nieuws en projecten

Projectinfo

project: Canal House
locatie: Amsterdam
type: woonhuis
omvang: 220 m²
opgave:
oplevering: 2018
opdrachtgever: particulier
ontwerper: Jeroen de Nijs bni
link: www.jeroendenijs.com

Toelichting project

Aan een van Amsterdams mooiste grachten in de Jordaan stond een oud vervallen pakhuis uit de 18e eeuw al vele jaren te verloederen. Wij kregen van de twee bewoners de opdracht om hier een woning van te maken van allure en voorzien van alle moderne gemakken. De oppervlakte van ca. 50 m2 en 5 verdiepingen dwong ons goed na te denken over de plek van de functies en de routing door het pand. Het plek van de diverse trappen was daarbij de grootste uitdaging. Deze zijn zo gedetailleerd en geplaatst dat ze een vanzelfsprekende verdeling vormen van de woonfuncties terwijl tevens het open karakter bewaard is gebleven. Hierdoor valt het daglicht tot ver in de woning. De keuken is op de eerste verdieping waarbij de eettafel in contact staat met de straat en de gracht. De achtergevel geeft toegang tot de intieme patio. De living op de 2e verdieping is totale rust. Hier staat een grote gashaard voor de lounge en is er aan de achterzijde een werkplek gesitueerd. Via de zwevende trap kom je op de bad/slaapverdieping. Deze voelt alsof je in een luxe hotelkamer bent beland. Via de trap kom je in de kap met een zonnig dakterras en is voorzien van een kleine pantry. En een mooi uitzicht op de Westertoren. Ondanks de monumentale status is het gelukt om de voorgevel, de fundering en de kap in ere te restaureren. Ook is het voorzien van een duurzame klimaatinstallatie. Groene palen en een warmtepompinstallatie maken dit pand klaar voor de 21e eeuw. De zware oude vloerbalken en het oude metselwerk staan in mooi contrast met het moderne interieur.

Warme kleuren, zachte wandbekleding en een uitgekiende verlichting geven een mondaine luxe sfeer in dit monumentale grachtenpand.