login leden
agenda  04-06-2023 - 07-06-2023 

IMM Cologne

Meer info volgt

agenda  05-06-2023 - 06-06-2023 

Circulair Textile Days

 

 

 

 

Circulair Textile Days is een B2B evenement waar professionals in de duurzame textielsector elkaar ontmoeten en innovatieve circulaire textieloplossingen bespreken. Duurzaamheid en circulariteit zijn niet meer weg te denken uit onze hedendaagse textielindustrie. Binnen de wet- en regelgeving worden steeds meer voorwaarden gesteld ten gunste van deze key-pointers, zowel binnen als buiten landsgrenzen. Partnerschappen en samenwerkingen zijn essentieel om de gevraagde en verwachte veranderingen in de textielproductie en -consumptie te realiseren. Op de Circular Textile Days delen exposanten, kennisinstituten, workshopcoaches en vele vooraanstaande textielexperts hun visie, inzichten en expertise over circulair ondernemen.

 

Interactie en leren
Het programma belooft zeer divers en pakkend te worden. Het Main stage biedt inspirerende actuele onderwerpen in de vorm van presentaties, open interviews en paneldiscussies, interessant voor het grote publiek. De eerste dag, 5 juni, staat in het teken van ‘The Success of a Circular Mindset’. Hoe kun je als bedrijf binnen de textielindustrie beter circulair gaan ondernemen. De tweede dag, 6 juni, gaat over zakendoen in de Circulaire textielindustrie ‘Getting things done’.

 

Netwerken en partnerschappen
De Circular Textile Days-community is internationaler geworden, van Turkije tot Scandinavië. Het is ‘THE PLACE TO BE’, voor alle organisaties en individuen die geïnteresseerd zijn in circulariteit en duurzaamheid in textiel. Steeds meer textielsectoren sluiten aan bij het evenement, zoals werk- en promotiekleding, mode, lingerie, sportkleding en huishoudtextiel. Deelnemende en bezoekende professionals zijn onder andere producenten, eindgebruikers, brancheverenigingen en onderzoeks- en kennisinstellingen.

 

 

Hoe komt een interieurarchitect tot circulaire keuzes?

 

In een door ClickNL ondersteund informatief en inspirerend programmaonderdeel is het thema Circular Interior Textiles Challenges and Successes, specifiek gericht op de interieurindustrie. Met Yvette Watson als moderator zal Lonneke Reijalt namens bni in deze sessie aan het gesprek deelnemen en haar insights te delen. Overige deskundige panelleden zijn Sandy Bruns – Modair, Dorith van Delft – Artex (Hunter Douglas), Fenna Haakma – Lienesch, Maartje Janse – Impacthub, Eline Oudenbroek – Interface, Marie Renee de Bruijn – Artex (Hunter Douglas). Samen met de experts en het publiek wordt in de uitdagingen van de branche gedoken en gezocht naar verbinding, inspireratie en nieuwe invalshoeken en nieuwe ideeën.

 

Wil je jouw visie geven op circulair textiel in de interieurindustrie? Zorg dat je erbij bent op 5 juni! Dit onderdeel vindt plaats tussen 13.15 en 14.15 uur.  Je bent uitgenodigd deel te nemen aan de sessie Circular Interior Textiles Challenges and Successes.

 

Bestel jouw ticket

 

Tickets bestel je hier. BNI leden maken gebruik van de 50% kortingscode : BNIGUEST (wordt gecontroleerd achteraf)

agenda  07-06-2023 - 09-06-2023 

Bolia & 3daysofdesign

 

Een eerbetoon aan Scandinavisch design erfgoed, design, gastronomie, muziek, inspiratie, talks, goede koffie en meer! Je bent 3 dagen van harte welkom in de nieuwe Bolia store in Holmen.

 

Een voorproefje van de nieuwe collectie, finalisten van de Bolia Design Awards 2023, de jury, een live DJ Sofa Session, een kunstinstallatie zoals je die nog nooit hebt gezien, inspirerende gesprekken over toekomst en seksualiteit en dat alles in een nieuwe gecombineerde professionele showroom en flagshipstore.

 

Bolia Holmen Flagship Store 

Kuglegårdsvej 12, Cph K 

 

Dagelijks toegang zonder aanmelding – talks op de 1e etage. Alleen voor woensdag:  ‘Sex is not a natural act’ by Maja Malou Lyse is vooraf aanmelden nodig via mhi@bolia.com. De trainingen in onderstaande pdf zijn niet toegankelijk (alleen resellers).

 

Meer info:

 

Bolia x 3daysofdesign

 

 

 

agenda  13-06-2023 - 15-06-2023 

Provada ‘23

PROVADA 2023
13 | 14 | 15 JUNI 2023
RAI AMSTERDAM

agenda  13-06-2023 - 15-06-2023 

Provada 2023

Provada – We can be Heroes

RAI Amsterdam

Meer info volgt.

agenda  13-06-2023 - 13-06-2023 

Forecast Lifestyle en Interior door Li Edelkoort

bni leden zijn van harte uitgenodigd om met 70 euro korting deel te nemen aan deze trendmiddag Forecast Lifestyle en Interior in Haarlem van het Trend Instituut door Li Edelkoort.  Ook zal zij haar recente publicatie Avantgarde toelichten. bni-leden betalen € 225,00 ipv € 295,00 (ex BTW).

 

Aanmelden kan via info@trendinstituut.nl – vermeld achter jouw naam (BNI) om zodoende leden te controleren en juiste betaling te verwerken.

 

 

agenda  15-06-2023 - 15-06-2023 

Outdoor Office Day

Meer info volgt. Outdoor Office Day is een open invitatie om deze dag buiten werkend door te brengen.

agenda  15-06-2023 - 15-06-2023 

De Wet Kwaliteitsborging voor interieurarchitecten; het stelsel en de mogelijkheden

De Wet Kwaliteitsborging voor interieurarchitecten; het stelsel en de mogelijkheden

 

Een nieuw stelsel waarbinnen gewerkt gaat worden brengt spannende ontwikkelingen met zich mee, deze ontwikkelingen resulteren in het algemeen tot kansen voor de ‘bouw’.

 

Algemeen

 

Vanaf 1 januari 2024 gaat er een nieuwe wet van kracht, de Omgevingswet. De invoering van de Omgevingswet resulteert in een aantal fundamentele wijzigingen in de bouwwetgeving en daarmee in meer of mindere mate in de dagelijkse werkzaamheden van de diverse sectoren binnen de ‘bouw’.

 

Met de invoering van de Omgevingswet zal ook de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB) ingevoerd gaan worden. Deze wet introduceert een tweetal ‘nieuwe beroepen’ (de kwaliteitsborger en de instrumentaanbieder) in de ‘bouw’. Deze beroepen zullen een gedeelte van de publieke taken op zich nemen. Dit met als gevolg dat ‘alle’ partijen in de bouwsector in meer of mindere mate gebonden zullen zijn aan nieuwe elementen die direct of indirect verband houden met de werkzaamheden. Deze veranderingen resulteren in ontwikkelingen die mogelijkheden en kansen bieden voor de bouwsector.

Neem kennis van deze nieuwe wet en de daaraan gekoppelde stelselwijzigingen zodat je als interieurarchitect goed bent voorbereid op een nieuwe manier van werken

 

Leerdoelen

 

Deze training biedt de nodige kennis van de sector en zal het inzicht geven in de rol van de interieurarchitect.

De ruimtelijk en bouwkundige kwaliteit van jouw project dien je straks op een inzichtelijke wijze te documenteren om de toetsing door de kwaliteitsborger zo soepel mogelijk te laten verlopen. In de training wordt duidelijk hoe het proces loopt en wat jouw rol en taken als interieurarchitect zijn en welke kansen de WKB biedt. Je kunt hierna bepalen welke voorbereidingen of verdiepende kennis je op je wilt gaan nemen.

Deelnemers

 

Deze training is in eerste instantie bedoeld voor interieurarchitecten en architecten die in meer of mindere mate te maken hebben en gaan hebben met kwaliteitsborging.

 

De rol van de architect en interieurarchitect in de creatie van ‘kwaliteit’ is aanzienlijk, daarom is deze presentatie ook bedoeld om het belang van de architect en interieurarchitect aan de orde te stellen.

 

Programma presentatie

 

Het programma van de presentatie is opgedeeld in twee delen, beide delen zullen ongeveer 2 uur duren. Programma:

Inloop 09.30 uur

Start 10.00 uur

Deel 1 10.00-12.00 uur

Lunch 12.00-13.00 uur

Deel 2 13.00 – 15.00 uur

 

Deel 1:

De Omgevingswet
Het stelsel van de WKB

 

lunch

 

Deel 2:

De positie van de interieurarchitect
De verantwoordelijkheden van de (interieur)architect
De mogelijkheden voor de (interieur)architect

 

Tijdens de presentatie is het wenselijk dat er vragen worden gesteld die bijdragen aan het gesprek dat op gang zal komen.

 

Trainer

 

 

Ik ben Tjerk Webbers en sinds een aantal jaar ben ik vanuit verschillende hoedanigheden intensief bezig met de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB). Dagelijks probeer ik in de rol van instrumentaanbieder en kwaliteitsborger invulling te geven aan de vraagstukken die verband houden met de diverse ontwikkelingen en onderzoeken. De wet is omvangrijk en houdt verband met veel partijen in de bouwsector, dit maakt het een interessant en belangrijk speelveld.

In diverse vormen en voor verschillende organisaties binnen de bouwsector verzorg ik trainingen en presentaties met als doel om de sector klaar te stomen voor hetgeen komen gaat met betrekking tot de Wet Kwaliteitsborging.

 

Aanmelden

 

Aanmelden via onderstaand formulier – er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

 

De kosten zijn 95,- euro voor leden en 149,- euro voor niet leden.

 

Locatie

 

Huis AZIE – Jollemanhof 14 Amsterdam – 4e verdieping – grote vergaderzaal / eenvoudige lunch wordt verzorgd.

 

Wet Kwaliteitsborging voor interieurarchitecten
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

 

agenda  16-06-2023 - 16-06-2023 

Symposium Vrouwen in Architectuur

 

De publicatie Vrouwen in architectuur geeft ruimte aan onderbelichte stemmen in de architectuur. De verschijning van dit eerste boek uit een reeks van titels waarmee nai010uitgevers de architectuurgeschiedenis poogt inclusiever te maken, wordt gevierd met een groots symposium. De publicatie Vrouwen in architectuur zet aan tot een nieuwe manier van kijken, onderzoeken en bespreken. Tijdens het symposium gaan we deze nieuwe manier van kijken toepassen via lezingen, panelgesprekken en interactieve gespreksessies met het publiek.

 

 

Neem deel aan het symposium!
Catja Edens verzorgt de introducerende lezing. Ze gaat dieper in op het wegschrijven en vergeten van vrouwen in de geschiedenis door auteurschap en hoe die hiaten doorwerken tot op de dag van vandaag. Daarna volgt een panelgesprek met onder andere Indira van ’t Klooster, Lidewij Tummers en María Novas Ferradás over de historische context waarin vrouwelijke architecten opereerden, welke uitdagingen daarmee gepaard gingen en hoe bepaalde moeilijkheden vandaag nog steeds voelbaar zijn. In een tweede panelgesprek worden hedendaagse kwesties voor een meerstemmige architectuursector uitgediept met Setareh Noorani, Lara Schijver, Saskia van Stein en Jolijn Valk.

 

En ga over dit onderwerp in gesprek!

Na de panels wordt het publiek uitgenodigd om kennis, eigen ervaringen en suggesties voor een meer diverse architectuursector met elkaar te delen en op die manier een inhoudelijke aanzet te leveren voor een volgende publicatie. Er zijn dan 10 tafelvoorzitters waaronder bni-leden Elise Zoetmulder en Anja Dirks.

 

 

Programma
13:00-13:30 Inloop
13:30-15:15  Introductie Catja Edens onder moderatie van Gabriella Adèr
Panelgesprek met Indira van ’t Klooster, Lidewij Tummers, María Novas Ferradás
Panelgesprek met Setareh Noorani, Lara Schrijver, Saskia van Stein en Jolijn Valk
15:15-15:45 Pauze
15:45-17:00 Break-out’s o.l.v. een tafelvoorzitter / waaronder Elise Zoetmulder en Anja Dirks
17:00-17:30 Afsluiting
17:30-18:30 Borrel

 

Praktische info

De ticketprijs is 15 euro en voor studenten 7,50

Tickets bestel je HIER

vrijdag 16 juni 2023:

Van: 13:30 uur
Tot: 17:30 uur
Locatie:
festivalhart (Maassilo)
Maashaven Zuidzijde 1-2
3081 AE
Rotterdam

 

Rotterdam Architectuurmaand juni 2023

Bezoek je dit programma, dan is het niet nodig om een apart entreeticket voor het festivalhart te kopen. Een ticket voor dit programma geeft al toegang tot het drijvende festivalhart.
Meld je bij de welkomstbalie van de Rotterdam Architectuur Maand op het pleintje voor de Maassilo. Laat hier je ticket scannen. Je ontvangt een bandje waarmee je toegang krijgt tot het programma in het drijvende festivalhart. Kom je 30 minuten vóór aanvang van het programma, dan kun je ook nog de route door het festivalhart lopen.
LET OP! Ga niet direct naar de drijvende bakken, zonder (programma)bandje krijg je geen toegang.

 

agenda  21-06-2023 - 21-06-2023 

Art meets architecture – ledeninvite

 

 

Alleen voor leden:

 

Een persoonlijke invitatie voor leden bni volgt zo snel mogelijk.

agenda  06-07-2023 - 06-07-2023 

Dag van de Ontwerpkracht 2023

Is Nederland een jaar na de lancering van Mooi NL klaar voor de grote ‘wederombouw’? Hoe landen de rijksprogramma’s in de provincies en wat betekenen ze voor actuele planontwikkelingen in gemeenten? Lukt het om ontwerpkracht in te zetten om de ruimtelijke puzzels integraal te verklaren en koers te houden? Biedt verbeeldingskracht uitkomst om het maatschappelijk debat te voeren? En wat betekenen de transities voor stakeholders zoals waterschappen, ontwikkelende en beherende partijen?

 

Na het succes van vorig jaar in Deventer, zien wij elkaar terug in Rotterdam met Adriaan Geuze en minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge.

 

Locatie: Theater Zuidplein in Rotterdam

 

Reserveer jouw ticket nu HIER

 

Deelname bedraagt €100,- voor niet-leden.Voor bni leden is deelname gratis. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor iedere vereniging. Wees er snel bij. Wil je lid worden? Bekijk hier onze lidmaatschappen.

 

De Dag van de Ontwerpkracht wordt georganiseerd door het Platform Ontwerp NL (NVTL, BNSP, BNA, BNI, Koninklijke NLingenieurs, Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Vereniging Deltametropool)

 

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor bovenstaande verengingen. Wees er snel bij!

 

Het platform bevordert en ondersteunt de inzet van ontwerpkracht bij de grote ‘wederombouw’ van Nederland. Het wil knowhow, netwerk en kritische reflectie bieden door de inzet van verbeeldingskracht en door middel van kennisontwikkeling en ontwerpend onderzoek bij te dragen aan innovatie en stimulering van het maatschappelijk debat over de toekomst van Nederland.

 

 

 

agenda  08-09-2023 - 17-09-2023 

Helsinki Design Week

 

The programme is a well-grounded collection of innovations and surprises, not forgetting the festival classics. For the first time, the festival brings alive an entire city block and its surroundings instead of one building. Main exhibition will be experienced over the rooftops of the Punavuori district.

 

agenda  27-09-2023 - 28-09-2023 

Architect@Work 2023

Architect@Work keert jaarlijks terug in Nederland. Save the date voor 2023. Locatie Taets / Zaandam. Meer info volgt t.z.t.

 

 

agenda  29-09-2023 - 01-10-2023 

Big Art

Enorme portretten, grote lichtkunstwerken, flinke foto’s en sculpturen en schilderijen van formaat, eind september is er weer BIG ART te bewonderen in Bajeskwartier Amsterdam. Tegen de rauwe achtergrond van de oude gevangenis tonen tientallen kunstenaars hun creaties. Het kunstplatform biedt ze de mogelijkheid om echt uit te pakken en werk te presenteren dat in een museum of galerie niet altijd past. De bijzondere locatie van BIG ART maakt de beleving uniek.

 

 

 

 

 

 

agenda  04-10-2023 - 08-10-2023 

AFFR Filmfestival Rotterdam

agenda  06-03-2024 - 08-03-2024 

Material District Utrecht

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid