nieuws en projecten

Projectinfo

project: Pied-a-terre in Scheveningen
locatie: Den Haag
type: appartement
omvang: m²
opgave: nieuwe keuken, badkamer en WC
oplevering: 2015
opdrachtgever:
ontwerper: Jacobine van Beurden
link: www.jacobinevanbeurden.nl

Toelichting project

Een appartement met uitzicht op de duinen, op loopafstand van het strand en ruim 140 m2 groot. Het is een pied-a-terre voor de eigenaars die elders in het land wonen en werken, en de weekenden graag aan zee doorbrengen.
Enige minpunten waren keuken en (vooral) badkamer. Tijd voor een modernisering daarvan.

Functionaliteit vereist, maar het oog wil ook wat. Strak en modern heeft de voorkeur.
De plattegrond van de keuken is prisma-vormig. Niet de gemakkelijkste vorm voor een strakke en functionele keuken met veel nuttige bergruimte. Het resultaat mag er zijn. Een rood kleuraccent werd hartelijk ontvangen.

De badkamer had aanvankelijk een douche met hoge instap en een los bad. De wens is een inloop douche. Handig voor later! Er was voldoende ruimte en mogelijkheid om deze grotendeels in de betonnen vloer te laten zakken, waardoor een drempelloze inloop gerealiseerd kon worden. De eigenaars waren gecharmeerd van mooie materialen zoals de rvs kranen van Vola en tegels van Mosa. Het badmeubel is eigen ontwerp van ons bureau, met ook hier een rood accent. De aparte toiletruimte (geen foto)kreeg dezelfde looks.

Er was grote voorkeur voor gebruik van moderne LED-techniek voor de verlichting in alle vernieuwde ruimtes, prachtig uitgewerkt met strakke, architecturale armaturen van Modular Lighting.