login leden
agenda  15-04-2020 - 17-06-2020 

Online circulair economy program (free)

De Ellen MacArthur Foundation heeft een tien weken durend online programma: “Van lineair tot circulair”. Het programma staat open voor iedereen en is ontworpen om de volgende generatie leiders en pioniers in de circulaire economie sterker te maken. Het programma is gratis en iedereen kan deelnemen. Meer informatie en opgeven kan hier.

 

 

 

 

 

agenda  27-05-2020 - 27-05-2020 

Webinar Color Rush

 

In dit webinar wordt je een uur lang bedolven in kleur. Jouw kennis wordt opgefrist en je krijgt input over hoe je met kleur om kunt gaan in projecten. Ook leer je hoe het concept van de Polychromie Architecturale van Le Corbusier is ontstaan.

 

beeld: @Jung

 

Succesvolle voorbeeldprojecten op het gebied van architectuur, interieurarchitectuur en stedenbouw laten zien hoe een kleurrijk op het gebouw afgestemd, installatie-ontwerp kan bijdragen een geslaagd totaalconcept.

 

Datum: woensdag, 27 mei 2020  |  09:00 uur – 10.00 uur
Voertaal webinar: Engels
Sprekers: Nicole Heptner en Dijane Slavic @Jung

 

Aanmelden (ook voor niet-leden) voor dit gratis webinar doe je hier.

 

agenda  28-05-2020 - 28-05-2020 

Webinar Corian®

 

Corian® een solid surface merk  is een stevig oppervlaktemateriaal samengesteld uit acrylpolymeer en aluminiumtrihydraat. Het materiaal is afgeleid van bauxieterts. Het is breed, decoratief en functioneel, toepasbaar in interieurdesign. Alles wat je kunt bedenken, kun je organisch, naadloos maken met dit product.  Het staat bekend om bijzondere producteigenschappen, unieke verwerkingsmogelijkheden en elegante en inspirerende designs.

Corian® wordt in Nederland exclusief gedistribueerd door Leeuwerik. Alles wat je moet weten over de opbouw, verwerkingsmogelijkheden, producteigenschappen en designs van Corian® komt in dit webinar aan bod.

 

De presentatie wordt gegeven door Martijn van Lisdonk, Corian® specialist van Leeuwerik. Als partner van bni dragen zij bij aan interactieve kennisuitwisseling. Er is ruimte voor het inbrengen van al jouw vragen.

 

Wat leer je?

Wat maakt Corian® een bijzonder decoratief product?
Wat zijn de verwerkingsmogelijkheden van Corian®?
Waar kun je Corian® toepassen?

 

Datum: 28 mei
Tijd: 14-15 uur
Locatie: online
Platform: Microsoft Teams

Deelname is gratis, ook niet-leden zijn welkom, aanmelden via: academy@leeuwerik.nl

 


 

agenda  29-05-2020 - 29-05-2020 

Online training: Onderhandelen

Leer beter onderhandelen met je klant

 

Een belangrijk aspect van goed functioneren als ondernemer, projectmanager, leider, manager of ZZP-er is onderhandelen. Je onderhandelt over de briefing, timings, planningen, samenwerkingspartners en natuurlijk over geld.

Deze training staat vooral in het teken van het financiële deel van de onderhandeling. Die begint met een goede voorbereiding. Wat is mijn (uur)tarief? Wat is mijn opslag? Van daaruit ga je onderhandelen over projectprijzen en (retainer)fees.

De basis van deze training is de Harvard methode, die leert hoe je stapsgewijs meer uit het onderhandelingsproces kunt halen.

 

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

agenda  30-05-2020 - 18-12-2020 

bni intervisie voor interieurarchitecten

 

Tot en met eind mei (n.t.b.) 2020 kun je je aanmelden en daarna worden er kleine intervisie groepjes gevormd. Meld je aan door een mail te sturen naar: info@bni.nl

 

Leren, reflecteren, groeien

Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback van collega’s? Geef je dan op voor bni Intervisie. Intervisie is een Nederlandse vinding en wordt in het Engels treffend vertaald als peer to peer coaching. Dat is wat intervisiecoach Aart Helder doet: gelijkwaardige collega’s samenbrengen en hen leren om elkaar te coachen. Groepsreflectie, individuele bewustwording en eigen actie vormen de kern van intervisie.

 

Hoe bereid ik me goed voor op een aanbesteding of pitch? Hoe kan ik mijn team beter aansturen? Ik weet hoe ik moet acquireren, maar wat maakt het voor mij zo lastig? Hoe ga ik het gesprek aan met mijn leidinggevende? Hoe stel ik grenzen richting opdrachtgevers en aannemers? Hoe kan ik beter omgaan met deadlines en alle stress die daarbij komt kijken? Hoe verbeter ik mijn work-life-balance? De vragen die aan bod komen zijn zo divers als de deelnemers zelf. Essentieel is een gelijkwaardige groep die reflectievragen combineert met bruikbare tips.

 

Wat brengt het jou?

 

Waarom zijn deelnemers enthousiast?

·       Intervisie geeft inzicht in de eigen werksituatie en brengt nieuwe perspectieven en oplossingen;

·       Intervisie verbetert het reflectieve vermogen en vergoot de zelfkennis/mensenkennis;

·       Intervisie werkt aantoonbaar stress-verlagend en probleemoplossend;

·       Intervisie verstevigt je communicatieve vaardigheden zoals waardevrij luisteren, feedback geven en open vragen stellen

 

Voor wie?

Intervisie biedt kansen voor iedereen die werkzaam is in de sector, zowel zelfstandig als binnen bureaus. bni werft momenteel samen met BNA en BNO voor een nieuwe lichting. Er zullen groepen worden samengesteld voor zelfstandigen, voor eigenaar/directeuren, voor medewerkers.

 

Proces inschrijven en intake

Je kan nu aanmelden voor groepen die starten in de lente door een mail te sturen naar ‘info@bni.nl’. Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier en neemt Aart Helder contact met je op voor een intakegesprek. Op basis daarvan besluit jij of je deelneemt en bni Intervisie inderdaad aansluit op jouw behoefte en word je ingedeeld in een groep (6-7 personen).

 

Tijdens de kick-off leer je elkaar, de methode en de coach kennen. Vervolgens plan je 4 sessies onder begeleiding. De insteek is dat de groep daarna zelfstandig doorgaat. De praktijk leert dat groepen in ieder geval een jaar samen doorwerken.

 

Investering

De prijs voor kick-off meeting (3 uur) en vier begeleide sessies (van 3 uur) is in totaal:

Leden van BNA, bni, BNO, BNSP en NVTL: € 275,- per persoon

Niet-leden: € 330,- per persoon. Deze bedragen zijn exclusief btw.

 

De intakefase is geheel gratis. Besluit je na de kick-off meeting om te stoppen, dan brengen we 25% van het deelname bedrag in rekening. Daarna ben je het gehele bedrag verschuldigd.

 

Aart Helder

Aart Helder werkte 15 jaar in de creatieve sector (cultuur, media en design) alvorens zich te richten op mensen en organisaties. Sinds 2016 werkt hij als coach en trainer in uiteenlopende organisaties (o.a. Triodos Bank, Nederlandse Vereniging van Journalisten NJV, de BNO en DuPho). Helder verzorgt trainingen en ontwikkelde zijn eigen methode om intervisie te begeleiden. (www.aarthelder.nl)

 

Wat zeggen de deelnemers?

“Het meest nuttig vond ik de confrontatie met jezelf en vervolgens de urgentie om er iets mee te doen.” Moon Brader – architect

“Intervisie vond ik goed omdat ik aandacht en tijd heb besteed aan het functioneren van mezelf en mijn bedrijf. De groep en het programma bieden daarvoor een veilige en uitdagende omgeving.” Jenny Lindhout – ontwerper/illustrator

“Ik heb er echt ontzettend veel aan gehad. Het was heel fijn om te kunnen sparren met gelijkgestemden die in dezelfde fase zitten van hun leven en carrière.” Lisanne Simon – project manager

 

agenda  05-06-2020 - 12-06-2020 

Circo Designclass Bouw

 

In deze eendaagse training wordt je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circulair design, oefen je concrete toepassingen en krijg je inzicht in jouw rol als professional bij het realiseren van circulaire projecten. Je gaat concreet aan de slag met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Het TU Delft onderzoek ‘Products That Last’ vormt het vertrekpunt.

 

Deze Class is bedoeld voor architecten, interieurarchitecten en -ontwerpers, ruimtelijke ontwerpers, industrieel ontwerpers of andere betrokken creatieve professionals uit de bouw & vastgoed industrie. Het maximaal aantal deelnemers is 15.

 

Resultaat:

·         Inzicht en inspiratie circulaire economie

·         Inzicht in en kennis van circulaire business modellen

·         Inzicht in en kennis van design strategieën

·         Vergroot je (proces)kennis via tools en methodes om naar een circulaire toekomst te werken

·         Ontdek de ‘integrated design approach’

·         Ontdek jouw rol in de circulaire economie en begrijp waar je staat in het proces

·         Door veel kennis, vaardigheden en tools eigen te maken kun je jouw rol in het proces beter benutten

·         Ontwikkel jezelf tot een onderscheidende change agent met groeikansen voor jou en je bedrijf

·         Word deel van een groeiend netwerk van circulair professionals in de bouw en zet de eerste stappen naar een circulaire toekomst

 

Docenten

Marien Korthorst: in 1993 afgestudeerd aan de Design Academy, is Marien inmiddels 25 jaar actief als industrieel ontwerper van zeer uiteenlopende producten, voor diverse markten. Naast industrieel ontwerper en eigenaar van zijn eigen bedrijf Cirkel design, is Marien sinds 2017 ook Circo-trainer in het Circo programma, waarin hij bijdraagt aan het ondersteunen van de Nederlandse maak- en creatieve industrie in de transitie naar de Circulaire Economie.

Cirkel design levert design en ontwikkeling van onderscheidende, zinvolle producten voor gebruik door professionals. In de ontwerpen zijn design en gebruiksplezier, business en techniek, zorgvuldig in evenwicht. Met oog voor de ontwikkelingen in de maatschappij: producten met een zo lang mogelijke levensduur, maximaal gebruikmakend van hernieuwbare grondstoffen. Om zo kansen te benutten om bij te dragen aan de transitie naar een Circulaire Economie, gericht op kringlopen. Dat is Circular Design volgens Cirkel design.

Fieke Grooters: architect en afgestudeerd aan de TU Delft in 2017. Daarna is ze twee jaar werkzaam geweest bij Inbo en is ze in 2019 haar eigen bureau gestart. Met haar architectenbureau Made by phi wilt ze Circulair ontwerpen de nieuwe normaal maken. Maar circulair ontwerpen is niet het enige dat telt. Architectuur is een mooi vak en heeft invloeden op vele thema’s als flora/fauna, gezondheid, klimaatverandering en sociale cohesie. Als architect heb je niet de tijd om in ieder project aan alle thema’s te werken. Daarom ontwikkelt zij, in samenwerking met verschillende experts, spelregels voor haar architectuur.

 

De kosten voor deze class zijn voor alle deelnemers, wel of geen lid, ivm een subsidie 150 euro (Normaal 500 euro). Aanmelden voor deze class kan hier.

agenda  16-06-2020 - 16-06-2020 

Online masterclass: De lerende organisatie

 

De Masterclass plaats over het thema “de Lerende Organisatie” is een succes en daarom zal de derde plaatsvinden op 16 juni a.s.

 

De wereld verandert in hoog tempo, mensen veranderen, werkverhoudingen veranderen, structureel leren is een noodzaak voor een gezonde en toekomstgerichte bedrijfsvoering. Het is aangetoond dat organisaties die zich richten op continue verbetering van mensen en processen aanmerkelijk succesvoller zijn dan conventioneel georganiseerde bedrijven. Zij leveren maximale waarde voor hun opdrachtgevers en weten hun teamleden optimaal te motiveren om bij te dragen aan continue ontwikkeling en een steeds hogere output. De trainers Ries Meertens (Coaching Creative Companies) en Erik Giebels (LearningWaves) hebben beide veel praktische ervaring met dit actuele thema.

 

Voor wie?

Architectenbureaus, ontwerpbureaus en alle andere dienstverleners in de Creatieve Sector
Bureaueigenaren en -partners
Bureaumanagers

Wat leer je?

Tijdens deze Masterclass krijg je inzicht in de basics van de lerende organisatie:

Wat is de meerwaarde van de lerende organisatie?
Hoe kun je jouw team motiveren en in beweging krijgen?
Hoe kun je het maximale uit mensen en teams halen?
Hoe kun je meer efficiëntie in je bedrijf bewerkstelligen?
Hoe kun je de output van je bedrijf op een hoger niveau krijgen?
Hoe kun je een cultuurverandering bewerkstellingen?
Wat zijn de do’s en dont’s bij deze verandering?
Je krijgt praktische tools en methodes aangereikt waarmee je direct de eerste stappen naar de lerende organisatie kunt zetten.

 

Programma:

9.30 uur Introductie

Kennis maken, leerdoelen
De snelheid van verbeteren maakt het verschil
**

Het Learnmodel
Comfort – Stretch – Stress
**

Basic Stability als eerste stap (+ BS methodieken)
**

Lessons learned: implementatie, mensen en leiderschap

16.30 uur Einde

 

Investering

Deelname aan de Masterclass ‘De lerende organisatie’ kost voor leden bni € 295,- excl. BTW incl. lunch.

Niet leden betalen € 325,- ecxl. BTW.  Geef door dat je lid bent in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier. Vermeld ook bni-lidmaatschapsnummer.

 

Docenten

Ries Meertens (Coaching Creative Companies) helpt ondernemers in de creatieve sector met het oplossen van lastige knelpunten, de professionalisering van hun bedrijfsvoering en het waarmaken van dromen en ambities. Ries zet hiervoor de ruim 25 jaar ervaring in die hij heeft opgedaan als oprichter en mede-eigenaar van diverse grote creatieve bureaus. Zijn coachees profiteren van zijn scherpe en praktische inzichten en de handige tools, waarmee zij hun zaken beter en efficiënter kunnen laten verlopen. Ries was daarvoor managing partner bij Kraaijvanger Architects, waar hij het Lean & Learn gedachtegoed van LearningWaves implementeerde. Dat leverde een positieve transitie en een constante verbeterdynamiek op.

“Het boeit me mateloos hoe mensen acteren en wat de drivers zijn voor een samenwerking waarbij het plezier ervan af spat en je de klant echt blij maakt.” Erik Giebels studeerde Bouwkunde aan de TU/e en is partner, trainer en coach bij LearningWaves. Hij wil graag dat mensen de werkweek net zo leuk vinden als het weekend en helpt leidinggevenden en hun teams daarom graag bij het anders leren kijken naar hun processen en organisatie.

 

Wil je meer weten over de meerwaarde en praktische toepassing van “De Lerende Organisatie” voor jouw bureau?

Schrijf je dan in voor deze Masterclass, die speciaal is opgezet voor ondernemers in de creatieve sector.

 

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je hier.

agenda  29-08-2020 - 30-08-2020 

Design Icons

Op 29 en 30 augustus vindt deze vintage meubelbeurs voor de achtste keer plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Dit jaar met 75 professionals uit binnen uit buitenland gespecialiseerd in ‘mid-century design’ meubels en verlichting. BNI-leden ontvangen – o.v.v. lidmaatschapsnummer – 50% korting op de toegangsprijs.

 

Duurzaamheid, kwaliteit, nostalgie maar bovenal vormgeving trekt een internationaal publiek naar deze editie. Grootse iconen zijn ontworpen in de ‘mid-century modern’-tijd. De jaren ’50, ’60 en ’70 is de periode van inspirerende pioniers: Bertoia, Jacobsen, het echtpaar Eames, Mies van der Rohe, Braakman, Panton en vele anderen. De unieke, karakteristieke uitstraling van de meubels en ook de kwaliteit trekt mensen aan.

De beurs is geopend op zaterdag vanaf 14 uur en zondag vanaf 10 uur. Meer info hier

 

 

 

agenda  18-09-2020 - 18-09-2020 

Training leiding geven aan creatieven

Stimuleer door het geven van feedback

 

Van zelfstandig werkzame ontwerpers én van ontwerpers die werken bij een bureau wordt steeds vaker verwacht dat ze ook leiding kunnen geven aan een (creatief) projectteam.

Maar hoe geef je je team voldoende creatieve vrijheid zonder de randvoorwaarden van de opdracht uit het oog te verliezen? Hoe geef je feedback op voorstellen, voer je goede evaluatiegesprekken en stimuleer je je collega’s of anderen binnen een projectteam?

Het is primair van belang goed vast te stellen waar de kracht van de verschillende teamleden ligt. Er is een verschil tussen talent en ambitie; willen is niet altijd kunnen. Zorg ervoor dat iedereen doet waar hij of zij goed in is en bouw van daaruit verder aan de ontwikkeling van hun talenten. Haal het maximale uit de ander en waak er voor eigen ideeën te laten domineren. Een bekende valkuil is het ‘zelf ontwerpen om te helpen’.

 

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

In deze module leer je alle (basis)vaardigheden van leidinggeven. Het duidelijk instrueren en begeleiden van nieuwe medewerkers tot het delegeren van taken aan goed functionerende medewerkers. Je kan na het volgen van de module meer uit het team halen en daarmee ook beter creatief werk produceren. Dit leidt tot gemotiveerde collega’s en blije klanten.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

 

agenda  25-09-2020 - 25-09-2020 

Training stijlen van communiceren

Bereik meer met je communicatie

In deze training is veel aandacht voor stijlen van communiceren. De deelnemer leert de verschillende stijlen van communicatie herkennen en er mee om te gaan. Als je in staat bent je communicatie af te stemmen op de stijl van de ander, maak je gemakkelijker contact en komt je boodschap beter over. Om hiermee goed aan het werk te kunnen moet je eerst bewust zijn van je eigen communicatiestijl. Daarna kan je het communiceren met mensen met een andere stijl gaan oefenen.

Het creëren van een sfeer van wederzijds vertrouwen is cruciaal in vrijwel ieder gesprek. De taal en je lichaamstaal zijn belangrijke hulpmiddelen. Met lichaamstaal kan worden afgestemd op de ander. Pas daarna kan je gaan sturen en doelgericht gaan communiceren. Ook krijg je informatie door de problematiek te bekijken vanuit het oogpunt van de ander.

 

In deze training komen de volgende zaken aan bod:

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan  hier

 

agenda  30-10-2020 - 30-10-2020 

Training presenteren en discussiëren

Ontwikkel je eigen effectieve presentatie-stijl

 

Presenteren en discussiëren zijn vaste onderdelen van een acquisitietraject en tijdens een opdracht. Regelmatig wordt daarbij voor een insteek gekozen die niet aansluit op de belevingswereld van de opdrachtgever. Effectief en ontspannen presenteren blijft voor veel mensen lastig. Uit onzekerheid beperken we ons tot het communiceren van de inhoud en zijn we tijdens de presentatie vooral met onszelf bezig. Een goede presentator is voornamelijk bezig met het aanwezige publiek, kijkt hoe er wordt gereageerd en gooit zo nodig de presentatie over een andere boeg. De vorm is daarbij zeker zo belangrijk als de inhoud.

 

Ook tijdens een discussie is het gevoel dat je overbrengt veel belangrijker dan de betekenis van de woorden op zich. Tussen de sprekers moet er een klik worden gevoeld. En dat gevoel is positief te beïnvloeden door gebruik te maken van gerichte technieken. Technieken die in deze training worden besproken en geoefend.

 

De deelnemer leert tijdens de training om vooraf na te denken over de inhoud, vorm én structuur en om tijdens de presentatie of discussie continu de kern van de boodschap voor ogen te houden. De deelnemers beoordelen hun eigen performance en die van elkaar. Verbeterpunten worden benoemd en geoefend. Daarbij wordt ook gekeken naar zaken als basishouding, oogcontact, bewegingen, stemtechniek en gebruik van presentatiemateriaal. Zo wordt geleidelijk toegewerkt naar een eigen effectieve presentatiestijl.

 

 

Programma van deze training:
·       Het geven van goede presentaties
·       Waar moet je rekening mee houden, specifiek bij de presentatie van creatief werk?
·       Naar een eigen stijl in presenteren
·       Stevig overkomen en duidelijk de lead nemen
·       Omgaan met weerstand en kritiek
·       Omgaan met echte conflicten
·       De balans tussen een goed ontwerp en de andere belangen

Door deelname aan de module beschik je over (non-)verbale (audio-) visuele vaardigheden om effectief te communiceren, presenteren en overtuigen. Je leert projectpresentaties en discussies voor te bereiden en te geven en je krijgt inzicht en kennis om de vorm te verbeteren en daarmee het effect en resultaat.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

agenda  03-11-2020 - 05-11-2020 

Provada Amsterdam

https://www.provada.nl/nl/nieuws/vastgoedbeurs-provada-verplaatst-naar-3-4-5-november

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid