login leden
agenda  05-10-2022 - 09-10-2022 

AFFR Freeze Frame

Van 5 tot en met 9 oktober 2022 vindt de veertiende editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam plaats in LantarenVenster en Theater Zuidplein. In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

 

 


Het freeze frame zoals we dat kennen in film is een plotselinge stop in het verhaal, een terugblik op wat er gebeurd is, een heroverweging van focus en richting. Architectuur wordt vaak gezien als een driedimensionaal freeze frame, een statische, materiele uitdrukking van een cultuur. Gebruik makend van het narratief van film onderzoekt AFFR al meer dan twee decennia actuele ontwikkelingen in stad en architectuur.

 

Recente gebeurtenissen zoals natuurrampen ten gevolge van klimaatverandering, de coronapandemie en een oorlog die niemand voor mogelijk hield dwingen ons tot onmiddellijke actie – alle hens aan dek! Maar we lijken onze unieke menselijke eigenschappen te vergeten: onze fantasie en ons vermogen om een parallelle wereld te creëren. De beste manier om dit vermogen te herontdekken is om ons niet te laten leiden door een door paniek en angst gevoed wereldbeeld. Om even stil te staan. Niet zoals een konijn in het licht van een aanstormende auto, maar in een moment van zelfreflectie, op zoek naar een nieuwe balans. In turbulente tijden zet AFFR 2022 een stap vooruit door even stil te staan. Om de wereld vanuit verschillend perspectief te aanschouwen in een freeze frame.

In een vijfdaags festival werken we verschillende actuele onderwerpen uit in reeks programmalijnen van kritisch geselecteerde films en documentaires, voorzien van scherpe inleidingen en spraakmakende debatten. Het Architectuur Filmfestival Rotterdam is in oktober 2022 meer dan ooit een kritisch ijkpunt van filmische reflectie op stad en architectuur.

 

Foto: Sander van Wettum / Hibernation (2010-2021)

 

7 oktober interieur & architectuur BNI&AFFR en BNI/BNA&AFFR

 

Interieurarchitecten en -ontwerpers nodigen wij op vrijdagmiddag 7 oktober van harte uit voor twee films op AFFR. Het festival toont van 5-7 oktober de beste documentaires, spannendste speelfilms en de meest fascinerende shorts over de stad en architectuur. Met premières, nog niet eerder ontdekte films, live-interviews en inleidingen met filmmakers en deskundigen.

 

Het delen van gedachten over de ruimte van een cel en de betekenis van opsluiting staat centraal in A Sphinx’s Interior. Na de film gaat onze NOOK editor in chief Thierry Somers in gesprek met architect en EGM partner Arno van Schaik, als ervaringsdeskundige met penitentiaire projecten en met filmmaker Robert Glas.

 

Na een korte pauze met een drankje gaan we naar de zaal voor een live interview door architectuurhistoricus Catja Edens met Dorte Mandrup. Verwacht een gesprek over het werken van vrouwelijke architecten in een nog altijd door mannen gedomineerd vakgebied.  Helpt het benadrukken van het ‘vrouwelijke’ bij het verbeteren van de positie van vrouwen of werkt het juist averechts? Hierna wordt Another Kind of Knowledge: a Portrait of Dorte Mandrup getoond; de nieuwe documentaire over Mandrups werk en haar kijk op architectuur in relatie tot het landschap.

 

lees hier verder en meld je aan voor deze bijzondere filmmiddag

 

agenda  07-10-2022 - 07-10-2022 

Interieur en architectuur filmmiddag 7-10 op AFFR

Interieurarchitecten en -ontwerpers nodigen wij op vrijdagmiddag 7 oktober van harte uit voor twee films op AFFR. Het festival toont van 5-9 oktober de beste documentaires, spannendste speelfilms en de meest fascinerende shorts over de stad en architectuur. Met premières, nog niet eerder ontdekte films, live-interviews en inleidingen met filmmakers en deskundigen.

 

Het delen van gedachten over de ruimte van een cel en de betekenis van opsluiting staat centraal in 1986 or A Sphinx’s Interior.  Na de film gaat onze NOOK editor in chief Thierry Somers in gesprek met architect en EGM partner Arno van Schaik, als ervaringsdeskundige met penitentiaire projecten, en met de maker van deze film Robert Glas.

 

Na een korte pauze met een drankje gaan we naar de zaal voor een live interview door architectuurhistoricus Catja Edens met Dorte Mandrup. Verwacht een gesprek over het werken van vrouwelijke architecten in een nog altijd door mannen gedomineerd vakgebied.  Helpt het benadrukken van het ‘vrouwelijke’ bij het verbeteren van de positie van vrouwen of werkt het juist averechts? Hierna wordt Another Kind of Knowledge: a Portrait of Dorte Mandrup getoond; de nieuwe documentaire over Mandrups werk en haar kijk op architectuur in relatie tot het landschap.

 

Niet leden kunnen zelf tickets bestellen – 11,75 per film.

BNA-leden kijken hier.

 

BNI & AFFR 1986 OR A SPHINX’S INTERIOR & TALK

 

Toen architect Carel Weeber in 1986 de opdracht kreeg voor het ontwerp van de Schiegevangenis in Rotterdam, liet hij een 1:1-model bouwen van een van de gevangeniscellen. Bijna vier decennia later herbouwde filmmaker en kunstenaar Robert Glas de testopstelling van Weeber en nodigde hij drie personen uit om het model te verkennen. Terwijl de acteur die de jonge Weeber moet verbeelden zich verdiept in de mock-up, delen de oudere Weeber en de voormalige gevangene Jonathan hun gedachten over de ruimte. 1986 roept vragen op over de rol van de architect in het gevangeniswezen en confronteert ons met wat het betekent om iemand op te sluiten. Hoe wordt een leven beïnvloed door eenzame opsluiting?

 

15.00 – 16.15 uur zaal 3

 

BNI/BNA & AFFR ANOTHER KIND OF KNOWLEDGE & TALK

 


Architectuurhistoricus Catja Edens interviewt Dorte Mandrup. Een gesprek over het werken van vrouwelijke architecten in een nog altijd door mannen gedomineerd vakgebied. Helpt het benadrukken van het ‘vrouwelijke’ bij het verbeteren van de positie van vrouwen of werkt het juist averechts? Na afloop wordt Another Kind of Knowledge: a Portrait of Dorte Mandrup getoond, de nieuwe documentaire over Mandrups werk en haar kijk op architectuur in relatie tot het landschap.

Another Kind of Knowledge: A Portrait of Dorte Mandrup

 

In een carrière van een kwart eeuw heeft architecte Dorte Mandrup haar stempel gedrukt op het Scandinavische landschap. Haar ontwerpen zijn altijd nauw verbonden aan hun context en leggen de essentie van elke plek vast. Het portret van Marc-Christoph Wagner en Simon Weyhe is een ode aan Mandrups carrière en haar manier van werken. De documentaire laat Mandrups uitgebreid aan het woord en toont prachtige beelden van de gebouwen die haar unieke en persoonlijke ontwerpstrategie weergeven.

 

16.45 – 17.30 uur zaal 1

 

 

bni leden bestellen een gratis ticket via onderstaande link. Bestel alleen een ticket als je ook echt gaat komen aub!

 

Programma:

 

14.30 inloop

15.00 film 1 A sphinx Interior met talk

16.15 break

16.45 interview Dorte Mantrup en film

18.30 afsluiting met een drankje

 

Locatie: Lantaren Venster – Otto Reuchlinweg 996 –  3072 MD Rotterdam

 

Ja ik kom naar de Interieur & Architectuur filmmiddag op AFFR 7-10-22:

 

Ja ik kom naar de Interieur & Architectuur filmmiddag op AFFR 7-10-22
 
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

Zie de privacyverklaring bni

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door bni partner Vola Nederland – Peter de Jong / Country Manager.

 

 

1986 or a Sphinx’s Interior en Another Kind of Knowledge zijn te zien op het Architectuur Film Festival Rotterdam, het grootste filmfestival ter wereld over stad en architectuur.

5 – 9 oktober 2022, LantarenVenster, Rotterdam

tickets via: affr.nl

Over AFFR

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur, door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat. Het vijfdaagse festival biedt een programma van maatschappelijk relevante, cinematografisch hoogwaardige films, shorts en documentaires met een focus op architectuur, stad en het stedelijk leven. Nu in de veertiende editie, is AFFR uitgegroeid tot hét toonaangevende filmfestival voor architecten, stadsliefhebbers, filmfanaten en studenten.

agenda  11-10-2022 - 13-10-2022 

Vakbeurs energie

Op Vakbeurs Energie in de Brabant Hallen in Den Bosch delen de koplopers hun visie, kennis en ideeën. Voor professionals met behoefte aan kennis, oplossingen en netwerk is een bezoek aan deze vakbeurs een must.

 

Gratis aanmelden, alleen voor professionals, kan hier voor 10 oktober. 

 

 

 

agenda  14-10-2022 - 14-10-2022 

Training onderhandelen

Leer beter onderhandelen met je klant

 

Een belangrijk aspect van goed functioneren als ondernemer, projectmanager, leider, manager of ZZP-er is onderhandelen. Je onderhandelt over de briefing, timings, planningen, samenwerkingspartners en natuurlijk over geld.

Deze training staat vooral in het teken van het financiële deel van de onderhandeling. Die begint met een goede voorbereiding. Wat is mijn (uur)tarief? Wat is mijn opslag? Van daaruit ga je onderhandelen over projectprijzen en (retainer)fees.

De basis van deze training is de Harvard methode, die leert hoe je stapsgewijs meer uit het onderhandelingsproces kunt halen.

 

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

Bepalen van je uurtarief
Begrijpen van businessmodel van de ‘urenfabriek’
Motiveren van je uurtarief
Kengetallen en criteria uit de branche
Principieel onderhandelen in 4 stappen
Scheiden van persoon en inhoud
Verschillende onderhandelingsstijlen
Onderhandelen met een machtige(re) partij
Cases uit de eigen praktijk
Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

Aanmelden kan hier

agenda  14-10-2022 - 16-10-2022 

Beurs Eigen Huis Jaarbeurs

Meer info over deze beurs: realiseerjedroomhuis.nl

agenda  25-10-2022 - 25-10-2022 

CtC cafe

Cradle to Cradle Cafe in Eindhoven.

agenda  27-10-2022 - 27-10-2022 

bni bike tour Dutch Design Week 2021

 

 

 🚲🚲🚲 bni bike tour DDW 🚲🚲🚲

Voor donderdag 27 oktober zijn we, met Leeuwerik als gastlocatie, weer een complete bni bike tour DDW aan het organiseren. Gelukkig kunnen we i.t.t. vorig jaar nu weer afsluiten met een gezellige maaltijd. De eerste aanmeldingen zijn binnengekomen. We hopen met een leuke groep flink wat meters weg te trappen en inspiratie op te doen in Eindhoven. Wij moeten voor 1 oktober weten hoeveel animo er is? Laat hier weten of je deel wilt nemen. Je kunt ook met collega’s inschrijven, voor niet-leden belasten we wel een deel door.

 

Ga je zelf op een ander moment? Jammer, maar wel zijn we met DDW een bni korting van 2.50 per ticket overeengekomen bij max. 2 online tickets. Mocht je er 4 willen, doe dan 2 bestellingen. Gebruik deze code bij het afrekenen:
bni-ddw2022

 

 

Vanaf 9.30 ben je welkom bij Leeuwerik in Eindhoven voor koffie met iets lekkers. Vanaf 10 uur kun je meters gaan maken op de huurfietsen die daar klaar staan met een slimme route.

 

Bij de start stemmen we een aantal gezamenlijke punten af, zodat iedereen zijn dag naar eigen inzicht ook optimaal kan benutten.

 

Laat snel weten of je mee gaat!

 

Inbegrepen zijn (vooralsnog):

 

Niet leden kunnen deelnemen voor 35,- euro.

 

Ja, ik wil mee met bni bike tour DDW 2022 op 27 oktober
Deelname voor leden is gratis - niet leden 35.- euro
Lid van bni:
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

 

 

*) we laten je uiterlijk 10 oktober weten of dit door zal gaan – het aantal deelnemers is gemaximeerd. 

 

agenda  04-11-2022 - 04-11-2022 

Training stijlen van communiceren

Bereik meer met je communicatie

 

In deze training is veel aandacht voor stijlen van communiceren. De deelnemer leert de verschillende stijlen van communicatie herkennen en er mee om te gaan. Als je in staat bent je communicatie af te stemmen op de stijl van de ander, maak je gemakkelijker contact en komt je boodschap beter over. Om hiermee goed aan het werk te kunnen moet je eerst bewust zijn van je eigen communicatiestijl. Daarna kan je het communiceren met mensen met een andere stijl gaan oefenen.

Het creëren van een sfeer van wederzijds vertrouwen is cruciaal in vrijwel ieder gesprek. De taal en je lichaamstaal zijn belangrijke hulpmiddelen. Met lichaamstaal kan worden afgestemd op de ander. Pas daarna kan je gaan sturen en doelgericht gaan communiceren. Ook krijg je informatie door de problematiek te bekijken vanuit het oogpunt van de ander.

 

In deze training komen de volgende zaken aan bod:

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld doo BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

Aanmelden kan hier

agenda  04-11-2022 - 06-11-2022 

Big Art Bajes -Amsterdam

 

Het eerste weekend van november wordt de voormalige Bijlmerbajes opnieuw opengesteld voor publiek. Het oude, rauwe Hoofdgebouw vormt dit najaar het decor voor sculpturen, tekeningen, lichtkunstwerken, schilderijen, fotografie en installatiekunst van formaat.

 

De komende jaren verrijst op deze plek Bajeskwartier Amsterdam, de meest groene wijk van de stad, met het Hoofdgebouw als kloppend creatief hart. Het 5.000 vierkante meter tellende gebouw wordt naar ontwerp van OMA architecten herontwikkeld en biedt in de toekomst onder meer ruimte aan creatieve makers en culturele initiatieven. Bezoekers van BIG ART krijgen alvast een voorproefje.

 

Meer info en tickets: www.bigart.nu

agenda  16-11-2022 - 16-11-2022 

Circulair Design Class bouw (1)

De circulaire revolutie binnen de bouw- en vastgoedsector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van de gebruikte grondstoffen. Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigen CIRCO en BNA Academie architecten uit om via de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

 

Lees hier alles over de Circular Design Class Bouw – Circulair ontwerpen / Basis – CIRCO (circonl.nl)

 

 

 

NB)

bni leden nemen deel tegen BNA tarief voor deze class. Dit geldt niet voor overig BNA academie aanbod.

 

agenda  23-11-2022 - 23-11-2022 

Circulair Design Class bouw (2)

De circulaire revolutie binnen de bouw- en vastgoedsector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van de gebruikte grondstoffen. Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigen CIRCO en BNA Academie architecten uit om via de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

 

Lees hier alles over de Circular Design Class Bouw – Circulair ontwerpen / Basis – CIRCO (circonl.nl)

 

 

NB)

Je kunt tegen BNA tarief deelnemen voor deze class, dit geldt niet voor overig aanbod v BNA academie.

agenda  24-11-2022 - 24-11-2024 

Pioniers van het moderne Nederlandse huis

Vooral met de huidige woningbouwopgave is het interessant voor interieurarchitecten om te zien hoe de woningbouw zich in de 20ste eeuw in Nederland ontwikkelde, aan de hand van 20 moderne museumwoningen die door publiek te bezoeken zijn.

 

Hoe heeft de avant-garde architectuur zich de afgelopen honderd jaar in Nederland ontwikkeld en wat hebben de bewoners van ‘gewone huizen’ gehad aan de -soms wilde- experimenten van de architecten? De film Pioneers of the Dutch Modern House, geeft inzicht in de Nederlandse woonarchitectuur van de 20e eeuw. Belangwekkend voor architectuurliefhebbers, eigenaren van moderne huizen, architecten, architectuurstudenten en iedereen met een interesse in jong erfgoed of design. Kijk mee op 24 november in Museum Het Schip in Amsterdam.

 

De film bestaat uit vijf thema’s waarin twintig iconische huizen, verspreid door heel Nederland, aan bod komen: van de Amsterdamse School tot het postmodernisme, van Gerrit Rietveld tot Mart van Schijndel en vele anderen. Daarbij zijn ook beroemde voorbeelden van sociale woningbouw, een gebied waarop Nederland bijzonder succesvol was.

 

Na afloop van de film is er een gesprek tussen architectuurhistoricus Natascha Drabbe, directeur en oprichter van het Iconic Houses Netwerk en producent van de film, en Alice Roegholt, oprichter en directeur van Museum Het Schip. De modelwoning van Museum Het Schip en Museum De Dageraad, zijn aangesloten bij het Iconic Houses Netwerk. Iconic Houses Netwerk (www.iconichouses.org), dat internationaal uit 150 moderne museumwoningen bestaat.

 

 

 

Waar             

Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45, Amsterdam.

Architect Michel de Klerk, 1919-1921.

Wanneer             

Donderdag 24 november 2022. Museum open 17.30 uur. Toegang is inclusief rondleiding modelwoning 18:00-18:45 uur en 18:30-19:15 uur.

Start film 19.30 uur.

Duur        

Film 60 minuten, Nederlands gesproken (Engels ondertiteld).

Gevolgd door een gesprek tussen Natascha Drabbe en Alice Roegholt.

Bestel tickets hier 

Website Museum Het Schip: www.hetschip.nl/iconic-houses-filmavond

Toegang

€ 7,50. Museumjaarkaart, BGL en Stadspas gratis.

 

Thema’s die aan bod komen:

• Hygiëne en gezondheid in het moderne huis

• Paleizen voor het volk

• De rollen van vrouwen: opdrachtgevers en architecten

• Experimenten met ruimte

• Het woonhuis als zelfportret: architectenhuizen

 

Dit zijn de thema’s met hun trailers:

 

1 Hygiëne en gezondheid in het moderne huis

2 Paleizen voor het volk

3 De rollen van vrouwen: opdrachtgevers en architecten

4 Ruimtelijke experimenten

5 Het woonhuis als zelfportret: architectenhuizen

agenda  25-11-2022 - 25-11-2022 

Training presenteren en discussiëren

 

Ontwikkel je eigen effectieve presentatie-stijl

Presenteren en discussiëren zijn vaste onderdelen van een acquisitietraject en tijdens een opdracht. Regelmatig wordt daarbij voor een insteek gekozen die niet aansluit op de belevingswereld van de opdrachtgever. Effectief en ontspannen presenteren blijft voor veel mensen lastig. Uit onzekerheid beperken we ons tot het communiceren van de inhoud en zijn we tijdens de presentatie vooral met onszelf bezig. Een goede presentator is voornamelijk bezig met het aanwezige publiek, kijkt hoe er wordt gereageerd en gooit zo nodig de presentatie over een andere boeg. De vorm is daarbij zeker zo belangrijk als de inhoud.

 

Ook tijdens een discussie is het gevoel dat je overbrengt veel belangrijker dan de betekenis van de woorden op zich. Tussen de sprekers moet er een klik worden gevoeld. En dat gevoel is positief te beïnvloeden door gebruik te maken van gerichte technieken. Technieken die in deze training worden besproken en geoefend.

 

De deelnemer leert tijdens de training om vooraf na te denken over de inhoud, vorm én structuur en om tijdens de presentatie of discussie continu de kern van de boodschap voor ogen te houden. De deelnemers beoordelen hun eigen performance en die van elkaar. Verbeterpunten worden benoemd en geoefend. Daarbij wordt ook gekeken naar zaken als basishouding, oogcontact, bewegingen, stemtechniek en gebruik van presentatiemateriaal. Zo wordt geleidelijk toegewerkt naar een eigen effectieve presentatiestijl.

 

Programma van deze training:
·       Het geven van goede presentaties
·       Waar moet je rekening mee houden, specifiek bij de presentatie van creatief werk?
·       Naar een eigen stijl in presenteren
·       Stevig overkomen en duidelijk de lead nemen
·       Omgaan met weerstand en kritiek
·       Omgaan met echte conflicten
·       De balans tussen een goed ontwerp en de andere belangen

 

Door deelname aan de module beschik je over (non-)verbale (audio-) visuele vaardigheden om effectief te communiceren, presenteren en overtuigen. Je leert projectpresentaties en discussies voor te bereiden en te geven en je krijgt inzicht en kennis om de vorm te verbeteren en daarmee het effect en resultaat.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld door BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

Aanmelden kan hier

 

agenda  09-12-2022 - 09-12-2022 

Training: positioneren en acquireren

Deze training maakt onderdeel uit van een serie van 7 kerncompetenties.  De sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk staan centraal. Alle onderdelen zijn los te volgen. Ontwerpbureaus hebben meegewerkt aan de opzet van deze trainingen. Je krijgt veel tips en tricks en je leert direct hoe je alles kunt toepassen.

 

 

Positionering is een brand-management instrument waarvoor de laatste jaren de belangstelling enorm is toegenomen. Waar deze techniek vroeger alleen door aanbieders van consumentengoederen werd gebruikt, zie je nu dat haast elk bedrijf nadenkt over zijn positionering.  Positioneren gaat aan acquireren vooraf. Je moet eerst weten wat je profiel is. Wat heb je jouw opdrachtgever te bieden? Waarin onderscheid jij je van je collega’s? Wie zijn je klanten, wat zijn hun behoeftes en hoe speel jij daar zodanig op in dat samenwerking vanzelfsprekend wordt? Kortom: wat maakt jou uniek?

 

In deze training leer je hoe je je eigen positie bepaalt en definieer je een ‘waardepropositie’; je eigen verhaal, dienstaanbod en de argumenten waarmee je op een natuurlijke manier straks je klanten overtuigt. Er zijn veel manieren om op een prettige manier acquisitie te doen en iedereen kan daar zijn eigen successtrategie in toepassen. Doel is dat klanten voor jou kiezen. Hoe krijg je dat voor elkaar?  In deze module leert de deelnemer welke mogelijkheden er zijn om het eerste contact te leggen, hoe je stap voor stap toewerkt naar een opdracht en hoe je op een natuurlijke manier met je opdrachtgever aan de slag gaat.

Programma

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

·       Klantbehoefte definiëren
·       Methodes om positie te kiezen
·       Bepalen waarde propositie
·       Hoe vind je je klant
·       Contact leggen in verschillende situaties
·       Verschillende acquisitietechnieken
·       Het voeren van acquisitiegesprekken
·       Acquisitie op de agenda houden
·       Het binnenhalen van je klant

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

Leden bni: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld door BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

Aanmelden kan hier.

agenda  17-02-2023 - 17-03-2023 

CIRCO Class Product that Flow

 

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire verpakkingen en verbruiksproducten.

 

Programma

 

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het boek Products that Flow (Siem Haffmans, e.a), dat gaat over het circulaire verdienmodellen en ontwerpstrategieën voor verbruiksproducten, ofwel ‘fast-moving consumer goods’.

 

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

 

 

 

Trainers zijn Siem Hoffmans en Jorien Nijmeijer

 

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper van verpakkingen, disposables en andere ‘fast-moving consumer goods’ – onder anderen verpakkingsontwerpers, marketeers, productmanagers van verbruiksproducten.

De sector omvat diverse productgroepen zoals verpakkingen, geschenken en promotieartikelen, disposables en andere kort-cyclische verbruiksproducten, zoals medische disposables, cartridges, etc.

 

Kosten

 

Voor deze training geldt een eenmalige aanbieding (reguliere prijs: € 400,-, excl. btw).

BNO-leden: € 250,- (excl. btw) / bni-leden nemen deel voor zelfde tarief
Niet leden: € 320,- (excl. btw)
Deze bedragen zijn inclusief lunch, borrel en een exemplaar van de publicatie Products that Flow.

 

 

Aanmelden kan  hier

agenda  18-04-2023 - 23-04-2023 

Salone del Mobile 2023

agenda  23-05-2023 - 25-05-2023 

Beurs renovatie en transformatie, houtbouw en monument

Brabant Hallen Den Bosch

Meer info volgt.

agenda  24-05-2023 - 26-05-2023 

Design District 20e editie

Event voor vakprofessionals. Meer info volgt.

agenda  13-06-2023 - 15-06-2023 

Provada ‘23

PROVADA 2023
13 | 14 | 15 JUNI 2023
RAI AMSTERDAM

agenda  27-09-2023 - 28-09-2023 

Architect@Work 2023

Architect@Work keert jaarlijks terug in NL in plaats van 1x per 2 jaar. Save the date voor 2023. Locatie Taets / Zaandam. Meer info volgt t.z.t.

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid