login leden
agenda  21-02-2023  

Kennisdag industrialisatie woningbouw, – modules & partnerbezoek Friesland

foto bezoek minister De Jonge aan de woningfabriek januari 2023

 

Is industrialisatie de oplossing voor versnelling en capaciteit van de woningbouw? Ga 21 februari mee naar de nieuwste fabriek Van Wijnen en VDL en vergroot jouw kennis over complete seriematige woningbouw vs. traditioneel op de bouwplaats samengestelde woningen? Wat betekent het voor maatvoering, plattegronden, circulariteit, (stikstof)uitstoot, arbeid en faalkosten? En hoe zien de complete, bij Nederlands tussenbedrijf VDL, geprefabriceerde badkamers eruit? Vergroot je kennis in hierover op onze kennisochtend in Friesland die wij combineren met een bezoek aan Royal Vriesco. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. Lees verder en meld aan.

 

Op dinsdag 21 februari nodigen we je uit voor een kennisbezoek bij de nieuwe woningfabriek van Van Wijnen in Heerenveen en de nieuwe fabriek voor complete badkamers die daar vlakbij, door Nederlands bussen fabrikant VDL, geproduceerd worden. Na een ochtend vol innovaties rijden we naar Leeuwarden. Daar leren we wat de Friese roots van het al meer dan 100 jarige Royal Vriesco bijdragen aan innovatie en duurzame ontwikkelingen bij deze Europese duurzame gordijnstoffen producent.

 

Woonfabriek

Door industrialisatie verwacht Van Wijnen te voldoen aan de enorme vraag naar meer sociale woningen voor mensen met een modaal inkomen. De woningfabriek maakt het mogelijk om een straat per week te bouwen. Wat is de insteek van duurzaamheid en milieu-impact? Wat betekent dit voor maatvoering en plattegronden? Wat is snel en betaalbaar? Wat betekent het voor jou als interieurarchitect -ontwerper? Van Wijnen is marktleider in wonen en ontwikkelt, bouwt, transformeert, renoveert en beheert vastgoed met ruim 2.300 medewerkers vanuit 26 locaties in Nederland.

 

Van bus naar badkamer

Geen bussen meer, maar badkamers, toiletten en technische ruimten voor woningen. VDL heeft de bussenfabriek in Heerenveen in 2022 omgebouwd tot industrieel productiebedrijf voor woningmodules. De productie is net gestart en we zijn een van de eerste bezoekers. We maken kennis met de productie van complete badkamers en andere sanitaire ruimtes. Hoe compleet is de woning na deze inbouw?

 

Alleen de gordijnen nog? A house of happiness

Royal Vriesco werd opgericht in 1919 er werken nu dagelijks ca. 140 medewerkers bij deze Europese duurzame speler van op maat gemaakte gordijnen.  Hoe komt een gordijncollectie tot stand en hoe wordt deze geproduceerd? Hoe geeft het bedrijf invulling aan duurzaamheid op naar de volgende 100 jaar? Na een lunch en presentaties maken we een tour door het atelier.

 

Programma 21 februari

 

10:00 uur

Ontvangst met koffie en wat lekkers bij het Experience Centrum aan de Wetterwille 21 te Heerenveen
10:05 uur

Presentatie en rondleiding woningfabriek Van Wijnen
11:30 uur

Bezoek aan VDL voor een impressie van het productieproces van de sanitaire modules (2 autominuten vanaf het Experience Center)
12:00 uur

Einde programma in Heerenveen -> naar Leeuwarden (34 km)

12.45 uur

Lunch in Leeuwarden -A House of Happiness Mr. P.J. Troelstraweg 147-2, Leeuwarden

en napraten over ochtendprogramma, inventariseren feedback en inleiding middag

13.30 uur

Presentaties en tour door het atelier

15.00 uur

Uiterlijk einde van programma

 

Aanmelden

Aanmelden kan – alleen voor het volledige programma – door het invullen van onderstaand formulier. Het aantal deelnemers is gemaximeerd. Je ontvangt zsm een bevestiging van jouw deelname. Mocht je een verzoek voor een introducee hebben mail eerst info@bni.nl. Deelname voor lid bni is gratis.

 

Kennisdag industrialisatie woningbouw, - modules & partnerbezoek Friesland
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

Veiligheid in de fabriek & legitimatie

In de fabriek zijn veiligheidsschoenen en een helm verplicht. Indien deze niet in jouw bezit zijn wordt hiervoor gezorgd. Neem anders zelf mee. Tevens geldt een legitimatieplicht, neem bewijs mee.

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid