login leden
agenda  27-05-2021  

#bnibiketour #outdoorofficeday

 

bni is partner van de 2021 editie van #outdoorofficeday op 27 mei 2021. In 2019 werd dit initiatief voor het eerst georganiseerd in Nederland. Dit initiatief is een open uitnodiging waar je ook werkt.

 

@bni initiatief Amsterdam:

 

Het verbinden van werkomgevingen met gezondheid en natuur is onderdeel van veel opgaven van onze leden. Ondanks de grote keuzevrijheid werken we nog 80% binnen.

 

Omdat groepsactiviteiten ‘not done’ zijn is een compacte individuele outdoorofficeday bni biketour georganiseerd. Je kunt deze als lunchride in ca 1,5 uur/2 uur doen! De tour is in een relatief onbekende omgeving met oog voor kwaliteit van het wonen en werken in de binnenstad; de Oostelijke Eilanden. Adem de buitenlucht, geniet van het stedelijk groen, voel je geïnspireerd en meer productief.

 

We heten je om 12.30 met (OV)fiets (lopen mag ook) welkom op het Marineterrein in Amsterdam naast Kanteen25. We sparren op afstand over #outdoorofficeday en #weeting en maken kennis met de initiator van Outdoor Office Day.

 

Je ontvangt:

 

  • een lekkere lunch to go van @Kanteen25
  • de speciaal voor deze tour ontworpen tour in Googlemaps link. Met informatie bij de stops.
  • de prachtige gedrukte Urban Nature Amsterdam kaart (zo lang voorraad strekt)
  • de Weeting wegwijzer
  • en meer….

(foto: Notadesk)

 

Tevens hebben we een aantal Notadesks om uit te proberen.  

 

Heb je tijd om de hele (mid)dag in de stad te werken? We hebben nog meer tips voor routes.  Ook onze partners in Amsterdam zien je graag komen, zoals bij eerdere bni bike tours.

 

 

Le Corbusier and Jane Drew lying on a rug, relaxing in a garden @RIBA Collections – Google Arts&Culture

 

*)Regels ivm Covid: buiten de eigen woning geldt dat maximaal 2 personen in groepsverband ergens heen mogen gaan of iets mogen ondernemen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Dit geldt voor alle voor publiek toegankelijke plaatsen, binnen en buiten. Dat wil zeggen: op alle openbare plaatsen en in de buitenlucht.

Ja, ik kom 27 mei 12.30 uur naar #bnibiketour #outdoorofficeday in Amsterdam
Gratis voor alle leden - niet leden bijdrage 25 euro ex. btw. Studenten: 10 euro
Lid van bni:
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

Wil je deze tour op een later moment doen? Mail info@bni.nl voor de links en leen de Notadesks.

 

Lees hier hoe je bij de locatie komt. Parkeermogelijkheden zijn er volop vlakbij. Een OV fiets vanaf CS is aan te raden.

 

#bni biketour #outdoorofficeday2021 #workandwellbeinginurbannature #takeyourworkoutdoors #rethinkwork #futureofwork #placemaking #buitenishetnieuwebinnen #outdooristhenewindoor #naturedesks #urbangreen #checkyoursurroundings #weeting #letsgooutside #urbanoffice

 

Meer over onze bnibiketour outdoorofficeday route:

 

De Oostelijke Eilanden waren lange tijd geïsoleerd gelegen enclaves ten oosten van de binnenstad. Uit de geschiedenis van het Marineterrein blijkt dat de werven voorop liepen met innovatief ondernemerschap. Nu is de wijk een staalkaart architectuur met veel groen. De fietstocht brengt je langs 16 buitenruimten waar je nu ook heel goed  Corona-Proof kunt werken.

 

Er is geen wijk in het centrum van Amsterdam zo onbekend als de Oostelijke Eilanden. Dicht tegen de grachtenring gelegen, is dit een verscholen gebied vol verrassingen. Bekend is de sociale geschiedenis van de Kattenburgers, die regelmatig in opstand kwamen, en de onderlinge onlusten tussen de bewoners van de schiereilanden. Minder bekend is dat de woonkwaliteit radicaal verbeterde toen na grondige saneringen vanaf 1953, hier woonbuurten in het groen werden aangelegd. Het Marineterrein openden in 2016 haar deuren en is volop in transitie. Na het gedeeltelijke vertrek van de Koninklijke Marine is het nu een testgebied én stadskwartier voor leren, werken en wonen in een leefbare stad.

 

Op Kattenburg is in de jaren 70 een geheel nieuwe wijk met galerijflats in het groen aangelegd. Op Wittenburg volgde in de jaren 80 met kleinschaliger nieuwbouw georiënteerd op het water. Oostenburg werd ooit gedomineerd door de scheepwerven van de VOC nu is het de grootste verdichtingsopgave met woningbouw in centrum. In het Funenpark kun je wonen en werken in een groene oase.

 

Het Entrepotdokeiland heeft nog grotendeels haar oorspronkelijke bebouwing. Hier zijn de kwaliteiten van het wonen en werken in de binnenstad opnieuw uitgevonden.

 

Doe nu de tour wanneer het jou past!

 

Dit is de Googlemaps link naar de tour. 

 

Deze tour is ontwikkeld door Architour voor bni en beschikbaar tot 1 november.

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid