login leden
agenda  20-05-2022 - 22-05-2022 

Object Rotterdam

 

20-22 mei 2022

Locatie: HAKA-gebouw, Vierhavensstraat 40, Rotterdam
Openingstijden: dagelijks 10 – 18 uur
Entreekosten: €15,- vrije toegang voor kinderen onder 12

 

Route
Het HAKA-gebouw ligt centraal tussen de binnenstad en de Van Nelle Fabriek en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

 

Designtalks
Op vrijdag 20 mei organiseert OBJECT verschillende Q&A’s met professionals uit het veld in samenwerking met de Gemeente Rotterdam. Deze designtalks vinden plaats tussen 12 en 16 uur en zijn vrij toegankelijk voor onze bezoekers.
Sprekers zijn onder andere: Amanda Pinathi (Stedelijk Museum), Sabine Marcelis (kunst/design), Bülent Yokus (Weltevree), Nathalie Dubois (Centraal Museum), Mae Engelgeer (textielontwerper) and Yassine Salahine (industrial design en infographics).

 

___________

 

 

In de bni nieuwsbrief van mei dit project:

 

studiojibyji – Consistent Inconsistency

Contemporary society and self-experience tends to sustain the illusion of people having one stable, consistent identity. But, against the backdrop of the increasing ambiguity and absurdity of a diverse modern society, we have identities as existing within a multiplicity to deal with the society or even with ourselves.

 

Struggling with the spatial and temporal dislocation caused by the COVID-19 lockdown, Seunghwan Ji undergoes many encounters with their own identities. The experience led to a deep consideration of the multiple identities through self-reflection.

For this reason, the designer has demonstrated their different personas through deviations of the Jasper Morrison ‘Plywood Chair’, an archetype selected specifically for its perceived neutrality and ordinary. Each self-portrait object was designed to be inspired by defense mechanisms with ambivalent traits such as narcissism and self-hatred, dependence and independence, flexibility and denial, escapism and regression.

 

The project provides space and time for audiences to observe the subtle or evident changes they too might have experienced during their own life. And it also celebrates our naturality of having multiple identities.

 

 

agenda  24-05-2022 - 26-05-2022 

Clerkenwell Design Week

Met een een groeiende groep bezoekers uit de internationale designgemeenschap heeft Clerkenwell Design Week zichzelf gevestigd als het toonaangevende onafhankelijke designfestival van het Verenigd Koninkrijk. Van 24 – 26 mei keert de creatieve buzz terug naar deze levendige Londense wijk met een toonaangevende Britse en internationale merken en evenementen. Lees verder

 

agenda  03-06-2022 - 03-06-2022 

Training project- en zelfmanagement

Leer de basistechnieken van goed project- en zelfmanagement

Goed projectmanagement vereist verschillende vaardigheden. Hoe kom je bijvoorbeeld tot een heldere planning en een duidelijk overzicht van de kosten? Hoe vind je de kortste weg naar je doel en zorg je voor een goede samenwerking?

En hoe zit het met jezelf? Efficiënt werken, lijkt vanzelfsprekend, maar is niet voor iedereen even eenvoudig. Schuif je altijd de lastige klussen op voor later? Ben je snel afgeleid en heb je moeite met deadlines? Dan is het tijd om te leren hoe je jezelf kunt managen.

 

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten. Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode (interieur)architecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

 

 

 

agenda  03-06-2022 - 03-06-2022 

Voorlichting Beroepservaringsperiode BEP en PEP

Op 3 juni is er een voorlichting over de beroepservaringperiode. In deze zgn BEP+PEP talk informeren Bureau Architectenregister en PEP je over de twee routes.

Tijdens deze online bijeenkomst wordt toegelicht wat het belang is van de titel en wordt het verschil tussen de zelfstandige route en het geïntegreerde programma (PEP) uitgelegd.

Ook delen alumni van zowel de zelfstandige route als het geïntegreerde programma hun ervaring en is er ruimte om vragen te stellen.

 

Studying architecture/landscape architecture/interior architecture/urbanism?

 

The professional practice experience (beroepservaringperiode) is a period in which – after obtaining a qualifying Master’s diploma – you gain professional experience under the supervision of a mentor. This meeting will inform you about the individual and integrated programme. Alumni share their experience and all your questions can be answered!

 

You can join this event by clicking this link

 

Programme

11.45 Check-in

12.00 Introduction by Jorrit Rosema

12.05 BEP-track by Marilou Remmelts

12.10 PEP-track by Julietta Zanders

12.15 Short break

 

Meet the Alumni BEP+PEP
12.20 Breakoutrooms with alumni

Room Architecture
Room Landscape Architecture
Room Urbanism
Room Interior Architecture

12.40 Q&A with organisation BEP & PEP

 

13.15 End of programme

 

Flyer download:

 

BEP + PEP talk 2022 programme

 

 

The meeting will be recorded and shared afterwards.

 

More information about PEP

More information about BEP

 

 

 

 

 

 

agenda  07-06-2022 - 12-07-2022 

 

bni leden komen via het Europese netwerk van bni in aanmerking voor gratis toegangstickets. Volg de ledenmails in april en mei voor meer informatie.

agenda  08-06-2022 - 10-06-2022 

Design District

 

 

Design District
8-9-10 juni 2022
Van Nelle Fabriek Rotterdam

 

Gratis toegang voor lezers van de bni nieuwsbrief!

 

Design District is het jaarlijkse trefpunt voor interieurprofessionals dat je niet mag missen! Ontmoet je branchegenoten en bekijk de presentaties van ruim 150 designmerken op de beursvloer in de prachtige, monumentale Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Ook deze 19e editie is er een mooie mix van gevestigde merken die hun langverwachte collecties tonen en nieuwkomers die voor het eerst op Design District presenteren. Meer informatie en een complete deelnemerslijst vind je op www.designdistrict.nl.

 

Speciaal voor lezers van de bni nieuwsbrief is er een gratis toegangsticket t.w.v. € 30 beschikbaar. Ga via de onderstaande link naar de registratiepagina, laat je gegevens achter en ontvang een persoonlijk toegangsticket voor Design District op 8-9-10 juni 2022.

Registreer hier en ontvang een toegangsticket t.w.v. € 30 → https://tickets.designdistrict.nl/free/BNI

 

Wanneer je je entreeticket binnen hebt, vergeet dan niet ook ruimte vrij te houden in je agenda, want dit wordt een editie met een record aantal duurzame innovaties en die moeten gevierd worden! Rotterdam is altijd dichtbij, en de Van Nelle Fabriek is slechts 3 minuten van de snelwegafrit of 7 minuten met de bus vanaf CS. Design District geeft je de kans om binnen een (halve) dag weer helemaal bij te zijn op interieurgebied.

 

bni op DD 9 juni:  Naar een gezond en toekomstgericht interieur

 

Welbevinden speelt altijd al een belangrijke rol in het werk van bni-lid RoosRos. Donderdag 9 juni 13.15 nemen architect en algemeen directeur Sander Ros en architect en interieurarchitect Jos Hermans van RoosRos Architecten ons mee in in hun visie op een gezonde en toekomstgerichte kantooromgeving, tijdens een lezing op Design District. Na COVID-19 heeft het kantoor een volstrekt andere betekenis gekregen dan daarvoor. Wat betekent dit voor het dagelijkse werken? En wat betekent dit voor het interieurontwerp? Na een presentatie sparren we over dit onderwerp. Einde ca. 14 uur. Save the date! Leuk je dan te zien. Locatie volgt in het lezingenprogramma, de hand-out en site van het event.

 

 

 

agenda  10-06-2022 - 10-06-2022 

Training presenteren en discussiëren

 

Ontwikkel je eigen effectieve presentatie-stijl

Presenteren en discussiëren zijn vaste onderdelen van een acquisitietraject en tijdens een opdracht. Regelmatig wordt daarbij voor een insteek gekozen die niet aansluit op de belevingswereld van de opdrachtgever. Effectief en ontspannen presenteren blijft voor veel mensen lastig. Uit onzekerheid beperken we ons tot het communiceren van de inhoud en zijn we tijdens de presentatie vooral met onszelf bezig. Een goede presentator is voornamelijk bezig met het aanwezige publiek, kijkt hoe er wordt gereageerd en gooit zo nodig de presentatie over een andere boeg. De vorm is daarbij zeker zo belangrijk als de inhoud.

 

Ook tijdens een discussie is het gevoel dat je overbrengt veel belangrijker dan de betekenis van de woorden op zich. Tussen de sprekers moet er een klik worden gevoeld. En dat gevoel is positief te beïnvloeden door gebruik te maken van gerichte technieken. Technieken die in deze training worden besproken en geoefend.

 

De deelnemer leert tijdens de training om vooraf na te denken over de inhoud, vorm én structuur en om tijdens de presentatie of discussie continu de kern van de boodschap voor ogen te houden. De deelnemers beoordelen hun eigen performance en die van elkaar. Verbeterpunten worden benoemd en geoefend. Daarbij wordt ook gekeken naar zaken als basishouding, oogcontact, bewegingen, stemtechniek en gebruik van presentatiemateriaal. Zo wordt geleidelijk toegewerkt naar een eigen effectieve presentatiestijl.

 

Programma van deze training:
·       Het geven van goede presentaties
·       Waar moet je rekening mee houden, specifiek bij de presentatie van creatief werk?
·       Naar een eigen stijl in presenteren
·       Stevig overkomen en duidelijk de lead nemen
·       Omgaan met weerstand en kritiek
·       Omgaan met echte conflicten
·       De balans tussen een goed ontwerp en de andere belangen

 

Door deelname aan de module beschik je over (non-)verbale (audio-) visuele vaardigheden om effectief te communiceren, presenteren en overtuigen. Je leert projectpresentaties en discussies voor te bereiden en te geven en je krijgt inzicht en kennis om de vorm te verbeteren en daarmee het effect en resultaat.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

 

 

agenda  14-06-2022 - 16-06-2022 

Provada

 

tickets en meer info hier

agenda  16-06-2022 - 16-06-2022 

Outdoor Office Day 2022

 

 

Meer tips voor deze dag om deel te nemen volgen!

agenda  17-06-2022 - 17-06-2022 

Training: positioneren en acquireren

Deze training maakt onderdeel uit van een serie van 7 kerncompetenties.  De sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk staan centraal. Alle onderdelen zijn los te volgen. Ontwerpbureaus hebben meegewerkt aan de opzet van deze trainingen. Je krijgt veel tips en tricks en je leert direct hoe je alles kunt toepassen.

 

 

Positionering is een brand-management instrument waarvoor de laatste jaren de belangstelling enorm is toegenomen. Waar deze techniek vroeger alleen door aanbieders van consumentengoederen werd gebruikt, zie je nu dat haast elk bedrijf nadenkt over zijn positionering.  Positioneren gaat aan acquireren vooraf. Je moet eerst weten wat je profiel is. Wat heb je jouw opdrachtgever te bieden? Waarin onderscheid jij je van je collega’s? Wie zijn je klanten, wat zijn hun behoeftes en hoe speel jij daar zodanig op in dat samenwerking vanzelfsprekend wordt? Kortom: wat maakt jou uniek?

 

In deze training leer je hoe je je eigen positie bepaalt en definieer je een ‘waardepropositie’; je eigen verhaal, dienstaanbod en de argumenten waarmee je op een natuurlijke manier straks je klanten overtuigt. Er zijn veel manieren om op een prettige manier acquisitie te doen en iedereen kan daar zijn eigen successtrategie in toepassen. Doel is dat klanten voor jou kiezen. Hoe krijg je dat voor elkaar?  In deze module leert de deelnemer welke mogelijkheden er zijn om het eerste contact te leggen, hoe je stap voor stap toewerkt naar een opdracht en hoe je op een natuurlijke manier met je opdrachtgever aan de slag gaat.

Programma

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

·       Klantbehoefte definiëren
·       Methodes om positie te kiezen
·       Bepalen waarde propositie
·       Hoe vind je je klant
·       Contact leggen in verschillende situaties
·       Verschillende acquisitietechnieken
·       Het voeren van acquisitiegesprekken
·       Acquisitie op de agenda houden
·       Het binnenhalen van je klant

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

Leden bni: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Aanmelden kan hier

agenda  24-08-2022 - 28-08-2022 

Design Helsinki

Design Helsinki op 24-25 augustus, is de eerste B2B-beurs in Finland gewijd aan hedendaags design.

 

De straten worden omzoomd met indrukwekkende installaties, op een tentoonstelling worden de meest gewilde merken en de nieuwste producten tentoongesteld, partners die heerlijke hapjes en drankjes serveren en een programma met actuele lezingen.

 

De beurs zal ook een eerbetoon zijn aan de lokale design showrooms die architecten, ontwerpers, dealers, detailhandelaars en meer zullen verwelkomen door hun deuren met een bomvol programma van evenementen.

agenda  11-09-2022 - 13-09-2022 

Interieur Collectie Dagen

agenda  14-09-2022 - 15-09-2022 

Architect@Work Rotterdam

14 & 15 september 2022, Rotterdam Ahoy – meer info volgt

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid