login leden
agenda  03-02-2023 - 03-02-2023 

Leiding geven aan creatieven

Stimuleer door het geven van feedback

 

Van zelfstandig werkzame ontwerpers én van ontwerpers die werken bij een bureau wordt steeds vaker verwacht dat ze ook leiding kunnen geven aan een (creatief) projectteam.

Maar hoe geef je je team voldoende creatieve vrijheid zonder de randvoorwaarden van de opdracht uit het oog te verliezen? Hoe geef je feedback op voorstellen, voer je goede evaluatiegesprekken en stimuleer je je collega’s of anderen binnen een projectteam?

Het is primair van belang goed vast te stellen waar de kracht van de verschillende teamleden ligt. Er is een verschil tussen talent en ambitie; willen is niet altijd kunnen. Zorg ervoor dat iedereen doet waar hij of zij goed in is en bouw van daaruit verder aan de ontwikkeling van hun talenten. Haal het maximale uit de ander en waak er voor eigen ideeën te laten domineren. Een bekende valkuil is het ‘zelf ontwerpen om te helpen’.

 

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

Model van Situationeel Leiderschap
Praktische toepasbaarheid van het Model
Delegeren van taken aan medewerkers
Feedback geven op gedrag
Feedback geven op content in een review
Werken met verschillende typen creatieven
Verwachtingen vertalen naar kerncompetenties
Beoordelen op basis van kerncompetenties

In deze module leer je alle (basis)vaardigheden van leidinggeven. Het duidelijk instrueren en begeleiden van nieuwe medewerkers tot het delegeren van taken aan goed functionerende medewerkers. Je kan na het volgen van de module meer uit het team halen en daarmee ook beter creatief werk produceren. Dit leidt tot gemotiveerde collega’s en blije klanten.

 

Trainer: Ernst van Dijk van GIFT (training en advies binnen creatieve sector).

 

Kosten

bni-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.
De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).

 

Het trainingsprogramma Kerncompetenties is door BNO ontwikkeld. Het bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn met een focus op de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

 

Aanmelden kan hier

 

agenda  06-02-2023 - 11-02-2023 

Week van de circulaire economie

 

Van 6 tot en met 11 februari krijgen in hubs door het hele land goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. Op 6 maart vindt de jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie ‘Ondernemen voor de Toekomst’ vanuit Zwolle plaats.  Volg deze website voor info en updates en stel jouw eigen programma samen.

 

 www.weekvandecirculaireeconomie.nl

 

agenda  06-02-2023 - 10-02-2023 

Bouwbeurs Utrecht

meer info: bouwbeurslive.nl

 

agenda  10-02-2023 - 12-02-2023 

Designbeurs Object Rotterdam

 

Op OBJECT 2023 zetten meubels, textiel, keramiek en glas de toon

 

Van 10 tot en met 12 februari vindt designbeurs OBJECT 2023 plaats in het monumentale HAKA-gebouw in Rotterdam. Verspreid over maar liefst vijf verdiepingen laat OBJECT het werk zien van zowel aanstormend ontwerptalent als gerenommeerde ontwerpers en gevestigde interieurmerken, ook kunstgaleries doen mee. Reeds bekendgemaakte deelnemers zijn onder andere jonge talenten als: Aleksandra Zawistowska, Rink Schelling, Emmie Massias, Ori Orisun Merhav en Phlox van Oppen. Ook interieurmerken als FEST, Selé, Vij5 en Mokkō lanceren nieuwe ontwerpen in Rotterdam. De interdisciplinaire designbeurs toont objecten op het gebied van design, interieur, mode en kunst. Een opvallende trend deze editie is de aandacht voor ambachtelijk vakmanschap en handwerk. Al het tentoongestelde werk is te koop.

 

Meer info bezoek de website.

 

agenda  17-02-2023 - 17-02-2023 

CIRCO Class Products that Flow/Consumentenproducten

 

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire verpakkingen en verbruiksproducten.

 

Programma

 

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het boek Products that Flow (Siem Haffmans, e.a), dat gaat over het circulaire verdienmodellen en ontwerpstrategieën voor verbruiksproducten, ofwel ‘fast-moving consumer goods’.

 

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

 

 

 

Trainers zijn Siem Hoffmans en Jorien Nijmeijer

 

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper van verpakkingen, disposables en andere ‘fast-moving consumer goods’ – onder anderen verpakkingsontwerpers, marketeers, productmanagers van verbruiksproducten.

De sector omvat diverse productgroepen zoals verpakkingen, geschenken en promotieartikelen, disposables en andere kort-cyclische verbruiksproducten, zoals medische disposables, cartridges, etc.

 

Kosten

 

Voor deze training geldt een eenmalige aanbieding (reguliere prijs: € 400,-, excl. btw).

BNO-leden: € 250,- (excl. btw) / bni-leden nemen deel voor zelfde tarief
Niet leden: € 320,- (excl. btw)
Deze bedragen zijn inclusief lunch, borrel en een exemplaar van de publicatie Products that Flow.

 

 

Aanmelden kan  hier

agenda  08-03-2023 - 10-03-2023 

MaterialDistrict-Meet the innovators

 

Invitatie

 

Graag nodigen we je uit voor de 16e editie van MaterialDistrict Utrecht, dat plaatsvindt van 8 – 10 maart 2023 in de Werkspoorkathedraal Utrecht. Het evenement over de nieuwste trends op het gebied van materialen voor architectuur- en interieurontwerp, biedt je een unieke kans om de nieuwste materialen en producten met eigen ogen te zien en aan te raken, leveranciers te ontmoeten en meer te weten te komen over de nieuwste trends op het gebied van interieurdesign en duurzaamheid.

 

Het thema van dit jaar is “Meet the Innovators”; 125 exposanten zullen een breed scala aan nieuwe en innovatieve materialen tonen die inspireren tot een duurzamere manier van ontwerpen, bouwen en inrichten.

 

Het evenement is een aanrader voor architecten, interieurontwerpers en iedereen die op zoek is naar nieuwe materiaaloplossingen voor hun volgende projecten.

 

BNI leden krijgen 100% korting op een dagticket t.w.v. € 25,-. Je gratis ticket kun je hier registreren.

 

agenda  14-03-2023 - 15-03-2023 

Independent Hotel Show Amsterdam

 

Independent Hotel Show Amsterdam is het business event dat zich richt op de  behoeften van hoteliers van luxe- en boetiek hotels in Europa. Zij vinden er inspiratie van hoog gerenommeerde designers, innovatie van toonaangevende leveranciers. Binnenkort in de ledenmail meer info en een invitatie voor bezoek.

 

agenda  01-04-2023 - 02-04-2023 

Design Icons

 

 

 

Duurzaam? Zeker. Nostalgisch? Soms. Maar de belangrijkste reden waarom mensen zo gek zijn op vintage design is de vormgeving. Grootse iconen zijn ontworpen in de ‘mid-century modern’ tijd. De jaren `50, `60 en `70 is de periode van inspirerende pioniers: Bertoia, Jacobsen, het echtpaar Eames, Mies van der Rohe, Braakman, Panton en vele anderen. De unieke, karakteristieke uitstraling van de meubels en ook de kwaliteit trekt mensen aan. Daarbij speelt mee dat een tijdloos icoon een slimme investering kan zijn.

 

In 2019 breidde Design Icons succesvol uit. Met 11 stands erbij komt het totaal op 75 professionals. Design Icons geeft een unieke kans om zoveel vintage design in het echt te zien. Met de mogelijkheid om rond te struinen, te proefzitten, in kastjes gluren en een praatje te maken met de verkoper die graag meer over zijn stukken vertelt. Maar Design Icons is gelukkig geen toonzaal alleen: alle gepresenteerde stukken zijn te koop en direct mee naar huis te nemen. De euforie van een gave vintage vondst, daar kan niets tegen op.

 

Design Icons Amsterdam vindt plaats in de karakteristieke Kromhouthal, aan de noordzijde van het IJ. Het uitlopen van de volle 140 meter die de hal lang is, wordt beloond met een prachtig uitzicht op het stadscentrum en voorbijvarende schepen. Verse koffie en cappuccino’s worden bereid op de beursvloer. Vis-restaurant STORK grenst aan de beurs en is het gehele weekend geopend.

 

Tickets bestel je hier en bni-leden gebruiken hiervoor de kortingscode uit de ledenmail (deze volgt maart 2023).

 

 

 

 

agenda  18-04-2023 - 23-04-2023 

Salone del Mobile 2023

agenda  10-05-2023 - 10-05-2023 

Voorlichting Beroepservaringperiode BEP en PEP

Op 10 mei 2023 is er een voorlichting over de beroepservaringperiode. In deze zgn BEP+PEP talk informeren Bureau Architectenregister en PEP je over de twee routes.

Tijdens deze online bijeenkomst wordt toegelicht wat het belang is van de titel en wordt het verschil tussen de zelfstandige route en het geïntegreerde programma (PEP) uitgelegd.

Ook delen alumni van zowel de zelfstandige route als het geïntegreerde programma hun ervaring en is er ruimte om vragen te stellen.

 

Studying architecture/landscape architecture/interior architecture/urbanism?
The professional practice experience (beroepservaringperiode) is a period in which – after obtaining a qualifying Master’s diploma – you gain professional experience under the supervision of a mentor. This meeting will inform you about the individual and integrated programme. Alumni share their experience and all your questions can be answered!

 

Link for participation will follow

agenda  11-05-2023 - 12-05-2023 

11-05-2023

 

A two-day event that brings together built environment professionals to see the latest materials, techniques, solutions and innovations that are helping to deliver low-carbon and circular-economy construction schemes today.

 

NDSM Amsterdam

 

agenda  23-05-2023 - 25-05-2023 

Beurs renovatie en transformatie, houtbouw en monument

Brabant Hallen Den Bosch

Meer info volgt.

agenda  24-05-2023 - 26-05-2023 

Design District 20e editie

Event voor vakprofessionals. Meer info volgt.

agenda  04-06-2023 - 07-06-2023 

IMM Cologne

Meer info volgt

agenda  13-06-2023 - 15-06-2023 

Provada ‘23

PROVADA 2023
13 | 14 | 15 JUNI 2023
RAI AMSTERDAM

agenda  13-06-2023 - 15-06-2023 

Provada 2023

Provada – We can be Heroes

RAI Amsterdam

Meer info volgt.

agenda  15-06-2023 - 15-06-2023 

Outdoor Office Day

Meer info volgt. Outdoor Office Day is een open invitatie om deze dag buiten werkend door te brengen.

agenda  27-09-2023 - 28-09-2023 

Architect@Work 2023

Architect@Work keert jaarlijks terug in NL in plaats van 1x per 2 jaar. Save the date voor 2023. Locatie Taets / Zaandam. Meer info volgt t.z.t.

 

 

agenda  04-10-2023 - 08-10-2023 

AFFR Filmfestival Rotterdam

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid