login leden
agenda  28-02-2024 - 28-02-2024 

Zoetermeer: Goedendag, is dit bankje vrij?

Foto: SocialSofa-project in Zoetermeer, 2014

 

Op woendagavond 28 februari, van 19:30 uur tot 21:00 uur organiseert ArchitectuurPunt Zoetermeer een stadslezing over de sociaal fysieke aanpak in stadswijken. Deze lezing vindt plaats in het Forum-Podium van de Hoofdbibliotheek. Vooraf reserveren via de website van ArchitectuurPunt Zoetermeer is nodig. Online bijwonen is ook mogelijk.

 

Gebouwde buurten hebben onderhoud nodig. Dat zit hem niet alleen in het opnieuw leggen van een bestrating of het verduurzamen van een gevel. Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen zich veilig willen en kunnen bewegen in stadswijken?

 

Tijdens deze lezing zullen Judith Schotanus, Sander van der Ham en Edward van Dongen aan het woord komen.

 

Judith Schotanus, afscheidnemend cöordinator ArchitectuurPunt Zoetermeer zal aan de hand van de theorie van Jane Jacobs deze lezing inleiden.

“Mensen maken de stad: ruimtelijk ontwerp gaat niet alleen over vorm en de kleur van gebouwen. Het gaat ook over de mensen die gebouwen en publieke ruimten gebruiken. Met mijn ervaring als architect en kennis van stadssociologie kijk ik altijd naar ‘de stenen’ en ‘de mensen’. Ontmoeting en sociale veiligheid spelen daarbij een belangrijke rol.”

 

Sander van der Ham (stadspsycholoog) Thuismakers Collectief & Buurtklimaatje laat zien dat ook buurtgemeenschappen de aanjager kunnen zijn van sociaal-fysieke ontwikkelingen in de wijk. Zijn pleidooi is gebaseerd op zijn werk in allerlei wijken in het land. Overal leert hij mensen kennen die met hart en ziel werken aan een goede en prettige buurt. Dat gaat eigenlijk altijd over verbinding, over gemeenschapskracht. Sander laat zien wat er gebeurt wanneer gemeenschappen ruimte krijgen om te groeien.

 

Edward van Dongen, directeur Identiteit en Vernieuwing bij Era -Contour zal vertellen hoe in nieuwe woningbouwprojecten goed wordt gekeken naar hoe je kunt bouwen op een manier waardoor sociale cohesie gemakkelijker kan onstaan. De projecten waarover hij in ieder geval meer zal vertellen: Happy Days in Zoetermeer en Little C (Coolhaven) in Rotterdam.

 

Wanneer: woensdagavond 28-2-24, van 19.30-21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Aanmelden voor deze lezing is nodig via www.architectuurpuntZoetermeer.nl

 

agenda  03-03-2024 - 08-03-2024 

Light + Building 2024: Be Electrified!

 

Van 3 tot 8 maart 2024 staat Light + Building in het teken van verlichtingstrends, elektrificatie, digitalisering van huis- en gebouwentechnologie en verbonden beveiligingstechnologie. Mis deze kans niet en wees er bij op deze internationale ontmoetingsplaats! Registreer vandaag nog.

 

agenda  06-03-2024 - 08-03-2024 

Material District Utrecht

 

Van 6 tot en met 8 maart is Werkspoorkathedraal in Utrecht weer het middelpunt van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van biobased en circulaire bouwmaterialen, want dan vindt de 17e editie van MaterialDistrict Utrecht plaats. Met meer dan 150 exposanten, 50 lezingen en een materiaaltentoonstelling met de nieuwste bouw- en interieurmaterialen mag je dit evenement niet missen als je op de hoogte wil blijven van de allernieuwste trends en ontwikkelingen op materiaalgebied! Lees verder.

 

BNI op Material District 6 maart

 

Bezoek de beurs op 6 maart en neem gratis deel aan deze unieke workshop: ᴍᴀᴛᴇʀɪᴀʟɪᴢɪɴɢ ᴄɪʀᴄᴜʟᴀʀɪᴛʏ

Lees hier verder en bestel jouw gratis ticket. Tot ziens!

 

 

 

agenda  06-03-2024 - 06-03-2024 

Workshop: Materializing Circularity @ Material District

Ervaar jij het praktisch implementeren van circulair ontwerp als uitdaging?

Doe mee aan een unieke interactieve workshop met Marije Remigius en Marieke van den Heuvel over de impact van jouw materiaalkeuzes en ontwerpbeslissingen op Material District. Leer werken met de praktische Inter Matter materiaaldatabase ⚪️🔴🟠🟡🟢🔵 en verrijk jouw kennis met inzichten uit de Not-So-Easy Guide to Circular Interior Design📗♻️

 

Material District (6-8 maart 2024) biedt je de kans om de nieuwste materialen en producten met eigen ogen te zien en aan te raken, leveranciers te ontmoeten en meer te weten te komen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en (interieur)architectuur. Combineer op woensdag 6 maart inspiratie en kennis en neem deel aan deze inspirerende workshop om met veel nieuwe inzichten, studiepunten op zak en interessante nieuwe productkennis huiswaarts te keren.

 

Workshop: Materializing Circularity

Hoewel circulair ontwerp steeds vanzelfsprekender wordt, blijft het praktisch implementeren ervan vaak een uitdaging. BNI-presentaties op Material District gingen voorgaande jaren over het ‘hoe dan’ met projectcases en ‘slim samenwerken’ met procescases. Dit jaar ligt de focus op ‘jouw beslismomenten’ en hoe jij het verschil kunt maken.

 

De ontwikkelingen van Inter Matter en de recente uitgave van Volume hebben geresulteerd in een speciaal voor dit evenement ontworpen interactieve workshop. Je leert in de workshop hoe je, gebruikmakend van de Inter Matter materiaaldatabase en inzichten uit de Not-So-Easy Guide, de impact van jouw materiaalkeuzes en ontwerpbeslissingen kunt beoordelen en het verschil kunt maken. De workshop wordt gegeven door Marije Remigius, oprichter van Inter Matter, en Marieke van den Heuvel, auteur van The NOT-SO-EASY Guide to Circular Interior Design.

 

Wat kun je verwachten

Circulariteit lijkt op een complex dashboard met talloze knoppen, waarbij elk project specifieke keuzes vereist. Het is van essentieel belang om te navigeren in onze overwegend lineaire wereld met de nodige kennis en inzicht. In de workshop Materializing Circularity neem je deel aan een interactief evenement waarin de impact van materiaalkeuzes en ontwerpbeslissingen wordt beoordeeld, gebruikmakend van de Inter Matter materiaaldatabase en inzichten uit The NOT-SO-EASY Guide. Doe met ons mee voor boeiende discussies over impact, valkuilen, het identificeren van makkelijk haalbare doelen het formuleren van langetermijnstrategieën.

 

 

 

Praktisch

Datum: woensdag 6 maart

Locatie: Werkspoor Cathedraal, Utrecht

Tijd: 13.20 – 15.05 (zaal volgt)

Kosten: gratis

Vooraf aanmelden is niet nodig, de maximale zaalcapaciteit betekent wel vol is vol (zorg dat je op tijd bent). Na afloop van de workshop is er gelegenheid om bij de koffiespot na te praten of aanvullende vragen te stellen.

 

Jouw gratis BNI ticket

Bestel hier jouw gratis BNI-toegangsticket voor Material District

 

 

De sprekers

 

Marije Remigius, een ervaren meubelmaker, ingenieur en projectmanager met 25 jaar ervaring, richt zich momenteel op het verduurzamen van interieurs. Via haar bedrijf www.circu-leren.nl inspireert en begeleidt ze opdrachtgevers, ontwerpers en architecten om creatief bij te dragen aan duurzame projecten. Haar Inter Matter platform biedt eenvoudige antwoorden op de vraag welke materialen echt duurzaam zijn, en tijdens een aankomend evenement wordt het open source platform gelanceerd, inclusief een materialendatabase om direct mee aan de slag te gaan.

 

 

Marieke van den Heuvel is een multidisciplinaire ontwerper en auteur met een achtergrond in interieurarchitectuur en culturele antropologie. Ze heeft gewerkt bij Inside Outside/Petra Blaisse en OMA/AMO, voordat ze in 2018 medeoprichter werd van MANN, een creatief consultancybureau. Haar focus ligt op het ontwikkelen van circulair ontwerpstrategieën voor interieurarchitectuur.

 

Marieke geeft les op TU Delft, Design Academy Eindhoven en Aarhus School of Architecture. Daarnaast heeft ze diverse publicaties over circulariteit op haar naam staan, waaronder een casestudy voor Nationale Nederlanden. In december 2023 publiceerde ze ‘The NOT-SO-EASY Guide to Circular Interior Design’ in samenwerking met Archis/VOLUME. Dit boek richt zich op opdrachtgevers, ontwerpers, architecten, aannemers, bouwers en slopers en helpt hun bij het maken van keuzes in de vaak weerbarstige praktijk.

 

agenda  08-03-2024 - 08-03-2024 

Training presenteren en discussiëren

 

Ontwikkel je eigen effectieve presentatie-stijl

Presenteren en discussiëren zijn vaste onderdelen van een acquisitietraject en tijdens een opdracht. Regelmatig wordt daarbij voor een insteek gekozen die niet aansluit op de belevingswereld van de opdrachtgever. Effectief en ontspannen presenteren blijft voor veel mensen lastig. Uit onzekerheid beperken we ons tot het communiceren van de inhoud en zijn we tijdens de presentatie vooral met onszelf bezig. Een goede presentator is voornamelijk bezig met het aanwezige publiek, kijkt hoe er wordt gereageerd en gooit zo nodig de presentatie over een andere boeg. De vorm is daarbij zeker zo belangrijk als de inhoud.

 

Ook tijdens een discussie is het gevoel dat je overbrengt veel belangrijker dan de betekenis van de woorden op zich. Tussen de sprekers moet er een klik worden gevoeld. En dat gevoel is positief te beïnvloeden door gebruik te maken van gerichte technieken. Technieken die in deze training worden besproken en geoefend.

 

De deelnemer leert tijdens de training om vooraf na te denken over de inhoud, vorm én structuur en om tijdens de presentatie of discussie continu de kern van de boodschap voor ogen te houden. De deelnemers beoordelen hun eigen performance en die van elkaar. Verbeterpunten worden benoemd en geoefend. Daarbij wordt ook gekeken naar zaken als basishouding, oogcontact, bewegingen, stemtechniek en gebruik van presentatiemateriaal. Zo wordt geleidelijk toegewerkt naar een eigen effectieve presentatiestijl.

 

Programma van deze training:
·       Het geven van goede presentaties
·       Waar moet je rekening mee houden, specifiek bij de presentatie van creatief werk?
·       Naar een eigen stijl in presenteren
·       Stevig overkomen en duidelijk de lead nemen
·       Omgaan met weerstand en kritiek
·       Omgaan met echte conflicten
·       De balans tussen een goed ontwerp en de andere belangen

 

Door deelname aan de module beschik je over (non-)verbale (audio-) visuele vaardigheden om effectief te communiceren, presenteren en overtuigen. Je leert projectpresentaties en discussies voor te bereiden en te geven en je krijgt inzicht en kennis om de vorm te verbeteren en daarmee het effect en resultaat.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 225 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 295 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld door BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

 

bni-leden melden zich rechtstreeks aan en ontvangen de geldende korting

agenda  12-03-2024 - 13-03-2024 

Independent Hotel Show RAI Amsterdam

 

De Independent Hotel Show Amsterdam 2024 heeft als thema “Dreamland,” waarbij een hotel fungeert als een toevluchtsoord voor een ontsnapping uit het alledaagse leven. Verscheidene leden zullen deelnemen aan het inspirerende sprekersprogramma op 13 maart, waarbij hun presentaties niet alleen interessant zijn voor hoteliers, maar ook zeer relevant voor interieurarchitecten.

 

Lees in dit agenda item op onze site hoe je op woensdag 13 maart de dag start met een power ontbijt voor een dag met veel interessante content voor ontwerpers en uiteraard de hoofddoelgroep hoteliers. Reserveer deze dag om je kennis bij te werken en inspiratie op te doen op het gebied van hospitality.

agenda  13-03-2024 - 13-03-2024 

Independent Hotel Show: power breakfast & meer

 

 

BNI & Independent Hotel Show
De Independent Hotel Show, specifiek gericht op hoteliers, presenteert op 13 maart ook boeiende content voor ontwerpers over de toekomst van gastvrijheid. Hierbij een overzicht van enkele hoogtepunten waar wij als community partner aan bijdragen. Kijk verder in het seminar programme online. Nog voor de beurs open gaat neem je op 13 maart deel aan een inspirerend Power Breakfast.

 

BNI Power Breakfast: Design to Welcome

Van 8:30 tot 9:30 uur ben je welkom voor een BNI-powerontbijt met ontwerpers en hoteliers. BNI-leden Enter Here en King Kongs presenteren “Design to Welcome”, en we gaan in gesprek over het centrale thema van brede inclusiviteit binnen het ontwerp. BNI-partners JUNG en VOLA zijn exposant en inviteren ook hun relaties in dit segment.

 

 

Dreamland Business Stage

BNI-lid Michou van Gennip heeft de Business Stage van deze beurs ontworpen; het podium waar dagelijks inspirerende lezingen binnen het thema “Dreamland” worden gegeven. Zij werkt samen met o.a. bni-partners Bolia en ShawContract.

 

 

Shaping Tomorrow’s Hospitality

Een leerzame presentatie van hospitality-expert Coen Bertens, voormalig directeur van de Efteling (het meest klantvriendelijke bedrijf van ons land in 2023), over gastgerichte strategieën en ontwerpen die je helpen bij het verbeteren van de klantreis.

 

The Art of Leaving a Lasting Impression

Inspirerende presentaties van vakgenoten over hoe een hotelbezoek verandert in een meeslepende en blijvende ervaring, met o.a. BNI-lid Concrete – Lisa Hassanzadeh, hoofd van Interior Design en Wessel Vreugdenhil – Bunkerhotel+ en de Architekten Cie.

 

Tickets

 

Tickets bestel je via de website. Alleen voor hoteliers zijn deze gratis aan te vragen.

Leden bni maken gebruik van de in februari verzonden link in de ledenmail voor een gratis ticket als lid bni twv 85,-.

Heb je deze gemist: mail info@bni.nl voor deze link.

Meld je wel even apart aan voor Power Breakfast – ook deze link in leden mail.

 

 

agenda  15-03-2024 - 15-03-2024 

Interieurplatform RCE

Geen statisch museum huis

 

Op 15 maart 2024 organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed weer een Interieurplatform: Interieur-gerelateerde stichtingen en verenigingen.

 

Tijdens de bijeenkomst gaan ruim 15 sprekers van verschillende stichtingen en verenigingen in op uiteenlopende vragen. Hoe dragen zij bij aan belangstelling voor monumentale interieurs of de instandhouding daarvan? Wat voor soort activiteiten organiseren ze? Wat is hun bestaansrecht? Dit zal worden toegelicht aan de hand van casuïstiek.

 

Aanmelden
De bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is wel nodig. U ontvangt een bevestiging per mail over uw wijze van deelname. Bewaar deze bevestiging daarom goed.

Voor programma en aanmelden klik hier.

 

15 maart 2024
10:00 – 16:45
RCE, Smallepad 5, Amersfoort

 

 

agenda  22-03-2024 - 24-03-2024 

Beurs Eigen Huis

 

Beurs Eigen Huis is het tweejaarlijkse evenement voor (ver)bouwplannen en kondigt de 25e jubileumeditie in Utrecht van 22 tm 24 maart aan. Meer info op website van het event.

agenda  26-03-2024 - 26-03-2024 

Drawn to Drawing tekenworkshop

 

De gevoelsmatige ratio; de hand die onuitgesproken kennis representeert

 

Dinsdagavond 26 maart staat in het teken van ons unieke symposium “Drawn to Drawing – het belang van tekenen voor architecten in Nieuwe Instituut Rotterdam. Dinsdagmiddag 26 maart om 15 uur hebben we iets speciaals georganiseerd: een exclusieve tekenworkshop in de tentoonstelling “Nederland op de Tekentafel – 100 jaar aan ideeën voor de toekomst uit het heden en verleden”. We starten met een introductie op de tentoonstelling door de curator.

 

De kunst van het tekenen

 

Victor Elberse (WdkA) en Jafeth Hagoort (CrA) geven een unieke workshop. Deze activiteit is misschien niet wat je verwacht van een middagje tekenen, maar dat onverwachte is precies waar tekenen volgens deze Kunstenaar en Omleider over gaat. Met een analoog algoritme doorlopen we achterstevoren het pad van denken naar doen; van tekenrichting naar betekenis. De tekening die we gaan maken heeft lijnen maar is allereerst een spel, heeft lagen maar gaat vooral over de samenwerking daartussen, heeft sporen die je kunt volgen maar heeft een legenda die we nog moeten ontdekken. Wees geen held op sokken en waag de schaalsprong in het diepe. Dus, trek je stoute schoenen aan, stap uit je comfortzone en duik met ons mee in deze creatieve uitdaging. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een ervaring die je kijk op tekenen en architectuur zal verrijken.

 

Vervangt Ai straks onze tekenaars?

 

AI (Artificial Intelligence) lijkt tegenwoordig de creatieve artiest te vervangen, maar is het aanleren en beheersen van een vaardigheid niet wezenlijk iets anders dan het geven van een opdracht voor iets creatiefs? We besluiten deze workshopmiddag met een presentatie door Cor Simon (illustrator en landschapsarchitect) over tekenen en AI. In een hybride vorm combineren we dit en staan na een middag architectonisch tekenen stil bij de betekenis en waarde van AI.

 

Praktisch

 

Nieuwe Instituut

Museumpark 25 Rotterdam

Start 15.00 uur – einde 17.30 uur*

 

Aanmelden voor deze workshop kan hier

 

Leden bni gratis / check hiervoor jouw bni ledenmail van 8 februari dus niet aanmelden via bovenstaande link.

Leden NVTL en BNSP gratis -> zie mail van jouw vereniging.

Niet leden 15 euro.

Vol is vol. Max aantal plekken: 50.

 

NB) leden bni die eerder waren aangemeld voor een tekenworkshop hoeven zich niet opnieuw aan te melden en staan al op de lijst.

 

Meld je ook aan voor het avond

symposium Drawn to Drawing!

 

 

 

agenda  26-03-2024 - 26-03-2024 

Drawn to Drawing – Symposium in HNI

© *

 

Tekenen biedt architecten de mogelijkheid om hun ideeën effectief te visualiseren en te communiceren. Het fungeert als een visuele taal om concepten, ontwerpen en ruimtelijke indelingen over te brengen naar klanten, collega’s en bouwers.

 

Dinsdagavond 26 maart 2024 om 19 uur organiseren wij een uniek symposium met de titel “Drawn to Drawing” in Nieuwe Instituut in Rotterdam. Tijdens dit evenement belichten we het belang van tekenen voor (interieur)architecten, geïnspireerd door NOOK Architectural Drawing van BNI en het boek “The Joy of Daily Drawing” van architect Bob Custers.

 

NB! Dinsdagmiddag 26 maart vanaf 15 uur kun je ook deelnemen aan een unieke tekenworkshop die wij in de tentoonstelling Honderd jaar tekenen organiseren en een presentatie over tekenen en AI (link).

 

Het symposium belooft een avond vol boeiende presentaties van zeven vooraanstaande sprekers, elk met hun unieke tekenstijl en ontwerpaanpak. Ook verkennen we hoe Artificial Intelligence innovatief ingezet kan worden.”Drawn to Drawing” wordt een bijzondere avond waar architecten uit meerdere disciplines hun kennis en ervaring delen over het tekenen als een middel van communicatie, samenwerking, expressie en plezier.

 

Meld je snel aan vol=vol!

 

De bijzondere line-up van sprekers in dit programma

 

 

Liesbeth van der Pol – Drawing with character

Sinds haar opleiding tot architect heeft de medeoprichter van Dok Architects altijd haar architecto- nische ontwerpen gepresenteerd in aquarel. In deze lezing bespreekt ze de vreugde en kunst van het werken met aquarellen, de voordelen van een aquareltekening bij het presenteren van haar ontwerpen aan klanten, en waarom ze zowel de exterieur- als interieurontwerpen van een gebouw integreert in één tekening.

 

 

Bob Custers  – A drawing a day keeps the doctor away

In zijn boek ‘The Joy of Daily Drawing’ presenteert Bob Custers zijn evolutie als tekenaar gedurende 50 jaar, van zijn kindertijd tot volwassen architect. In deze lezing zal Custers verschillende stijlen tekeningen laten zien en het belang van dagelijks tekenen benadrukken als een middel voor reflectie, introspectie en onderzoek.

 

Joost Swarte – Story arc(hitecture)

Joost Swarte is een cartoonist en grafisch ontwerper die bekend staat om zijn speelse en geestige illustraties, vaak met architectuur als onderwerp. Zijn grafische afbeeldingen van interieurs en exter- ieurs hebben veel architecten geïnspireerd die hem benaderden om samen te werken aan huisontwer- pen. In deze talk legt Swarte uit hoe zijn vertelvaardigheden als cartoonist van pas komen in deze con- text, bespreekt hij zijn samenwerkingen met architecten en gaat hij dieper in op zijn rol in het ontwerp van voltooide woonprojecten in Amsterdam en Haarlem.

 

 

Nadia Pepels – Mapping the city

De oprichter van het bureau, Nadia Nena, is een getrainde architect die narratieve kaarten maakt die de sociale ecologie van plaatsen weergeven. In haar tekeningen streeft ze ernaar om de gemeenschap- pelijke belangen van bewoners, bedrijfseigenaren, belanghebbenden en andere betrokken partijen in kaart te brengen, door in gesprek te gaan over hun ervaringen en behoeften voor de plek. In haar presentatie zal Nadia haar methode bespreken om de input van de mensen die ze heeft geïnterviewd te vertalen naar een tekening, hoe haar analyse van plaatsen bijdraagt aan transformatieopgaven in stedelijke gebieden.

 

 

Riet Eeckhout – Abstract drawing

De Belgische architect en onderzoeker heeft een postdoctorale positie aan de Faculteit Architectuur van de KU Leuven in België. Haar internationale tentoonstellingen en publicaties richten zich op haar dubbele interesse in tekenen binnen de discipline van de architectuur: als middel van representatie
in de architectuurpraktijk en als instrument voor reflectie. Eeckhout heeft tekeningen gemaakt die geïnspireerd zijn door het werk van Frank Gehry, die een intuïtieve benadering van tekenen hanteert om ze de architectonische mogelijkheden te verkennen in plaats van zich te concentreren op precieze details. Eeckhout’s abstracte tekeningen vertonen overeenkomsten met kubistische schilderijen, waarbij de nadruk ligt op een vlak, tweedimensionaal oppervlak en traditionele perspectieftechnieken worden vermeden. In haar presentatie zal Eeckhout het tekenen als een instrument voor experimen- tatie verkennen, de voordelen van een meer spontane benadering bespreken en inzichten bieden in haar creatieve proces.

 

 

Stefan Prins – AI The Future of Drawing

De opkomst van AI luidt een boeiende periode in, vol met ongeëvenaarde kansen om ontwerpprocessen te verrijken, efficiëntie te verbeteren en nieuwe dimensies van creativiteit te verkennen. Hoe beïnvloedt dit onze vaardigheden, ons begrip van ruimte en de algehele impact op ons vakgebied? In deze presentatie geeft Stefan een inkijkje in de benadering van AI bij Powerhouse en neemt ons mee in hoe zij deze technologie verkennen en in sommige gevallen al integreren in hun creatieve werkstromen.

 

 

Wouter Veldhuis – Hairy drawing

De Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving van CrA rondt het symposium af met een lezing over ‘Hairy Drawing’. Deze benadering, geïnspireerd door de terminologie van EAST Architecture uit Londen, benadrukt de tekening als een collectief proces. Het stelt deelnemers in staat om gelijktijdig ideevorming, analyse, ontwerp en dialoog te integreren.

 

 

Hedwig van der Linden

Moderator van deze avond is Hedwig. Oprichter en partner van dérive, een door onderzoek gedreven praktijk die opereert tussen architectuur, openbare ruimte en stedelijke strategieën.

 

Datum & tijd & locatie

Drawn to drawing – dinsdagavond 26 maart 19.00 uur – zaal open 18.45 uur – Nieuwe Instituut – Museumpark 25 – Rotterdam

 

Tickets bestel je hier.

Deelname is gratis voor leden BNI (check jouw ledenmail), bezoekers 10,-,

 

Joost Swarte – Nadia Peppels – Liesbeth van der Pol – Elise Zoetmulder – Liesbeth van der Pol – Riet Eeckhout – Bob Custers

 

 

agenda  05-04-2024 - 05-04-2024 

Training stijlen van communiceren

Bereik meer met je communicatie

 

In deze module is veel aandacht voor stijlen van communiceren. De deelnemer leert de verschillende stijlen van communicatie herkennen en er mee om te gaan. Als je in staat bent je communicatie af te stemmen op de stijl van de ander, maak je gemakkelijker contact en komt je boodschap beter over. Om hiermee goed aan het werk te kunnen moet je eerst bewust zijn van je eigen communicatiestijl. Daarna kan je het communiceren met mensen met een andere stijl gaan oefenen.

Het creëren van een sfeer van wederzijds vertrouwen is cruciaal in vrijwel ieder gesprek. De taal en je lichaamstaal zijn belangrijke hulpmiddelen. Met de woorden die je kiest en de lichaamstaal die je laat zien, kun je afstemmen op de ander. Daarna kan je gaan sturen en doelgericht communiceren.

 

In deze training komen de volgende zaken aan bod:

De training is praktisch, direct toepasbaar op jouw eigen praktijk, met veel tips en tricks.

 

Trainer: Rose-Anne Dotinga (haar huidige functie is bij IJsfontein Playful learning als Gedragsontwerper. Daarnaast werkt zij als socratisch coach d.m.v. denkgesprekken).

 

Kosten

bni-leden: 225 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 295 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld door BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

 

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

bni-leden melden zich rechtstreeks aan en ontvangen de geldende korting

agenda  09-04-2024 - 14-04-2024 

The Festival of the New European Bauhaus 2024

 

Save the date! The second edition of the New European Bauhaus Festival will take place on 9-14 April 2024 in the Parc du Cinquantenaire and the Arts & History Museum in Brussels. It will coincide with the annual New European Bauhaus Prizes awards.

Info: Get involved

agenda  12-04-2024 - 12-04-2024 

Training positioneren en acquireren

Deze training maakt onderdeel uit van een serie van 7 kerncompetenties.  De sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk staan centraal. Alle onderdelen zijn los te volgen. Ontwerpbureaus hebben meegewerkt aan de opzet van deze trainingen. Je krijgt veel tips en tricks en je leert direct hoe je alles kunt toepassen.

 

 

Bepaal je eigen unieke positie in de markt

Positioneren is een brand-management instrument waarvoor de laatste jaren de belangstelling enorm is toegenomen. Waar deze techniek vroeger alleen door aanbieders van consumentengoederen werd gebruikt, zie je nu dat haast elk bedrijf nadenkt over zijn positionering. Of het nu gaat om dienstverleners, business-to-business organisaties, retailers of non-profit organisaties.

 

Positioneren gaat aan acquireren vooraf. Je moet eerst weten wat je profiel is. Wat heb je jouw opdrachtgever te bieden? Waarin onderscheid jij je van je collega’s? Wie zijn je klanten, wat zijn hun behoeftes en hoe speel jij daar zodanig op in dat samenwerking vanzelfsprekend wordt? Kortom: wat maakt jou uniek?

In deze module leer je hoe je je eigen positie bepaalt en definieer je een ‘waardepropositie’; je eigen verhaal, dienstaanbod en de argumenten waarmee je op een natuurlijke manier straks je klanten overtuigt. Er zijn veel manieren om op een prettige manier acquisitie te doen en iedereen kan daar zijn eigen successtrategie in toepassen. Doel is dat klanten voor jou kiezen. Hoe krijg je dat voor elkaar?

 

In deze module leert de deelnemer welke mogelijkheden er zijn om het eerste contact te leggen, hoe je stap voor stap toewerkt naar een opdracht en hoe je op een natuurlijke manier met je opdrachtgever aan de slag gaat.

 

Programma

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

·       Klantbehoefte definiëren
·       Methodes om positie te kiezen
·       Bepalen waarde propositie
·       Hoe vind je je klant
·       Contact leggen in verschillende situaties
·       Verschillende acquisitietechnieken
·       Het voeren van acquisitiegesprekken
·       Acquisitie op de agenda houden
·       Het binnenhalen van je klant

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

Leden bni: 225 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 295 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk is het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld door BNO. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

Bijdrage studiekosten
Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

bni-leden melden zich rechtstreeks aan en ontvangen de geldende korting

 

 

 

 

 

agenda  16-04-2024 - 21-04-2024 

Salone del Mobile

 

De ‘Salone’ is wereldwijd dé internationale designbeurs met presentaties in het beursgebouw en door de hele stad Milaan. De Salone Internazionale del Mobile, dé hub van experimenten en kruisbestuiving, een ontmoetingsplaats en een plek voor nieuwe mogelijkheden om na te denken over de wereld van design en planning. De editie van 2024 vindt plaats van 16 tot 21 april 2024.

 

agenda  15-05-2024 - 15-05-2024 

Voorlichting Beroepservaringsperiode BEP en PEP

Op 15 mei is er een voorlichting over de beroepservaringperiode. In deze zgn BEP+PEP talk informeren Bureau Architectenregister en PEP je over de twee routes. Tijdens deze online bijeenkomst wordt toegelicht wat het belang is van de titel en wordt het verschil tussen de zelfstandige route en het geïntegreerde programma (PEP) uitgelegd.

 

Ook delen alumni van zowel de zelfstandige route als het geïntegreerde programma hun ervaring en is er ruimte om vragen te stellen.

 

Studying architecture/landscape architecture/interior architecture/urbanism?

 

The professional practice experience (beroepservaringperiode) is a period in which – after obtaining a qualifying Master’s diploma – you gain professional experience under the supervision of a mentor. This meeting will inform you about the individual and integrated programme. Alumni share their experience and all your questions can be answered!

 

Programme

12:00 Introduction to BEP and PEP: what is the difference?
12:30 Breakout sessions with BEP and PEP alumni in different disciplines
13:15 Q&A with organisation BEP and PEP
13:45 End of programme

 

More information: Professioneel Ervarings Programma en PEP

More informatio: Beroepservaring en BEP

 

This year’s BEP and PEP Talk will take place on 15 May 2024 and will be hosted on Teams Live. More information and a Team Live link will follow..

 

 

 

 

agenda  17-05-2024 - 17-05-2024 

Training project- en zelfmanagement

Leer de basistechnieken van goed project- en zelfmanagement

Goed projectmanagement vereist verschillende vaardigheden. Hoe zorg je voor een goede samenwerking en een heldere rolverdeling? Hoe manage je de verwachtingen van de klant? En hoe zorg je ervoor dat je zo vroeg mogelijk waardevolle feedback van de eindgebruiker krijgt? In deze module komen verschillende methoden aan bod zoals Waterval en Scrum. Je maakt kennis met de Agile mindset en leert de basistechnieken van goed projectmanagement.

 

En hoe zit het met jezelf? Efficiënt en effectief werken lijkt vanzelfsprekend, maar is zeker niet voor iedereen even eenvoudig. Schuif je altijd de lastige klussen op voor later? Ben je snel afgeleid en heb je moeite met deadlines? Dan is het tijd om te leren hoe je dit gedrag kunt veranderen.

 

In deze module leer je belangrijke werkgewoontes en ontwikkel je rituelen die voor jou werken. We gaan aan de slag met gedragsverandering op het gebied van focus en creativiteit. En dit alles op een zeer praktische manier, zodat je naar huis gaat met concrete tips & tricks.

 

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

 

Trainer: Rose-Anne Dotinga (haar huidige functie is bij IJsfontein Playful learning als Gedragsontwerper. Daarnaast werkt zij als socratisch coach d.m.v. denkgesprekken).

 

Kosten

bni-leden: 225 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 295 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten. Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode (interieur)architecten (BEP).

 

bni-leden melden zich rechtstreeks aan en ontvangen de geldende korting

 

 

 

agenda  24-05-2024 - 26-05-2024 

Iconic Houses: Amsterdam Housing Highlights

 

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei 2024 kun je diep in de unieke woonarchitectuur van Amsterdam duiken. Van de glorieuze Gouden Eeuw tot het moderne sociale woningbouwerfgoed en de hedendaagse woonprojecten. Iconic Houses City Icons debuteert met Amsterdam: Housing Highlights; deskundige gidsen nemen je een weekend mee op een inspirerende reis door de tijd.

 

Dit exclusieve tourprogramma is toegankelijk voor iedereen met een passie voor architectuur en vormt een prachtige brug tussen de tweejaarlijkse internationale Iconic Houses Congressen (Chicago in 2025). Cultuurliefhebbers zullen genieten van een unieke blik achter de schermen, terwijl museum- en erfgoedprofessionals kunnen profiteren van een weekend vol kennisdeling en boeiende gesprekken met collega’s. Ontdek moderne museumwoningen en laat je leiden door experts om het wonen in de 20e eeuw te begrijpen.

 

Naast de moderne museumwoningen bieden we ook een zeldzame kans om de meest opvallende woningbouwprojecten van recente jaren te verkennen, normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek. Van de schilderachtige grachtenhuizen uit de 17e eeuw tot de moderne architectonische hoogstandjes van vandaag, Amsterdam heeft een rijke geschiedenis van woningbouw die je niet mag missen.

 

Meer weten of dit weekend vol inspiratie en ontdekkingen in het prachtige Amsterdam in de lente? Lees dan hier verder.

agenda  29-05-2024 - 31-05-2024 

Design District

 

De editie van Design District, het vakevenement voor interieurdesign staat gepland op 29, 30 en 31 mei, in de Van Nelle Fabriek Rotterdam. Meer info over bijdrage BNI aan dit event volgt.

agenda  11-06-2024 - 13-06-2024 

PROVADA

 

www.provada.nl

 

PROVADA is de grootste vastgoedbeurs in Nederland. De beurs brengt jaarlijks ruim 200 exposanten uit de vastgoedsector samen. Deze variëren van projectontwikkelaars, beleggers, bouwers en architecten tot financiers, adviseurs, makelaars en woningcorporaties. Ook meer dan 70 vertegenwoordigers van gemeenten, provincies en het Rijk zijn aanwezig. Op de beurs staat publiek-private samenwerking centraal.

agenda  12-06-2024 - 14-06-2024 

#3DaysofDesign

 

A platform/city to showcase & celebrate great design. 3daysofdesign is a festival for dreamers, doers and the design curious. Info

agenda  04-07-2024 - 04-07-2024 

Dag van de Ontwerpkracht 2024

 

 

NU | STRAKS | LATER

 

Hoe gaan we onze toekomst vormgeven? Of kan het ook straks of later?
Wat hebben de vele ontwerpende onderzoeken van het afgelopen jaar ons geleerd? Biedt een Nota Ruimte voldoende houvast? Hoe zit het kwaliteitsstelsel van de toekomst eruit?
Hoe ziet de woningplattegrond van de toekomst eruit en hoe klimaat adaptief zijn we nu echt?

Laat je inspireren en doe mee! Binnenkort maken we meer van het programma en de sprekers bekend.

We zien je graag in Tilburg!

 

Save the Date namens Platform Ontwerp NL een samenwerkingsverband van BNA, Koninklijke Nederlandse Ingenieurs, BNSP, Federatie Ruimtelijke Kwaliteit, NVTL, Vereniging Deltametropool en BNI met dank aan het ministerie van BZK

 

agenda  05-09-2024 - 09-09-2024 

Maison&Objet

 

Sit back and relax as Maison&Objet immerses you in all things lifestyle. De (na)zomer editie van 5 tot en met 9 September. Aanvullende informatie volgt.

agenda  06-09-2024 - 15-09-2024 

Helsinki Design Week

 

Helsinki Design Week will take place 6–15 September 2024 around the city and online.

 

The largest design festival in the Nordics presents over hundred events in architecture and design. The festival offers exhibitions, parties, sales events, open doors, fashion shows and much more for both city dwellers as well as design professionals. Info op de site.

agenda  11-09-2024 - 12-09-2024 

ARCHITECT@WORK

 

ARCHITECT@WORK, op 11 en 12 september vindt plaats in Ahoy Rotterdam. Info volgt.

agenda  15-09-2024 - 17-09-2024 

Destination Design

 

Destination Design terug met wederom Nederlandse en internationale interieurmerken opnieuw in het Klokgebouw in Eindhoven. Dit keer op zondag 15, maandag 16 en dinsdag 17 september 2024.

agenda  18-09-2024 - 19-09-2024 

Save the Date

Circular Textile Days

 

Mark your calendar and get ready for an extraordinary gathering of change-makers, industry leaders and innovators at the upcoming Circular Textile Days! 📅

agenda  19-09-2024 - 22-09-2024 

GLUE Amsterdam

 

GLUE amsterdam connected by design, de vierdaagse designroute voor (Amsterdamse) ontwerpers, publiek, architecten, merken, labels, showrooms, galeries, academies en andere vakgenoten.

agenda  09-10-2024 - 13-10-2024 

AFFR 2024

The fifteenth AFFR was a big celebration! We welcomed filmmakers and speakers from all over the world and saw our audience numbers rise yet again – making this the best visited festival up to date. Many thanks to all the funds, sponsors, partners, staff, guests and volunteers who helped make AFFR 2023 a resounding and unforgettable success. Mark our 16th edition on your calendar: 9 – 13 October 2024. See you there!

 

agenda  19-10-2024 - 27-10-2024 

DDW – Imagine… that we truly learn to look at the future in a different way

 

BNI organiseert jaarlijks een BNI bike tour op DDW. Volg ons voor info en updates. Dutch Design Week.

agenda  22-10-2024 - 25-10-2024 

ORGATEC – New visions of work

 

ORGATEC vindt zichzelf opnieuw uit. De toonaangevende internationale beurs voor de toekomst van werk.

Meer informatie vind je hier.

agenda  24-11-2024 - 01-12-2024 

PAN Amsterdam

 

PAN Amsterdam is dé beurs voor kunst, antiek en design. Klassieke oudheid, oude meesters, fotografie, hedendaagse kunst, antiek, designmeubelen en objecten. PAN Amsterdam is de perfecte plek om kunst te vergelijken, informatie te vergaren en verrassende vondsten te doen. Voor info klik hier verder.

agenda  14-01-2025 - 17-01-2025 

Heimtextil – Save the Date

 

Connected by textiles, see you next year.

agenda  16-01-2025 - 20-01-2025 

Maison & Objet

 

PARIS, THE PLACE TO BE

 

Maison&Objet Paris, het meest gepubliceerde evenement van de decoratie- en lifestylebranche. M&O opent de deur naar een wereld van zakelijke mogelijkheden en stimuleert verbindingen en inspiratie. Meer informatie volgt.

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid