login leden
agenda  28-09-2021 - 03-10-2021 

VT Wonen & design beurs/gecanceld

De VT Wonen & Designbeurs, die van 29 september – 4 oktober gehouden zou worden in de Rai in Amsterdam is gecanceld.

agenda  30-09-2021 - 03-10-2021 

BIG ART

 

Een pop-up platform voor XL kunstinstallaties en enorme designobjecten van gevestigde namen en opkomende talenten. Tientallen kunstenaars vullen de ruimtes vullen met een unieke mix van monumentale schilderijen en tekeningen, grote foto’s en indrukwekkende kunstinstallaties. Van 30 september tot en met 3 oktober op het Hembrugterrein, Projectfabriek, Middenweg 63 Zaanstad

 

Kaarten: 12,50 bestel je hier. 

 

Open: 11-18 uur

 

 

agenda  01-10-2021 - 01-02-2022 

Sub terra – New roots for underground urbanism

Op 1 oktober opent Subterra; een tentoonstelling over de on(der)benutte kansen van leven onder Amsterdam. Met de tentoonstelling Subterra worden de kansen van ondergronds bouwen en leven in Amsterdam onderzocht. Subterra verdiept je kennis van het gebruik van de ondergrond door de eeuwen heen en van toekomstvisies op woningtekort, biodiversiteit en het klimaat.

 

 

 

AMFORA (Alternatieve Multifunctionele Ondergrondse Ruimte Amsterdam) omvat de aanleg van ondergrondse ruimten, onder de grachten van Amsterdam, ZJA en Strukton (beeld via Arcam)

 

We brengen steeds meer tijd door onder de grond. Na infrastructuur zoals tunnels, parkeergarages en openbaar vervoer zijn het juist culturele voorzieningen, zoals musea, die ondergronds gaan. Zo wordt het ondergronds steeds drukker en worden de belangen steeds groter. Subterra laat zien hoe door de eeuwen heen onze ondergrond is gebruikt. Hoe leven en recreëren zonder (direct) daglicht eruit kan zien in de toekomst. We gaan in op vragen zoals: van wie is de grond? Hoe houden we beter rekening met de natuur? Kunnen we in Amsterdam subterraan groenten verbouwen? Of wat zijn andere functies voor de ongebruikte ruimten onder de stad? En zijn architecten nog wel nodig als we geen gevels meer nodig hebben? Tal van (inter)nationale voorbeelden bieden inspiratie voor de bewoners, ontwerpers en beleidsmakers. Onder het maaiveld liggen immers niet alleen oplossingen voor de compacte stad of het woningtekort, maar ook voor de bescherming van biodiversiteit en tegen klimaatstress.

 

De Nieuwe Ondergrondse Habitat & uitdagingen voor interieurarchitectuur

 

Sub-terra architectuur biedt heel veel kansen en uitdagingen voor het ontwerpen van goede bruikbare nieuwe ondergrondse binnenruimten. Door het ontbreken van het exterieur verschuift de focus van het hele ontwerp dan ook naar het interieurontwerp. De belangrijkste factor bij het ontwerpen van ondergrondse ruimte is hoe om te gaan met het ontbreken van daglicht en daarbij juist in te zetten op de versterking van prikkels op andere receptoren en daarmee de ruimtelijke beleving uit te vergroten. Kunstlicht, tactiliteit, akoestiek, geur en virtuele digitale technieken vormen hier een belangrijke schakel in.

 

Speciale opening voor leden bni op 7 oktober

 

bni levert een bijdrage aan deze tentoonstelling. Op donderdag 7 oktober ben je om 19 uur  als lid (of geïnteresseerd lid) van harte welkom bij de opening voor leden van bni. Aanmelden kan hier.

agenda  07-10-2021 - 07-10-2021 

Opening Sub terra @Arcam voor bni-leden

Op 1 oktober opent Sub terra; een tentoonstelling over de on(der)benutte kansen van leven onder Amsterdam. Met de tentoonstelling Sub terra worden de kansen van ondergronds bouwen en leven in Amsterdam onderzocht. Sub terra verdiept je kennis van het gebruik van de ondergrond door de eeuwen heen en van toekomstvisies op woningtekort, biodiversiteit en het klimaat. Lees hier alles.

 

Sub terra architectuur biedt veel kansen en uitdagingen voor het ontwerpen van goede bruikbare nieuwe ondergrondse binnenruimten

 

De uitdagingen voor interieurarchitectuur zijn enorm. bni heeft als partner bijgedragen aan deze tentoonstelling en organiseert daarom een speciaal openingsmoment voor bni-leden en geïnteresseerden. Curator Thijs van Roon ontvangt ons met een inhoudelijke introductie op de tentoonstelling. Waarna er volop ruimte is deze te bezoeken en met elkaar van gedachten te wisselen over het ondergronds interieur.

 

Door het ontbreken van het exterieur verschuift de focus van het hele ontwerp naar het interieurontwerp

 

Op donderdag 7 oktober ben je om 18 uur  als lid (of geïnteresseerd lid) alleen door aanmelding via onderstaand formulier van harte welkom bij de opening voor leden van bni. Wij zorgen voor een hapje en drankje.

 

Aanmelden kan hier:

 

 

 

 

Ja, ik kom 7 oktober 18 u naar Sub terra voor bni-leden @Arcam
Lid van bni:
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

agenda  08-10-2021 - 08-10-2021 

AFFR: Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living screening voor leden

De Nederlandse première van een spraakmakende biografie over Charlotte Perriand, één van de meest vernieuwende ontwerpers van de twintigste eeuw vind plaats tijdens AFFR in Rotterdam.

 

 

 

Tijdens AFFR organiseren we op vrijdag 8 oktober 17-19 uur een screening die alleen toegankelijk is voor leden van bni en van BNA in LantarenVenster, Rotterdam van de film Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living.

 

Na afloop van de film vindt een gesprek plaats over de invloed van vrouwelijke architecten en ontwerpers in Nederland met o.a. Merel Pit en Nyasha Harper-Michon, onder leiding van journalist en presentator Tracy Metz.

 

Een film van Stéphane Ghez – 2019 – Frankrijk – 53 min

 

Met radicale ontwerpen voor meubels en architectuur was Charlotte Perriand een van de meest uitgesproken vernieuwende ontwerpers van de 20e eeuw. Ze werkte lang in de schaduw van Le Corbusier in wiens studio ze samen met Pierre Jeanneret van 1927 tot 1937 baanbrekende projecten ontwierp: De beroemde “chaise longue basculante, de buisstoelen voor de Villa Savoye en de “Refuge Tonneau”, een Tiny House avant la lettre. Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living is een onthullende film over een invloedrijke ontwerpster die de positie van de vrouw in een door mannen gedomineerde maatschappij bevocht.

 

Toegang is gratis voor leden BNA/BNI, invitatie volgt via de BNI ledenmail in september, aanmelden kan via onderstaand formulier. Geen lid en toch interesse? Dan kom je op de wachtlijst en krijg je begin oktober bericht of je kunt komen.

 

Ja, ik kom 8 oktober 17 u naar C. Perriand, Pioneer in the Art of Living – BNA/BNI Event
Lid van bni:
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

 

Meer zien?

 

 

Kijk of www.affr.nl voor het volledige programma. Dit wordt op 15 september gepubliceerd en tickets zijn dan te koop.

Tickets voor de opening komen al op woensdag 8 september in de verkoop.

agenda  14-10-2021 - 14-10-2021 

Fractions event in Boxtel

 

 

 

agenda  14-10-2021 - 14-10-2021 

Webinar werkplekverlichting

 

NEN en NSVV organiseren op 14 oktober van 11:00 – 12:00 uur een webinar over de nieuwe NEN-EN 12464-1:2021 ‘Werkplekverlichting’, die door CEN/TC 169 ‘Light and lighting’ is opgesteld.

 

In NEN-EN 12464-1:2021 zijn vereisten opgenomen voor lichtoplossingen, die ten opzichte van eerdere versies van de norm, nog meer op de mens en de gebruiker zijn gericht. Hierbij zijn de lichteisen nog nadrukkelijker in relatie tot de ruimte waar gewerkt wordt beschreven.

 

Verbeteringen
De norm is nodig om een aantal specifieke zaken beter te regelen. Namelijk het verhogen van de kwaliteit van de lichtontwerpen, zonder de ontwerpvrijheid te beperken en tegelijkertijd meer duidelijkheid te bieden.

 

Het is een Engelstalige norm, daarom heeft Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) besloten een Nederlandse toelichting op deze norm te maken. Hierin wordt in heldere taal en duidelijke illustraties uitleg gegeven over de inhoud en het praktische gebruik van deze nieuwe norm.

 

Webinar
Tijdens het webinar wordt in gegaan op de belangrijkste verschillen in vergelijking met eerdere versies van de norm. De toepassing van de norm komt nadrukkelijk aanbod. Dat is belangrijk voor bijvoorbeeld architecten, lichtontwerpers, installateurs en adviseurs.

 

Aanmelden voor het webinar ‘Werkplekverlichting’ kan via deze link.

agenda  16-10-2021 - 24-10-2021 

Dutch Design Week

Save the date: 21-10-21 🚲🚲🚲 bni bike tour DDW 🚲🚲🚲

agenda  25-10-2021 - 25-10-2021 

Circular Design Class – Consumentengoederen (1)

 

Ben je benieuwd hoe jij als productontwerper kunt bijdragen aan de circulaire economie, en hoe je ervoor kunt zorgen dat producten langer meegaan? Tijdens deze training leer je in twee ochtenden (deel 2 is op 24 juni) meer over circular design en de toepassing ervan, en krijg je daarnaast inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor designers van producten voor de consumentenmarkt. Om te zorgen dat producten langer meegaan is een systeemverandering nodig; nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

 

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

 

 

Beroeps- en brancheverenigingen ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie.

Trainers zijn Marien Korthorst en Linda Louwissen

 

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als productontwerper van consumentengoederen. De sector omvat diverse productgroepen zoals electronics, woon- en modeaccessoires, keuken, meubelen, tuin, speelgoed, sport, keramiek, glas, staal, verpakking, ansichtkaarten, meubelen, instrumenten.

 

Kosten

 

De kosten voor deelname zijn € 150 excl. btw per deelnemer, inclusief lunch en boek. De reguliere deelnamekosten bedragen €500 excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Deel 1    25 oktober 14-17 uur

Deel 2    1  november 14-17 uur

 

Aanmelden kan  hier

agenda  26-10-2021 - 28-10-2021 

Provada Rai Amsterdam

Provada Vastgoedbeurs

Meer info hier

agenda  01-11-2021 - 01-11-2021 

Circular Design Class – Consumentenproducten (2)

 

 

Ben je benieuwd hoe jij als productontwerper kunt bijdragen aan de circulaire economie, en hoe je ervoor kunt zorgen dat producten langer meegaan? Tijdens deze training leer je in twee ochtenden (deel 1 is op 25 oktober) meer over circular design en de toepassing ervan, en krijg je daarnaast inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor designers van producten voor de consumentenmarkt. Om te zorgen dat producten langer meegaan is een systeemverandering nodig; nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

 

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

 

Beroeps- en brancheverenigingen ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie.

Trainers zijn Marien Korthorst en Linda Louwissen

 

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als productontwerper van consumentengoederen. De sector omvat diverse productgroepen zoals electronics, woon- en modeaccessoires, keuken, meubelen, tuin, speelgoed, sport, keramiek, glas, staal, verpakking, ansichtkaarten, meubelen, instrumenten.

 

Kosten

 

De kosten voor deelname zijn € 150 excl. btw per deelnemer, inclusief lunch en boek. De reguliere deelnamekosten bedragen €500 excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Aanmelden hier

agenda  03-11-2021 - 05-11-2021 

Design District

Design District 3 – 4 – 5 november 2021 │ Van Nelle Fabriek Rotterdam is het vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van interieurmerken. Design District biedt ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en je kunt er lezingen volgen.

 

agenda  07-11-2021 - 10-11-2021 

Meubelbeurs Brussel

 

Meer info hier

agenda  18-11-2021 - 18-11-2021 

ARC21 Awards

De ARC21 Awards worden op 18 november 2021 bekend gemaakt via een live event.  Meer info volgt.

agenda  08-12-2021 - 13-12-2021 

Masters Expo – the forward edition

MASTERS EXPO 2021 vindt plaats van 8 t/m 13 december 2021 RAI Amsterdam. Het is een vervolg op Masters of LXRY en de Miljonair Fair. Een bijzonder aanbod op het gebied van luxury en business komt op deze beurs samen.

 

 

agenda  16-03-2022 - 17-03-2022 

Independent Hotel Show Amsterdam

Business event voor de hotel community in RAI Amsterdam. Terugblik editie 2019 kijk hier.

bni was mediapartner van de 2019 editie.

 

 

agenda  05-04-2022 - 07-04-2022 

MATERIALDISTRICT UTRECHT’22

 

MaterialDistrict Utrecht (formerly Material Xperience) is the only annual event in the Netherlands that brings together material manufacturers and specifiers of materials in all sectors of spatial design (interior, architecture, garden & landscape, leisure, furniture & interior construction and exhibition, stage & decor). More information -> website.

 

agenda  14-09-2022 - 15-09-2022 

Architect@Work Rotterdam

14 & 15 september 2022, Rotterdam Ahoy – meer info volgt

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid