nieuws en projecten

Projectinfo

project: Verhagen Makelaars
locatie: Waalre
type: kantoor
omvang: 200 m²
opgave: turn key
oplevering: 2018
opdrachtgever: Verhagen Makelaars
ontwerper:
link: www.interalter.nl/blog/2018/8/19/oud-engels-fris-vertaald-naar-het-nederlands

Toelichting project

Soms mag een kantoor iets meer zijn dan alleen een werkplek. En al helemaal bij Verhagen Makelaars in Waalre, waarvoor we onlangs een nieuw interieur hebben mogen ontwerpen en opleveren. Met een voorkeur voor traditioneel oud Engels én modern (Nederlandse) design werden we op pad gestuurd. Het kantoor mocht vooral niet oubollig worden, niet te zakelijk maar zeker ook geen huiskamer.

Thuis
Terwijl je bij deze makelaars toch echt een beetje thuis komt. En dat mag ook wel want het gaat immers over huisvesting, of gewoon wonen. En of dat nu een laat 19e eeuwse villa betreft in hartje Waalre of een moderne studio in centrum Eindhoven, doet er dan niet toe. Wonen kies je op gevoel, op vertrouwen, en zo kies je je makelaar ook. Het interieur biedt dan ook de mogelijkheid om per gesprek kunnen kiezen hoe zakelijk - of juist vertrouwd - je wilt gaan zitten; Een voorzichtige verkenning van de hypothecaire opties kan heel zakelijk tegen-over-elkaar plaatsvinden. Terwijl meer gevoelsmatige afwegingen vooral met elkaar (en dus minder formeel) geschieden (eventueel eindigend met een feestelijke sigaar op de bank). De vertrouwdheid van thuis, maar dan op kantoor.

Interieur
Het nieuwe interieur kenmerkt zich door een frisse vertaling van Engelse stijl elementen. Hierdoor passen de gebruikte klassieke objecten prima in een overwegend strak moderne omgeving. De twee totaal verschillende werelden maken dit kantoor nog steeds een vertrouwde omgeving voor haar traditionele cliënteel, zonder een nieuwe lichting Young-Urban-Professionals te schuwen.