login leden
agenda  20-05-2021 - 20-05-2021 

Voorlichting BEP&PEP voor masterstudenten

 

 

Bureau Architectenregister en PEP organiseren een voorlichtingsbijeenkomst over de beroepservaring voor de masterstudenten Interieurarchitectuur, Architectuur, Landschapsarchitectuur en Stedenbouw. In een online meeting wordt kort uitgelegd waarom de titel behalen van belang is en wat de zelfstandige (BEP) en de geïntegreerde route (PEP) inhoud.

 

Tijdens de bijeenkomst zijn vooral ex-deelnemers aan het woord! Waaronder ook twee alumni interieurarchitectuur, die BEP dan wel PEP hebben gevolgd tijdens hun beroepservaringperiode.

 

Date: May 20, 2021

Time: 12h00 – 13h30

Locatie: online (Hopin) https://hopin.com/events/bep-pep-talk

Participants: Msc students from various Masters Interior Architecture; Msc students Architeture, Urbanism, Landscape Architecture form Tue; WUR; TUD

Language: Engels

Link to participate

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over ontwikkelingen beroepservaringsperiode en ervaringsverhalen van interieurarchitecten lees je hier.

agenda  21-05-2021 - 21-05-2021 

Training stijlen van communiceren

Bereik meer met je communicatie

In deze training is veel aandacht voor stijlen van communiceren. De deelnemer leert de verschillende stijlen van communicatie herkennen en er mee om te gaan. Als je in staat bent je communicatie af te stemmen op de stijl van de ander, maak je gemakkelijker contact en komt je boodschap beter over. Om hiermee goed aan het werk te kunnen moet je eerst bewust zijn van je eigen communicatiestijl. Daarna kan je het communiceren met mensen met een andere stijl gaan oefenen.

Het creëren van een sfeer van wederzijds vertrouwen is cruciaal in vrijwel ieder gesprek. De taal en je lichaamstaal zijn belangrijke hulpmiddelen. Met lichaamstaal kan worden afgestemd op de ander. Pas daarna kan je gaan sturen en doelgericht gaan communiceren. Ook krijg je informatie door de problematiek te bekijken vanuit het oogpunt van de ander.

 

In deze training komen de volgende zaken aan bod:

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

 

agenda  27-05-2021 - 27-05-2021 

#outdoorofficeday #bnibiketour

bni doet mee aan de 2021 editie van #outdoorofficeday. In Amsterdam organiseren we een (individueel) programma binnen de richtlijnen en waarschijnlijke versoepelingen. 27 mei vieren we het gezond buiten werken in de stad. Meer info volgt in een ledenmail, op website en socials. #savethedate

 

agenda  28-05-2021 - 28-05-2021 

Training project- en zelfmanagement

Leer de basistechnieken van goed project- en zelfmanagement
Goed projectmanagement vereist verschillende vaardigheden. Hoe kom je bijvoorbeeld tot een heldere planning en een duidelijk overzicht van de kosten? Hoe vind je de kortste weg naar je doel en zorg je voor een goede samenwerking?

En hoe zit het met jezelf? Efficiënt werken, lijkt vanzelfsprekend, maar is niet voor iedereen even eenvoudig. Schuif je altijd de lastige klussen op voor later? Ben je snel afgeleid en heb je moeite met deadlines? Dan is het tijd om te leren hoe je jezelf kunt managen.

 

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

 

 

— Follow thhis workshop in English  —> November 27th 2020!

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten. Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode (interieur)architecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

 

 

 

agenda  29-05-2021 - 29-05-2021 

World Interiors Day

 

 

 

 

agenda  02-06-2021 - 04-06-2021 

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer

 

Alles op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer staat op 2, 3 en 4 juni 2021 centraal op deze 2e editie van de vakbeurs Facilitair & Gebouw waar toeleveranciers en bezoekers elkaar ontmoeten.

agenda  11-06-2021 - 11-06-2021 

Training presenteren en discussiëren

Ontwikkel je eigen effectieve presentatie-stijl

 

Presenteren en discussiëren zijn vaste onderdelen van een acquisitietraject en tijdens een opdracht. Regelmatig wordt daarbij voor een insteek gekozen die niet aansluit op de belevingswereld van de opdrachtgever. Effectief en ontspannen presenteren blijft voor veel mensen lastig. Uit onzekerheid beperken we ons tot het communiceren van de inhoud en zijn we tijdens de presentatie vooral met onszelf bezig. Een goede presentator is voornamelijk bezig met het aanwezige publiek, kijkt hoe er wordt gereageerd en gooit zo nodig de presentatie over een andere boeg. De vorm is daarbij zeker zo belangrijk als de inhoud.

 

Ook tijdens een discussie is het gevoel dat je overbrengt veel belangrijker dan de betekenis van de woorden op zich. Tussen de sprekers moet er een klik worden gevoeld. En dat gevoel is positief te beïnvloeden door gebruik te maken van gerichte technieken. Technieken die in deze training worden besproken en geoefend.

 

De deelnemer leert tijdens de training om vooraf na te denken over de inhoud, vorm én structuur en om tijdens de presentatie of discussie continu de kern van de boodschap voor ogen te houden. De deelnemers beoordelen hun eigen performance en die van elkaar. Verbeterpunten worden benoemd en geoefend. Daarbij wordt ook gekeken naar zaken als basishouding, oogcontact, bewegingen, stemtechniek en gebruik van presentatiemateriaal. Zo wordt geleidelijk toegewerkt naar een eigen effectieve presentatiestijl.

 

 

Programma van deze training:
·       Het geven van goede presentaties
·       Waar moet je rekening mee houden, specifiek bij de presentatie van creatief werk?
·       Naar een eigen stijl in presenteren
·       Stevig overkomen en duidelijk de lead nemen
·       Omgaan met weerstand en kritiek
·       Omgaan met echte conflicten
·       De balans tussen een goed ontwerp en de andere belangen

Door deelname aan de module beschik je over (non-)verbale (audio-) visuele vaardigheden om effectief te communiceren, presenteren en overtuigen. Je leert projectpresentaties en discussies voor te bereiden en te geven en je krijgt inzicht en kennis om de vorm te verbeteren en daarmee het effect en resultaat.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan  hier

agenda  16-06-2021 - 17-06-2021 

Wastebuild @ndsm

Op deze tweedaagse beurs op het NDSM in Amsterdam om ontmoet je bedrijven die de nieuwste duurzame en circulaire bouwmaterialen, producten en concepten presenteren.

 

info en aanmelden kan hier

 

agenda  17-06-2021 - 17-06-2021 

Circular Design Class – Consumentengoederen (1)

 

Ben je benieuwd hoe jij als productontwerper kunt bijdragen aan de circulaire economie, en hoe je ervoor kunt zorgen dat producten langer meegaan? Tijdens deze training leer je in twee ochtenden (deel 2 is op 24 juni) meer over circular design en de toepassing ervan, en krijg je daarnaast inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor designers van producten voor de consumentenmarkt. Om te zorgen dat producten langer meegaan is een systeemverandering nodig; nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

 

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

 

 

Beroeps- en brancheverenigingen ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie.

Trainers zijn Marien Korthorst en Christiaan Maats.

 

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als productontwerper van consumentengoederen. Het betreft uiteenlopende productgroepen zoals consumer electronics, woonaccessoires, meubels en keukenproducten, modeaccessoires, speelgoed en sportartikelen.

 

Kosten

 

De kosten voor deelname zijn € 150 excl. btw per deelnemer, inclusief lunch en boek. De reguliere deelnamekosten bedragen €500 excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Aanmelden kan  hier

agenda  18-06-2021 - 18-06-2021 

Leiding geven aan teams

Geef je al langere tijd leiding aan een team? Dan weet je dat het begeleiden, van je medewerkers niet altijd makkelijk is. Ook een team naar het volgende niveau brengen valt niet altijd mee.  Slecht nieuws gesprekken, pittige evaluaties en tegenstrijdige belangen binnen het team en klankverwachtingen. Mogelijk soms met een gevoel dat je de kar alleen moet trekken?

 

Herken jij je hierin? En wil je graag leren hoe je jouw medewerkers en jouw team nog beter kunt aansturen? Schrijf je dan in voor deze training. Het is tijd om je visie op de toekomst en je plannen voor de komende periode nu echt te laten slagen.

 

Deze training is bedoeld voor deelnemers die de training Leidinggeven aan creatieven al hebt gevolgd of voor leidinggevenden met ervaring.

 

Programma

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

Visie en missie van jouw team

Doelstellingen van jouw team
Enthousiasmeren en motiveren van het team
Maken van een plan voor jouw team
Het begeleiden van verandering
Motiveren van het individu en leiden naar concrete verbetering
Samenwerking met behulp van de kernkwadranten van Ofman
Slecht nieuws gesprekken voeren
Het aannemen van de juiste mensen

 

Trainer

Deze training wordt verzorgd door Ernst van Dijk van GIFT met een ruimschootse ervaring op het gebied van training, coaching en advies binnen de creatieve sector. Ernst werkte na zijn studie Commerciële Economie jaren in de reclame. Zijn laatste functie in deze branche was die van Algemeen Directeur van McCann-Erickson. Ernst is oprichter/partner bij Gift coaching training advies en is gespecialiseerd in het werken met mensen en bedrijven in de creatieve sector. Zijn uitgangspunt is dat het realiseren van lange termijndoelen begint bij het vandaag in actie komen en het ver-anderen van gedrag, maar dat wel in het kader van wie je in de kern bent.

 

Foto: Ernst van Dijk / Fotograaf: Henri Verhoef

 

Kosten

BNO en BNI-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro  per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing.

 

Kerncompetenties

Het trainingsprogramma Kerncompetenties over de commerciële kant van de creatieve praktijk. Deze training sluit aan op de Kerncompetentie Leidinggeven aan creatieven.

De hele serie bestaat uit:

 

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor deze training.

 

Bijdrage studiekosten via Werktuig PPO

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

 

NB)

Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid is er een kans dat deze training online via Zoom wordt aangeboden.

Deze biedt voldoende mogelijkheden tot interactie met de trainer en de (maximaal 10) andere cursisten. Uit de inmiddels online gegeven trainingen blijkt dit goed te werken.

Je krijgt uiterlijk een week voor aanvang alle informatie toegestuurd.

 

agenda  24-06-2021 - 24-06-2021 

Circular Design Class – Consumentenproducten (2)

 

 

Ben je benieuwd hoe jij als productontwerper kunt bijdragen aan de circulaire economie, en hoe je ervoor kunt zorgen dat producten langer meegaan? Tijdens deze training leer je in twee ochtenden (deel 1 is op 17 juni) meer over circular design en de toepassing ervan, en krijg je daarnaast inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor designers van producten voor de consumentenmarkt. Om te zorgen dat producten langer meegaan is een systeemverandering nodig; nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

 

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

 

Beroeps- en brancheverenigingen ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie.

Trainers zijn Marien Korthorst en Christiaan Maats.

 

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als productontwerper van consumentengoederen. Het betreft uiteenlopende productgroepen zoals consumer electronics, woonaccessoires, meubels en keukenproducten, modeaccessoires, speelgoed en sportartikelen.

 

Kosten

 

De kosten voor deelname zijn € 150 excl. btw per deelnemer, inclusief lunch en boek. De reguliere deelnamekosten bedragen €500 excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Aanmelden hier

agenda  29-06-2021 - 30-06-2021 

Independent Hotel Show Amsterdam

Business event voor de hotel community in RAI Amsterdam. Terugblik editie 2019 kijk hier.

bni was mediapartner van de 2019 editie.

 

 

agenda  01-07-2021 - 04-07-2021 

Object Rotterdam

 

OBJECT is een uniek pop-up platform voor limited editions en one-offs van bijzondere labels, bekende ontwerpers en aanstormende talenten, werkzaam in uiteenlopende design disciplines en met verschillende materialen. OBJECT begeeft zich op het snijvlak van design, crafts, mode, architectuur en kunst en is een must see voor vakgenoten, verzamelaars en designliefhebbers. Elk jaar strijkt OBJECT neer in een iconisch gebouw in of rond Rotterdam, de designers zijn zelf aanwezig om hun ontwerpen toe te lichten.

 

agenda  05-09-2021 - 06-09-2021 

showUP

showUP heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot de ultieme inkoopbeurs voor woonaccessoires en cadeau-artikelen. De vakbeurs richt zich op inkopers van woon- en gift stores, concept stores, webshops, warenhuizen en museumwinkels. Ook stylisten, pers en bloggers komen langs om inspiratie op te doen.

 

Inmiddels doen meer dan 350 deelnemers en 6000 bezoekers mee uit binnen- en buitenland, van kleine startende labels en jonge ontwerpers tot bekende merken. Dat is meteen de charme van showUP: toonaangevende internationale merken en nieuwkomers vind je hier onder één dak.

 

Na de laatste editie in de Brabanthallen in Den Bosch, keert de beurs 5 en 6 september 2021 terug in de Expo Haarlemmermeer.

 

Ticketregistratie kan tzt via deze pagina.

 

 

agenda  05-09-2021 - 10-09-2021 

SalonedelMobile.Milano

The 60th edition of the Salone del Mobile.Milano, bringing together all product categories for the first time, will be held from 5 to 10 September 2021, whilst guaranteeing safety in light of the ongoing pandemic.

agenda  08-09-2021 - 13-09-2021 

Gratis toegang Maison & Objet

De komende editie van de Maison&Objet in Parijs vindt plaats van 8 tot en met 13 september 2021. Steeds meer Nederlandse inkopers en interieurprofessionals komen naar deze internationale vakbeurs voor interieurdesign en woondecoratie. Dankzij speciale afspraken met de beursorganisatie zijn leden gratis welkom op de beurs (normaal € 70,-).

 

agenda  12-09-2021 - 14-09-2021 

Interieur Collectie Dagen

Op 12, 13 en 14 september 2021 vinden de Interieur Collectie Dagen plaats. Alle info over deelname of bezoek vind je hier.

 

Zondag 12 september 2021: 12:00 uur – 18:00 uur
Maandag 13 september 2021: 10:00 uur – 21:00 uur
Dinsdag 14 september 2021: 10:00 uur – 18:00 uur

 

Adres
Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem

agenda  28-09-2021 - 03-10-2021 

VT Wonen & design beurs

Alleen als er weer sprake is van een nieuw normaal; 28 september t/m zondag 3 oktober 2021 RAI Amsterdam VT Wonen & Design beurs

agenda  16-10-2021 - 24-10-2021 

Dutch Design Week

agenda  03-11-2021 - 05-11-2021 

Design District

Voor het eerst in 20 jaar wordt Design District een najaarsbeurs en staat nu gepland voor 3, 4 en 5 november 2021 in de monumentale Van Nelle Fabriek. De verwachting is dat een fysiek evenement dan mogelijk is. Begin april start de organisatie met de verkoop van standruimtes. Uit een eerdere rondvraag onder deelnemers van Design District blijkt dat het merendeel van de merken graag van de partij is. Het draagvlak voor deze najaarseditie van Design District is volgens de organisatie groot.

 

 

agenda  12-11-2021 - 14-11-2021 

Duurzame Woonbeurs

Op 12-14 november 2021 zal de tweede editie van de Duurzame Woonbeurs plaatsvinden in De Kromhouthal in Amsterdam. Een terugblik van de eerste editie en alle info over wijze van deelnemen in 2021, vind je op deze website.

 

 

Stand mixplein 2019 – bni-lid Ingrid Hendrickx @ Interiorsense.nl 

 

agenda  08-12-2021 - 13-12-2021 

Masters Expo – the forward edition

MASTERS EXPO 2021 vindt plaats van 8 t/m 13 december 2021 RAI Amsterdam. Het is een vervolg op Masters of LXRY en de Miljonair Fair. Een bijzonder aanbod op het gebied van luxury en business komt op deze beurs samen.

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid