login leden
agenda  18-03-2022  

Interieurplatform RCE: belang van de plattegrond

Als het om waardevolle interieuronderdelen gaat wordt vaak gedacht aan de afwerking zoals stucwerk, kleur en schilderingen, wandbespanningen of parket. Daarnaast is er ook veel aandacht voor de vele roerende onderdelen zoals gordijnen, schilderijen, meubelen en beelden.

 

Veel minder aandacht is er voor de structuur van het interieur, hoewel dit ook een essentieel onderdeel is. Of het nu gaat om binnenmuren, deuropeningen, balklagen of om een insteekverdieping, gang of lichtschacht. Vaak ligt er vanuit het verleden – meestal vanuit de eerste bouwfase – een goed en doordacht ontwerp, dat door latere aanpassingen is aangetast of gewijzigd. Als de structuur wordt veranderd, kloppen verhoudingen en lijnvoeringen vaak niet meer, waardoor ook de logica van interieur en architectuur wordt aangetast.

 

Het online interieurplatform met de titel: Het belang van de plattegrond: is de leidende rol van de structuur lijdend? staan waardevolle structuren in monumentale interieurs in de schijnwerpers. Meer info en aanmelden kan hier.

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid