nieuws en projecten

Projectinfo

project: Woonschuur
locatie: Schimmert
type:
omvang: m²
opgave: transformatie
oplevering: 2017
opdrachtgever: particulier
ontwerper: De Nieuwe Context
link: www.denieuwecontext.nl/portfolio/woonschuur-schimmert

Toelichting project

Woonschuur

Deze dorpsboerderij met bijbehorende schuur is in de loop der jaren vaak onder handen genomen. Al deze kleine aanpassingen hebben tot een rommelige aaneenschakeling van ruimtes geleid waarbij een aantal authentieke elementen verloren zijn gegaan.

In het nieuwe plan vormt de voormalige schuur de basis voor het woonhuis, de kleine dorpsboerderij herbergt een werkruimte met gastensuite. Het erf vormt – zoals het ooit was – weer de ontsluiting van het gehele perceel. Vanuit hier is zowel de gastensuite, de hoofdentree, het terras en de achterliggende tuin met boomgaard bereikbaar.

Behaaglijk

Het interieur is geïnspireerd op de eenvoudige vormentaal van een boerenschuur. Blokken, kolommen, opstanden & openingen komen tot uitdrukking in hedendaagse materialen waardoor het geheel atmosferisch en behaaglijk aanvoelt.