login leden
agenda  31-01-2020  

Circular Design Class – Consumentengoederen & Maakindustrie

Design is de motor om tot circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen. Wil je weten waar jouw kansen liggen om stappen te zetten in de circulaire economie?  Hoe je als creatieve proffesional met impactvol circulair design kunt bijdragen en daarbij nieuwe business kunt genereren? CIRCO heeft een prominente rol gekregen in het recent gelanceerde Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie 2019-2023.

 

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper van consumentengoederen, kunststof- en professionele producten – onder anderen productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers. De sector omvat diverse productgroepen zoals professionele producten en – apparatuur, electronics, woon- en modeaccessoires, keuken, meubelen, tuin, speelgoed. Het maximaal aantal deelnemers is 15.

 

Hoe kun je als productontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan. Nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn hiervoor vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

 

Trainers: Marien Korthorst en Diederik Merkens

 

BNI, BNO, BNS Crisp en CBM ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie. De Class wordt georganiseerd door gemeente Den Haag en CIRCO.

 

Inschrijven met korting kan hier

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid