mentoren

De meerwaarde van een mentor

 

Pas afgestudeerde bachelor- en masterstudenten van een erkende kunstacademie kunnen ook lid worden van de bni. In 2014 mogen afgestudeerde bachelorstudenten zich nog inschrijven in het architectenregister en zich daarmee interieurarchitect noemen. Vanaf 2015 kan dit pas na het afronden van de masterstudie en de tweejarige beroepservaringsperiode.

 

Een lidmaatschap heeft een groot aantal voordelen, denk aan vergroting van je netwerk, het opdoen van kennis, diverse kortingen maar ook het kunnen delen van ervaringen met andere bni leden. Omdat de bni coaching en training van kersverse interieurarchitecten erg belangrijk vindt, is er voor net afgestudeerden een kandidaat lidmaatschap. Deze lidmaatschapsvorm is er voor de eerste vier jaar na de opleiding en waarborgt dat je in die tijd alle praktijkkennis op kunt doen om het vak volledig te gaan beheersen. Daarmee garanderen we naar opdrachtgevers dat bni-leden volledig op de hoogte zijn van hun vak en alle praktijkkennis die daarmee gemoeid is.

Om je in deze vier jaar te begeleiden bieden we een mentor aan. Een mentor is een bni-lid dat al enige jaren ervaring heeft en dus goed de weg weet binnen het vakgebied en jou kan begeleiden. Hoeveel en hoe weinig dat is, is volledig aan jou, maar een mentor staat altijd voor je klaar. Een soort van vaste vraagbaak voor alles waar je tegenaan loopt.

Omdat vanaf 2015 de beroepservaring een vereiste is, voordat je jezelf in het register in mag schrijven en dus jezelf interieurarchitect mag noemen, willen we hier als bni ook in ondersteunen. Eén aspect van de beroepservaring is het hebben van een mentor. En dat is ook precies wat de bni aanbiedt. Met een bni lidmaatschap ben je verzekerd van een mentor en dus van het feit dat je je hier tijdens je beroepservaring geen zorgen meer om hoeft te maken!


Maar naast een mentor wil je natuurlijk ook werkervaring opdoen. En ook hierin kan de bni je helpen. We hebben een netwerk van bijna 400 bedrijven en interieurarchitecten waarmee we bezig zijn werkplekken in te richten. Op deze manier willen we waarborgen dat je zonder zorgen twee jaar lang een ervaringsplek hebt. Dit kan één plek zijn, maar ook meerdere plekken,  dit laatste zorgt juist ook weer voor een breed palet aan ervaringen.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de bni door te mailen naar: info@bni.nl of te bellen naar 020-7372362.