login leden
agenda  29-10-2020  

Circo Designclass Bouw

 

In deze eendaagse training, georganiseerd door Circo ism BNA, wordt je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circulair design, oefen je concrete toepassingen en krijg je inzicht in jouw rol als professional bij het realiseren van circulaire projecten. Je gaat concreet aan de slag met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Het TU Delft onderzoek ‘Products That Last’ vormt het vertrekpunt.

 

Deze Class is bedoeld voor architecten, interieurarchitecten en -ontwerpers, ruimtelijke ontwerpers, industrieel ontwerpers of andere betrokken creatieve professionals uit de bouw & vastgoed industrie. Het maximaal aantal deelnemers is 15.

 

Resultaat:

·         Inzicht en inspiratie circulaire economie

·         Inzicht in en kennis van circulaire business modellen

·         Inzicht in en kennis van design strategieën

·         Vergroot je (proces)kennis via tools en methodes om naar een circulaire toekomst te werken

·         Ontdek de ‘integrated design approach’

·         Ontdek jouw rol in de circulaire economie en begrijp waar je staat in het proces

·         Door veel kennis, vaardigheden en tools eigen te maken kun je jouw rol in het proces beter benutten

·         Ontwikkel jezelf tot een onderscheidende change agent met groeikansen voor jou en je bedrijf

·         Word deel van een groeiend netwerk van circulair professionals in de bouw en zet de eerste stappen naar een circulaire toekomst

 

Docenten

Marien Korthorst: in 1993 afgestudeerd aan de Design Academy, is Marien inmiddels 25 jaar actief als industrieel ontwerper van zeer uiteenlopende producten, voor diverse markten. Naast industrieel ontwerper en eigenaar van zijn eigen bedrijf Cirkel design, is Marien sinds 2017 ook Circo-trainer in het Circo programma, waarin hij bijdraagt aan het ondersteunen van de Nederlandse maak- en creatieve industrie in de transitie naar de Circulaire Economie.

Cirkel design levert design en ontwikkeling van onderscheidende, zinvolle producten voor gebruik door professionals. In de ontwerpen zijn design en gebruiksplezier, business en techniek, zorgvuldig in evenwicht. Met oog voor de ontwikkelingen in de maatschappij: producten met een zo lang mogelijke levensduur, maximaal gebruikmakend van hernieuwbare grondstoffen. Om zo kansen te benutten om bij te dragen aan de transitie naar een Circulaire Economie, gericht op kringlopen. Dat is Circular Design volgens Cirkel design.

Fieke Grooters: architect en afgestudeerd aan de TU Delft in 2017. Daarna is ze twee jaar werkzaam geweest bij Inbo en is ze in 2019 haar eigen bureau gestart. Met haar architectenbureau Made by phi wilt ze Circulair ontwerpen de nieuwe normaal maken. Maar circulair ontwerpen is niet het enige dat telt. Architectuur is een mooi vak en heeft invloeden op vele thema’s als flora/fauna, gezondheid, klimaatverandering en sociale cohesie. Als architect heb je niet de tijd om in ieder project aan alle thema’s te werken. Daarom ontwikkelt zij, in samenwerking met verschillende experts, spelregels voor haar architectuur.

 

De kosten voor deze class zijn voor alle deelnemers, wel of geen lid, ivm een subsidie 150 euro (Normaal 500 euro). Aanmelden voor deze class gaat via BNA (link is nog niet actief op moment van deze publicatie).

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid