login leden
agenda  24-08-2022 - 28-08-2022 

Design Helsinki

Design Helsinki op 24-25 augustus, is de eerste B2B-beurs in Finland gewijd aan hedendaags design.

 

De straten worden omzoomd met indrukwekkende installaties, op een tentoonstelling worden de meest gewilde merken en de nieuwste producten tentoongesteld, partners die heerlijke hapjes en drankjes serveren en een programma met actuele lezingen.

 

De beurs zal ook een eerbetoon zijn aan de lokale design showrooms die architecten, ontwerpers, dealers, detailhandelaars en meer zullen verwelkomen door hun deuren met een bomvol programma van evenementen.

agenda  27-08-2022 - 27-08-2022 

Invitatie Artist Talk 

Al meer dan twee decennia ligt de focus van textielontwerper Aleksandra Gaca op de ontwikkeling van innovatieve stoffen op het snijvlak van kunst, design en architectonische vormgeving. Op zaterdag 27 augustus 2022 vertelt zij daar meer over tijdens de Artist Talk in het voormalig klooster van Buitenplaats Doornburgh.

 

Wat zijn de achterliggende processen bij het ontwikkelen van haar drie-dimensionale stoffen? Hoe kan textiel een innovatieve rol spelen in de architectonische vormgeving? Een vraag die leidde naar het recente onderzoek naar ruimtelijke textiele constructies op architectonische schaal. Met Judith Peskens, productontwikkelaar van het TextielMuseum | TextielLab, gaat zij hierover in gesprek en praten zij over de totstandkoming van verschillende projecten en het bundelen van kennis en expertise.

 

Een bijzonder programma op een iconische locatie. Graag nodigt Aleksandra jou als bni-lid uit hier bij te zijn.

 

 

Reserveer hier je ticket.

 

 

 

agenda  08-09-2022 - 12-09-2022 

Nederland in spotlights door deze Rising Talents op Maison & Objet september

 

Elke editie van de internationale vakbeurs voor design, decoratie en lifestyle Maison & Objet focust op een nieuwe generatie talent uit een specifiek land. In september a.s. is dit Nederland; het land met één van de meest levendige design scènes in Europa. 31 mei was bni op het persvent in  de Cosentino-showroom in Amsterdam waar de Nederlandse Rising Talents voor de komende editie van Maison&Objet bekend werden gemaakt en ook aanwezig waren. De talenten zijn gekozen door een vakjury bestaande uit 7 vrouwen. Na een presentatie over het thema en beursopzet voor de september werden de talenten gepresenteerd.

 

Nederlands design staat met deze rising talents in de volle breedte positief onder de aandacht op M&O van 8 tot 12 september. Het pionieren van Droog Design met zijn/haar prominenten als Hella Jongerius, Jurgen Bey, Marcel Wanders en Tejo Remy zijn debet aan onze sterke heritage op dit vlak, zoals in de inleiding door FRAME ook werd verwoord.  Het conceptueel, functioneel en niet-decoratief van de jaren 90 is in hoge mate ontwikkeld tot experimenteel, kritisch, mondiaal, vrijgevochten, innovatief, samenwerking, duurzaam en sociaal. Er gebeurt veel op Nederlands design gebied. En met deze rising talents als ambassadeurs voor Nederland zal dutch design in deze editie van M&O zichtbaar aanwezig zijn!

De jury bestond uit: Wieki Somers, Kiki van Eijk, Hella Jongerius en Ineke Hans.

Rising talents

 

Hanna Kooistra – www.hannakooistra.com

Atelier Fig – Ruben Hoogvliet & Gijs Wouters – www.rubenhoogvliet.nl – www.gijswouters.com

Theophile Blandet – www.theophileblandet.com

Yoon Seok-Hyeon – www.yoonseokhyeon.com

Visser & Meijwaard – Vera Meijwaard & Steven Visser – www.vissermeijwaard.nl

 

Simone Post – www.simonepost.nl

Genomineerd door Les Ateliers d’Art de France en de Crafts Council Nederland:

 


SanneTerweij – www.sanneterweij.com

Beursthema: Meta Sensible

Na voor velen een periode tussen vier muren nodigt Maison&Objet Paris bezoekers uit om binnen te stappen in een nieuw soort wereld waar we allemaal van dromen en die een diepgewortelde behoefte aan betekenis en emotie weerspiegelt. Het thema van de september beurs is Meta Sensible. Lees hier verder.

 

 

 

à bientôt A Paris & entree libre

Zie banner op homepage voor link naar gratis entree leden bni.

Maison&Objet Paris
Paris Nord Villepinte Exhibition Centre
8 – 12 september 2022
Thursday to Sunday, 9.30am – 7pm
Monday: 9.30am – 6pm

 

agenda  08-09-2022 - 17-09-2022 

Paris Design Week

 

Een 10 daags festival met focus op jong talent, nieuwe concept stores, etalages, openingen, boetieks, designer meetings, feestelijke evenementen… Lees hier verder

 

Combineer dit met een bezoek aan Maison et Objet waarvoor je een gratis bni-ticket via de banner op de homepage besteld.

 

 

agenda  09-09-2022 - 09-09-2022 

Circular Design Class – Consumentenproducten

 

 

Ben je benieuwd hoe jij als productontwerper kunt bijdragen aan de circulaire economie, en hoe je ervoor kunt zorgen dat producten langer meegaan? Tijdens deze training leer je in twee ochtenden (deel 1 is op 25 oktober) meer over circular design en de toepassing ervan, en krijg je daarnaast inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor designers van producten voor de consumentenmarkt. Om te zorgen dat producten langer meegaan is een systeemverandering nodig; nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

 

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

 

Beroeps- en brancheverenigingen ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie.

Trainers zijn Marien Korthorst en Bas Roelofs

 

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als productontwerper van consumentengoederen. De sector omvat diverse productgroepen zoals electronics, woon- en modeaccessoires, keuken, meubelen, tuin, speelgoed, sport, keramiek, glas, staal, verpakking, ansichtkaarten, meubelen, instrumenten.

 

Datum 9 september van 9-17 uur op locatie WG Plein 600/kantoor BNO.

 

 

Kosten

 

Voor deze training geldt een eenmalige aanbieding (reguliere prijs: € 400,-, excl. btw).

BNO-leden: € 250,- (excl. btw) / bni-leden nemen deel voor zelfde tarief
Niet leden: € 320,- (excl. btw)
Deze bedragen zijn inclusief lunch, borrel en een exemplaar van de publicatie Products that Flow.

 

 

Aanmelden hier

agenda  11-09-2022 - 13-09-2022 

Interieur Collectie Dagen

agenda  14-09-2022 - 15-09-2022 

ARCHITECT@WORK in teken van ‘Healthy Materials’ 

 

Op ARCHITECT@WORK, dat op 14 en 15 september 2022 plaatsvindt in Rotterdam, zullen overal gezonde materialen te vinden zijn: bij de vele exposanten, in een materialententoonstelling, in een fototentoonstelling, en in het lezingenprogramma dat Architectenweb heeft samengesteld. De eerste sprekers zijn nu bevestigd: architect Paolo Russo van Stefano Boeri Architetti en architect Michaël Ghyoot van Rotor.

 

ARCHITECT@WORK wordt door heel Europa georganiseerd en strijkt op woensdag 14 en donderdag 15 september 2022 neer in Ahoy Rotterdam voor haar negende editie. Het thema is dit keer ‘Healthy Materials’ wat, naast het sprekersprogramma, ook terugkomt in de materialententoonstelling ‘Healthy Heroes’ door MaterialDistrict en in de fototentoonstelling door Dutch Architecture Photographers (DAPh).

 

Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de exposanten die in de bekende compacte standen op A@W hun innovaties tonen. Net als bij de vorige edities presenteren ook nu weer meer dan tweehonderd leveranciers hun noviteiten. Daarbij zijn bij tal van exposanten ‘healthy materials’ te vinden: van gevelbekleding uit hergebruikte materialen, via groenwanden tot biobased wandbekleding.

 

Op de eerste dag van A@W, op woensdag 14 september, geeft architect Paolo Russo van Stefano Boeri Architetti om 16:30u een lezing over de integratie van bomen en andere beplanting in de stedelijke omgeving. Hij zal daarbij ingaan op het beroemde Bosco Verticale in Milaan, maar ook op de Trudo Toren in Eindhoven en Wonderwoods in Utrecht, en andere projecten waar het bureau aan werkt.

 

Op de tweede dag van ARCHITECT@WORK, op donderdag 15 september, geeft Michaël Ghyoot van Rotor om 16:30u een lezing over het hergebruik van materialen. Dit vraagt een radicaal andere manier van ontwerpen, zo zal hij laten zien, maar levert ook projecten op met ook een heel eigen schoonheid.

 

Andere sprekers zijn onder andere architect Anja Verdonk van Natrufied Architecture over biophilic design en architect Tim Vermeend van Urban Climate Architects over bouwen met hout.

 

Praktisch

 

ARCHITECT@WORK vindt plaats op 14 en 15 september in Rotterdam Ahoy, beide dagen van 11:00u tot 19:00u. Kijk voor meer informatie op www.architectatwork.nl. 

 

A@W wordt hybride georganiseerd. De seminars zijn ook via een livestream te volgen. De gepresenteerde noviteiten zijn ook online te vinden. En online kunnen afspraken ingepland worden met de exposanten.

 

Bestel via deze banner jouw gratis ticket:

 

 

 

 

 

agenda  16-09-2022 - 16-09-2022 

Leiding geven aan creatieven

 

Update 14/1: deze training zit vol. Mail dan wordt je geïnformeerd zodra er weer een datum bekend is

 

Stimuleer door het geven van feedback

 

Van zelfstandig werkzame ontwerpers én van ontwerpers die werken bij een bureau wordt steeds vaker verwacht dat ze ook leiding kunnen geven aan een (creatief) projectteam.

Maar hoe geef je je team voldoende creatieve vrijheid zonder de randvoorwaarden van de opdracht uit het oog te verliezen? Hoe geef je feedback op voorstellen, voer je goede evaluatiegesprekken en stimuleer je je collega’s of anderen binnen een projectteam?

Het is primair van belang goed vast te stellen waar de kracht van de verschillende teamleden ligt. Er is een verschil tussen talent en ambitie; willen is niet altijd kunnen. Zorg ervoor dat iedereen doet waar hij of zij goed in is en bouw van daaruit verder aan de ontwikkeling van hun talenten. Haal het maximale uit de ander en waak er voor eigen ideeën te laten domineren. Een bekende valkuil is het ‘zelf ontwerpen om te helpen’.

 

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

Model van Situationeel Leiderschap
Praktische toepasbaarheid van het Model
Delegeren van taken aan medewerkers
Feedback geven op gedrag
Feedback geven op content in een review
Werken met verschillende typen creatieven
Verwachtingen vertalen naar kerncompetenties
Beoordelen op basis van kerncompetenties

In deze module leer je alle (basis)vaardigheden van leidinggeven. Het duidelijk instrueren en begeleiden van nieuwe medewerkers tot het delegeren van taken aan goed functionerende medewerkers. Je kan na het volgen van de module meer uit het team halen en daarmee ook beter creatief werk produceren. Dit leidt tot gemotiveerde collega’s en blije klanten.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Het trainingsprogramma Kerncompetenties is door BNO ontwikkeld. Het bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn met een focus op de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

Aanmelden kan hier

 

agenda  23-09-2022 - 23-09-2022 

Beeldhouwwerk in het interieur

Interieurplatform RCE

 

 

Beeldhouwwerk vormt een belangrijk maar onderbelicht onderdeel van de decoratieve afwerking in monumentale interieurs. Of het nu gaat om stadhuizen, kerken, kastelen of de wat rijker afgewerkte woonhuizen, beeldhouwwerk komen we er in meerdere of mindere mate tegen. Het kan gaan om weelderig en sterk driedimensionaal beeldhouwwerk, maar bijvoorbeeld ook vlak reliëfwerk betreffen. Dit alles uitgevoerd in verschillende materialen, denk onder meer aan hout, natuursteen of stuc, al dan niet voorzien van een -kleurige- afwerking of verguldwerk.

 

In sommige interieurs maakt het onderdeel uit van een decoratieprogramma, in andere situaties hebben we te maken met gebeeldhouwde interieuronderdelen die uit een eerdere fase of zelfs een heel ander interieur afkomstig zijn. We komen beeldhouwwerk dan ook verspreid door de eeuwen heen tegen: van de late middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw, uitgevoerd in verschillende stijlen. Bovendien zijn er uit de verschillende tijdvakken talloze meubelen voorzien van gebeeldhouwde ornamenten.

 

Tijdens dit Interieurplatform zullen vijf sprekers vanuit verschillende invalshoeken ingaan op het belang en de waarde van beeldhouwwerk in het interieur. Ze geven inzicht in interessante vondsten en delen graag hun ervaringen en kennis.

 

Meer info over het programma en aanmelden voor online of (beperkte) live deelname in Amersfoort, kan HIER.

agenda  27-09-2022 - 27-09-2022 

Launch NOOK Japan in Wonders Chair Gallery

 

 

 

Op dinsdagmiddag 27 september nodigen we je uit voor de lancering van NOOK met het team dat aan dit nummer heeft gewerkt. NOOK staat in het teken van interieurarchitectuur in het land van de rising sun Japan.

 

Toeval wil dat momenteel bij Wonders chair gallery (bni-lid) Japans puur vakmanschap uit de Karimoku case study door Norm Architects wordt gepresenteerd. De place to be dus voor deze launch op een centrale plek in het land!

 

Save the date! En laat hier graag weten dat je aanwezig bent.

 

17.00 – 19.00 uur met Japanse drinks & bites

Wonders chair gallery
Domstraat 25
3512 JA Utrecht

 

Lancering NOOK Japan in Utrecht 17.00 - 19.00 uur
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.
Heading
agenda  30-09-2022 - 30-09-2022 

Training relatie met klant

Een goede pro-actieve relatie met de opdrachtgever vraagt om inzicht, inlevingsvermogen, niet-aflatende aandacht, planmatig gegevensbeheer en het diepgewortelde besef dat er uiteindelijk zaken moeten worden gedaan. Opdrachtgevers verwachten vooral een pro-actieve opstelling. Feitelijk zou je eerder dan de klant zelf moeten weten wat hij de komende periode wil gaan doen. Hoe ga je het gesprek daarover op een constructieve manier aan? Zijn er kansen een project te verbreden, verdiepen of vergroten? Wat is daar aan de klantzijde aan inzet en middelen voor nodig? Wie zitten er aan de andere kant van de tafel, wat zijn hun belangrijkste issues en hoe zijn de krachten verdeeld? Bij voorkeur bouw je een relatie op die minder projectgericht en dus structureler is.

 


Programma

 

·       Wat wil de klant, werkelijk?
·       Leren discussiëren over een briefing
·       Hoe geef ik goed aan wat ik nodig heb om tot goed werk te komen?
·       Het belang van goede klantbehandeling en klantrelaties
·       Zorgen voor een goede afstemming met de klant
·       Hoe zit de organisatie van de klant er uit en wat voor belangen spelen er?
·       Het verbeteren van de klantrelatie, zodat meer rendement gemaakt kan worden
·       Nieuwe projecten of ideeën pitchen

 

Kosten
bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro  per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Het trainingsprogramma Kerncompetenties is door BNO ontwikkeld. Het bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn met een focus op de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk

 

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

Aanmelden kan hier

 

 

agenda  30-09-2022 - 30-09-2022 

Floriademiddag leden bni, BNA, BNSP en NVTL

 

©Alister Thorpe

 

De branche- en beroepsverenigingen nodigen leden uit voor de Floriade op vrijdagmiddag 30 september a.s. We bieden je een ticket aan voor een mooi tarief met daarbij een uiteenlopend programma op de Floriade zelf. Een ticket kost normaal 27 Euro, maar via deze weg betaal je maar 10 euro (excl. btw)!

 

 

Het ticket is geldig voor de hele dag. Je kunt dus buiten onderstaand programma ook zelf jouw Floriade dag langs de verschillende paviljoens invullen.

 

Programma BNA/BNI/NVTL/BNSP

 

13.00 Ontvangst met een drankje in The Natural Pavilion

 

13.30 Presentatie Floriade Expo en uitleg Natural Pavilion

 

The Natural Pavilion (architect DP6) wil bezoekers van de Floriade 2022 inspireren en laten zien hoe we als samenleving natuurinclusief kunnen wonen, leven en werken. Het gebouw is vrijwel geheel opgebouwd uit natuurlijke (biobased) materialen en is een letterlijke opeenstapeling van innovaties. The Natural Pavilion laat zien dat het nu in 2022 al mogelijk is om op industriële schaal woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met natuur zijn. Met The Natural Pavilion geven we vorm aan een nieuw circulair bouwecosysteem, versnellen we de groene transitie en zorgen we voor een betere manier van leven. The Natural Pavilion bewijst dat architectuur kan bijdragen aan het oplossen van de grote wereldproblemen van nu. In drie woorden: Parijs in Praktijk!

 

© 2022 The Natural Pavilion, Floriade, DP6 architecten © ScagliolaBrakkee.jpg

 

 

© 2022 The Natural Pavilion, Floriade, DP6 architecten © ScagliolaBrakkee.jpg

 

 

14.05 Rondleiding Exploded View Beyond Building

 

Ontdek bij ‘Exploded View’ de connectie tussen landbouw, voedselproductie en duurzame bouwmaterialen van de toekomst. Bouw je huis met meer dan 100 natuurlijke materialen (Exploded View Beyond Building)

 

 

14.45 uur Duitsland Paviljoen

 

Het paviljoen van Duitsland staat symbool voor de moderne, groene stad met een groene binnenplaats als middelpunt, net als een stadspark midden in een woonwijk!

 

15.15 Verenigde Arabische Emiraten paviljoen (88 op plattegrond Floriade)

 

Groen is belangrijk over de hele wereld, ook in plekken waar dat minder voor de hand ligt. Hoe vergroen je een stad waarin hitte, droogte en zoute grond aan de orde van de dag zijn? In het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten leer je alles over vergroening in de woestijn.

 

 

PROGRAMMA FACULTATIEF

 

15.45 Tot slot nodigt BNI je uit voor een bezoek aan naturalistisch landschap Within Nature, een tuin opgebouwd rond twee huizen (waaronder een koolstofneutrale) van EuroParcs waar alles draait om het genieten van het buitenleven. Een erg inspirerende natuurlijke plantengemeenschap zoals deze het wild bestaat met een insectenhotel, kronkelende paden van fruitpitten en -doppen, vuurplaats en oven. Ontwerper Stefano Marinaz Landscape Architecture (ook NVTL-lid) is zelf aanwezig geeft een inleiding op het project en kan je alles vertellen over deze bijzondere levendige selectie van bomen en planten.

 

©Stefano Marinaz Landscape Architecture

 

©Stefano Marinaz Landscape Architecture

 

©Stefano Marinaz Landscape Architecture

 

 

16.15 Vul de middag naar eigen inzicht. Je kunt tot 19 uur in Floriade verblijven.

 

Deelnemen?

 

Meld je aan door een mail te sturen naar academie@BNA.nl – alleen toegang voor leden – er zijn max 100 tickets en vol is vol.

 

 

 

 

 

 

Foto’s zonder vermelding: bni.

 

agenda  05-10-2022 - 09-10-2022 

AFFR Freeze Frame

Van 5 tot en met 9 oktober 2022 vindt de veertiende editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam plaats in LantarenVenster en Theater Zuidplein. In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

 

 


Het freeze frame zoals we dat kennen in film is een plotselinge stop in het verhaal, een terugblik op wat er gebeurd is, een heroverweging van focus en richting. Architectuur wordt vaak gezien als een driedimensionaal freeze frame, een statische, materiele uitdrukking van een cultuur. Gebruik makend van het narratief van film onderzoekt AFFR al meer dan twee decennia actuele ontwikkelingen in stad en architectuur.

 

Recente gebeurtenissen zoals natuurrampen ten gevolge van klimaatverandering, de coronapandemie en een oorlog die niemand voor mogelijk hield dwingen ons tot onmiddellijke actie – alle hens aan dek! Maar we lijken onze unieke menselijke eigenschappen te vergeten: onze fantasie en ons vermogen om een parallelle wereld te creëren. De beste manier om dit vermogen te herontdekken is om ons niet te laten leiden door een door paniek en angst gevoed wereldbeeld. Om even stil te staan. Niet zoals een konijn in het licht van een aanstormende auto, maar in een moment van zelfreflectie, op zoek naar een nieuwe balans. In turbulente tijden zet AFFR 2022 een stap vooruit door even stil te staan. Om de wereld vanuit verschillend perspectief te aanschouwen in een freeze frame.

In een vijfdaags festival werken we verschillende actuele onderwerpen uit in reeks programmalijnen van kritisch geselecteerde films en documentaires, voorzien van scherpe inleidingen en spraakmakende debatten. Het Architectuur Filmfestival Rotterdam is in oktober 2022 meer dan ooit een kritisch ijkpunt van filmische reflectie op stad en architectuur.

 

Foto: Sander van Wettum / Hibernation (2010-2021)

 

bni & AFFR 8 oktober

 

Op vrijdagmiddag werken bni en BNA en AFFR samen. Leden ontvangen een invitatie voor deze middag. Alle info is 13 september bekend. Volg de ledenmail.

www.affr.nl

 

agenda  07-10-2022 - 07-10-2022 

Circular Design Class – Products that flow

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire verpakkingen en verbruiksproducten.

 

Programma

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het boek Products that Flow (Siem Haffmans, e.a), dat gaat over het circulaire verdienmodellen en ontwerpstrategieën voor verbruiksproducten, ofwel ‘fast-moving consumer goods’.

 

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

 

 

 

Trainers zijn Siem Hoffmans en Jorien Nijmeijer

 

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper van verpakkingen, disposables en andere ‘fast-moving consumer goods’ – onder anderen verpakkingsontwerpers, marketeers, productmanagers van verbruiksproducten.

De sector omvat diverse productgroepen zoals verpakkingen, geschenken en promotieartikelen, disposables en andere kort-cyclische verbruiksproducten, zoals medische disposables, cartridges, etc.

 

Kosten

 

Voor deze training geldt een eenmalige aanbieding (reguliere prijs: € 400,-, excl. btw).

BNO-leden: € 250,- (excl. btw) / bni-leden nemen deel voor zelfde tarief
Niet leden: € 320,- (excl. btw)
Deze bedragen zijn inclusief lunch, borrel en een exemplaar van de publicatie Products that Flow.

 

 

Aanmelden kan  hier

agenda  08-10-2022 - 08-10-2022 

Film en debatmiddag bni/BNA @ AFFR

Op vrijdagmiddag 8 oktober is er een samenwerking tussen bni, BNA en AFFR in Lantaren Venster in Rotterdam.

 

Leden ontvangen een invitatie voor toegang voor een unieke filmscreening vanaf ca. 16 uur.

 

Op 13 september start de ticketverkoop van het festival. Via een ledenmail en op deze pagina lees je dan voor welke film(s) met debat/interview leden van bni/BNA worden uitgenodigd.

 

Lees hier verder over dit filmfestival dat gehouden wordt van 5 tm 9 oktober.

agenda  14-10-2022 - 14-10-2022 

Training onderhandelen

Leer beter onderhandelen met je klant

 

Een belangrijk aspect van goed functioneren als ondernemer, projectmanager, leider, manager of ZZP-er is onderhandelen. Je onderhandelt over de briefing, timings, planningen, samenwerkingspartners en natuurlijk over geld.

Deze training staat vooral in het teken van het financiële deel van de onderhandeling. Die begint met een goede voorbereiding. Wat is mijn (uur)tarief? Wat is mijn opslag? Van daaruit ga je onderhandelen over projectprijzen en (retainer)fees.

De basis van deze training is de Harvard methode, die leert hoe je stapsgewijs meer uit het onderhandelingsproces kunt halen.

 

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

Bepalen van je uurtarief
Begrijpen van businessmodel van de ‘urenfabriek’
Motiveren van je uurtarief
Kengetallen en criteria uit de branche
Principieel onderhandelen in 4 stappen
Scheiden van persoon en inhoud
Verschillende onderhandelingsstijlen
Onderhandelen met een machtige(re) partij
Cases uit de eigen praktijk
Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

Aanmelden kan hier

agenda  25-10-2022 - 25-10-2022 

CtC cafe

Cradle to Cradle Cafe in Eindhoven.

agenda  04-11-2022 - 04-11-2022 

Training stijlen van communiceren

Bereik meer met je communicatie

 

In deze training is veel aandacht voor stijlen van communiceren. De deelnemer leert de verschillende stijlen van communicatie herkennen en er mee om te gaan. Als je in staat bent je communicatie af te stemmen op de stijl van de ander, maak je gemakkelijker contact en komt je boodschap beter over. Om hiermee goed aan het werk te kunnen moet je eerst bewust zijn van je eigen communicatiestijl. Daarna kan je het communiceren met mensen met een andere stijl gaan oefenen.

Het creëren van een sfeer van wederzijds vertrouwen is cruciaal in vrijwel ieder gesprek. De taal en je lichaamstaal zijn belangrijke hulpmiddelen. Met lichaamstaal kan worden afgestemd op de ander. Pas daarna kan je gaan sturen en doelgericht gaan communiceren. Ook krijg je informatie door de problematiek te bekijken vanuit het oogpunt van de ander.

 

In deze training komen de volgende zaken aan bod:

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld doo BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

Aanmelden kan hier

agenda  16-11-2022 - 16-11-2022 

Circulair Design Class bouw (1)

De circulaire revolutie binnen de bouw- en vastgoedsector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van de gebruikte grondstoffen. Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigen CIRCO en BNA Academie architecten uit om via de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

 

Lees hier alles over de Circular Design Class Bouw – Circulair ontwerpen / Basis – CIRCO (circonl.nl)

 

 

 

NB)

bni leden nemen deel tegen BNA tarief voor deze class. Dit geldt niet voor overig BNA academie aanbod.

 

agenda  23-11-2022 - 23-11-2022 

Circulair Design Class bouw (2)

De circulaire revolutie binnen de bouw- en vastgoedsector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van de gebruikte grondstoffen. Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigen CIRCO en BNA Academie architecten uit om via de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

 

Lees hier alles over de Circular Design Class Bouw – Circulair ontwerpen / Basis – CIRCO (circonl.nl)

 

 

NB)

Je kunt tegen BNA tarief deelnemen voor deze class, dit geldt niet voor overig aanbod v BNA academie.

agenda  25-11-2022 - 25-11-2022 

Training presenteren en discussiëren

 

Ontwikkel je eigen effectieve presentatie-stijl

Presenteren en discussiëren zijn vaste onderdelen van een acquisitietraject en tijdens een opdracht. Regelmatig wordt daarbij voor een insteek gekozen die niet aansluit op de belevingswereld van de opdrachtgever. Effectief en ontspannen presenteren blijft voor veel mensen lastig. Uit onzekerheid beperken we ons tot het communiceren van de inhoud en zijn we tijdens de presentatie vooral met onszelf bezig. Een goede presentator is voornamelijk bezig met het aanwezige publiek, kijkt hoe er wordt gereageerd en gooit zo nodig de presentatie over een andere boeg. De vorm is daarbij zeker zo belangrijk als de inhoud.

 

Ook tijdens een discussie is het gevoel dat je overbrengt veel belangrijker dan de betekenis van de woorden op zich. Tussen de sprekers moet er een klik worden gevoeld. En dat gevoel is positief te beïnvloeden door gebruik te maken van gerichte technieken. Technieken die in deze training worden besproken en geoefend.

 

De deelnemer leert tijdens de training om vooraf na te denken over de inhoud, vorm én structuur en om tijdens de presentatie of discussie continu de kern van de boodschap voor ogen te houden. De deelnemers beoordelen hun eigen performance en die van elkaar. Verbeterpunten worden benoemd en geoefend. Daarbij wordt ook gekeken naar zaken als basishouding, oogcontact, bewegingen, stemtechniek en gebruik van presentatiemateriaal. Zo wordt geleidelijk toegewerkt naar een eigen effectieve presentatiestijl.

 

Programma van deze training:
·       Het geven van goede presentaties
·       Waar moet je rekening mee houden, specifiek bij de presentatie van creatief werk?
·       Naar een eigen stijl in presenteren
·       Stevig overkomen en duidelijk de lead nemen
·       Omgaan met weerstand en kritiek
·       Omgaan met echte conflicten
·       De balans tussen een goed ontwerp en de andere belangen

 

Door deelname aan de module beschik je over (non-)verbale (audio-) visuele vaardigheden om effectief te communiceren, presenteren en overtuigen. Je leert projectpresentaties en discussies voor te bereiden en te geven en je krijgt inzicht en kennis om de vorm te verbeteren en daarmee het effect en resultaat.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld door BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

Aanmelden kan hier

 

agenda  09-12-2022 - 09-12-2022 

Training: positioneren en acquireren

Deze training maakt onderdeel uit van een serie van 7 kerncompetenties.  De sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk staan centraal. Alle onderdelen zijn los te volgen. Ontwerpbureaus hebben meegewerkt aan de opzet van deze trainingen. Je krijgt veel tips en tricks en je leert direct hoe je alles kunt toepassen.

 

 

Positionering is een brand-management instrument waarvoor de laatste jaren de belangstelling enorm is toegenomen. Waar deze techniek vroeger alleen door aanbieders van consumentengoederen werd gebruikt, zie je nu dat haast elk bedrijf nadenkt over zijn positionering.  Positioneren gaat aan acquireren vooraf. Je moet eerst weten wat je profiel is. Wat heb je jouw opdrachtgever te bieden? Waarin onderscheid jij je van je collega’s? Wie zijn je klanten, wat zijn hun behoeftes en hoe speel jij daar zodanig op in dat samenwerking vanzelfsprekend wordt? Kortom: wat maakt jou uniek?

 

In deze training leer je hoe je je eigen positie bepaalt en definieer je een ‘waardepropositie’; je eigen verhaal, dienstaanbod en de argumenten waarmee je op een natuurlijke manier straks je klanten overtuigt. Er zijn veel manieren om op een prettige manier acquisitie te doen en iedereen kan daar zijn eigen successtrategie in toepassen. Doel is dat klanten voor jou kiezen. Hoe krijg je dat voor elkaar?  In deze module leert de deelnemer welke mogelijkheden er zijn om het eerste contact te leggen, hoe je stap voor stap toewerkt naar een opdracht en hoe je op een natuurlijke manier met je opdrachtgever aan de slag gaat.

Programma

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

·       Klantbehoefte definiëren
·       Methodes om positie te kiezen
·       Bepalen waarde propositie
·       Hoe vind je je klant
·       Contact leggen in verschillende situaties
·       Verschillende acquisitietechnieken
·       Het voeren van acquisitiegesprekken
·       Acquisitie op de agenda houden
·       Het binnenhalen van je klant

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

Leden bni: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld door BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

Aanmelden kan hier.

agenda  18-04-2023 - 23-04-2023 

Salone del Mobile 2023

agenda  23-05-2023 - 25-05-2023 

Beurs renovatie en transformatie, houtbouw en monument

Brabant Hallen Den Bosch

Meer info volgt.

agenda  24-05-2023 - 26-05-2023 

Design District 20e editie

Event voor vakprofessionals. Meer info volgt.

agenda  13-06-2023 - 15-06-2023 

Provada ‘23

PROVADA 2023
13 | 14 | 15 JUNI 2023
RAI AMSTERDAM

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid