login leden
agenda  21-02-2024  

De Wet Kwaliteitsborging voor interieurarchitecten; het stelsel en de mogelijkheden

NB: deze training stond eerder gepland voor 7-2 maar gaat nu definitief door op 21-2 – er zijn nog enkele plaatsen

 

De Wet Kwaliteitsborging voor interieurarchitecten; het stelsel en de mogelijkheden

 

Een nieuw stelsel waarbinnen gewerkt gaat worden brengt spannende ontwikkelingen met zich mee, deze ontwikkelingen resulteren in het algemeen tot kansen voor de ‘bouw’.

 

Algemeen

 

Vanaf 1 januari 2024 gaat er een nieuwe wet van kracht, de Omgevingswet. De invoering van de Omgevingswet resulteert in een aantal fundamentele wijzigingen in de bouwwetgeving en daarmee in meer of mindere mate in de dagelijkse werkzaamheden van de diverse sectoren binnen de ‘bouw’.

 

Met de invoering van de Omgevingswet zal ook de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB) ingevoerd gaan worden. Deze wet introduceert een tweetal ‘nieuwe beroepen’ (de kwaliteitsborger en de instrumentaanbieder) in de ‘bouw’. Deze beroepen zullen een gedeelte van de publieke taken op zich nemen. Dit met als gevolg dat ‘alle’ partijen in de bouwsector in meer of mindere mate gebonden zullen zijn aan nieuwe elementen die direct of indirect verband houden met de werkzaamheden. Deze veranderingen resulteren in ontwikkelingen die mogelijkheden en kansen bieden voor de bouwsector.

 

Neem kennis van deze nieuwe wet en de daaraan gekoppelde stelselwijzigingen zodat je als interieurarchitect goed bent voorbereid op een nieuwe manier van werken

 

Leerdoelen

 

Deze training biedt de nodige kennis van de sector en zal het inzicht geven in de rol van de interieurarchitect.

De ruimtelijk en bouwkundige kwaliteit van jouw project dien je straks op een inzichtelijke wijze te documenteren om de toetsing door de kwaliteitsborger zo soepel mogelijk te laten verlopen. In de training wordt duidelijk hoe het proces loopt en wat jouw rol en taken als interieurarchitect zijn en welke kansen de WKB biedt. Je kunt hierna bepalen welke voorbereidingen of verdiepende kennis je op je wilt gaan nemen.

Deelnemers

 

Deze training is in eerste instantie bedoeld voor interieurarchitecten en architecten die in meer of mindere mate te maken hebben en gaan hebben met kwaliteitsborging.

 

De rol van de architect en interieurarchitect in de creatie van ‘kwaliteit’ is aanzienlijk, daarom is deze presentatie ook bedoeld om het belang van de architect en interieurarchitect aan de orde te stellen.

 

Programma presentatie

 

Het programma van de presentatie is opgedeeld in twee delen, beide delen zullen ongeveer 2 uur duren. Programma:

Inloop 09.30 uur

Start 10.00 uur

Deel 1 10.00-12.00 uur

Lunch 12.00-13.00 uur

Deel 2 13.00 – 15.00 uur

 

Deel 1:

De Omgevingswet
Het stelsel van de WKB

 

lunch

 

Deel 2:

De positie van de interieurarchitect
De verantwoordelijkheden van de (interieur)architect
De mogelijkheden voor de (interieur)architect

 

Tijdens de presentatie is het wenselijk dat er vragen worden gesteld die bijdragen aan het gesprek dat op gang zal komen.

 

Trainer

 

 

Ik ben Tjerk Webbers en sinds een aantal jaar ben ik vanuit verschillende hoedanigheden intensief bezig met de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB). Dagelijks probeer ik in de rol van instrumentaanbieder en kwaliteitsborger invulling te geven aan de vraagstukken die verband houden met de diverse ontwikkelingen en onderzoeken. De wet is omvangrijk en houdt verband met veel partijen in de bouwsector, dit maakt het een interessant en belangrijk speelveld.

In diverse vormen en voor verschillende organisaties binnen de bouwsector verzorg ik trainingen en presentaties met als doel om de sector klaar te stomen voor hetgeen komen gaat met betrekking tot de Wet Kwaliteitsborging.

 

Aanmelden

 

Aanmelden via onderstaand formulier – er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

 

De kosten zijn 95,- euro voor leden en 149,- euro voor niet leden.

Voor BNO-leden geldt ook het ledentarief.

 

Locatie

 

Huis AZIE – Jollemanhof 14 Amsterdam – 4e verdieping – grote vergaderzaal / eenvoudige lunch wordt verzorgd.

 

Wet Kwaliteitsborging voor interieurarchitecten
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid