Projectinfo

project: Limburgse gastvrijheid in interieur Qbic Amsterdam
locatie: WTC Amsterdam
type: hotel
omvang: m²
opgave: ontwerp
oplevering: 2016
opdrachtgever: LBG Hotels&Spaces
ontwerper:
link: interalter.nl/post/149458844476/qbic

Toelichting project

Daar sta je dan aan de Zuid-As, met je zachte G. In een hotel waar maatwerkpakken en backpacks elkaar in rap tempo afwisselen. Waar koffiekopjes continu verschoven worden om plek te bieden aan het landschap aan mobiele electronica dat de tafel siert. En waar iedereen net een pas sneller lijkt te lopen dan wij.

image
Qbic hotel Amsterdam onderging in de laatste paar maanden een metamorfose. Het oude interieur maakte plaats voor een totaal nieuwe beleving - geheel in overeenstemming met de hernieuwde huisstijl, en het gelijknamige hotel in Londen.

Qbic, bekend om haar award-winning plug-and-play-slaapcabines, is gelegen midden in het zaken centrum van Amsterdam. Desalniettemin biedt ze ook onderdak aan hippe stedentrippers en andere niet strikt zakelijke gasten. En daarin schuilt ook direct de opgave van dit interieur. Het bieden van een ruimte waarin zowel de zakelijke gast als recreatieve stadsbezoeker zich zo vrij voelt dat ze zelf haar koffie uit de keuken haalt. Wellicht zelfs voor elkaar… Een stukje Limburgse gastvrijheid dat wij met veel plezier hebben ingebouwd in het bont gekleurde Amsterdam!