login leden
agenda  17-03-2023  

RCE Interieurplatform – Duurzaamheid in het monumentale interieur

Ensuite deuren sluiten, lokaal verwarmen, binnenluiken gebruiken: enkele voorbeelden van duurzaam gebruik van monumentale interieurs. Foto’s: RCE

 

Invitatie

Duurzaamheid is actueler dan ooit. Met de fors gestegen gas- en elektriciteitsprijzen is het voor veel monumenteigenaren een uitdaging om de energierekening te kunnen betalen. Verduurzamen is dan de meest voor de hand liggende optie. Daarbij is er veel aandacht voor wat maatregelen doen met het aanzien van het exterieur. Denk aan zonnepanelen, het vervangen van glas of het plaatsen van luchtwarmtepompen. Echter: in veel gevallen is de impact op waardevolle, kwetsbare interieurs veel groter.

 

Zeker nu is het belangrijk oog te hebben én te houden voor de monumentale waarden van een monument. Wat betekent het als deze waarden door duurzaamheidsmaatregelen dreigen te verdwijnen? Hoe gaan we om met waardevolle interieurs en interieuronderdelen en hoe behouden we die voor toekomstige generaties? En is het soms misschien ook een optie om bepaalde monumenten of vertrekken in het stookseizoen niet of zeer beperkt te gebruiken?

Zes sprekers gaan vanuit verschillende invalshoeken in op deze en andere kwesties. Ze geven inzicht in interessante verduurzamingsprojecten en delen graag hun ervaringen en kennis met u.

 

De bijeenkomst is live bij te wonen of online.  Lees hier het hele programma en meld je aan.

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid