele complex zijn de installaties vernieuwd en onzichtbaar in de monumentale interieurs geïntegreerd. Met deze aanpassingen worden (wachtende) bezoekers beter gefaciliteerd, verbetert de logistiek rond de entree en kan de onderduikplek intenser worden ervaren - en daarmee het levensverhaal van Anne Frank.

Projectteam BiermanHenket: Henk van Laarhoven, Yvonne Segers-van Wilderen, Janneke Bierman, Jeroen Buskermolen, Bregje Verlijsdonk, Wiebe de Leijer, Jorg de Bie, Sander de Bruin, Kim de Man, Mieke Weterings.

Kantoor Zayaz

Het kantoor van woningcorporatie Zayaz - met ruim 13 duizend woningen de grootste woningbouwcorporatie in ’s-Hertogenbosch - is getransformeerd naar een hedendaagse werkomgeving. De kantoorinrichting is open en flexibel: een prettig werkklimaat volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Zowel de verduurzaming van het gebouw als de inrichting is ontworpen.

Het oorspronkelijk sobere metselwerk gebouw uit 1979 is volledig gestript. Alle binnenwanden, plafonds en vaste inrichtingselementen zijn verwijderd. Alle kozijnen zijn voorzien van isolatieglas en de vloer en het dak zijn geïsoleerd. Er is geïnvesteerd in verdere verduurzaming middels een luchtwarmtepomp, PV panelen, een groen dak en optimalisatie van daglichttoetreding.

Het exterieur van het kantoorgebouw is slechts beperkt aangepast. De voormalige werkplaats aan de achterzijde is aan de buitenzijde geïsoleerd, gepleisterd en van PV panelen en een groen dak voorzien. In het hoofdgebouw zijn stalen puien vervangen voor geïsoleerde aluminiumpuien. De entree heeft door de sloop van de oorspronkelijke borstwering en de toevoeging van twee brede luifels een meer open en welkom karakter gekregen.

De nieuwe centrale kern met toiletten, berg- en installatieruimtes is volledig omkleed met bamboeplaat. Ook de nieuwe naastgelegen trap is met bamboe bekleed. Het trappenhuis vormt zo één doorlopend, verticaal element; een warm en herkenbaar volume in de vernieuwde open werkruimtes op de drie verdiepingen. De trap wordt aangelicht door een nieuwe opening in het dak.

De inrichting is licht en open vormgegeven. Nieuwe klimaatplafonds zorgen voor een prettig binnenklimaat en lichtniveau. Concentratieplekken, spreekkamers en vergaderruimtes zijn opgebouwd uit glazen wanden met speciaal voor Zayaz ontworpen prints. De verschillende verdiepingen hebben een eigen kleurstelling in vloerbedekking en stoffering van het (deels hergebruikte) meubilair.

Om de centrale kern worden een aantal plekken gedefinieerd met patronen in de vloerbedekking. Hier staan speciaal ontworpen meubels voor specifiek gebruik zoals aanlandwerkplekken, open overlegplekken, break out pantry's, lockers en kopijmeubels.

De voormalige werkplaats is omgebouwd naar een werk-lunchcafé. Een grote differentiatie aan meubilair, variërend van een lange bank tot loungeplekken maken verschillende vormen van ontspanning, ontmoeten en overleg mogelijk. Een twee verdiepingen hoge pui legt de verbinding met een nieuwe, omsloten buitenruimte waarbij mooi weer ook gewerkt, vergaderd of gegeten kan worden.

Het vernieuwde kantoor is in duurzaamheid, functioneren en uitstraling een uitdrukking van de open, klantgerichte organisatie die Zayaz is. Een moderne woningcorporatie die staat voor betrokkenheid, professionaliteit en ontwikkelingsgerichtheid.

Janneke Bierman, Yvonne Segers-van Wilderen, Joep van As, Elkie Goos, Fabian Vos.

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid