login leden
agenda  07-01-2021  

Grip op ondernemerschap

Als creatieve professional of klein bureau kun je je op zeker moment niet meer afsluiten voor de zakelijke kant van je onderneming. Klanten komen niet meer zo makkelijk over de drempel, het bulkt van de concurrenten óf je hebt het elke dag juist te druk met opdrachtgevers, het aansturen van medewerkers en het uitvoeren van projecten.

 

Leren ondernemen

Succesvol ondernemen hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn en in deze workshop leer je op een toegankelijke manier over alle aspecten van het ondernemerschap. Elk onderwerp wordt in een module van een dagdeel behandeld, zodat je de nodige diepgang bereikt en grip krijgt op alle belangrijke aspecten van jouw bedrijf. De reeks wordt afgesloten met presentaties van de plannen van iedere deelnemer. We sluiten de reeks af met presentaties van de plannen van alle deelnemers.

 

De groep is klein (max 10 personen) en er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Als de maatregelen dit toelaten zal de workshopreeks op locatie worden gegeven. Mochten in januari, of ergens anders in het traject, de maatregelen toch weer verscherpen zal de workshopreeks online verder gaan!

 

Deze workshopreeks geeft je grip op ondernemerschap. Je gaat naar huis met direct toepasbare kennis en een handig werksjabloon waarmee je op een praktische en concrete manier met elk onderwerp aan de slag kunt.

 

Wat leer je?

 • De juiste focus: waar sta je voor, wat doe je, wat wil je, hoe bereik je dat?
 • Scherper positioneren: bepaal jouw unieke plek in de markt
 • Communiceren: in beeld komen bij de juiste klanten
 • Acquireren: in gesprek komen met de juiste klanten
 • Klantbeheer: een goede klantrelatie geeft meer continuïteit
 • Geld: houd meer over door slimmer financieel beheer
 • Jouw plan: Deel je plan en leer van elkaars plannen!

 

Wat kun je verwachten?

 • Grip op Creatief Ondernemerschap
 • modules dekken alle thema’s van ondernemerschap
 • Groepen tot 10 deelnemers
 • Opdrachten vooraf
 • Veel aandacht voor jouw vragen
 • Ervaring uitwisselen en leren van anderen
 • In elke module is ruimschoots gelegenheid om na te praten en om te netwerken!

 

Voor wie?
De workshopreeks is bedoeld voor zelfstandige professionals en kleinere (interieur)architecten-, ontwerp- en ingenieursbureaus.

 

Trainer

Alle modules worden verzorgd door Ries Meertens (Coaching Creative Companies). Ries helpt ondernemers in de creatieve sector met het oplossen van lastige knelpunten, de professionalisering van hun bedrijfsvoering en het waarmaken van dromen en ambities. Ries zet hiervoor de ruim 25 jaar ervaring in die hij heeft opgedaan als oprichter en mede-eigenaar van diverse grote bureaus. Zijn coachees profiteren van zijn marktkennis, mensenkennis, praktische inzichten en handige tools, waarmee zij hun zaken prettiger, beter en efficiënter laten verlopen. Ries was oprichter en eigenaar van een groot industrieel ontwerpbureau (MMID in Delft) en vier jaar managing partner bij Kraaijvanger Architects.

 

Kosten
Leden van bni, BNO en BNA kunnen zich voor dit traject aanmelden en meedoen voor de BNA-ledenprijs* van 1250 euro (i.p.v. 1550 euro) excl. btw.
Stuur ons een mail via: academie@bna.nl voor het aanmelden, dan ontvang je de juiste factuur.

 

Kijk ook even op de Werktuig PPO-website voor meer informatie over een mogelijke aanvraag voor cofinanciering van jouw ontwikkelplan.

Naast de cofinanciering (1/3 van de kosten) vanuit PPO wordt ook een bijdrage van de werkgever en de werknemer of zelfstandige verwacht.

 

Wanneer?
De reeks bestaat uit 6 dagdelen tussen 7 januari en 31 maart 2020

 

 

 

*) voor het reguliere BNA Acadmie-aanbod geldt voor bni-leden het niet-leden tarief!

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid