login leden
agenda  03-02-2022 - 03-02-2022 

Salut Subterra – livestream

De tentoonstelling Sub terra, waaraan bni mede een bijdrage heeft geleverd, wordt op donderdag 3 februari afgesloten met een terugblik. Er wordt terug- en vooruitgekeken naar de ondergrondse ontwikkelingen. Een line-up van experts zal bij Pakhuis de Zwijger met elkaar in gesprek treden over hun bijdrages; Han Admiraal (ENPRODES), Antonia Cornaro (Amberg Engineering), Bjarne Mastenbroek (SeARCH), Iwan Baan (Iwan Baan Photography B.V.), Daniel Jongtien (Benthem Crouwel Architecten) en Joyce van de Berg (Gemeente Amsterdam).

 

Meekijken kan door aanmelding voor de livestream

 

Teruglezen kan hier. Onder: enkele foto’s van opening Subterra voor leden bni en studenten oktober ’21

 

 

 

 

 

 

 

 

agenda  04-02-2022 - 04-02-2022 

Training project- en zelfmanagement

Leer de basistechnieken van goed project- en zelfmanagement

Goed projectmanagement vereist verschillende vaardigheden. Hoe kom je bijvoorbeeld tot een heldere planning en een duidelijk overzicht van de kosten? Hoe vind je de kortste weg naar je doel en zorg je voor een goede samenwerking?

En hoe zit het met jezelf? Efficiënt werken, lijkt vanzelfsprekend, maar is niet voor iedereen even eenvoudig. Schuif je altijd de lastige klussen op voor later? Ben je snel afgeleid en heb je moeite met deadlines? Dan is het tijd om te leren hoe je jezelf kunt managen.

 

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten. Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode (interieur)architecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

 

 

 

agenda  08-02-2022 - 08-02-2022 

Online rondleiding & samenwerking bni en Stichting Insert

 

Tijdens de week van de Circulaire Economie is er op dinsdagmiddag 8 februari een, zoals het er nu naar uit ziet, merendeels online programma.  De samenwerking met Stichting Insert die wij in 2021 zijn gestart leggen we vast. Interieurarchitect Susanne Bakkenist laat in een online rondleiding zien hoe zij het nieuwe circulaire kantoor van BOOT heeft ontworpen.  O.a. de materialen van het wielerbaanproject zijn hier ingezet.  

 

Of dit programma ook live, met een geplande voorpremière van de film Beyond Zero voor bni-leden en leden van Cirkelstad Foodvalley door kan gaan is op dit moment nog onzeker.   

Meer info. Ook over aanmelden komt zsm online.

 

Betrokken partijen:

Cirkelstad Veenendaal, BOOT en Stichting Insert en bni.

agenda  17-02-2022 - 17-02-2022 

Startdag masterclass boost your business

Lees het nieuwsitem hier.

agenda  18-02-2022 - 18-02-2022 

Training: positioneren en acquireren

Deze training maakt onderdeel uit van een serie van 7 kerncompetenties.  De sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk staan centraal. Alle onderdelen zijn los te volgen. Ontwerpbureaus hebben meegewerkt aan de opzet van deze trainingen. Je krijgt veel tips en tricks en je leert direct hoe je alles kunt toepassen.

 

 

Positionering is een brand-management instrument waarvoor de laatste jaren de belangstelling enorm is toegenomen. Waar deze techniek vroeger alleen door aanbieders van consumentengoederen werd gebruikt, zie je nu dat haast elk bedrijf nadenkt over zijn positionering.  Positioneren gaat aan acquireren vooraf. Je moet eerst weten wat je profiel is. Wat heb je jouw opdrachtgever te bieden? Waarin onderscheid jij je van je collega’s? Wie zijn je klanten, wat zijn hun behoeftes en hoe speel jij daar zodanig op in dat samenwerking vanzelfsprekend wordt? Kortom: wat maakt jou uniek?

 

In deze training leer je hoe je je eigen positie bepaalt en definieer je een ‘waardepropositie’; je eigen verhaal, dienstaanbod en de argumenten waarmee je op een natuurlijke manier straks je klanten overtuigt. Er zijn veel manieren om op een prettige manier acquisitie te doen en iedereen kan daar zijn eigen successtrategie in toepassen. Doel is dat klanten voor jou kiezen. Hoe krijg je dat voor elkaar?  In deze module leert de deelnemer welke mogelijkheden er zijn om het eerste contact te leggen, hoe je stap voor stap toewerkt naar een opdracht en hoe je op een natuurlijke manier met je opdrachtgever aan de slag gaat.

Programma

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

·       Klantbehoefte definiëren
·       Methodes om positie te kiezen
·       Bepalen waarde propositie
·       Hoe vind je je klant
·       Contact leggen in verschillende situaties
·       Verschillende acquisitietechnieken
·       Het voeren van acquisitiegesprekken
·       Acquisitie op de agenda houden
·       Het binnenhalen van je klant

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

Leden bni: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

agenda  11-03-2022 - 11-03-2022 

Training presenteren en discussiëren

Ontwikkel je eigen effectieve presentatie-stijl

 

Presenteren en discussiëren zijn vaste onderdelen van een acquisitietraject en tijdens een opdracht. Regelmatig wordt daarbij voor een insteek gekozen die niet aansluit op de belevingswereld van de opdrachtgever. Effectief en ontspannen presenteren blijft voor veel mensen lastig. Uit onzekerheid beperken we ons tot het communiceren van de inhoud en zijn we tijdens de presentatie vooral met onszelf bezig. Een goede presentator is voornamelijk bezig met het aanwezige publiek, kijkt hoe er wordt gereageerd en gooit zo nodig de presentatie over een andere boeg. De vorm is daarbij zeker zo belangrijk als de inhoud.

 

Ook tijdens een discussie is het gevoel dat je overbrengt veel belangrijker dan de betekenis van de woorden op zich. Tussen de sprekers moet er een klik worden gevoeld. En dat gevoel is positief te beïnvloeden door gebruik te maken van gerichte technieken. Technieken die in deze training worden besproken en geoefend.

 

De deelnemer leert tijdens de training om vooraf na te denken over de inhoud, vorm én structuur en om tijdens de presentatie of discussie continu de kern van de boodschap voor ogen te houden. De deelnemers beoordelen hun eigen performance en die van elkaar. Verbeterpunten worden benoemd en geoefend. Daarbij wordt ook gekeken naar zaken als basishouding, oogcontact, bewegingen, stemtechniek en gebruik van presentatiemateriaal. Zo wordt geleidelijk toegewerkt naar een eigen effectieve presentatiestijl.

 

 

Programma van deze training:
·       Het geven van goede presentaties
·       Waar moet je rekening mee houden, specifiek bij de presentatie van creatief werk?
·       Naar een eigen stijl in presenteren
·       Stevig overkomen en duidelijk de lead nemen
·       Omgaan met weerstand en kritiek
·       Omgaan met echte conflicten
·       De balans tussen een goed ontwerp en de andere belangen

 

Door deelname aan de module beschik je over (non-)verbale (audio-) visuele vaardigheden om effectief te communiceren, presenteren en overtuigen. Je leert projectpresentaties en discussies voor te bereiden en te geven en je krijgt inzicht en kennis om de vorm te verbeteren en daarmee het effect en resultaat.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan  hier

 

agenda  11-03-2022 - 11-03-2022 

BNSP en NVTL Dag

Op vrijdag 11 maart 2022 organiseren NVTL en BNSP de tweede NVTL/BNSP-dag in Het Huis Utrecht te Utrecht.

 

De twee keynote sprekers zijn: landschapsarchitect, hoogleraar en urbanist Winy Maas (MVRDV) die in gesprek gaat over een nieuwe balans tussen sociologie, economie en ecologie en Rijksadviseur van de Fysieke Leefomgeving, stedenbouwkundige en architect Wouter Veldhuis (MUST).

 

In wat voor land willen wij straks wonen? Hoe willen we in de toekomst samenleven, waar verdienen we ons geld mee en hoe ziet onze omgeving eruit? Het programma en info voor aanmelding leden bni volgt via ledenmail.

agenda  16-03-2022 - 17-03-2022 

Independent Hotel Show Amsterdam

Business event voor de hotel community in RAI Amsterdam. Terugblik editie 2019 kijk hier.  bni was mediapartner van de eerste 2019 editie en is dat nu weer. De beurs keert nu voor de tweede keer terug in Amsterdam RAI.

 

Independent Hotel Show is het zakelijke evenement dat volledig gewijd is aan de behoeften van onafhankelijke hoteliers. “Het streven is een gastervaring te bieden die verder gaat dan die van de typische beurs, dus of u nu op zoek bent naar inspiratie van onze sublieme ontwerpers, innovatie van toonaangevende technologieleveranciers, of gewoon iets nieuws wilt ontdekken voor uw hotel, wij zijn ervan overtuigd dat u de oplossingen zult vinden die u zoekt!”.

 

 

 

 

agenda  24-03-2022 - 28-03-2022 

Gratis toegang Maison & Objet voor leden

I

 

⚡ Maison&Objet Paris staat van 20 -24 januari weer op de agenda!

Wij zijn enthousiast om aan te kondigen dat de nieuwe editie van de M&O er aan komt. Als interieur- of design professional kan je nu al gratis je toegangsbadge bestellen. Bent je er ook (weer) bij om te netwerken en de nieuwste trends te spotten? Noteer 20 – 24 januari dan alvast in je agenda!

 

Bestel nu je gratis entrée.
Door speciale afspraken met de beursorganisatie biedt BNI haar leden ook dit jaar weer gratis toegang tot de beurs (normaal € 70,-). Leden bni gebruiken de code: BNIJ22.

De Maison&Objet zorgt voor een veilig beursbezoek

De gezondheid en veiligheid van alle deelnemers zijn de hoogste prioriteit. Daarom neemt de M&O maatregelen om de gezondheidsveiligheid tijdens haar evenementen te versterken en de verspreiding van COVID-19 te beperken. Lees hier meer info over de  gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op de beurs.

 

Nieuw dit jaar ‘Maison&Objet In The City’ van 19 tot 24 januari 2022
Maison&Objet is de one-stop-shop om in contact te komen met de makers, bedenkers en beslissers van onze moderne woonstijlen. Maison&Objet + jij = een bruisende mix van unieke stijlen, dus sluit vandaag nog aan bij de community! Nieuw dit jaar: Maison &Objet in the City, een stadswandeling die de grootste decorateurs, in combinatie met prestigieuze merken – en unieke knowhow – samenbrengt ter gelegenheid van de Maison&Objet vakbeurs.

 

Ook nieuw in januari: Teamlab keert terug
Verrassende nieuwe ervaringen. Het internationale kunstcollectief TeamLab, dat kunst en technologie combineert, keert terug naar Maison&Objet Paris voor de presentatie van “Resonating Microcosms of Life – Solidified Light Color”, een nieuwe, 100% interactieve animatie waarin de natuur en de digitale wereld elkaar ontmoeten.

 

MOM: beleef de Maison&Objet het hele jaar door!
Maison&Objet een permanent digitaal platform, vol met ideeën, producten en projecten: MOM (Maison&Objet and More). Neem een kijkje op https://mom.maison-objet.com/

 

Uw reis & verblijf in Parijs
Met Air France/KLM of met de Thalys reist u snel en gemakkelijk naar Parijs. Via booking.com boek je gemakkelijk je verblijf. Belangrijke tip: koop om een boete te voorkomen het goede kaartje: Paris – Parc des Expositions (ongeveer 4 euro per traject). Er staan namelijk(heel flauw) controleurs bij de uitgangspoortjes bij de metrohalte van de beurslocatie.

 

Parijs: trendshopstad nº 1!
Maak van de gelegenheid gebruik om trends te spotten bij de leukste woondecoratiewinkels van Parijs. Bij Promosalons Nederland kun je een lijst met de leukste adressen aanvragen.

Meer weten? Voor alle informatie over de beurs kunt u terecht op http://www.maison-objet.com/en. Voor vragen kun je ook terecht bij Promosalons Nederland (de Nederlandse partner van de M&O) T. 020 4620020, E. netherlands@promosalons.nl

 

 

 

 

 

agenda  01-04-2022 - 01-04-2022 

Training relatie met klant

Een goede pro-actieve relatie met de opdrachtgever vraagt om inzicht, inlevingsvermogen, niet-aflatende aandacht, planmatig gegevensbeheer en het diepgewortelde besef dat er uiteindelijk zaken moeten worden gedaan. Opdrachtgevers verwachten vooral een pro-actieve opstelling. Feitelijk zou je eerder dan de klant zelf moeten weten wat hij de komende periode wil gaan doen. Hoe ga je het gesprek daarover op een constructieve manier aan? Zijn er kansen een project te verbreden, verdiepen of vergroten? Wat is daar aan de klantzijde aan inzet en middelen voor nodig? Wie zitten er aan de andere kant van de tafel, wat zijn hun belangrijkste issues en hoe zijn de krachten verdeeld? Bij voorkeur bouw je een relatie op die minder projectgericht en dus structureler is.

 


Programma

 

·       Wat wil de klant, werkelijk?
·       Leren discussiëren over een briefing
·       Hoe geef ik goed aan wat ik nodig heb om tot goed werk te komen?
·       Het belang van goede klantbehandeling en klantrelaties
·       Zorgen voor een goede afstemming met de klant
·       Hoe zit de organisatie van de klant er uit en wat voor belangen spelen er?
·       Het verbeteren van de klantrelatie, zodat meer rendement gemaakt kan worden
·       Nieuwe projecten of ideeën pitchen

 

Kosten
bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro  per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

agenda  02-04-2022 - 03-04-2022 

Design Icons

 

Design Icons Amsterdam: one of Europe’s largest vintage furniture trade shows will be back on 2 + 3 April 2022.
Book your tickets here. If they have to cancel or postpone the event all tickets will be refunded.

 

Design Icons Amsterdam takes place annually in the beautiful venue of De Kromhouthal. This former marine engine factory has been restored into a charming event location. Situated on the North shore of ’t IJ, there is a beautiful view to the city center. The industrial atmosphere of De Kromhouthal is the ideal setting to showcase the design icons of the past century.

 

 

 

 

 

 

agenda  05-04-2022 - 07-04-2022 

MATERIALDISTRICT UTRECHT’22

 

MaterialDistrict Utrecht (formerly Material Xperience) is the only annual event in the Netherlands that brings together material manufacturers and specifiers of materials in all sectors of spatial design (interior, architecture, garden & landscape, leisure, furniture & interior construction and exhibition, stage & decor). More information -> website.

 

agenda  29-04-2022 - 29-04-2022 

Training onderhandelen

Leer beter onderhandelen met je klant

 

Een belangrijk aspect van goed functioneren als ondernemer, projectmanager, leider, manager of ZZP-er is onderhandelen. Je onderhandelt over de briefing, timings, planningen, samenwerkingspartners en natuurlijk over geld.

Deze training staat vooral in het teken van het financiële deel van de onderhandeling. Die begint met een goede voorbereiding. Wat is mijn (uur)tarief? Wat is mijn opslag? Van daaruit ga je onderhandelen over projectprijzen en (retainer)fees.

De basis van deze training is de Harvard methode, die leert hoe je stapsgewijs meer uit het onderhandelingsproces kunt halen.

 

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

Bepalen van je uurtarief
Begrijpen van businessmodel van de ‘urenfabriek’
Motiveren van je uurtarief
Kengetallen en criteria uit de branche
Principieel onderhandelen in 4 stappen
Scheiden van persoon en inhoud
Verschillende onderhandelingsstijlen
Onderhandelen met een machtige(re) partij
Cases uit de eigen praktijk
Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

 

 

agenda  13-05-2022 - 13-05-2022 

Training stijlen van communiceren

Bereik meer met je communicatie

 

In deze training is veel aandacht voor stijlen van communiceren. De deelnemer leert de verschillende stijlen van communicatie herkennen en er mee om te gaan. Als je in staat bent je communicatie af te stemmen op de stijl van de ander, maak je gemakkelijker contact en komt je boodschap beter over. Om hiermee goed aan het werk te kunnen moet je eerst bewust zijn van je eigen communicatiestijl. Daarna kan je het communiceren met mensen met een andere stijl gaan oefenen.

Het creëren van een sfeer van wederzijds vertrouwen is cruciaal in vrijwel ieder gesprek. De taal en je lichaamstaal zijn belangrijke hulpmiddelen. Met lichaamstaal kan worden afgestemd op de ander. Pas daarna kan je gaan sturen en doelgericht gaan communiceren. Ook krijg je informatie door de problematiek te bekijken vanuit het oogpunt van de ander.

 

In deze training komen de volgende zaken aan bod:

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

 

agenda  20-05-2022 - 22-05-2022 

Object Rotterdam

agenda  10-06-2022 - 19-06-2022 

Training presenteren en discussiëren

 

Ontwikkel je eigen effectieve presentatie-stijl

Presenteren en discussiëren zijn vaste onderdelen van een acquisitietraject en tijdens een opdracht. Regelmatig wordt daarbij voor een insteek gekozen die niet aansluit op de belevingswereld van de opdrachtgever. Effectief en ontspannen presenteren blijft voor veel mensen lastig. Uit onzekerheid beperken we ons tot het communiceren van de inhoud en zijn we tijdens de presentatie vooral met onszelf bezig. Een goede presentator is voornamelijk bezig met het aanwezige publiek, kijkt hoe er wordt gereageerd en gooit zo nodig de presentatie over een andere boeg. De vorm is daarbij zeker zo belangrijk als de inhoud.

 

Ook tijdens een discussie is het gevoel dat je overbrengt veel belangrijker dan de betekenis van de woorden op zich. Tussen de sprekers moet er een klik worden gevoeld. En dat gevoel is positief te beïnvloeden door gebruik te maken van gerichte technieken. Technieken die in deze training worden besproken en geoefend.

 

De deelnemer leert tijdens de training om vooraf na te denken over de inhoud, vorm én structuur en om tijdens de presentatie of discussie continu de kern van de boodschap voor ogen te houden. De deelnemers beoordelen hun eigen performance en die van elkaar. Verbeterpunten worden benoemd en geoefend. Daarbij wordt ook gekeken naar zaken als basishouding, oogcontact, bewegingen, stemtechniek en gebruik van presentatiemateriaal. Zo wordt geleidelijk toegewerkt naar een eigen effectieve presentatiestijl.

 

Programma van deze training:
·       Het geven van goede presentaties
·       Waar moet je rekening mee houden, specifiek bij de presentatie van creatief werk?
·       Naar een eigen stijl in presenteren
·       Stevig overkomen en duidelijk de lead nemen
·       Omgaan met weerstand en kritiek
·       Omgaan met echte conflicten
·       De balans tussen een goed ontwerp en de andere belangen

 

Door deelname aan de module beschik je over (non-)verbale (audio-) visuele vaardigheden om effectief te communiceren, presenteren en overtuigen. Je leert projectpresentaties en discussies voor te bereiden en te geven en je krijgt inzicht en kennis om de vorm te verbeteren en daarmee het effect en resultaat.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

 

 

agenda  11-09-2022 - 13-09-2022 

Interieur Collectie Dagen

agenda  14-09-2022 - 15-09-2022 

Architect@Work Rotterdam

14 & 15 september 2022, Rotterdam Ahoy – meer info volgt

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid