login leden
agenda  18-09-2020  

Interieurplatform Cultureel Erfgoed; tegels in interieur

 

In bijna alle monumentale interieurs bevinden zich tegels, op de vloer of aan de wand. Tegels hebben een grote verscheidenheid in vormen, materialen en toegepaste technieken. Het uiterlijk en de erop aangebrachte patronen zijn nog altijd in ontwikkeling. Of het nu gaat om karakteristieke Delfts blauwe tegels, de kenmerkende 20ste-eeuwse cementtegels of de nostalgische tegels uit de badkamer van onze jeugd: veel mensen hebben iets met tegels. Deze fascinatie blijkt alleen al uit het grootschalige hergebruik van oude tegels.

 

Tijdens deze online bijeenkomst van RCE zullen vier sprekers vanuit verschillende invalshoeken hun kennis met ons delen en ingaan op vragen als: waarom waren de vroege Nederlandse tegels internationaal zo gewild, wat was het geheim van de productie ervan, welke technische ontwikkelingen hebben de tegels zoal doorgemaakt en met welke uitdagingen heeft de restaurator tegenwoordig te maken.

 

 

Helaas is het door Covid-19 nog niet mogelijk om weer een Interieurplatform in Amersfoort te organiseren. Daarom bieden we dit keer een online versie van het platform. Een voordeel hiervan is dat we relatief eenvoudig enkele buitenlandse sprekers aan het woord kunnen laten.

 

Speciaal voor de deelnemers biedt uitgeverij Primavera Pers vijf publicaties van de grote tegelkenner Jan Pluis aan met korting. Tijdens het online platform delen we een kortingscode waarmee u een of meer van deze boeken met 20 procent korting kunt aankopen.

 

Aanmelden
De bijeenkomst vindt online plaats. Deelname is gratis wel vooraf aanmelden! Dat kan hier.

 

Na aanmelding ontvangt u enkele dagen voor 18 september een mail met een link en instructies.

 

Programma:

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid