login leden
agenda  06-04-2024 - 07-04-2024 

Design Icons

 

 

 

Op 6 + 7 april 2024 zal voor de 11e keer vintage meubelbeurs Design Icons georganiseerd worden.  75 professionals die zich specialiseren in ‘mid-century design’ meubels en verlichting komen samen, als altijd is de locatie de indrukwekkende Kromhouthal in Noord, met uitzicht over ’t IJ en het stadscentrum.

 

De unieke, karakteristieke uitstraling van midcentury design meubels en ook de kwaliteit ervan draagt bij aan de populariteit onder een groot publiek. En de euforie van een gave vondst, daar kan niets tegen op. Liefhebbers kijken daarom jaarlijks uit naar Design Icons Amsterdam, een van de grootste vintage designbeurzen van Europa. Enkele standhouders zijn al sinds de eerste editie present; Vervlogen Jaren, De Vreugde Design, Kameleon Design en Dick van der Stap. De deelnemerslijst wordt aangevuld met nog meer kwalitatieve professionals uit Nederland, maar ook België, Duitsland, Frankrijk, tot aan Zweden, Hongarije en Italië. Ze hebben elk hun eigen specialisme; van stoer industrieel tot Italiaanse lampen, van Dutch Design tot Bauhaus en van exclusieve topstukken van museumkwaliteit tot betaalbaar vintage.

 

In een tijd waarin veel winkels enkel online verder gaan, is het beursweekend een unieke kans om zoveel vintage design in het echt te zien. Design Icons Amsterdam is gelukkig meer dan toonzaal alleen: proefzitten, verliefd worden op een ontwerp en een praatje te maken met de verkoper die graag meer over zijn stukken vertelt. En alle gepresenteerde stukken zijn ter plekke te koop. Transport bedrijf Magic Movers is aanwezig op de beurs voor bezorgopdrachten. Die design crush die je tegen het lijf loopt, gaat dus mooi mee naar huis!

 

Design Icons Amsterdam vindt plaats in de karakteristieke Kromhouthal, aan de noordzijde van het IJ. Het uitlopen van de volle 140 meter die de hal lang is, wordt beloond met een prachtig uitzicht op het stadscentrum en voorbijvarende schepen. Verse koffie en cappuccino’s worden bereid op de beursvloer. Zin om een bezoek aan Design Icons te combineren met een drankje of diner.

 

bni leden gaan altijd met korting naar Design Icons

 

Tickets bestel je hier en bni-leden gebruiken hiervoor de unieke kortingscode uit de bni ledenmail.

 

 

 

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid