login leden
agenda  05-10-2023 - 05-10-2023 

AFFR: BNA / BNI debat – De jonge architect, toen en nu

 

 

 

 

BNA&BNI organiseren met AFFR op donderdagavond 5 oktober een speciale, dubbele filmscreening en een debat met als thema ‘De Jonge Architect – toe en nu’. Aan de hand van twee films – Make Do With Now en TXL – Berlin Tegel Airport – vindt een gesprek plaats met jonge Nederlandse (interieur) architecten over de uitdagingen van de huidige architectuurpraktijk.

 

De deelnemers aan het gesprek zijn Janne van Berlo (Atelier van Berlo) Tom Hulsman (TMOJ), Susanne Bakkenist (REST) en Niels Geers (Architekten Cie). Moderator is Hedwig van der Linden.

 

 

De film Make Do With Now volgt vijf jonge Japanse architectenbureaus die alle op hun eigen wijze hun praktijk runnen. In TXL – Berlin Tegel Airport kijken we mee met het net afgestudeerde architectentrio dat in 1965 de prijsvraag won voor Berlin Tegel Airport en daarmee hun roem vestigden. Aan de hand van deze voorbeelden gaan we het gesprek aan met jonge Nederlandse architecten over de uitdagingen van de huidige architectuurpraktijk

 

Wil je aanwezig zijn als BNI lid? Geef dat door via onderstaand formulier en bestel als lid een gratis ticket. Vol is vol.

 

Wil je aanwezig zijn als BNA lid: meld je dan aan via de je BNA inlog

 

Het thema van AFFR 2023 is Contested Space. Het festival is van 4 – 8 oktober in LantarenVenster & Theater Zuidplein.

 

Over AFFR:

AFFR is het grootste internationale filmfestival over architectuur, de stad en het landschap. Op het festival zijn ieder jaar zo’n 80 films te zien; die gaan niet alleen over architecten en hun gebouwen, maar over de hele ‘door mensen ontworpen’ wereld – over de openbare ruimte en haar gebruikers, over woningbouw, woningnood en gentrificatie, en over de stikstofcrisis, ontbossing en de toekomst van de landbouw. Het festival laat graag onbekende invalshoeken en onthullende verhalen zien en biedt haar publiek zo een nieuw en ander perspectief op opgaven en mogelijke oplossingen.

 

 

 

 

Make Do With Now

 

Anne Gross & Sebastian Gross | 2022 | Zwitserland | 62 min

 

Een verrassend optimistische film over een nieuwe generatie Japanse architecten die met beperkte middelen antwoord geven op actuele maatschappelijke en ecologische vraagstukken. De aardbeving in het oosten van Japan in 2011, met in haar kielzog de kernramp in Fukushima, veroorzaakte grote sociale en economische onrust. De hang naar ‘starchitecture’ had bij jonge architecten in één klap afgedaan. Zij gingen op zoek naar een meer kritische, ecologische en sociale aanpak. De film is gemaakt voor de gelijknamige Zwitserse expositie over ontwikkelingen in de Japanse architectuur en biedt een enthousiasmerende kijk op de nieuwe Japanse architectuurpraktijk, waar iedere jonge architect zich aan kan spiegelen.

 


TXL – Berlin Tegel Airport

 

Lukas Schmid & Marek Iwicki | 2022 | Duitsland | 13 min

 

In 1965 wonnen drie net afgestudeerde Duitse architecten met een verrassend ontwerp de internationale prijsvraag voor de bouw van Flughafen Tegel in Berlijn. Hun roem was gevestigd. Hun futuristische ontwerp met achthoekige vormen, dat de kortste route tussen aankomst en vliegtuig garandeerde, werd decennialang een blauwdruk voor nieuwe vliegvelden wereldwijd. In 2020 maakte Tegel TXL plaats voor het nieuwe Willy Brandt-vliegveld. Een kleurrijke terugblik op een tijd zonder vliegschaamte of terrorisme, wat het ontwerpen van een vliegveld een stuk minder beladen maakte.

 

Tickets voor film en debat avond 5 oktober

 

Ja ik bestel gratis ticket lid-bni voor AFFR: BNA/BNI film&debat 5-10-23 om 19.15 uur
   
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

 

 

agenda  06-10-2023 - 06-10-2023 

Projectbezoek: Architectuuruitstap – Kortrijk op de fiets

25-9 aanmelden is niet meer mogelijk – event is vol

 

Sinds het aantrekken van Bernardo Secchi in 1994 heeft Kortrijk een sterke stedenbouwkundige en architecturale impuls gekregen. De overheid gaat nog steeds gedurfd te werk om mentaliteiskantelende projecten te realiseren en blijft haar dynamiek etaleren. De verbreding van de Leie met haar zeven bruggen, Buda Beach en de skatebowl stuurt nu ook groene trajecten aan voor fietsers en wandelaars. AiNB wil deze met jullie verkennen langsheen een route van om en bij 20km. De route brengt ons langs recente architectuurprojecten. Zowel ontworpen door gevestigde waarden als door jong talent, zowel groot- als kleinschalig, zowel kunstig als pragmatisch, zowel uitbundig als tot stilte uitnodigend.

 

Onder voorbehoud:
• Coussée & Goris i.s.m. witblad – kantoren Leiedal
• Eduardo Souto de Moura – Crematorium Uitzicht
• Vandenborre Architecten – AGO kantoren
• Sergison Bates Architects & Studio Jan Vermeulen i.s.m. Tom Thys architecten – De Korenbloem
• Studio Bjorn Verlinde – Verilin showroom
• noA architecten – Texture
• devyldervincktaillieu – Tangram
• Atelier toekomst – Toekomst 6 (architectenbureau)
• Atelier toekomst i.s.m. Dries Otten – Toekomst 8 (privé-woning)

 

Inclusief:
• toegangstickets tot openbare gebouwen
• begeleiding door architectuurgidsen en projectarchitecten
• huur audiofoons
• lunch met drankje in Buda Kitchen (door B2Ai), vlakbij BUDAfabriek (door 51n4e)

 

Inschrijven kan tot en met 15 september 2023.

 

Alle informatie vind je hier

 

Bni leden mogen deelnemen tegen het AINB ledentarief – vermeld in opmerking: lid bni

agenda  11-10-2023 - 12-10-2023 

Invitation Workspace Design Show for bni-members

Link to invitation


agenda  12-10-2023 - 12-10-2023 

Nook: Drawn to Draw a Workspace @ Workspace Design Show

 

 

 

Workspace Design Show brengt in de RAI op 11 en 12 oktober 2023 bedrijven, architecten, ontwerpers en eindgebruikers uit de hele wereld samen en is de ultieme hub voor werkplekinterieurs met meer dan 300 zowel lokale als internationale fabrikanten, merken en leveranciers.

 

Op 12 oktober presenteren we een NOOK-talk met de titel “Drawn to Draw a Workspace” in de Workspace Design Talks Lounge van 15:35 tot 16:20. Hoe ontwerpen interieurarchitecten een werkruimte? Tekenen ze die nog met de hand of met de computer? Een paneldiscussie waarin architecten de ins en outs van hun favoriete methoden delen. Je bent van harte welkom. Aansluitend is er een wine & cheese voor leden en invites. Lees hier verder.

 

 

 

 

 

Tickets

 

Registreer hier jouw gratis bni entree

agenda  13-10-2023 - 13-10-2023 

Leiding geven aan creatieven

Stimuleer door het geven van feedback

 

Van zelfstandig werkzame ontwerpers én van ontwerpers die werken bij een bureau wordt steeds vaker verwacht dat ze ook leiding kunnen geven aan een (creatief) projectteam.

Maar hoe geef je je team voldoende creatieve vrijheid zonder de randvoorwaarden van de opdracht uit het oog te verliezen? Hoe geef je feedback op voorstellen, voer je goede evaluatiegesprekken en stimuleer je je collega’s of anderen binnen een projectteam?

Het is primair van belang goed vast te stellen waar de kracht van de verschillende teamleden ligt. Er is een verschil tussen talent en ambitie; willen is niet altijd kunnen. Zorg ervoor dat iedereen doet waar hij of zij goed in is en bouw van daaruit verder aan de ontwikkeling van hun talenten. Haal het maximale uit de ander en waak er voor eigen ideeën te laten domineren. Een bekende valkuil is het ‘zelf ontwerpen om te helpen’.

 

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

Model van Situationeel Leiderschap
Praktische toepasbaarheid van het Model
Delegeren van taken aan medewerkers
Feedback geven op gedrag
Feedback geven op content in een review
Werken met verschillende typen creatieven
Verwachtingen vertalen naar kerncompetenties
Beoordelen op basis van kerncompetenties

In deze module leer je alle (basis)vaardigheden van leidinggeven. Het duidelijk instrueren en begeleiden van nieuwe medewerkers tot het delegeren van taken aan goed functionerende medewerkers. Je kan na het volgen van de module meer uit het team halen en daarmee ook beter creatief werk produceren. Dit leidt tot gemotiveerde collega’s en blije klanten.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Het trainingsprogramma Kerncompetenties is door BNO ontwikkeld. Het bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn met een focus op de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

mail info@bni.nl voor de juiste aanmelding

agenda  13-10-2023 - 13-10-2023 

SketchUp 3D Basecamp Benelux 2023

 

Op vrijdag 13 oktober barst het grootste SketchUp feest van het jaar los in Eindhoven: het SketchUp

3D Basecamp Benelux. Op 3D Basecamp volg je keynotes en workshops van nationale én

internationale SketchUp specialisten die jouw SketchUp skills naar een hoger plan tillen. Ontmoet o.a.

 

(the SketchUp Guy), de mannen van het Scandinavische Holygon, SketchUp trainer en

interieurspecialist Marian van Olst en de rendering specialisten van Chaos.

BNI leden ontvangen maar liefst 50% korting op je deelname aan het SketchUp 3D Basecamp Benelux.

 

Pak direct van 50% korting op SketchUp 3D Basecamp Benelux

 

Het wordt een inspirerende dag voor elke interieurprofessional die meer uit zichzelf en uit deze

creatieve 3D software wil halen. Kom ook en dompel je onder in de SketchUp community

 

Locatie:

High Tech Campus High Tech Campus 1-E 5656 AE Eindhoven

 

agenda  19-10-2023 - 19-10-2023 

Masterclass Lichtontwerp NSVV in Eindhoven

Het Kernteam Lighting Design van de NSVV nodig bni leden uit voor een masterclass lichtontwerp op donderdag 19 oktober 2023. Deze masterclass belooft een buitengewone reis door de wereld van lichtontwerp te worden, waarbij de wetenschap een nieuw licht werpt op onze perceptie van licht.

 

Met deskundige sprekers als Prof. Ir. Wout van Bommel, Dr. Mariëlle Aarts en Prof. Dr. Sylvia Pont, zult u niet alleen inzicht krijgen in de geschiedenis van lichtontwerp en wat perceptie gebaseerd lichtontwerp inhoudt, maar ook de cruciale rol van daglicht in de gebouwde omgeving begrijpen. Deze inspirerende middag zal ongetwijfeld waardevolle inzichten bieden voor iedereen die betrokken is bij het gebruik van licht in de architectuur. Het is een kans om uw kennis te verdiepen en uw passie voor licht te versterken.

 

Mis deze unieke gelegenheid niet om uw horizon te verbreden en te ontdekken hoe licht de wereld om ons heen transformeert. We kijken ernaar uit om bni leden te verwelkomen op deze bijzondere masterclass!

 

Programma 19 oktober 2023:

13:00 Inloop

13:30 Opening/welkom door Svend Panjer, voorzitter Kernteam Lighting Design NSVV.

 

13: 35 Introductie: Lichtontwerpen van plat naar ruimtelijk

Prof. Ir. Wout van Bommel slaat een brug tussen de tweedimensionale grafische lichtontwerpmethodes uit het verleden en de tweedimensionale cijfermatige methodes van vandaag naar toekomstige driedimensionale ontwerpmethodes.

 

14:05 Prof. Dr. Sylvia Pont, professor aan de TU Delft, belooft ons mee te nemen op een boeiende reis in haar interactieve presentatie.

 

Zij zal de wetenschap achter perceptie- gebaseerd lichtontwerpen onthullen en ons meenemen op een tour langs een “wunderkammer” vol met demonstraties en gezamenlijke verkenningen die het licht in een nieuw perspectief zullen plaatsen. Haar multidisciplinaire onderzoek, waarbij kennis uit de psychologie, biologie, natuurkunde, computationele en ontwerpwetenschappen wordt geïntegreerd, biedt diepgaand inzicht in hoe licht interacteert met de omgeving en hoe we dat kunnen benutten in ontwerpen.

 

De vragen die ze stelt over de beschrijving, meting, en visualisatie van licht, zowel optisch als perceptueel, weerspiegelen de complexiteit van “echt licht” in “echte omgevingen”. Sylvia biedt niet alleen antwoorden, maar ze inspireert ons ook om deze inzichten toe te passen in perceptie-gebaseerd lichtontwerpen. Bovendien deelt ze haar wijsheid over het onderwijzen van de volgende generatie lichtontwerpers en benadrukt ze de waarde ervan. Terwijl we luisteren naar haar presentatie, worden we uitgedaagd om na te denken over de toekomst van lichtontwerp en welke spannende mogelijkheden voor ons liggen in de komende jaren. Deze interactieve ervaring belooft niet alleen verhelderend te zijn, maar ook de horizon van lichtontwerp te verbreden.

15:00 Pauze

 

15:30 Dr. Mariëlle Aarts, van de TU Eindhoven, staat klaar om ons te onderwijzen over een essentieel element van verlichting: daglicht.

 

Ze zal niet alleen de waarde van daglicht voor onze gezondheid belichten, maar ook praktische voorbeelden presenteren van hoe we dit element kunnen integreren in het ontwerpen van gebouwen en de gebouwde omgeving. Vaak wordt zonlicht om energetische redenen geweerd, omdat het naast licht ook warmte met zich meebrengt via ramen. Echter, deze masterclass zal ons laten inzien waarom daglicht een onschatbare troef is voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid, en hoe we het optimaal kunnen benutten. Het is een gelegenheid om te begrijpen hoe we de krachtigste lichtbron die we ter beschikking hebben, de zon, kunnen inzetten met minimale energieconsumptie. Het is een oproep om na te denken over duurzaam ontwerp dat zowel de mens als de natuur ten goede komt.

De masterclass over daglicht biedt een waardevolle kans om te leren hoe we ons ontwerpproces kunnen verbeteren en gebouwen kunnen creëren die niet alleen efficiënt zijn, maar ook gunstig voor het welzijn van de bewoners en het milieu. Mariëlle Aarts zal ons inspireren met haar kennis en expertise op dit gebied, en we kijken uit naar een verhelderende en informatieve sessie die ons denken over daglicht zal veranderen.

 

16:15 Panel discussie

16:30 Napraten onder het genot van een hapje/drankje

 

Locatie

TU/e Filmzaal De Zwarte Doos Den Dolech 2
Eindhoven

 

Aanmelden

De masterclass is gratis toegankelijk voor NSVV-leden. Niet-leden betalen: € 75,00 excl. BTW. Aanmelden kan hier.

 

beeld: NSVV

 

agenda  24-10-2023 - 24-10-2023 

bni bike tour Dutch Design Week 2023

 

 

 🚲🚲🚲 bni bike tour DDW 🚲🚲🚲

Op dinsdag 24 oktober 2023 organiseren we, met Leeuwerik als gastlocatie, weer een bni bike tour.

 

Vanaf 9.30 ben je welkom bij Leeuwerik in Eindhoven voor koffie met iets lekkers. Vanaf 10 uur kun je meters gaan maken op de huurfietsen die daar klaar staan met een slimme route.

 

Bij de start stemmen we een aantal gezamenlijke punten af. Op die punten treffen we elkaar telkens weer na een afgesproken tijd zodat op locaties iedereen zijn dag naar eigen inzicht ook optimaal kan benutten.

 

Laat heel snel weten of je mee gaat!

 

Inbegrepen zijn

 

Niet leden kunnen deelnemen voor 35,- euro.

 

De aftermovie van dit event in 2022 bekijk je hier terug:

 

video
play-sharp-fill

 

Aanmelden kan hier:

 

Ja, ik wil mee met bni bike tour DDW 2023 op 24 oktober
Deelname voor leden is gratis - niet leden 35.- euro
Lid van bni:
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

korting op regulier DDW ticket

 

 

Voor een bezoek aan Dutch Design Week (22-30 oktober) in Eindhoven kun je  met de code (update per half augustus: deze code volgt nog hier) maximaal 2 online tickets (regulier of student) met korting bestellen. Wil je meer tickets doe dan een volgende bestelling.

De code is gemaximeerd. Dus op is op.

 

 

agenda  25-10-2023 - 31-12-2023 

Kunstmuseum brengt eerbetoon aan Vivienne Westwood

Royals & Rebels

 

Dit najaar neemt Kunstmuseum Den Haag met de tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion bezoekers mee in de rijke geschiedenis van de Britse mode, inclusief een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Dame Vivienne Westwood. Westwood’s ontwerpen worden getoond temidden van andere grote namen uit de Britse mode: jonge talenten,  historische mode, gedistingeerde maatkleding en meer. Grote eyecatcher is de Westwood trouwjurk die Carrie Bradshaw droeg in de Sex and the City film (2008) en recent ook in het vervolg And just like that…(2023).

 

Naast de ontwerpen van Westwood, zijn in de tentoonstelling talloze ontwerpen van andere Britse designers te zien, waaronder Alexander McQueen, Stella McCartney, Charles Frederick Worth, Liberty’s, Lucile, Edward Molyneux, Mary Quant, Katharine Hamnett, Paul Smith, John Galliano, Phoebe Philo, Richard Quinn, Gareth Pugh, Simone Rocha en jonge talenten zoals Bora Aksu, Robert Wun, Charles Jeffrey Loverboy en Matty Bovan.

 

De tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion speelt in op de huidige fascinatie voor de rijke kledingtraditie van Groot-Brittannië en grijpt deze gelegenheid bovendien aan om een eerbetoon te brengen aan Westwood. Het museum heeft in de afgelopen decennia vaker met haar en haar team samengewerkt. Westwoods creaties en die van andere hedendaagse (Britse) designers verbinden het verleden met het heden, en brengen interessante spiegelingen teweeg met de museale collectie van het Kunstmuseum van de 18de eeuw tot vandaag de dag.

 

https://www.kunstmuseum.nl/nl/museum/nieuws/kunstmuseum-brengt-eerbetoon-aan-vivienne-westwood

agenda  02-11-2023 - 02-11-2023 

De Wet Kwaliteitsborging voor interieurarchitecten; het stelsel en de mogelijkheden

De Wet Kwaliteitsborging voor interieurarchitecten; het stelsel en de mogelijkheden

 

Een nieuw stelsel waarbinnen gewerkt gaat worden brengt spannende ontwikkelingen met zich mee, deze ontwikkelingen resulteren in het algemeen tot kansen voor de ‘bouw’.

 

Algemeen

 

Vanaf 1 januari 2024 gaat er een nieuwe wet van kracht, de Omgevingswet. De invoering van de Omgevingswet resulteert in een aantal fundamentele wijzigingen in de bouwwetgeving en daarmee in meer of mindere mate in de dagelijkse werkzaamheden van de diverse sectoren binnen de ‘bouw’.

 

Met de invoering van de Omgevingswet zal ook de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB) ingevoerd gaan worden. Deze wet introduceert een tweetal ‘nieuwe beroepen’ (de kwaliteitsborger en de instrumentaanbieder) in de ‘bouw’. Deze beroepen zullen een gedeelte van de publieke taken op zich nemen. Dit met als gevolg dat ‘alle’ partijen in de bouwsector in meer of mindere mate gebonden zullen zijn aan nieuwe elementen die direct of indirect verband houden met de werkzaamheden. Deze veranderingen resulteren in ontwikkelingen die mogelijkheden en kansen bieden voor de bouwsector.

 

Neem kennis van deze nieuwe wet en de daaraan gekoppelde stelselwijzigingen zodat je als interieurarchitect goed bent voorbereid op een nieuwe manier van werken

 

Leerdoelen

 

Deze training biedt de nodige kennis van de sector en zal het inzicht geven in de rol van de interieurarchitect.

De ruimtelijk en bouwkundige kwaliteit van jouw project dien je straks op een inzichtelijke wijze te documenteren om de toetsing door de kwaliteitsborger zo soepel mogelijk te laten verlopen. In de training wordt duidelijk hoe het proces loopt en wat jouw rol en taken als interieurarchitect zijn en welke kansen de WKB biedt. Je kunt hierna bepalen welke voorbereidingen of verdiepende kennis je op je wilt gaan nemen.

Deelnemers

 

Deze training is in eerste instantie bedoeld voor interieurarchitecten en architecten die in meer of mindere mate te maken hebben en gaan hebben met kwaliteitsborging.

 

De rol van de architect en interieurarchitect in de creatie van ‘kwaliteit’ is aanzienlijk, daarom is deze presentatie ook bedoeld om het belang van de architect en interieurarchitect aan de orde te stellen.

 

Programma presentatie

 

Het programma van de presentatie is opgedeeld in twee delen, beide delen zullen ongeveer 2 uur duren. Programma:

Inloop 09.30 uur

Start 10.00 uur

Deel 1 10.00-12.00 uur

Lunch 12.00-13.00 uur

Deel 2 13.00 – 15.00 uur

 

Deel 1:

De Omgevingswet
Het stelsel van de WKB

 

lunch

 

Deel 2:

De positie van de interieurarchitect
De verantwoordelijkheden van de (interieur)architect
De mogelijkheden voor de (interieur)architect

 

Tijdens de presentatie is het wenselijk dat er vragen worden gesteld die bijdragen aan het gesprek dat op gang zal komen.

 

Trainer

 

 

Ik ben Tjerk Webbers en sinds een aantal jaar ben ik vanuit verschillende hoedanigheden intensief bezig met de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB). Dagelijks probeer ik in de rol van instrumentaanbieder en kwaliteitsborger invulling te geven aan de vraagstukken die verband houden met de diverse ontwikkelingen en onderzoeken. De wet is omvangrijk en houdt verband met veel partijen in de bouwsector, dit maakt het een interessant en belangrijk speelveld.

In diverse vormen en voor verschillende organisaties binnen de bouwsector verzorg ik trainingen en presentaties met als doel om de sector klaar te stomen voor hetgeen komen gaat met betrekking tot de Wet Kwaliteitsborging.

 

Aanmelden

 

Aanmelden via onderstaand formulier – er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

 

De kosten zijn 95,- euro voor leden en 149,- euro voor niet leden.

 

Locatie

 

Huis AZIE – Jollemanhof 14 Amsterdam – 4e verdieping – grote vergaderzaal / eenvoudige lunch wordt verzorgd.

 

 

 

agenda  02-11-2023 - 02-11-2023 

Architectendag BNA

Meer informatie over deze dag volgt.

agenda  02-11-2023 - 02-11-2023 

Laufen – Architects not Architecture

 

Stay tuned for the announcement regarding speakers and tickets registration!

 

https://www.architectsnotarchitecture.com/event/rotterdam-edition-2023/

 

agenda  05-11-2023 - 08-11-2023 

Meubelbeurs Brussel

 

Al sinds 1937 verbindt deze vakbeurs in Brussel de meubelfabrikanten met de meubelhandel. De meubelhandel in België en andere West-Europese landen zoals Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Groot-Brittannië, Zwitserland, Duitsland en Scandinavië wordt bereikt. Exposanten uit België, Nederland, Duitsland, Italië en andere Europese landen stellen hier op 66.000m² hun nieuwste collecties voor.

 

De indeling in segmenten maakt de beurs overzichtelijk en efficiënt  voor de bezoeker. Elk segment richt zich op een specifiek onderdeel van de meubelhandel, van het eigentijdse meubel tot slaapcomfort.  De segmenten zijn:

CITY
BRUSSELS BY NIGHT
SQUARE
FUSION
MOZAÏEK
HOLLAND À LA CARTE

 

Naast het brede midden segmenten richten de exposanten van de Meubelbeurs Brussel zich meer en meer op de contractmarkt of bieden maatwerk aan.

 

Invitatie

Je ontvangt als bni lid binnenkort een invitatie via onze kanalen om deze inspirerende beurs tussen zondag 5 en woensdag 8 november te bezoeken.

 

 

 

 

 

agenda  09-11-2023 - 09-11-2023 

Save the date: Deuren openen met 24uur @ Kisch

In september volgt meer info over dit event in het  24uur met Kisch’ experience centrum bezoek en netwerkborrel!

 

Reserveer vanaf ca 15.30 uur tot einde dag voor dit kennis- en netwerkvent.

 

5

agenda  10-11-2023 - 10-11-2023 

Training relatie met klant

Een goede pro-actieve relatie met de opdrachtgever vraagt om inzicht, inlevingsvermogen, niet-aflatende aandacht, planmatig gegevensbeheer en het diepgewortelde besef dat er uiteindelijk zaken moeten worden gedaan. Opdrachtgevers verwachten vooral een pro-actieve opstelling. Feitelijk zou je eerder dan de klant zelf moeten weten wat hij de komende periode wil gaan doen. Hoe ga je het gesprek daarover op een constructieve manier aan? Zijn er kansen een project te verbreden, verdiepen of vergroten? Wat is daar aan de klantzijde aan inzet en middelen voor nodig? Wie zitten er aan de andere kant van de tafel, wat zijn hun belangrijkste issues en hoe zijn de krachten verdeeld? Bij voorkeur bouw je een relatie op die minder projectgericht en dus structureler is.

 


Programma

 

·       Wat wil de klant, werkelijk?
·       Leren discussiëren over een briefing
·       Hoe geef ik goed aan wat ik nodig heb om tot goed werk te komen?
·       Het belang van goede klantbehandeling en klantrelaties
·       Zorgen voor een goede afstemming met de klant
·       Hoe zit de organisatie van de klant er uit en wat voor belangen spelen er?
·       Het verbeteren van de klantrelatie, zodat meer rendement gemaakt kan worden
·       Nieuwe projecten of ideeën pitchen

 

Kosten
bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro  per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Het trainingsprogramma Kerncompetenties is door BNO ontwikkeld. Het bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn met een focus op de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk

 

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

mail info@bni.nl voor de juiste aanmeldlink

 

agenda  17-11-2023 - 19-11-2023 

Design Festival

 

Design Passage is een driedaags internationaal festival dat de culturele diversiteit in design, vakmanschap en creatieve alternatieven zichtbaar wil maken voor het publiek. Daarom werken we samen met de ambassades en culturele instellingen in de stad.

 

Ontmoet de designers van dit moment en ontdek de bijzondere dingen die ze maken. In de etages boven De Passage, de onontdekte architecturale juweeltjes boven de mooiste galerie van Den Haag. Vanuit dit hart van het event leggen we verbindingen naar galeries, showrooms; cultureel, culinair, design, heritage en vintage door de straten van de stad.

 

Voor meer info: https://www.embassiesof.design/

 

agenda  19-11-2023 - 26-11-2023 

PAN Amsterdam

 

 

agenda  24-11-2023 - 24-11-2023 

Training onderhandelen

Leer beter onderhandelen met je klant

 

Een belangrijk aspect van goed functioneren als ondernemer, projectmanager, leider, manager of ZZP-er is onderhandelen. Je onderhandelt over de briefing, timings, planningen, samenwerkingspartners en natuurlijk over geld.

Deze training staat vooral in het teken van het financiële deel van de onderhandeling. Die begint met een goede voorbereiding. Wat is mijn (uur)tarief? Wat is mijn opslag? Van daaruit ga je onderhandelen over projectprijzen en (retainer)fees.

De basis van deze training is de Harvard methode, die leert hoe je stapsgewijs meer uit het onderhandelingsproces kunt halen.

 

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

Bepalen van je uurtarief
Begrijpen van businessmodel van de ‘urenfabriek’
Motiveren van je uurtarief
Kengetallen en criteria uit de branche
Principieel onderhandelen in 4 stappen
Scheiden van persoon en inhoud
Verschillende onderhandelingsstijlen
Onderhandelen met een machtige(re) partij
Cases uit de eigen praktijk
Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

mail info@bni.nl voor de juiste aanmeld link

agenda  08-12-2023 - 08-12-2023 

Training presenteren en discussiëren

 

Ontwikkel je eigen effectieve presentatie-stijl

Presenteren en discussiëren zijn vaste onderdelen van een acquisitietraject en tijdens een opdracht. Regelmatig wordt daarbij voor een insteek gekozen die niet aansluit op de belevingswereld van de opdrachtgever. Effectief en ontspannen presenteren blijft voor veel mensen lastig. Uit onzekerheid beperken we ons tot het communiceren van de inhoud en zijn we tijdens de presentatie vooral met onszelf bezig. Een goede presentator is voornamelijk bezig met het aanwezige publiek, kijkt hoe er wordt gereageerd en gooit zo nodig de presentatie over een andere boeg. De vorm is daarbij zeker zo belangrijk als de inhoud.

 

Ook tijdens een discussie is het gevoel dat je overbrengt veel belangrijker dan de betekenis van de woorden op zich. Tussen de sprekers moet er een klik worden gevoeld. En dat gevoel is positief te beïnvloeden door gebruik te maken van gerichte technieken. Technieken die in deze training worden besproken en geoefend.

 

De deelnemer leert tijdens de training om vooraf na te denken over de inhoud, vorm én structuur en om tijdens de presentatie of discussie continu de kern van de boodschap voor ogen te houden. De deelnemers beoordelen hun eigen performance en die van elkaar. Verbeterpunten worden benoemd en geoefend. Daarbij wordt ook gekeken naar zaken als basishouding, oogcontact, bewegingen, stemtechniek en gebruik van presentatiemateriaal. Zo wordt geleidelijk toegewerkt naar een eigen effectieve presentatiestijl.

 

Programma van deze training:
·       Het geven van goede presentaties
·       Waar moet je rekening mee houden, specifiek bij de presentatie van creatief werk?
·       Naar een eigen stijl in presenteren
·       Stevig overkomen en duidelijk de lead nemen
·       Omgaan met weerstand en kritiek
·       Omgaan met echte conflicten
·       De balans tussen een goed ontwerp en de andere belangen

 

Door deelname aan de module beschik je over (non-)verbale (audio-) visuele vaardigheden om effectief te communiceren, presenteren en overtuigen. Je leert projectpresentaties en discussies voor te bereiden en te geven en je krijgt inzicht en kennis om de vorm te verbeteren en daarmee het effect en resultaat.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld door BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

 

mail info@bni.nl voor de juiste aanmeld link

agenda  15-12-2023 - 15-12-2023 

Training positioneren en acquireren

Deze training maakt onderdeel uit van een serie van 7 kerncompetenties.  De sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk staan centraal. Alle onderdelen zijn los te volgen. Ontwerpbureaus hebben meegewerkt aan de opzet van deze trainingen. Je krijgt veel tips en tricks en je leert direct hoe je alles kunt toepassen.

 

 

Positionering is een brand-management instrument waarvoor de laatste jaren de belangstelling enorm is toegenomen. Waar deze techniek vroeger alleen door aanbieders van consumentengoederen werd gebruikt, zie je nu dat haast elk bedrijf nadenkt over zijn positionering.  Positioneren gaat aan acquireren vooraf. Je moet eerst weten wat je profiel is. Wat heb je jouw opdrachtgever te bieden? Waarin onderscheid jij je van je collega’s? Wie zijn je klanten, wat zijn hun behoeftes en hoe speel jij daar zodanig op in dat samenwerking vanzelfsprekend wordt? Kortom: wat maakt jou uniek?

 

In deze training leer je hoe je je eigen positie bepaalt en definieer je een ‘waardepropositie’; je eigen verhaal, dienstaanbod en de argumenten waarmee je op een natuurlijke manier straks je klanten overtuigt. Er zijn veel manieren om op een prettige manier acquisitie te doen en iedereen kan daar zijn eigen successtrategie in toepassen. Doel is dat klanten voor jou kiezen. Hoe krijg je dat voor elkaar?  In deze module leert de deelnemer welke mogelijkheden er zijn om het eerste contact te leggen, hoe je stap voor stap toewerkt naar een opdracht en hoe je op een natuurlijke manier met je opdrachtgever aan de slag gaat.

 

Programma

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

·       Klantbehoefte definiëren
·       Methodes om positie te kiezen
·       Bepalen waarde propositie
·       Hoe vind je je klant
·       Contact leggen in verschillende situaties
·       Verschillende acquisitietechnieken
·       Het voeren van acquisitiegesprekken
·       Acquisitie op de agenda houden
·       Het binnenhalen van je klant

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

Leden bni: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld door BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

Aanmelden, mail info@bni.nl voor de juiste aanmeld link.

 

 

 

 

 

agenda  14-01-2024 - 18-01-2024 

IMM Cologne

 

 

Germany’s biggest interior design fair! From 14.01- to 18.01.2024, the imm cologne will once herald the new interior design year and set the trends of tomorrow. With a clear focus on business, inspiration and networking, the fair offers the international interior world a unique platform and the central access point to the European furnishing market. The imm cologne represents the entire spectrum of products and services of the industry – from innovative furnishing solutions from up-and-coming start-ups to the high-end designs of established market leaders.

agenda  18-01-2024 - 22-01-2024 

Maison & Objet January 2024

 

Meer info voor gratis tickets en side events volgt in december 2023.

agenda  06-03-2024 - 08-03-2024 

Material District Utrecht

Meer info volgt. Lees verder.

 

 

agenda  18-09-2024 - 19-09-2024 

Save the Date

Circular Textile Days

 

Mark your calendar and get ready for an extraordinary gathering of change-makers, industry leaders and innovators at the upcoming Circular Textile Days! 📅

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid