login leden
agenda  30-09-2022  

Floriademiddag leden bni, BNA, BNSP en NVTL

 

©Alister Thorpe

 

De branche- en beroepsverenigingen nodigen leden uit voor de Floriade op vrijdagmiddag 30 september a.s. We bieden je een ticket aan voor een mooi tarief met daarbij een uiteenlopend programma op de Floriade zelf. Een ticket kost normaal 27 Euro, maar via deze weg betaal je maar 10 euro (excl. btw)!

 

 

Het ticket is geldig voor de hele dag. Je kunt dus buiten onderstaand programma ook zelf jouw Floriade dag langs de verschillende paviljoens invullen.

 

Programma BNA/BNI/NVTL/BNSP

 

13.00 Ontvangst met een drankje in The Natural Pavilion

 

13.30 Presentatie Floriade Expo en uitleg Natural Pavilion

 

The Natural Pavilion (architect DP6) wil bezoekers van de Floriade 2022 inspireren en laten zien hoe we als samenleving natuurinclusief kunnen wonen, leven en werken. Het gebouw is vrijwel geheel opgebouwd uit natuurlijke (biobased) materialen en is een letterlijke opeenstapeling van innovaties. The Natural Pavilion laat zien dat het nu in 2022 al mogelijk is om op industriële schaal woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met natuur zijn. Met The Natural Pavilion geven we vorm aan een nieuw circulair bouwecosysteem, versnellen we de groene transitie en zorgen we voor een betere manier van leven. The Natural Pavilion bewijst dat architectuur kan bijdragen aan het oplossen van de grote wereldproblemen van nu. In drie woorden: Parijs in Praktijk!

 

© 2022 The Natural Pavilion, Floriade, DP6 architecten © ScagliolaBrakkee.jpg

 

 

© 2022 The Natural Pavilion, Floriade, DP6 architecten © ScagliolaBrakkee.jpg

 

 

14.05 Rondleiding Exploded View Beyond Building

 

Ontdek bij ‘Exploded View’ de connectie tussen landbouw, voedselproductie en duurzame bouwmaterialen van de toekomst. Bouw je huis met meer dan 100 natuurlijke materialen (Exploded View Beyond Building)

 

 

14.45 uur Duitsland Paviljoen

 

Het paviljoen van Duitsland staat symbool voor de moderne, groene stad met een groene binnenplaats als middelpunt, net als een stadspark midden in een woonwijk!

 

15.15 Verenigde Arabische Emiraten paviljoen (88 op plattegrond Floriade)

 

Groen is belangrijk over de hele wereld, ook in plekken waar dat minder voor de hand ligt. Hoe vergroen je een stad waarin hitte, droogte en zoute grond aan de orde van de dag zijn? In het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten leer je alles over vergroening in de woestijn.

 

 

PROGRAMMA FACULTATIEF

 

15.45 Tot slot nodigt BNI je uit voor een bezoek aan naturalistisch landschap Within Nature, een tuin opgebouwd rond twee huizen (waaronder een koolstofneutrale) van EuroParcs waar alles draait om het genieten van het buitenleven. Een erg inspirerende natuurlijke plantengemeenschap zoals deze het wild bestaat met een insectenhotel, kronkelende paden van fruitpitten en -doppen, vuurplaats en oven. Ontwerper Stefano Marinaz Landscape Architecture (ook NVTL-lid) is zelf aanwezig geeft een inleiding op het project en kan je alles vertellen over deze bijzondere levendige selectie van bomen en planten.

 

©Stefano Marinaz Landscape Architecture

 

©Stefano Marinaz Landscape Architecture

 

©Stefano Marinaz Landscape Architecture

 

 

16.15 Vul de middag naar eigen inzicht. Je kunt tot 19 uur in Floriade verblijven.

 

Deelnemen?

 

Meld je aan door een mail te sturen naar academie@BNA.nl – alleen toegang voor leden – er zijn max 100 tickets en vol is vol.

 

 

 

 

 

 

Foto’s zonder vermelding: bni.

 

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid