login leden
agenda  23-05-2024 - 26-05-2024 

Rotterdamse Dakendagen

JE KAN HET DAK OP!

 

 

De volgende editie van de Rotterdamse Dakendagen vindt plaats van 23 t/m 26 mei 2024.

 

Platte daken bieden nieuwe ruimte en een nieuw perspectief. Wij activeren het daklandschap en brengen zo de tweede laag van de stad tot leven. Over het hoe en waarom kun je hier lezen.

 

agenda  24-05-2024 - 26-05-2024 

Iconic Houses: Amsterdam Housing Highlights

 

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei 2024 kun je diep in de unieke woonarchitectuur van Amsterdam duiken. Van de glorieuze Gouden Eeuw tot het moderne sociale woningbouwerfgoed en de hedendaagse woonprojecten. Iconic Houses City Icons debuteert met Amsterdam: Housing Highlights; deskundige gidsen nemen je een weekend mee op een inspirerende reis door de tijd.

 

Dit exclusieve tourprogramma is toegankelijk voor iedereen met een passie voor architectuur en vormt een prachtige brug tussen de tweejaarlijkse internationale Iconic Houses Congressen (Chicago in 2025). Cultuurliefhebbers zullen genieten van een unieke blik achter de schermen, terwijl museum- en erfgoedprofessionals kunnen profiteren van een weekend vol kennisdeling en boeiende gesprekken met collega’s. Ontdek moderne museumwoningen en laat je leiden door experts om het wonen in de 20e eeuw te begrijpen.

 

Naast de moderne museumwoningen bieden we ook een zeldzame kans om de meest opvallende woningbouwprojecten van recente jaren te verkennen, normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek. Van de schilderachtige grachtenhuizen uit de 17e eeuw tot de moderne architectonische hoogstandjes van vandaag, Amsterdam heeft een rijke geschiedenis van woningbouw die je niet mag missen.

 

Meer weten of dit weekend vol inspiratie en ontdekkingen in het prachtige Amsterdam in de lente? Lees dan hier verder.

agenda  26-05-2024 - 26-05-2024 

Design Fair

 

Op 26 mei nodigt Het Nieuwe Instituut je weer uit voor de Design Fair, een buitengewone markt met een schat aan unieke designstukken voor elk huis en elke portemonnee. Dit jaar schittert de Fair opnieuw als een podium voor jonge ontwerpers, waar een selecte groep aanstormende talenten zichzelf presenteren.

 

Het collectief Dead Darlings zorgt met hun traditionele designveiling zoals altijd voor een verrassende twist.

 

Of je nu op zoek bent naar een statementstuk voor je interieur of gewoon wilt genieten van de creatieve energie, de Design Fair heeft voor ieder wat wils. Kom langs en ontdek de unieke creaties die onze ontwerpgemeenschap te bieden heeft.

 

Voor meer informatie over de deelnemende labels, ontwerpers kun je het programma binnenkort hier lezen. De toegang tot de Design Fair is gratis. Voor een bezoek aan de tentoonstellingen gelden de normale toegangsprijzen.

agenda  29-05-2024 - 29-05-2024 

Design District: free lunch en akoestiek talk

 

Op woensdag 29 mei hopen we leden om 12.30 uur te zien voor een gratis lunch verzorgd door BNI en BNS Crisp voor leden – op de 2e etage bij de ingang van de beurs – bij Huijser Meubel Agenturen. Aansluitend geeft Rockfon, een partner van beide organisaties, een presentatie. Dit vormt een uitstekende gelegenheid om dit side-programma samen te organiseren. Zorg dus dat je op tijd bent op de beurs op woensdag voor een aangename pauze op de 2e verdieping. Aanmelden voor de lunch is niet nodig. Voor de presentatie kun je je aanmelden via deze link.

 

Op woensdag 29 en donderdag 30 mei 2024 zijn er meerdere inspirerende presentaties met Alfred Huijser als host op de 2e verdieping. Bekijk het volledige programma op de website van BNS Crisp en meld je aan. Leden kunnen zich aanmelden zoals aangegeven in de ledenmail van BNI.

 

Bestel hier jouw gratis entreekaart voor Design District:

 

agenda  30-05-2024 - 30-05-2024 

Herengracht Industrie Prijs 2024

Het beste interieurproject van Nederland

 

 

Op 30 mei 2024 vindt de uitreiking van de Herengracht Industrie Prijs 2024 plaats! 🏆 Een prachtige locatie in Amsterdam wordt omgetoverd tot een levendige feestlocatie om de prijsuitreiking groots te vieren! Toegang tot het evenement is alleen mogelijk na aanmelding, waarvoor je een persoonlijke uitnodiging ontvangt.

 

Zet het in je agenda! Zien we jou op 30 mei? Aanmelden en meer informatie.

agenda  31-05-2024 - 31-05-2024 

Dag van de Jonge Ontwerper

 

 

 

Op 31 mei van 9.00u – 17.00 uur vindt de vijfde editie plaats van de Dag van de Jonge Ontwerper (DJO), de landelijke ontwerpmanifestatie voor jonge ontwerpers.

Voor BEP-kandidaten van de zelfstandige route zijn er 40 plaatsen beschikbaar. De dag wordt alleen in het Nederlands aangeboden.

Dit jaar vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort. Je gaat aan de slag met casussen ingebracht door opdrachtgevers.

Volg deze dag als onderdeel vd beroepservaringsperiode BEP.! Voor PEP is deze als module ingeroosterd.


Meld snel aan via; bep@architectenregister.nl• Alleen aangeboden in het Nederlands • Kosten zijn €150,- voor de module, inclusief lunch en borrel. Lees hier verder voor alle info.

 

 

 

agenda  02-06-2024 - 07-06-2024 

Antwerp Design Week

 

Your professional citytrip.

 

ADW offers a fresh design experience for professionals, such as retailers, hospitality experts, interior designers, and architects. Brands open their HQs and temporary ADW-locations in and around Antwerp, creating inspiring hubs.

agenda  04-06-2024 - 04-06-2024 

BNO Interieurzaken: Slimme ruimtes, slimmer leren

 

Tijdens deze bijeenkomst van BNO Interieurzaken wordt ingezoomd op interieurontwerp voor onderwijs, van basisschool tot universiteit. Met in de line-up onze leden Studio Groen+Schild en Ex Interiors met 19 het atelier. Zij delen hun ervaringen aan de hand van een diverse en inspirerende set onderwijsprojecten, elk belicht vanuit hun unieke perspectief.

 

Zorg dat je op tijd je plek reserveert, want vol=vol!

16.00 – 18.30
Mosa Design Studio, Pedro de Medinalaan 1a, 1086 XK, Amsterdam

 

Informatie en aanmelden

 

agenda  06-06-2024 - 06-06-2024 

Zomersalon bij Cocoon House in Hilversum

 

Op 6 juni opent Cocoon House Hilversum niet alleen de deuren van haar nieuwe showroom in Hilversum, maar verwelkomt ook een divers aanbod van design en kunst in een kleurrijke zomersalon. In deze tentoonstelling gaat het werk van gerenommeerde ontwerpers een interactie aan met de karakteristieke vintage meubels uit de Cocoon House collectie. De opening van deze fantastische zomerexpo is op uitnodiging.

 

Van 7 juni tot en met 2 juli zullen 15 ontwerpers hun creaties laten zien, naadloos passend bij onze collectie tweedehands designstukken.

agenda  08-06-2024 - 08-06-2024 

Dag van de Bouw

 

Op zaterdag 8 juni 2024 is de Dag van de Bouw! Hier lees je welke ruim 100 bouwplaatsen, waaronder het Binnenhof, worden opengesteld voor het publiek.

agenda  11-06-2024 - 13-06-2024 

PROVADA

 

www.provada.nl

 

PROVADA is de grootste vastgoedbeurs in Nederland. De beurs brengt jaarlijks ruim 200 exposanten uit de vastgoedsector samen. Deze variëren van projectontwikkelaars, beleggers, bouwers en architecten tot financiers, adviseurs, makelaars en woningcorporaties. Ook meer dan 70 vertegenwoordigers van gemeenten, provincies en het Rijk zijn aanwezig. Op de beurs staat publiek-private samenwerking centraal.

agenda  12-06-2024 - 14-06-2024 

#3DaysofDesign

 

A platform/city to showcase & celebrate great design. 3daysofdesign is a festival for dreamers, doers and the design curious. Info

agenda  13-06-2024 - 16-06-2024 

Dag van de architectuur

De Dag van de Architectuur laat op uiteenlopende manieren zien waar architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur sociale en fysieke verbindingen mogelijk maken. De landelijke manifestatie vindt plaats op 13, 14, 15 en 16 juni 2024. Op en rondom deze dagen organiseren diverse architectuurinitiatieven wandelingen, rondleidingen, fietstochten en andere activiteiten.

 

Het thema voor de viering van de landelijk Dag van de Architectuur is dit jaar ‘Ruimte Maken’. Dat heeft te maken met het besef dat praktisch alles om ons heen in onze leefomgeving – zeker in Nederland – is bedacht. Is ontworpen. Is gemaakt. Er zijn ruimtes gecreëerd. Binnen, buiten, in het landschap, onder de grond, op het water…

Met ruimtelijke en maatschappelijk vraagstukken als klimaatverandering, energietransitie, de wooncrisis, technologisering en bijvoorbeeld de mobiliteitscrisis lopen we steeds vaker tegen de ruimtelijke grenzen aan. De vraag rijst: is er wel genoeg ruimte om alles wat we willen én moeten ook een plek te geven. Is er nog wel ruimte te maken? En is de ruimte nog maakbaar?

 

Meer informatie, en specifiek voor jouw regio, vind je hier

agenda  13-06-2024 - 13-06-2024 

Outdoor Office Day

 

Outdoor Office Day is meer dan een viering: het is een internationaal netwerk en platform van gelijkgestemden.

 

Outdoor Office Day is een open uitnodiging om deel uit te maken van een snelgroeiende internationale beweging van mensen en organisaties die elke dag gezonder werken stimuleren, verbonden met de stedelijke natuur in de omgeving en met bewegen als vast onderdeel van de werkdag.

 

Ontmoet de eerste deelnemers!

 

En vergeet tot die tijd niet om elke dag buiten te werken.

agenda  14-06-2024 - 14-06-2024 

Cradle to Cradle Café in Mindlabs Tilburg

 

Over de impact en implementatie van AI voor het ondersteunen van beslissingen in de context van het ontwerp van duurzame, circulaire gebouwen. Het bijwonen van dit Cradle to Cradle Café kan inzicht bieden in hoe technologische vooruitgang op het gebied van AI kan samengaan met duurzaamheidsdoelstellingen, waardoor een holistische benadering van verantwoorde en milieuvriendelijke praktijken in de gehele bouwkolom wordt bevorderd.

 

Door AI gegenereerde inhoud voor deze bijeenkomst 😊

 

Voor informatie en inschrijving

agenda  14-06-2024 - 14-06-2024 

Eerste Amsterdamse Architectuurnacht van Museum Het Schip, Arcam en Van Eesteren Museum

 

Op vrijdagavond 14 juni vindt de allereerste Amsterdamse Architectuurnacht plaats. Met een lezing, fietstour en afsluitende borrel begint jouw weekend van de Dag van de Architectuur goed!

 

De kick-off vindt plaats in het Amstelkwartier met een lezing van de beroemde Amsterdamse architect Herman Hertzberger (1932). Daarna kan je kiezen uit drie fietstours langs bijzondere architectuur in Oost, Zuid en Centrum, gethematiseerd rondom de Amsterdamse School, Wederopbouwarchitectuur of de meest recente architectuur. De drie tours komen op het eind van de avond allemaal uit bij een feestelijke locatie. Hier wordt de avond feestelijk afgesloten met drankjes en een hapje.

 

Begin- en eindlocatie worden medio mei bekend gemaakt! Het belooft een inspirerende nacht te worden! Lees meer en boek tickets.

agenda  19-06-2024 - 19-06-2024 

ARCHITECT VAN JE EIGEN WERK!

Event voor iedereen in de architectenbranche

 

 

Op woensdag 19 juni a.s. organiseert SFA ‘Architect van je eigen werk!’ voor de hele architectenbranche in Bibliotheek Neude te Utrecht.

 

Werkzaam zijn als architect betekent creatief bezig zijn, maar ook deadlines halen en zorgen voor voldoende opdrachten. Dat zorgt voor werkdruk. Hoe zorg je er voor dat je, ondanks die druk, gezond door kunt werken tot je pensioendatum?

 

SFA organiseert dit evenement voor de branche met deze centrale vraag. Het is bedoeld voor architecten en ontwerpers in brede zin: werknemers, werkgevers, zelfstandigen, studenten. Het aantal deelnemers is echter beperkt, dus meld je op tijd aan (dinsdag 14 mei wordt hier het aanmeldformulier gepubliceerd en start de aanmelding). Aanmelding is geopend.

 

WAAROM MOET JE HIERBIJ ZIJN?
INFORMATIE + NETWERKEN + INSPIRATIE + BIJ- EN NASCHOLINGSUREN  ARCHITECTENREGISTER

 

Alvast een paar gastsprekers:

Elke Geraerts, oprichter van Better Minds at work,  ontmaskert de mythe van time management en doorprikt onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balance.

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra maakt deel uit van de paneldiscussie: werkdruk in de architectuur.

 

Aanmelden, informatie en volledig programma

(Meld je aan voor de SFA-nieuwsbrief, dan ontvang je daarvan automatisch bericht in je mailbox)

agenda  04-07-2024 - 04-07-2024 

Dag van de Ontwerpkracht 2024

 

 

NU | STRAKS | LATER

 

Dag van de Ontwerpkracht

 

Het is weer zover, de Dag van de Ontwerpkracht 2024 komt er aan. Zorg dat je er ook dit jaar weer bij bent. Het thema dit jaar is:

 

NU – STRAKS – LATER

 

We verdrinken in de urgenties voor de verandering van het land. Netverzwaringen, zoetwaterbeschikbaarheid, woningtekort, stikstofuitstoot, waterkwaliteit, allemaal vragen ze om voorrang. Hoe krijgen we grip op de vormgeving van onze toekomst? Wat moet nu, wat kan straks en wat komt later? Hoe zetten we ontwerpkracht in om stapsgewijs verandering te realiseren en vraagstukken te integreren, zodat we ook trots kunnen zijn op het resultaat?

Hoe gaan we diverse wateropgaven te lijf? Wat is de volgende stap na het ontwerpend onderzoek? Wat zijn de werklandschappen van de toekomst? Wat betekent Anders Kijken vanuit landschappelijke waarden? En hoe ziet het nieuwe samenleven eruit?

Zo maar een paar onderwerpen van komende Dag van de Ontwerpkracht op 4 juli.
#dagvandeontwerpkracht

 

Doe mee, bekijk het volledige programma hier en bestel je ticket!

 

Namens Platform Ontwerp NL een samenwerkingsverband van BNA, Koninklijke Nederlandse Ingenieurs, BNSP, Federatie Ruimtelijke Kwaliteit, NVTL, Vereniging Deltametropool en BNI met dank aan het ministerie van BZK.

 

agenda  05-09-2024 - 09-09-2024 

Maison&Objet

A DESIGN-INFUSED OLYMPIC END TO SUMMER!

 

Sit back and relax as Maison&Objet immerses you in all things lifestyle. Paris isn’t any more expensive today than in the past and gives all visitors a chance to discover a city that has never been so energized. Though many falsehoods have been circulating about the Olympic Games, please be assured that Parisian professionals are ready to welcome you in the best possible conditions, in a city of Paris that has undergone an unprecedented urban, cultural, and touristic upgrade.

De (na)zomer editie van 5 tot en met 9 September. Aanvullende informatie vind je hier.

agenda  06-09-2024 - 15-09-2024 

Helsinki Design Week

 

Helsinki Design Week will take place 6–15 September 2024 around the city and online.

 

The largest design festival in the Nordics presents over hundred events in architecture and design. The festival offers exhibitions, parties, sales events, open doors, fashion shows and much more for both city dwellers as well as design professionals. Info op de site.

agenda  11-09-2024 - 12-09-2024 

ARCHITECT@WORK

 

ARCHITECT@WORK, op 11 en 12 september vindt plaats in Ahoy Rotterdam. Info volgt.

agenda  15-09-2024 - 17-09-2024 

Destination Design

 

Destination Design terug met wederom Nederlandse en internationale interieurmerken opnieuw in het Klokgebouw in Eindhoven. Dit keer op zondag 15, maandag 16 en dinsdag 17 september 2024.

agenda  18-09-2024 - 19-09-2024 

Save the Date

Circular Textile Days

 

Mark your calendar and get ready for an extraordinary gathering of change-makers, industry leaders and innovators at the upcoming Circular Textile Days! 📅

agenda  19-09-2024 - 22-09-2024 

GLUE Amsterdam

 

GLUE amsterdam connected by design, de vierdaagse designroute voor (Amsterdamse) ontwerpers, publiek, architecten, merken, labels, showrooms, galeries, academies en andere vakgenoten.

agenda  21-09-2024 - 22-09-2024 

Ambacht in Beeld Festival

Save the date! Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

 

Bram Kloos Photography – Stichting Ambacht in Beeld

 

10 jaar ambachten in beeld
Het Ambacht in Beeld Festival is hét evenement dat een divers publiek laat kennismaken met ambachtslieden uit binnen- en buitenland. De focus ligt op uitwisseling van kennis en vaardigheden, en juist niet op verkoop van producten. Een meester aan het werk zien, lijkt het soms eenvoudig. Met een workshop ervaar je aan den lijve hoe uitdagend het is om iets met je handen te maken; waardering voor het ambacht en ontdekking dat het jaren duurt voor je dit vak meester bent.

 

Meer informatie vind je hier.

agenda  27-09-2024 - 29-09-2024 

BIG Art

 

New location, new dates, new identity by Dirk Laucke! Mark your calendar

agenda  09-10-2024 - 13-10-2024 

AFFR 2024

The fifteenth AFFR was a big celebration! We welcomed filmmakers and speakers from all over the world and saw our audience numbers rise yet again – making this the best visited festival up to date. Many thanks to all the funds, sponsors, partners, staff, guests and volunteers who helped make AFFR 2023 a resounding and unforgettable success. Mark our 16th edition on your calendar: 9 – 13 October 2024. See you there!

 

agenda  19-10-2024 - 27-10-2024 

DDW – Imagine… that we truly learn to look at the future in a different way

 

BNI organiseert jaarlijks een BNI bike tour op DDW. Volg ons voor info en updates. Dutch Design Week.

agenda  22-10-2024 - 25-10-2024 

ORGATEC – New visions of work

 

ORGATEC vindt zichzelf opnieuw uit. De toonaangevende internationale beurs voor de toekomst van werk.

Meer informatie vind je hier.

agenda  24-11-2024 - 01-12-2024 

PAN Amsterdam

 

PAN Amsterdam is dé beurs voor kunst, antiek en design. Klassieke oudheid, oude meesters, fotografie, hedendaagse kunst, antiek, designmeubelen en objecten. PAN Amsterdam is de perfecte plek om kunst te vergelijken, informatie te vergaren en verrassende vondsten te doen. Voor info klik hier verder.

agenda  14-01-2025 - 17-01-2025 

Heimtextil – Save the Date

 

Connected by textiles, see you next year.

agenda  16-01-2025 - 20-01-2025 

Maison & Objet

 

PARIS, THE PLACE TO BE

 

Maison&Objet Paris, het meest gepubliceerde evenement van de decoratie- en lifestylebranche. M&O opent de deur naar een wereld van zakelijke mogelijkheden en stimuleert verbindingen en inspiratie. Meer informatie volgt.

 

agenda  04-02-2025 - 08-02-2025 

Stockholm Furniture Faire

 

Save the Date: Stockholm Furniture Fair February 4-8, 2025. With a reinvigorated format, the 2025 edition will continue to pave the way forward with strong hall curation, cutting-edge exhibitions, and a talks programme curated in ​collaboration with today´s most interesting voices. By merging culture with commerce, we believe the fair will serve as a test bed for new ideas.

 

Stockholm Furniture Fair 2025 is held at its existing premises, Stockholmsmässan.

agenda  12-03-2025 - 14-03-2025 

Material District

In deze terugblik van Material District 2024 zie je waarom een bezoek meer dan de moeite waard is.

 

12-14 maart 2025 material district

Locatie Werkspoorkathedraal Utrecht

agenda  08-04-2025 - 13-04-2025 

Save the Date: Milaan

Re/Creation by Lasvit

 

Milaan is per definitie de designhoofdstad van de wereld.

 

De volgende Milan Design Week vindt plaats van 8 – 13 april 2025. Met haar Salone del Mobile, Fuorisalone en Masterly | The Dutch in Milano.

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid