login leden
agenda  13-06-2024 - 16-06-2024 

Dag van de architectuur

De Dag van de Architectuur laat op uiteenlopende manieren zien waar architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur sociale en fysieke verbindingen mogelijk maken. De landelijke manifestatie vindt plaats op 13, 14, 15 en 16 juni 2024. Op en rondom deze dagen organiseren diverse architectuurinitiatieven wandelingen, rondleidingen, fietstochten en andere activiteiten.

 

Het thema voor de viering van de landelijk Dag van de Architectuur is dit jaar ‘Ruimte Maken’. Dat heeft te maken met het besef dat praktisch alles om ons heen in onze leefomgeving – zeker in Nederland – is bedacht. Is ontworpen. Is gemaakt. Er zijn ruimtes gecreëerd. Binnen, buiten, in het landschap, onder de grond, op het water…

Met ruimtelijke en maatschappelijk vraagstukken als klimaatverandering, energietransitie, de wooncrisis, technologisering en bijvoorbeeld de mobiliteitscrisis lopen we steeds vaker tegen de ruimtelijke grenzen aan. De vraag rijst: is er wel genoeg ruimte om alles wat we willen én moeten ook een plek te geven. Is er nog wel ruimte te maken? En is de ruimte nog maakbaar?

 

Meer informatie, en specifiek voor jouw regio, vind je hier

agenda  19-06-2024 - 19-06-2024 

Event SFA: Architect Van Je Eigen Werk

 

Op woensdag 19 juni a.s. organiseert SFA ‘Architect van je eigen werk!’ een event voor de hele architectenbranche in bibliotheek Neude in Utrecht.

 

Werkzaam zijn als architect betekent creatief bezig zijn, maar ook deadlines halen en zorgen voor voldoende opdrachten. Dat zorgt voor werkdruk. Hoe zorg je er voor dat je, ondanks die druk, gezond door kunt werken tot je pensioendatum?

 

SFA organiseert dit evenement voor de branche met deze centrale vraag. Het is bedoeld voor architecten en ontwerpers in brede zin: werknemers, werkgevers, zelfstandigen, studenten. Het aantal deelnemers is echter beperkt, dus meld je op tijd aan ->   Aanmelden kan hier.

 

Waarom moet je hierbij zijn?

 

INFORMATIE + NETWERKEN + INSPIRATIE + BIJ- EN NASCHOLINGSUREN ARCHITECTENREGISTER

 

Dit event biedt elke (aspirant) architect de kans om concullega’s en stakeholders uit de branche te ontmoeten omtrent een thema dat iedereen aangaat:
Op grond van de Arbowet zijn werkgevers verplicht ervoor te zorgen dat hun werknemers maar ook zijzelf gezond kunnen werken. Zelfstandige architecten en werknemers hebben hier een eigen verantwoordelijkheid. Hoe combineer je dat met het halen van deadlines en zorgen voor voldoende opdrachten?
Tijdens dit event krijg je relevante en praktische informatie aangereikt en hoor je wat er speelt in de branche. Het wordt niet alleen een informatieve maar ook onderhoudende dag, vol inspiratie en kans om te netwerken.  Op grond van de Wet op de architectentitel moet je om de titel van architect te blijven voeren elk jaar 16 bij- en nascholingsuren volgen. Deelnemen aan dit event telt voor 6 uur.

 

Waarom moet je hier bij zijn?

 

INFORMATIE + NETWERKEN + INSPIRATIE + BIJ- EN NASCHOLINGSUREN ARCHITECTENREGISTER

 

Enkele highlights:

 

Na het welkom door Marianne Berenschot, directeur SFA, volgt een lezing van Elke Geraerts over mentale veerkracht. De ochtend wordt afgesloten met een paneldiscussie over werkdruk in de architectuur onder leiding van Joris Mencke, met deelname van Rijksbouwmeester Francesco Veenstra.

 

Na een vegetarische lunch kunnen deelnemers kiezen uit diverse workshops. In de eerste ronde zijn dat:

 

“Hoe zit jij als professional in je vel?” door Daniel Zavrel
“Stressvrij werken met tijdsurfen” door Paul Loomans
“Sociale veiligheid, een must om te kunnen presteren” door Dorianne Broekman
“Verbeter je digitale fitheid” door Maarten van den Berg
“Pak de regie op DI!” door Leo Wijnsma

 

De tweede ronde:

 

“De kracht van ademhaling” door Merel Burger
“Regietheater, leer gesprekstechnieken” door Xavier Pocorni
“Versterken van de positie van de architect” door Jan Peter Wingerder
“Employee journey en talentmanagement” door Johan Bertens
“Bouw jouw werkgeluk” door Severin Ince

De dag wordt afgesloten met een wrap-up comedy show door Tom Sligting, gevolgd door een netwerkborrel.

 

Keynote Joris Mencke

Tegenwoordig keynote spreker maar als iemand van mentale veerkracht kan spreken is hij het: geflopt tennisser, meester in de rechten, leidinggevende, consultant, wereldfietser, comedian. Joris deelt voor de paneldiscussie zijn inzichten hoe je professionele organisatieprincipes kunt toepassen om je professionele leven en organisatie te verbeteren en werkdruk te verminderen. Architecten willen doorgaans iets moois voor anderen neerzetten. Kunnen ze dat ook voor zichzelf?

 

Review Marcel van Roosmalen, journalist – columnist en schrijver:

“Ik dacht: daar heb je weer zo’n lul met een laptop.

Maar Joris’ keynote is echt heel sterk.”

 

agenda  20-06-2024 - 20-06-2024 

DecoLegno: Verbindend in maatwerk

 

Ben je als interieurontwerper regelmatig op zoek naar een goede verwerker om jouw ontwerp te realiseren? Of ben je als verwerker op zoek naar een interieurontwerper om je klant verder te helpen? Met een sterk netwerk vind je elkaar snel en gemakkelijk. Daarom nodigen we je graag uit voor onze themamiddag ‘Verbindend in maatwerk’ op donderdag 20 juni van 15:30 tot 19:00.

 

Deze middag biedt dé kans om te ontdekken hoe je door middel van samenwerking je projecten naar een hoger niveau kunt tillen; een event voor én door vakgenoten. In onze showroom in Westzaan gaan we in gesprek met meubelmaker Jacco Bakker en interieurontwerper Michiel de Zeeuw over hun partnership en sluiten af met een heerlijk Italiaans buffet.

 

Mis deze kans niet door je vóór 10 juni aan te melden. We kijken uit naar een middag vol inspiratie, connecties en culinaire genoegens.

 

Aanmelden kan via deze link

agenda  21-06-2024 - 21-06-2024 

Symposium: Illusie of werkelijkheid?

Is zien geloven? Een vraag die de mensheid al eeuwen bezighoudt. Op vrijdag 21 juni organiseren het Rathenau Instituut en Teylers Museum een symposium aansluitend bij de tentoonstelling De Grote Illusie – 200 jaar Virtual Realities. In het Teylers Museum neemt de tentoonstelling je mee terug naar de negentiende eeuw, naar de roots van virtual reality, augmented reality en fakes. Het symposium op 21 juni gaat over de kansen en uitdagingen van hedendaagse immersieve technologie.

 

Tijdens het symposium met workshops leer je over de evolutie en relevantie van VR, AR, MR en Spatial Computing, en hun impact op de maatschappij. Je ontdekt hoe deze technologieën onze waarneming, communicatie en veiligheid beïnvloeden, en verkent inspirerende toepassingen in kunst en cultuur. Verder krijg je inzicht in de uitdagingen van informatievalidatie in een wereld vol manipulatie, en de rol van immersieve technologieën een rouwproces.

 

Lees hier verder

 

 

agenda  04-07-2024 - 04-07-2024 

Dag van de Ontwerpkracht 2024

 

 

NU | STRAKS | LATER

 

Dag van de Ontwerpkracht

 

Het is weer zover, de Dag van de Ontwerpkracht 2024 komt er aan. Zorg dat je er ook dit jaar weer bij bent. Het thema dit jaar is:

 

NU – STRAKS – LATER

 

We verdrinken in de urgenties voor de verandering van het land. Netverzwaringen, zoetwaterbeschikbaarheid, woningtekort, stikstofuitstoot, waterkwaliteit, allemaal vragen ze om voorrang. Hoe krijgen we grip op de vormgeving van onze toekomst? Wat moet nu, wat kan straks en wat komt later? Hoe zetten we ontwerpkracht in om stapsgewijs verandering te realiseren en vraagstukken te integreren, zodat we ook trots kunnen zijn op het resultaat?

Hoe gaan we diverse wateropgaven te lijf? Wat is de volgende stap na het ontwerpend onderzoek? Wat zijn de werklandschappen van de toekomst? Wat betekent Anders Kijken vanuit landschappelijke waarden? En hoe ziet het nieuwe samenleven eruit?

Zo maar een paar onderwerpen van komende Dag van de Ontwerpkracht op 4 juli.
#dagvandeontwerpkracht

 

Doe mee, bekijk het volledige programma hier en bestel je ticket!

 

Namens Platform Ontwerp NL een samenwerkingsverband van BNA, Koninklijke Nederlandse Ingenieurs, BNSP, Federatie Ruimtelijke Kwaliteit, NVTL, Vereniging Deltametropool en BNI met dank aan het ministerie van BZK.

 

agenda  05-09-2024 - 09-09-2024 

Gratis naar Maison&Objet

Cosmic Year

 

 

Het is weer zover! Maison&Objet Paris, dé design-hotspot komt eraan en we nodigen je graag weer uit om deze B-2-B beurs te bezoeken.

 

Terra Cosmos het nieuwe thema in september 2024

Ontdek het nieuwe thema “TERRA COSMOS” tijdens de septembereditie in 2024! Met dit thema verkennen de Maison&Objet en Peclers Paris een mix van ruimte, aarde, wetenschap en magie. Laat je inspireren door de futuristische stijl en kosmische invloeden die je steeds terug zult zien in de beurshallen.

 

Paris Design Week van 5 – 14 september 2024

Alle design- en ontwerpliefhebbers zijn van harte welkom op de Paris Design Week, maar in het bijzonder de jonge generatie creatieve geesten die zich klaarmaakt om de kunst van het leven, van ‘kijken’ en van ‘ontwerpen’ met het publiek te delen. Bekijk hier het complete programma.

 

Nieuw: MOM SHOPPING
De nieuwste decoratie- en designvondsten het hele jaar door ontdekken en nu óók online te bestellen! – €50 korting op je 1e bestelling met de code FIRST50 via de MOM website.

 

Alle informatie vind je hier.

 

Hoe krijg je gratis toegang

Hier een aanbieding speciaal voor jou: gebruik code MOBNIS24 om gratis tickets ter waarde van 80 EUR te bemachtigen!

 

Wanneer: 5 – 9 september 2024

Waar: Parijs, Parc des Expositions

Wat: Ontdek de nieuwste trends, innovaties en inspirerende collecties in de wereld van design en interieur.

agenda  06-09-2024 - 15-09-2024 

Helsinki Design Week

 

Helsinki Design Week will take place 6–15 September 2024 around the city and online.

 

The largest design festival in the Nordics presents over hundred events in architecture and design. The festival offers exhibitions, parties, sales events, open doors, fashion shows and much more for both city dwellers as well as design professionals. Info op de site.

agenda  11-09-2024 - 12-09-2024 

ARCHITECT@WORK

 

ARCHITECT@WORK, op 11 en 12 september vindt plaats in Ahoy Rotterdam. Info volgt.

agenda  15-09-2024 - 17-09-2024 

Destination Design

 

Destination Design is terug!

 

Ga voor een inspirerende designreis met baanbrekende ideeën, nieuwe producten en verrijkende ontmoetingen.

 

Een gevarieerde groep Nederlandse en internationale designmerken, hebben het ultieme designevenement gecreëerd: een intieme creatieve bijeenkomst voor professionals. Het wordt stimulerend, verrassend en geheel gratis. Het wordt gastvrij en ruimtelijk, met een focus op design en beleving. Destination Design wil designprofessionals samen nieuwe horizonten laten verkennen en zo de volgende generatie retailers, (interieur)ontwerpers, stylisten en architecten inspireren.

 

Data: 15-17 september
Locatie: Klokgebouw Eindhoven.

agenda  18-09-2024 - 19-09-2024 

Save the Date

Circular Textile Days

 

Mark your calendar and get ready for an extraordinary gathering of change-makers, industry leaders and innovators at the upcoming Circular Textile Days! 📅

agenda  19-09-2024 - 22-09-2024 

GLUE Amsterdam

 

GLUE amsterdam connected by design, de vierdaagse designroute voor (Amsterdamse) ontwerpers, publiek, architecten, merken, labels, showrooms, galeries, academies en andere vakgenoten.

agenda  21-09-2024 - 22-09-2024 

Ambacht in Beeld Festival

Save the date! Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

 

Bram Kloos Photography – Stichting Ambacht in Beeld

 

10 jaar ambachten in beeld
Het Ambacht in Beeld Festival is hét evenement dat een divers publiek laat kennismaken met ambachtslieden uit binnen- en buitenland. De focus ligt op uitwisseling van kennis en vaardigheden, en juist niet op verkoop van producten. Een meester aan het werk zien, lijkt het soms eenvoudig. Met een workshop ervaar je aan den lijve hoe uitdagend het is om iets met je handen te maken; waardering voor het ambacht en ontdekking dat het jaren duurt voor je dit vak meester bent.

 

Meer informatie vind je hier.

agenda  27-09-2024 - 29-09-2024 

BIG Art

 

New location, new dates, new identity by Dirk Laucke! Mark your calendar

agenda  09-10-2024 - 13-10-2024 

AFFR 2024

The fifteenth AFFR was a big celebration! We welcomed filmmakers and speakers from all over the world and saw our audience numbers rise yet again – making this the best visited festival up to date. Many thanks to all the funds, sponsors, partners, staff, guests and volunteers who helped make AFFR 2023 a resounding and unforgettable success. Mark our 16th edition on your calendar: 9 – 13 October 2024. See you there!

 

agenda  19-10-2024 - 27-10-2024 

DDW – Imagine… that we truly learn to look at the future in a different way

 

BNI organiseert jaarlijks een BNI bike tour op DDW. Volg ons voor info en updates. Dutch Design Week.

agenda  22-10-2024 - 25-10-2024 

ORGATEC – New visions of work

 

ORGATEC vindt zichzelf opnieuw uit. De toonaangevende internationale beurs voor de toekomst van werk.

Meer informatie vind je hier.

agenda  24-11-2024 - 01-12-2024 

PAN Amsterdam

 

PAN Amsterdam is dé beurs voor kunst, antiek en design. Klassieke oudheid, oude meesters, fotografie, hedendaagse kunst, antiek, designmeubelen en objecten. PAN Amsterdam is de perfecte plek om kunst te vergelijken, informatie te vergaren en verrassende vondsten te doen. Voor info klik hier verder.

agenda  14-01-2025 - 17-01-2025 

Heimtextil – Save the Date

 

Connected by textiles, see you next year.

agenda  16-01-2025 - 20-01-2025 

Maison & Objet

 

PARIS, THE PLACE TO BE

 

Maison&Objet Paris, het meest gepubliceerde evenement van de decoratie- en lifestylebranche. M&O opent de deur naar een wereld van zakelijke mogelijkheden en stimuleert verbindingen en inspiratie. Meer informatie volgt.

 

agenda  04-02-2025 - 08-02-2025 

Stockholm Furniture Faire

 

Save the Date: Stockholm Furniture Fair February 4-8, 2025.

 

The 2025 fair is dedicated to the diverse landscape of design, merging influences from all creative craft, art, and architecture. Join us for a fair where both business and transformatieve ideas take centre stage.

 

Stockholm Furniture Fair 2025 is held at its existing premises, Stockholmsmässan.

agenda  12-03-2025 - 14-03-2025 

Material District

In deze terugblik van Material District 2024 zie je waarom een bezoek meer dan de moeite waard is.

 

12-14 maart 2025 material district

Locatie Werkspoorkathedraal Utrecht

agenda  08-04-2025 - 13-04-2025 

Save the Date: Milaan

Re/Creation by Lasvit

 

Milaan is per definitie de designhoofdstad van de wereld.

 

De volgende Milan Design Week vindt plaats van 8 – 13 april 2025. Met haar Salone del Mobile, Fuorisalone en Masterly | The Dutch in Milano.

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid