login leden
agenda  05-09-2021 - 06-09-2021 

showUP event

showUP heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot de ultieme inkoopbeurs voor woonaccessoires en cadeau-artikelen. De vakbeurs richt zich op inkopers van woon- en gift stores, concept stores, webshops, warenhuizen en museumwinkels. Ook stylisten, pers en bloggers komen langs voor inspiratie.

 

Inmiddels doen meer dan 350 deelnemers en 6000 bezoekers mee uit binnen- en buitenland, van kleine startende labels en jonge ontwerpers tot bekende merken. Dat is meteen de charme van showUP: toonaangevende internationale merken en nieuwkomers vind je hier onder één dak.

 

Na de laatste editie in de Brabanthallen in Den Bosch, keert de beurs 5 en 6 september 2021 terug in de Expo Haarlemmermeer. Het thema is: Let’s meet again!

 

De organisatoren kijken ernaar uit om inkopers, merken, winkels en journalisten weer met elkaar te verbinden op de beursvloer.

 

 

Inkooptrends

Van materiaal-, kleur- tot woontrends: ook dit inkoopseizoen heeft de corona-crisis nog zijn weerslag op het huidige aanbod cadeau- en woonaccessoires. Want van een woning een extra fijne plek maken, is belangrijker dan ooit gebleken. Tegelijkertijd heeft de consument het buitenleven ontdekt: zelfs in de winter wordt flink wat tijd buitenshuis doorgebracht. Goed voor jezelf én elkaar zorgen voert de boventoon, selfcare is een populair toverwoord en betekenisvolle cadeaus vinden nog steeds gretig aftrek. Benieuwd waar de consument nu écht behoefte aan heeft? showUP licht alvast een tipje van de sluier op met drie inkooptrends voor komend seizoen.

 

Unlimited Outdoor

Wind, regen of kou: het houdt de mens niet langer tegen om een frisse neus te halen. Massaal brengt men meer tijd buitenshuis door en ook de vakantie in eigen land wint aan populariteit. Zelfs in de winter: warmtedekens, thermosflessen met warme drank en dikke sokken gaan mee in de rugzak. Durfals zwemmen het hele jaar door in natuurwater en een ommetje maken lijkt de nieuwe volkssport nummer 1 geworden. Oftewel: buiten is het nieuwe binnen!

Power to the people

Een jonge garde staat op de bühne om vastgeroeste patronen te doorbreken: Greta Thunberg vraagt aandacht voor het klimaat en Black Lives Matter strijdt tegen politiegeweld en racisme. De aandacht voor gendergelijkheid groeit en traditionele hokjes gaan overboord. Bijpassende merchandise blijft niet achterwege: activistisch, eerlijk, confronterend, nietsverhullend en soms gepaard met een flinke dosis humor.

Trendzone – The Grid
Trendforecaster Jan Agelink presenteert deze editie in de Trendzone zijn visie op het nieuwe – lokale – winkelen. Door de pandemie hebben we nieuwe patronen ontwikkeld waarin online shoppen enorm is gegroeid, maar zagen we ook de belangstelling voor de lokale winkel enorm toenemen. Persoonlijke aandacht en service worden juist nu enorm gewaardeerd. Deze ontwikkeling gaan we vormgeven in een inspirerende Trendzone. De buurtwinkel, spannend design en e- winkel worden vertaald in een inspirerende omgeving die we The Grid hebben genoemd.

Japandi

Een match made in heaven: de minimalistische stijl van Japan, gecombineerd met het eveneens serene smaakgevoel van Scandinavië. Oftewel, de populairste woontrend van het moment. Eén die rust en veiligheid uitstraalt, zelfs wanneer de wereld op zijn kop staat. Natuurlijke materialen, ton-sur-ton-aardetinten en ambachtelijke accessoires leveren een tijdloos interieur op, dat toch helemaal van nu is.

 

Praktische info:

 

showUP herfst/winter 2021 Zondag 5 & maandag 6 september Expo Haarlemmermeer
Stelling 1, Vijfhuizen

 

Gratis toegang alleen voor professionals – na registratie met KvK nummer –  hier.

 

 

www.showup.nl

 

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid