login leden
agenda  21-11-2023  

Conferentie: Met het oog op de Toekomst

 

Volg hier livestream HNI

 

Wat is de betekenis en doorwerking van ontwerpend onderzoek voor ruimtelijke- en transitieopgaven? Hierop gaan professionals binnen het ruimtelijk domein in aan de hand van actuele projecten en studies, en is er een dialoog tussen vertegenwoordigers van overheden, ontwerpbureaus en kennisinstellingen op dinsdag 21 november 2023 van 09.30u to 16.30uin het auditorium Het Nieuwe Instituut – Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam.

 

Waar staan we op dit moment met het veelvoud aan ruimtelijke en transitieopgaven voor de verschillende schalen binnen de gebouwde en natuurlijke omgeving?  Nog steeds in de bewustwordings- en ideeënfase? Probleem definiërend of op weg naar oplossingen en uitvoering?  Wat is de betekenis hierbij van ontwerpend onderzoek voor bestuurlijk Nederland, praktijkontwerpers en kennisinstellingen? Brengt het ons inzichten waarmee Nederland aan de slag kan waardoor we vanuit de ontwerptraditie de toekomst ook kunnen gaan vormgeven?

 

Vragen, waarop we met deze bijeenkomst van professionals binnen het ruimtelijk domein antwoorden proberen te vinden op basis van een aantal actuele projecten en studies, en door middel van een dialoog tussen vertegenwoordigers van overheden, ontwerpbureaus en kennisinstellingen.

 

Initiatiefnemers van de bijeenkomst voor professionals zijn de sectie Urban Design van de Faculteit Bouwkunde – TU Delft, het Platform Ontwerp NL waaraan een groot aantal beroepsverenigingen binnen het ruimtelijk en technisch domein, zoals BNI, zich hebben verbonden en het TU Delft Deltas, Infrastructures & Mobility Initiatief (DIMI).

 

DEZE BIJEENKOMST IS KOSTELOOS VOOR PROFESSIONALS, MAAR AANMELDEN IS WEL VERPLICHT

 

Aanmelden kan hier

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid