login leden
agenda  25-10-2023 - 31-12-2023 

Kunstmuseum brengt eerbetoon aan Vivienne Westwood

Royals & Rebels

 

Dit najaar neemt Kunstmuseum Den Haag met de tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion bezoekers mee in de rijke geschiedenis van de Britse mode, inclusief een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Dame Vivienne Westwood. Westwood’s ontwerpen worden getoond temidden van andere grote namen uit de Britse mode: jonge talenten,  historische mode, gedistingeerde maatkleding en meer. Grote eyecatcher is de Westwood trouwjurk die Carrie Bradshaw droeg in de Sex and the City film (2008) en recent ook in het vervolg And just like that…(2023).

 

Naast de ontwerpen van Westwood, zijn in de tentoonstelling talloze ontwerpen van andere Britse designers te zien, waaronder Alexander McQueen, Stella McCartney, Charles Frederick Worth, Liberty’s, Lucile, Edward Molyneux, Mary Quant, Katharine Hamnett, Paul Smith, John Galliano, Phoebe Philo, Richard Quinn, Gareth Pugh, Simone Rocha en jonge talenten zoals Bora Aksu, Robert Wun, Charles Jeffrey Loverboy en Matty Bovan.

 

De tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion speelt in op de huidige fascinatie voor de rijke kledingtraditie van Groot-Brittannië en grijpt deze gelegenheid bovendien aan om een eerbetoon te brengen aan Westwood. Het museum heeft in de afgelopen decennia vaker met haar en haar team samengewerkt. Westwoods creaties en die van andere hedendaagse (Britse) designers verbinden het verleden met het heden, en brengen interessante spiegelingen teweeg met de museale collectie van het Kunstmuseum van de 18de eeuw tot vandaag de dag.

 

https://www.kunstmuseum.nl/nl/museum/nieuws/kunstmuseum-brengt-eerbetoon-aan-vivienne-westwood

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid