nieuws en projecten

Maison & Objet 2018

06-12-2017

De komende editie van de Maison&Objet in Parijs vindt plaats van 19 t/m 23 januari 2018. Steeds meer Nederlandse inkopers en interieurprofessionals komen naar deze internationale vakbeurs. Dankzij speciale afspraken met de beursorganisatie biedt de bni haar leden wederom gratis toegang tot de beurs (normaal € 60,-).

... lees verder

Nieuwe leden

01-12-2017

De BNI verwelkomt de volgende nieuwe leden:

bni-interieurachitect
Margareth Bleeker, Bleeker Concepts

bni start up
Marleen van HeijningenMarleen van Heijningen interieurarchitect


bni start up
Jorrit Gaal, Linkedin

 

... lees verder

INTERIOR - INFERIOR - IN THEORY?

30-11-2017

Er is een Call for contributions voor de internationale conferentie INTERIOR - INFERIOR - IN THEORY? Contemporary positions in interior design theory.  De conferentie wordt gehouden op 17- 18 mei, Berlijn en georganiseerd door BAU International Berlin, in samenwerking met de Architektenkammer Berlin, Bund Deutscher Innenarchitekten (BDIA), European Council of Interior Architects (ECIA) en Netzwerk Architekturwissenschaft.

... lees verder

Architecture now: full circle bouwen

28-11-2017

Pioniers binnen de architectuur vinden continu nieuwe toepassingen voor oude materialen. Denk aan sloop als ontwerpopgave bij nieuwbouw, maar ook aan effectieve upcycling om hergebruik van materialen te bevorderen. Tijdens deze Architecture Now serie zijn koplopers en vernieuwers uitgenodigd om te vertellen hoe zij bouwen vanuit sloop en/of hergebruik en hoe in Nederland én daarbuiten constructief gesloopt wordt. Hoe kunnen vrijgekomende materialen uit gerenoveerde panden het beste worden ingezet? Welke do's en dont's zijn er als het gaat om de kunst van upcycling? Van demontabel bouwen voor optimale mobiliteit tot het upcyclen van bijzondere materialen.

... lees verder

Hedy d' Ancona opent Meesterlijk

24-11-2017

Vanaf 1 t/m 3 december vindt het evenement Meesterlijk plaats in de Westergasfabriek.  Op 1 december zal Hedy 'd Ancona de openingshandeling verrichten. Tijdens deze beurs wordt je op de hoogte gebracht over de laatste ontwikkelingen op het gebied van design en ambacht.

... lees verder

Rethink the way we co-operate

20-11-2017

Maandagavond 27 november vindt het symposium ‘Rethink the way we co-operate’ plaats in Amersfoort. Masterstudenten van Corporeal Master Interior Architecture van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, onderzochten in het kader van hun Case Study, in opdracht van het Parkhuis, hoe meerdere partijen gebruik kunnen maken van een oud ketelhuis dat vroeger deel uitmaakte van het Sint Elisabeth ziekenhuis in Amersfoort.

... lees verder

Kerstborrel en kennismiddag op 13 december

17-11-2017

Woensdag 13 december opent Tierrafino haar deuren voor de bni-leden.  Je kunt 2 uur bij-en nascholig opdoen tijdens deze middag en we sluiten het feestelijk af met een kerstborrel. Tierrafino is producent van leemproducten en sinds 2016 partner van de bni. 

 

... lees verder

Aanmelding geopend voor The Dots Milan Design Week

16-11-2017

Deelnemers aan de Salone del Mobile 2018, van 17 tot en met 22 april, kunnen zich weer aanmelden voor The Dots, het jaarboek voor Dutch design met gids en redactioneel gedeelte.

... lees verder

Kennisevent Smart Homes & Intelligent Buildings

06-11-2017

Woensdag 15 november vindt het kennisevent Smart Homes & Intelligent Buildings plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Het biedt alle mogelijkheden en kansen van smart technology in de gebouwde omgeving. Naast presentaties, is er ook een programma met lezingen, expertsessies en praktijkvoorbeelden. Je kan je gratis registreren.

... lees verder

Workshop 23 november: Werken met Touw & Staalkabel

02-11-2017

Touw en staalkabel kunnen voor unieke effecten zorgen in een interieur of project. Met de komst van high-tech vezels (bv Dyneema® en Kevlar®) voor touw en de industriële uitstraling van staalkabel zijn constructies mogelijk die bij veel architecten nog onbekend zijn.

... lees verder

AIT award inzenden kan tot 3 november

30-10-2017

De inzendingen voor de AIT Award Best of Interior and Architecture 2018 kan tot 3 november 2018. Er zijn 12 verschillende categorieën. De projecten moeten zijn opgeleverd na 30 juni 2015. Er kunnen maximaal 3 projecten per deelnemer worden  opgestuurd, aan inschrijving zijn geen kosten verbonden. Vorig jaar zijn er vanuit 47 landen projecten opgestuurd.

... lees verder

MakeHappen! Inspiration Day on International Business in Architecture

12-10-2017

Vrijdag 20 oktober 2017 vindt Make Happen! plaats. Wil je groeien met je bureau over de grens? Kom dan naar deze dag en ontmoet internationale topspelers in het spraakmakende circulaire Circl gebouw op de Zuidas.

... lees verder

Frame Awards

12-10-2017

Frame magazine viert dit jaar een 20-jarige verjaardag. Met de nieuwe Frame Awards wordt dit extra gevierd. Er is ook een publieke stemming, want vanaf 2 januari 2018 kan iedereen stemmen op hun favoriete interieurs. Wil je meedoen? Stuur je beste werk in voor 1 november 2017.

... lees verder

Look ahead: urgencies in architecture here and now

09-10-2017

Het Atelier Rijksbouwmeester maakt van 21 tot 29 oktober onderdeel uit van de Embassy of Urban Transformation in het Temporary Art Centre in Eindhoven en organiseert die week diverse bijeenkomsten.

... lees verder

Modelovereenkomst beroepservaringperiode

06-10-2017

Stichting Fonds Architectenbureaus heeft drie nieuwe modelovereenkomsten opgesteld. Een modelovereenkomst kan worden gebruikt na de WWZ-termijn bij deelnemers aan de beroepservaringperiode. En er zijn projectovereenkomsten gemaakt, voor werknemer en zzp-er.

... lees verder

Open oproep WORK, BODY, LEISURE

05-10-2017

Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie lanceren samen een Open Oproep voor deelname aan het programma van de 16e Internationale Architectuurtentoonstelling van La Biennale di Venezia. Deze Open Oproep nodigt onderzoekers en ontwerpers uit die werkzaam zijn op het gebied van architectuur, om projecten in te dienen voor 8 november voor het publieke parallelprogramma van het Nederlandse paviljoen op de Biënnale van Venetië in 2018, in het kader van het thema WORK, BODY, LEISURE, waarvoor Het Nieuwe Instituut verantwoordelijk is.

... lees verder

Training duurzaam produceren en ondernemen

05-10-2017

Wil jij ook de stap maken naar duurzaam ondernemen en produceren? En wil je weten hoe verschillende duurzame designstrategieën hierbij ingezet kunnen worden?
Hoe kom je tot fair en green design en productie, internationaal of lokaal? Kies je voor industrieel of juist voor ambachtelijk produceren? Doe mee met de Training Duurzaam Produceren & Ondernemen.

 

... lees verder

Waar(de)makers

04-10-2017

9 november organiseert Satelliet een lezingenmiddag met als thema 'Waar(de)makers'. Sprekers zijn Maurice Beijk en Caroline Molenaar en Hans van der Kraan.

... lees verder

Nieuws van bni partners

04-10-2017

bni partners bieden ook binnenkort tal van lezingen, cursussen en evenementen aan. 

... lees verder

Duurzame samenwerking Intersteel en Sustainer Homes

04-10-2017

Intersteel en Sustainer Homes zijn een samenwerking aangegaan om duurzamer, flexibeler en vooral CO2 neutraler te bouwen. Beide bedrijven werken nauw samen om tot een totaalconcept voor aale deur-, raam en veiliheidsbeslag te komen, geschikt voor elke woningvorm.

... lees verder

Uitslag bni-prijs 2017: geen winnaars, wel vier eervolle vermeldingen

29-09-2017

De jury van de bni-prijs kwam dit jaar op donderdagavond 28 september met een ongewone uitslag. Ze wees zowel bij Bachelor- als bij de Masterprijs geen winnaar aan, maar ze kende vier eervolle vermeldingen toe.

 

... lees verder

ABB Update Event: Let's write the future. Together

29-09-2017

bni-partner Busch-Jaeger organiseert op 10 en 11 oktober 2017 een tweedaags event. Tijdens kennissessies wordt je geïnformeerd over innovaties en  ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, utiliteit en industrie.

... lees verder

bni prijs 2017

06-09-2017

Donderdag 28 september wordt de bni prijs 2017 uitgereikt!
De academies hebben hun beste studenten genomineerd en nu dingen veertien bachelor en masterstudenten mee naar de prijs: alle bni partners hebben bijgedragen aan de prijs: voor de winnaar categorie bachelor € 3.000 en de winnaar categorie master € 3.000.
bni partners Abet  en Baars & Bloemhoff zullen de genomineerden ook dit jaar weer meenemen op reis naar Italië.

Mis deze feestelijke avond niet! De locatie van de uitreiking van de bni prijs 2017 is de Sluisdeurenloods van Mediamatic in Amsterdam.

... lees verder

Herbestemming: redding of bedreiging voor monumentale interieurs?

06-09-2017

22 september organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een nieuw interieurplatform met het thema ‘Herbestemming: redding of bedreiging voor monumentale interieurs?’.

... lees verder

BNA Academie cursussen voor bni leden

06-09-2017

Speciaal voor bni leden biedt BNA Academie een aantal cursussen aan uit het aanbod, die interessant zijn voor bni leden. Voor deze cursussen geldt dezelfde prijs als voor BNA leden. 

... lees verder

Nog meer nieuws....

10-08-2017
... lees verder

Kennissessie Dynamisch Werken

09-08-2017

Op donderdag 7 september a.s. organiseert Markant een Kennissessie Dynamisch Werken.
Het thema is de invloed van voeding en langdurig zitten op de gezondheid en productiviteit van kantoormedewerkers. Deskundigen op het gebied van voeding en hart- en vaatchirurgie wijzen u op de nadelige effecten van een sedentaire levensstijl en geven oplossingen om dit tegen te gaan.

 

De kennissessie vindt plaats op donderdag 7 september van 14:00 tot 16:30uur op de Elzenkade 1, Houten. U en/of uw collega's kunnen zich inschrijven via deze link. (http://eepurl.com/cYKqrL). 

... lees verder

Lezing Hugo Jager over het eerste 3d geprinte gebouw van Europa op ECIA congres Estland

25-07-2017

9 september zal Hugo Jager van Revelating een lezing houden op het ECIA symposium, dat dit jaar wordt gehouden in Parnü, Estland. ECIA (European Council of Interior Architects) viert daarmee een 25-jarig bestaan. Het symposium heeft als thema 'Bright Future'. Hugo Jager was al eerder spreker voor de eerste kennismiddag van de bni dit jaar.

... lees verder

Maison & Objet september 2017: gratis toegangskaarten voor bni-leden

25-07-2017

Vanaf 8 t/m 12 september 2017 kun je de internationale vakbeurs Maison&Objet in Parijs bezoeken. BNI-leden kunnen weer profiteren van gratis toegangskaarten voor dit design event. Normaal kost dit € 60,00 per toegangskaart.

... lees verder

CRa: Schaf titelbescherming van interieurarchitecten niet af

05-07-2017

Het College van Rijksadviseurs hebben een advies uitgebracht aan de ministers van Economische Zaken, OCW en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: schaf de titelbescherming van interieurarchitecten niet af. De volgende redenen worden aangewend:

 

... lees verder

RCE start met onderzoek naar unieke woningbouw na 1965

05-07-2017

De Rijksdienst Cultureel Erfgoed gaat het komend half jaar 80 bijzondere woningbouwprojecten van na 1965 onderzoeken. Deze projecten waren in 1968 onderdeel van het programma Experimentele Woningbouw, dat de toenmalige minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening was gestart. Doel van het programma was het woningpeil omhoog te brengen en de positie van de architectuur in de volkshuisvesting te verbeteren.

 

... lees verder

Netwerkapp voor bni leden

09-06-2017

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 8 juni jl. werd de bni netwerkapp gelanceerd.

Vanaf heden kunnen bni leden via deze app met elkaar in contact komen en specifieke kennis uitwisselen over bijvoorbeeld het ontwerpen voor zorginstellingen, hospitality, particulieren en utiliteiten.

... lees verder

Graduates 2017

30-05-2017

De eindexamenexposities komen er weer aan!
Agenda wordt aangevuld wanneer nieuwe aankondigingen binnen komen.

... lees verder

Een heerlijk huis

30-05-2017

In het boek Hoe krijg ik een heerlijk huis, geschreven door interieurarchitect Doret Schulkes, staan veel tips die direct toepasbaar zijn om van je huis een prettig huis te maken. "Interieurarchitectuur gaat niet in de eerste plaats over geld en spullen maar over kijken en Doret legt dat uit.", aldus Joke van Hengstum, oud voorzitter van de European Council of Interior Architects.

... lees verder

Doret Schulkes lanceert boek op 27 mei World Interiors Day

23-05-2017

27 mei is het World Interiors Day. Die dag presenteert bni lid Doret Schulkes haar boek Hoe krijg ik een heerlijk huis.
Kom naar deze feestelijke boeklancering en toast met Doret op de uitgave van het boek. De hele dag zijn er activiteiten gepland. De boeklancering is om 15:00 uur, bij Piet Klerkx, Waalwijk.

... lees verder

Ontwerpcompetitie BOEi 'Alles door de kerkdeur'

09-05-2017

Steeds meer kerken verliezen hun huidige functie en krijgen te maken met leegstand. In afwachting van een nieuwe bestemming staan veel kerken langer leeg dan wenselijk. Daarom is BOEi op zoek naar ontwerpers die mobiele facilitaire units kunnen ontwikkelen, waarmee kerken tijdelijk gebruikt kunnen worden als vergader- of evenementenlocatie of voor overnachtingen. Belangrijkste randvoorwaarde: alle onderdelen van de units moeten door de kerkdeur passen.

... lees verder

8 juni: alv en kennismiddag #2 Design District Rotterdam

05-04-2017

De bni organiseert op 8 juni kennismiddag#2 2017  en in de ochtend gaat daar de Algemene Ledenvergadering aan vooraf. Dus zet het snel in je agenda. De kennismiddag gaat over Groen in het interieur. Design District wordt dit jaar gehouden in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam van 7 tot en met 9 juni.

... lees verder

Milaan 4 - 9 april 2017

03-04-2017

Deze week reizen velen af naar de Salone del Mobile in Milaan. Een kleine greep uit het enorme aanbod:

... lees verder

Finest Interior Award:private 2017

03-04-2017

Tot 30 juni is het mogelijk om projecten in te sturen voor The Finest Interior Award: private 2017. Een prijs bedoeld voor Europese architecten, interieurarchitecten en leveranciers. Geassocieerd aan deze prijs zijn de AiNB, BDIA, bni, NIL en DTI. Vanaf 13 april staat alles op de nieuwe website van de Finest Interior Award.
De prijsuitreiking staat gepland op 13 oktober in de Belgische Ambassade in Berlijn. Projectinzendingen op het gebied van: small apartment, apartment, penthouse/loft, town house, luxury villa, chalet/landhuis, finest architecture/exterior:interior, privat yacht, sailboat.

... lees verder

Intensive care - architectuur en design in de zorg

03-04-2017

Van 6 april tot 25 juni is bij Bureau Europa de tentoonstelling Intensive care, architectuur en design in de zorg te zien. De tentoonstelling onderzoekt de zorgopgaven van de 21ste eeuw op het gebied van zorg, ruimtelijk ontwerp en design, vanuit verschillende invalshoeken en ontwerpdisciplines.

... lees verder

Art & Imagination: Internet of Things & Built Environment

03-04-2017

Op 9 april 2017 vindt weer de jaarlijkse meetup plaats van de Internet of Things & Built Environment MeetUp Group Rotterdam plaats. Dit jaar is het onderwerp Art & Imagination. Locatie is V2, Institute for the Unstable Media, Rotterdam.

... lees verder

Praktijkcongres Omgevingswet: Nieuwe omgevingswet maakt omgevingsrecht eenvoudiger

29-03-2017

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, directie Veiligheid en Risico’s, zoekt 300 deelnemers voor het Praktijkcongres Omgevingswet 11 mei 2017 in Utrecht. Wil je leren wat de Omgevingswet en het nieuwe omgevingsveiligheidbeleid betekent voor je werk? En dit direct in de praktijk toepassen samen met 299 andere ruimtelijk professionals? 

... lees verder

Zomergasten decorpitch: finale

27-03-2017

Het decor van VPRO's Zomergasten wordt vernieuwd en daarvoor zijn creatieve geesten gevraagd om mee te denken en te ontwerpen. Op het podium bij Wilfried de Jong en Wim Pijbes wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie wint de pitch en krijgt de decorklus van de VPRO? Met diverse gasten zoals Wim Pijbes en Damiaan Denys, visuals doorUrbi et Orbi en Wilfried de Jong als spreekstalmeester, donderdag 30 maart, 20:00 uur Pakhuis de Zwijger. Kijk op de website van Pakhuis de Zwijger voor meer informatie.

... lees verder

Ontwerpprogramma Erfgoed en Ruimte gelanceerd

23-03-2017

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft een ontwerpprogramma op het gebied van erfgoed en ruimte gelanceerd. Met het programma wil het Stimuleringsfonds een extra impuls geven aan de samenwerking tussen de ontwerp- en erfgoedsectoren. In het kader van dit programma worden het komend jaar onder meer vier Open Oproepen uitgeschreven.

... lees verder

Prijsvraag herbestemming silo's Zeeburgereiland

23-03-2017

Er is een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe invulling van de silo's op het Zeeburgereiland, Amsterdam. De drie karakteristieke vergistingssilo’s van de voormalige rioolwaterzuivering moeten met hun vorm en functie een prominente rol gaan spelen in de woonbuurt die er momenteel omheen verrijst. Dat heeft de gemeente Amsterdam bekendgemaakt.

... lees verder

Internationale marktverkenning circulaire vloerafwerkingen

21-03-2017

12 april organiseert ABN AMRO hierover in samenwerking met Rendemint een informatiebijeenkomst in Amsterdam. ABN AMRO wil bij de inrichting in de ABN AMRO kantoren circulair gaan inkopen. Om de mogelijkheden te verkennen wordt een pilot georganiseerd voor circulaire vloerafwerkingen.

... lees verder

Lezing van Mark Pimlott: We desire a kind of freedom: the public interior as idea and project

06-03-2017

Donderdag 9 maart 2017 geeft Mark Pimlott een lezing bij de presentatie van zijn nieuwste boek, 'The Public Interior as Idea and Project'. Pimlott stelt hierin dat het interieur een publieke zaak is, en interieurarchitectuur een essentiële ontwerpdiscipline. Het publieke domein is volgens de auteur bepalend voor de ervaring van onze gebouwde omgeving. Vooralsnog wordt de definitie van het publieke interieur geïnterpreteerd als de binnenkant van publieke gebouwen. Volgens Pimlott is deze interpretatie te beperkt.


... lees verder

Nieuwe master HKU: Crossover Creativity

06-03-2017

Op zaterdag 18 maart 2017 organiseert de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU) een Open Dag om geïnteresseerden kennis te laten maken met de inhoud van haar opleidingen. Ook de master Crossover Creativity is aanwezig met een inhoudelijk programma.

 

... lees verder

Vraag voor 10 maart subsidie PEP aan!

06-03-2017

Er is voor bureaus subsidie beschikbaar uit het Sectorplan architecten. Dien de aanvraag in voor 10 maart 2017. Voor elk semester PEP is er een subsidiebderag van 445 euro beschikbaar.

... lees verder

Doret Schulkes lanceert boek op World Interiors Day 2017

28-02-2017

Interieurarchitect Doret Schulkes is bezig met een boek, getiteld Een heerlijk huis. Zij is 20 jaar interieurarchitect in 2017. “Nu is het tijd om mijn visie uit te dragen”, zegt ze. “De aandacht voor uiterlijkheden als kleur en materiaalkeuze zijn sterk overdreven. Daarom schrijf ik het boek ‘Hoe maak ik een heerlijk huis’.” Het komt uit op de World Interiors Day zaterdag 27 mei 2017

... lees verder

World Interiors Day 2017

28-02-2017

Dit jaar is de World Interiors Day op zaterdag 27 mei. Het is een jaarlijks wereldwijd evenement, georganiseerd vanuit de International Federation of Interior Architects/Designers (IFI). Het thema van dit jaar is Interior Design for Generations.

... lees verder

Eye Attack

28-02-2017

In het Stedelijk Museum Schiedam is momenteel een tentoonstelling te zien over Op Art en Kinetische kunst. Met duizelingwekkende kunstwerken. Je ziet niet wat je denkt. Er draait iets wat eigenlijk stilstaat en het platte doek bolt op. De kunstenaars weten het oog te misleiden met lijnen, patronen en kleurvlakken.

... lees verder

Van 3d printen, The Internet of Things tot hang - en sluitwerk: 13 april bni kennismiddag#1 2017

28-02-2017

Meld je aan voor de bni kennismiddag op donderdag 13 april. Deze middag wordt georganiseerd door de bni in samenwerking met Intersteel in Rhenen. Laat je kennis bijspijkeren over hang- en sluitwerk, ga naar huis met de wetenschap dat je nu precies weet wat The Internet of Things is en laat je informeren over de laatste ontwikkelingen van 3d printen en weet wat deze techniek al op korte termijn voor invloed gaat hebben op de bouw.

... lees verder

Lezingen TextielLab door Samira Boon en Arjan Habraken

22-02-2017

9 maart 2017 geven Samira Boon en Arjan Habraken allebei een lezing over respectievelijk  3D vouwstoffen (Archi Folds)  in textiel en innovatieve lichtgewicht structuren op het snijvlak tussen architectuur en constructie.

... lees verder

bni-sprekers gezocht voor congres Smart Workspace Design

17-02-2017

Op 12 en 13 oktober a.s. vindt het congres Smart Workspace Design plaats in de Westergasfabriek van Amsterdam.
De organisatie nodigt bni-interieurarchitecten uit een lezing of workshop te geven over het onderwerp 'Future workspace, designed today'. 

... lees verder

Open oproep dementie in de openbare ruimte

15-02-2017

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de gemeente Rotterdam nodigen ontwerpers uit deel te nemen aan een onderzoekstraject gericht op het verbeteren van de openbare ruimte voor mensen met dementie. In dit traject werken acht ontwerpers drie maanden samen met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het ontwerpend onderzoek wordt op locatie uitgevoerd in de Rotterdamse wijken Ommoord en Lombardijen. Geïnteresseerde (landschaps-) architecten, stedenbouwkundigen, makers, social designers en productontwerpers kunnen tot en met 6 maart 2017 hun motivatie voor deelname insturen.

... lees verder

Win een reis naar de Salone del Mobile

14-02-2017

In februari opent een tweede Broeinest in Rotterdam. Om dit te vieren lanceren Baars & Bloemhoff een prijsvraag waarbij je kans maakt op een geheel verzorgde reis voor 2 personen naar de Salone del Mobile in Milaan!

... lees verder

bni-congres tijdens beurs Zorgtotaal in Jaarbeurs Utrecht

10-02-2017

Van 14 t/m 16 maart kun je  Zorgtotaal bezoeken in de Jaarbeurs te Utrecht. Deze beurs is bedoeld voor de professional die wil kennismaken met de nieuwste producten en diensten in de zorgsector. Op 16 maart kun je daar het bni-congres Ontwerpen vanuit de mens bezoeken.

... lees verder

Vakdag Integration of Brands

08-02-2017

Architecten Showroom Amsterdam organiseert 16 maart de Vakdag Integrations of Brands met lezingen, product presentaties en workshops van merken als B&C Projects, De Ploeg, Xal, Mosa, Ohmann Leather, Dutch Sign Group, Concept Chair, Desso, Eurocol en Forbo. De dag wordt afgelsoten met een trendlezing, de inhoud wordt later bekend gemaakt. 

... lees verder

Rijk aan Ontwerpkracht

08-02-2017

Op 10 februari opent de reizende expositie ‘Rijk aan Ontwerpkracht‘ bij Architectuurcentrum Amsterdam. In deze tentoonstelling blikt Rijksbouwmeester Floris Alkemade terug op vijfentwintig jaar architectuurbeleid. 

... lees verder

Vierdaagse training Fair & Green Design

03-02-2017

Wil je leren hoe je fair en eco-effectief design verbindt met productietechniek, marktanalyse en businessmodellen? Wil je slim samenwerken met ‘fair trade’ en duurzame producenten in ontwikkelingslanden, opkomende markten of in Europa. Een eigen merk duurzaam produceren en succesvol in de markt zetten? Ga mee op reis!

... lees verder

50 voor 50: Feestelijk voordeel in het bni-jubileumjaar 2018

02-02-2017

Volgend jaar viert de bni haar 50e verjaardag! 

Wie jarig is trakteert en daar willen we in 2017 al een begin mee maken.

... lees verder

Tentoonstelling (T)huis voor Ontheemden

30-01-2017

60.000 asielaanvragen in 2 jaar tijd en 16.000 statushouders in afwachting van huisvesting. De komst van zoveel statushouders vormt een morele en organisatorische uitdaging voor onze samenleving. Wie vangt ze op? En waar? Wat voor woningen zijn geschikt? En hoe kun je als ontwerper bijdragen aan integratie en begrip?

... lees verder

Bezoek bni-interieurarchitecten op stand J43 tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer van 25 t/m 27 januari

24-01-2017

bni is aanwezig op de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer. Deze beurs trekt gemiddeld 18.000 bezoekers en staat bekend als een groot evenement op het gebied van facilitair management. De beurs vindt plaats in de jaarbeurs in Utrecht.

Op vrijdag 27 januari geven drie bni-leden een lezing in het symposiumblok Interieurarchitectuur. En zes bni leden bemannen de bni stand (J43) en geven bezoekers voorlichting over het vak interieurarchitectuur. Registreren kan gratis.

... lees verder

Design Icons in Amsterdam

09-01-2017

Op zoek naar vintage design? Op 11 en 12 februari vindt in de Amsterdamse Kromhouthal de jaarlijkse editie plaats van Design Icons. BNI-leden ontvangen 50% korting op de toegangsprijs. Dit is ook van toepassing op de preview.

... lees verder