login leden
agenda  08-10-2021  

Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living – film & debat

Een onthullend portret van ontwerper en vrije denker Charlotte Perriand, één van de meest uitgesproken ontwerpers van de 20e eeuw.

 

De Nederlandse première van een spraakmakende biografie over Charlotte Perriand, één van de meest vernieuwende ontwerpers van de twintigste eeuw vind plaats tijdens AFFR in Rotterdam.

 

 

 

 

Tijdens AFFR organiseren we op vrijdag 8 oktober 17-19 uur een screening voor leden van bni en van BNA in LantarenVenster, Rotterdam van de film Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living. Na afloop van de film vindt een gesprek plaats over de invloed van vrouwelijke architecten en ontwerpers in Nederland met Merel Pit, Nyasha Harper-Michon en Titia Luiten onder leiding van journalist en presentator Tracy Metz.

 

Met radicale ontwerpen voor meubels en architectuur was Charlotte Perriand een van de meest uitgesproken vernieuwende ontwerpers van de 20e eeuw. Ze werkte lang in de schaduw van Le Corbusier in wiens studio ze samen met Pierre Jeanneret van 1927 tot 1937 baanbrekende projecten ontwierp: De beroemde “chaise longue basculante, de buisstoelen voor de Villa Savoye en de “Refuge Tonneau”, een Tiny House avant la lettre. Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living is een onthullende film over een invloedrijke ontwerpster die de positie van de vrouw in een door mannen gedomineerde maatschappij bevocht.

 

video
play-sharp-fill

 

Een film van Stéphane Ghez – 2019 – Frankrijk – 53 min

 

Toegang is gratis voor leden BNA/BNI. Leden zijn uitgenodigd via ledenmails. Geen lid en toch interesse? Mail info@bni.nl uiterlijk 6/10!

 

Meer zien?

 

 

Kijk of www.affr.nl voor het volledige programma.

 

 

Meer over Charlotte Periand:

 

https://www.dearchitect.nl/architectuur/artikel/2021/07/elegantie-van-modulair-bouwen-door-charlotte-perriand-101264523

 

https://a-zine.nl/2020/02/13/charlotte-perriand-omdat-zij-het-waard-is-en-wij-ook/

 

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/23/charlotte-perriand-geloofde-in-de-kunst-van-het-wonen-a3977720

 

CORONATOEGANGSBEWIJS

 

Bij de openingsavond in Theater Zuidplein en de vertoningen in LantarenVenster en RDM Rotterdam moet je bij binnenkomst je identiteitsbewijs en een geldig coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Dit kan in de vorm van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een negatief testbewijs, via de CoronaCheck-app of op papier.Voor meer informatie over de maatregelen in LantarenVenster, klik hier.

 

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid