login leden
agenda  08-10-2021  

AFFR: Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living screening voor leden

De Nederlandse première van een spraakmakende biografie over Charlotte Perriand, één van de meest vernieuwende ontwerpers van de twintigste eeuw vind plaats tijdens AFFR in Rotterdam.

 

 

 

Tijdens AFFR organiseren we op vrijdag 8 oktober 17-19 uur een screening die alleen toegankelijk is voor leden van bni en van BNA in LantarenVenster, Rotterdam van de film Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living.

 

Na afloop van de film vindt een gesprek plaats over de invloed van vrouwelijke architecten en ontwerpers in Nederland met o.a. Merel Pit en Nyasha Harper-Michon, onder leiding van journalist en presentator Tracy Metz.

 

Een film van Stéphane Ghez – 2019 – Frankrijk – 53 min

 

Met radicale ontwerpen voor meubels en architectuur was Charlotte Perriand een van de meest uitgesproken vernieuwende ontwerpers van de 20e eeuw. Ze werkte lang in de schaduw van Le Corbusier in wiens studio ze samen met Pierre Jeanneret van 1927 tot 1937 baanbrekende projecten ontwierp: De beroemde “chaise longue basculante, de buisstoelen voor de Villa Savoye en de “Refuge Tonneau”, een Tiny House avant la lettre. Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living is een onthullende film over een invloedrijke ontwerpster die de positie van de vrouw in een door mannen gedomineerde maatschappij bevocht.

 

Toegang is gratis voor leden BNA/BNI, invitatie volgt via de BNI ledenmail in september, aanmelden kan via onderstaand formulier. Geen lid en toch interesse? Dan kom je op de wachtlijst en krijg je begin oktober bericht of je kunt komen.

 

Ja, ik kom 8 oktober 17 u naar C. Perriand, Pioneer in the Art of Living – BNA/BNI Event
Lid van bni:
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

 

Meer zien?

 

 

Kijk of www.affr.nl voor het volledige programma. Dit wordt op 15 september gepubliceerd en tickets zijn dan te koop.

Tickets voor de opening komen al op woensdag 8 september in de verkoop.

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid