login leden
agenda  14-09-2023  

Nacht van de leefomgeving 2023

Het PBL organiseert de Nacht van deLeefomgeving 2023 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Live deelnemen is niet mogelijk wel kunt u deze avond volgen via deze link.

 

Info PBL:

 

De thema’s die we gaan bespreken staan midden in de politieke en maatschappelijke belangstelling. Onderwerpen als energie, stikstof en de woningmarkt worden immers niet langer alleen besproken door experts, politici en beleidsmakers, maar ook aan de keukentafel en in televisieprogramma’s. Er moet iets gebeuren in de samenleving, daar lijkt iedereen  van doordrongen. Veranderingen zijn nodig en zullen iets vragen van ons allemaal. Maar wat en hoe precies? En wie zijn daarbij actief?

 

De problemen zijn groot en ingewikkeld, maar ook urgent. Hoe kunnen de verschillende overheden deze problemen aanpakken; hoe stemmen ze hun beleid op elkaar af? Hoe betrekken ze burgers en bedrijven bij de mogelijke oplossingen. En hoe houdt de overheid oog voor een rechtvaardige verdeling van lusten en lasten?

 

Programma

 

19.30
Inloop
20.00
Welkom door moderator Nathan de Groot
20.05
Interview met PBL-onderzoekers Melchert Reudink en Daniëlle Snellen over de Balans van deLeefomgeving
20.20
Transities in de samenleving door Marko Hekkert, hoogleraar transities en PBL-directeur
20.35
Paneldiscussie met vertegenwoordigers vanmaatschappelijke initiatieven en organisaties die zich bezig houden met een concrete transities: Janneke Hoekstra (bestuurslid Land van Ons), Jan-Willem van de Groep (Duurzaam Bouwen) en Koen de Kruif (Ecodorp Boekel)
21.05
Staande column door Marcia Luyten (econoom en columnist Volkskrant)
21.15
Muzikaal intermezzo
21.25
Kim Putters (voorzitter SER) over het belang van akkoorden versus toekomstvisie
21.40
Aanbieding publicatie de Balans van deLeefomgeving aan demissionair minister-president Mark Rutte door PBL-directeur Marko Hekkert
22.00
Cabaretier Jan Jaap van der Wal

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid