login leden
agenda  24-05-2024 - 26-05-2024 

Iconic Houses: Amsterdam Housing Highlights

 

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei 2024 kun je diep in de unieke woonarchitectuur van Amsterdam duiken. Van de glorieuze Gouden Eeuw tot het moderne sociale woningbouwerfgoed en de hedendaagse woonprojecten. Iconic Houses City Icons debuteert met Amsterdam: Housing Highlights; deskundige gidsen nemen je een weekend mee op een inspirerende reis door de tijd.

 

Dit exclusieve tourprogramma is toegankelijk voor iedereen met een passie voor architectuur en vormt een prachtige brug tussen de tweejaarlijkse internationale Iconic Houses Congressen (Chicago in 2025). Cultuurliefhebbers zullen genieten van een unieke blik achter de schermen, terwijl museum- en erfgoedprofessionals kunnen profiteren van een weekend vol kennisdeling en boeiende gesprekken met collega’s. Ontdek moderne museumwoningen en laat je leiden door experts om het wonen in de 20e eeuw te begrijpen.

 

Naast de moderne museumwoningen bieden we ook een zeldzame kans om de meest opvallende woningbouwprojecten van recente jaren te verkennen, normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek. Van de schilderachtige grachtenhuizen uit de 17e eeuw tot de moderne architectonische hoogstandjes van vandaag, Amsterdam heeft een rijke geschiedenis van woningbouw die je niet mag missen.

 

Meer weten of dit weekend vol inspiratie en ontdekkingen in het prachtige Amsterdam in de lente? Lees dan hier verder.

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid