nieuws en projecten

Projectinfo

project: woning
locatie: Amsterdam
type: verbouwing & inrichting
omvang: m²
opgave:
oplevering: 2016
opdrachtgever: particulier
ontwerper: StrandNL
link: www.strandnl.nl/Projecten.aspx?project=103

Toelichting project

MODERN GRACHTENPAND MET SPANNENDE DOORKIJKJES

Voor een modern grachtenpand in het stadshart van Amsterdam heeft StrandNL, in samenwerking met StrandWest, een volledig ontwerpplan gerealiseerd.

Ondanks de kleine beukmaat, hebben we een lichte en gerieflijke woning weten te creeren, die voor het gezin met twee kinderen ook nog eens ruimtelijk aanvoelt. De reeds aanwezige mooie hoogtes, niveauverschillen en spannende doorkijkjes zijn extra benut en aangezet waardoor de kracht van het pand nog eens is versterkt.

Middels een grote glazen schuifpui aan de achtergevel is de begane grond in directe verbinding gebracht met een nieuw aangelegde terrasvormige tuin. Door de keukenligging een slag te draaien is er hier tevens een ruime entree en woonkeuken ontstaan. Een open en transparant trappenhuis zorgt er voor dat de verschillende woonlagen weer beter met elkaar worden verbonden.

De door de bewoners gewenste open haard in de woonkamer op de eerste verdieping zorgt voor een aangename sfeer waarbij alle betrokken gezinsleden nu alle rust en ruimte vinden. De op maat ontworpen bad- en doucheruimtes en de het inrichting door StrandWest maken het geheel af.

Het gezin ervaart de woning als een geslaagd geheel met mooie details in de ruimte en in het maatwerk. Het voelt als een ‘thuis’ waar optimaal kan worden gewoond.

fotograaf : Simon Bosch