login leden
agenda  08-09-2023 - 10-09-2023 

Monumentendag Levend Erfgoed

Dit weekend zet Open Monumentendag de schijnwerpers op immaterieel erfgoed, het hart van cultuur en tradities. Duizenden monumenten door heel Nederland openen de deuren om het publiek te laten kennismaken met het rijke verleden en benadrukken hiermee het belang van monumentenzorg. Lees hier verder voor meer tips per provincie.

 

 

 

Landelijke opening vrijdag in Zwolle

 

De 37ste editie van Open Monumentendag met het thema ‘Levend erfgoed’ heeft een spectaculaire start: voor het eerst in de geschiedenis zal Open Monumentendag op de vrijdag voorafgaand aan het weekend een grootschalige publieksopening kennen. Deze opening vindt 8 september plaats in de binnenstad van Zwolle, als onderdeel van de Hanze-achtdaagse en is gratis toegankelijk.

 

Het openingsprogramma op het Grote Kerkplein bestaat uit live optredens op het grote podium en een verrassende Maakmarkt (op 8 en 9 september) waar immaterieel erfgoed tot leven komt. Daarnaast kun je genieten van bijzondere muzikale en theatrale optredens in de Zwolse monumenten tijdens de Monumententours. In Zwolle zijn zondag derhalve de monumenten gesloten.

 

 

Grote Maakmarkt in Zwolle

 

Vrijdag 19:00 – 23:00 uur | Grote Markt en Luttekestraat

Op de Maakmarkt komt immaterieel erfgoed tot leven. Deze markt is opgebouwd rondom natuurlijke producten, zoals bijvoorbeeld vlas. Vlas wordt al eeuwenlang gebruikt om de meest uiteenlopende producten mee te vervaardigen. Van deze grondstof wordt lijnolie gemaakt waarmee je verf kunt marmeren, of waarmee je het typische Staphorster Stipwerk kunt aanbrengen. Er wordt linnen van gemaakt, waarvan kleding wordt vervaardigd. Naast vlas zie je ook andere natuurlijke materialen en hun gebruik terug op de Maakmarkt. Bovendien geniet je er van bevlogen liveoptredens van koren, circusartiesten en musici.

 

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid