login leden
agenda  26-03-2024  

Drawn to Drawing tekenworkshop

 

De gevoelsmatige ratio; de hand die onuitgesproken kennis representeert

 

Dinsdagavond 26 maart staat in het teken van ons unieke symposium “Drawn to Drawing – het belang van tekenen voor architecten in Nieuwe Instituut Rotterdam. Dinsdagmiddag 26 maart om 15 uur hebben we iets speciaals georganiseerd: een exclusieve tekenworkshop in de tentoonstelling “Nederland op de Tekentafel – 100 jaar aan ideeën voor de toekomst uit het heden en verleden”. We starten met een introductie op de tentoonstelling door de curator.

 

De kunst van het tekenen

 

Victor Elberse (WdkA) en Jafeth Hagoort (CrA) geven een unieke workshop. Deze activiteit is misschien niet wat je verwacht van een middagje tekenen, maar dat onverwachte is precies waar tekenen volgens deze Kunstenaar en Omleider over gaat. Met een analoog algoritme doorlopen we achterstevoren het pad van denken naar doen; van tekenrichting naar betekenis. De tekening die we gaan maken heeft lijnen maar is allereerst een spel, heeft lagen maar gaat vooral over de samenwerking daartussen, heeft sporen die je kunt volgen maar heeft een legenda die we nog moeten ontdekken. Wees geen held op sokken en waag de schaalsprong in het diepe. Dus, trek je stoute schoenen aan, stap uit je comfortzone en duik met ons mee in deze creatieve uitdaging. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een ervaring die je kijk op tekenen en architectuur zal verrijken.

 

Vervangt Ai straks onze tekenaars?

 

AI (Artificial Intelligence) lijkt tegenwoordig de creatieve artiest te vervangen, maar is het aanleren en beheersen van een vaardigheid niet wezenlijk iets anders dan het geven van een opdracht voor iets creatiefs? We besluiten deze workshopmiddag met een presentatie door Cor Simon (illustrator en landschapsarchitect) over tekenen en AI. In een hybride vorm combineren we dit en staan na een middag architectonisch tekenen stil bij de betekenis en waarde van AI.

 

Praktisch

 

Nieuwe Instituut

Museumpark 25 Rotterdam

Start 15.00 uur – einde 17.30 uur*

 

Aanmelden voor deze workshop kan hier

 

Leden bni gratis / check hiervoor jouw bni ledenmail van 8 februari dus niet aanmelden via bovenstaande link.

Leden NVTL en BNSP gratis -> zie mail van jouw vereniging.

Niet leden 15 euro.

Vol is vol. Max aantal plekken: 50.

 

NB) leden bni die eerder waren aangemeld voor een tekenworkshop hoeven zich niet opnieuw aan te melden en staan al op de lijst.

 

Meld je ook aan voor het avond

symposium Drawn to Drawing!

 

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid