nieuws en projecten

Nog meer nieuws....

10-08-2017
... lees verder

Kennissessie Dynamisch Werken

09-08-2017

Op donderdag 7 september a.s. organiseert Markant een Kennissessie Dynamisch Werken.
Het thema is de invloed van voeding en langdurig zitten op de gezondheid en productiviteit van kantoormedewerkers. Deskundigen op het gebied van voeding en hart- en vaatchirurgie wijzen u op de nadelige effecten van een sedentaire levensstijl en geven oplossingen om dit tegen te gaan.

 

De kennissessie vindt plaats op donderdag 7 september van 14:00 tot 16:30uur op de Elzenkade 1, Houten. U en/of uw collega's kunnen zich inschrijven via deze link. (http://eepurl.com/cYKqrL). 

... lees verder

bni prijs 2017

05-08-2017

Donderdag 28 september wordt de bni prijs 2017 uitgereikt!
De academies hebben hun beste studenten genomineerd en nu dingen veertien bachelor en masterstudenten mee naar de prijs: alle bni partners hebben bijgedragen aan de prijs: voor de winnaar categorie bachelor € 3.000 en de winnaar categorie master € 3.000.
bni partner Abet zal de genomineerden ook dit jaar weer meenemen op reis naar Italië.

Mis deze feestelijke avond niet! De locatie van de uitreiking van de bni prijs 2017 is de Sluisdeurenloods van Mediamatic in Amsterdam.

... lees verder

Lezing Hugo Jager over het eerste 3d geprinte gebouw van Europa op ECIA congres Estland

25-07-2017

9 september zal Hugo Jager van Revelating een lezing houden op het ECIA symposium, dat dit jaar wordt gehouden in Parnü, Estland. ECIA (European Council of Interior Architects) viert daarmee een 25-jarig bestaan. Het symposium heeft als thema 'Bright Future'. Hugo Jager was al eerder spreker voor de eerste kennismiddag van de bni dit jaar.

... lees verder

Maison & Objet september 2017: gratis toegangskaarten voor bni-leden

25-07-2017

Vanaf 8 t/m 12 september 2017 kun je de internationale vakbeurs Maison&Objet in Parijs bezoeken. BNI-leden kunnen weer profiteren van gratis toegangskaarten voor dit design event. Normaal kost dit € 60,00 per toegangskaart.

... lees verder

CRa: Schaf titelbescherming van interieurarchitecten niet af

05-07-2017

Het College van Rijksadviseurs hebben een advies uitgebracht aan de ministers van Economische Zaken, OCW en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: schaf de titelbescherming van interieurarchitecten niet af. De volgende redenen worden aangewend:

 

... lees verder

RCE start met onderzoek naar unieke woningbouw na 1965

05-07-2017

De Rijksdienst Cultureel Erfgoed gaat het komend half jaar 80 bijzondere woningbouwprojecten van na 1965 onderzoeken. Deze projecten waren in 1968 onderdeel van het programma Experimentele Woningbouw, dat de toenmalige minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening was gestart. Doel van het programma was het woningpeil omhoog te brengen en de positie van de architectuur in de volkshuisvesting te verbeteren.

 

... lees verder

Nieuwe leden

23-06-2017

De BNI verwelkomt de volgende nieuwe leden:
bni interieurarchitect
Elles Sluisveld, studio elles van sluisveld

bni start-up 
Vajra Louis, Vraaj

... lees verder

Netwerkapp voor bni leden

09-06-2017

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 8 juni jl. werd de bni netwerkapp gelanceerd.

Vanaf heden kunnen bni leden via deze app met elkaar in contact komen en specifieke kennis uitwisselen over bijvoorbeeld het ontwerpen voor zorginstellingen, hospitality, particulieren en utiliteiten.

... lees verder

Graduates 2017

30-05-2017

De eindexamenexposities komen er weer aan!
Agenda wordt aangevuld wanneer nieuwe aankondigingen binnen komen.

... lees verder

Een heerlijk huis

30-05-2017

In het boek Hoe krijg ik een heerlijk huis, geschreven door interieurarchitect Doret Schulkes, staan veel tips die direct toepasbaar zijn om van je huis een prettig huis te maken. "Interieurarchitectuur gaat niet in de eerste plaats over geld en spullen maar over kijken en Doret legt dat uit.", aldus Joke van Hengstum, oud voorzitter van de European Council of Interior Architects.

... lees verder

Doret Schulkes lanceert boek op 27 mei World Interiors Day

23-05-2017

27 mei is het World Interiors Day. Die dag presenteert bni lid Doret Schulkes haar boek Hoe krijg ik een heerlijk huis.
Kom naar deze feestelijke boeklancering en toast met Doret op de uitgave van het boek. De hele dag zijn er activiteiten gepland. De boeklancering is om 15:00 uur, bij Piet Klerkx, Waalwijk.

... lees verder

Ontwerpcompetitie BOEi 'Alles door de kerkdeur'

09-05-2017

Steeds meer kerken verliezen hun huidige functie en krijgen te maken met leegstand. In afwachting van een nieuwe bestemming staan veel kerken langer leeg dan wenselijk. Daarom is BOEi op zoek naar ontwerpers die mobiele facilitaire units kunnen ontwikkelen, waarmee kerken tijdelijk gebruikt kunnen worden als vergader- of evenementenlocatie of voor overnachtingen. Belangrijkste randvoorwaarde: alle onderdelen van de units moeten door de kerkdeur passen.

... lees verder

8 juni: alv en kennismiddag #2 Design District Rotterdam

05-04-2017

De bni organiseert op 8 juni kennismiddag#2 2017  en in de ochtend gaat daar de Algemene Ledenvergadering aan vooraf. Dus zet het snel in je agenda. De kennismiddag gaat over Groen in het interieur. Design District wordt dit jaar gehouden in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam van 7 tot en met 9 juni.

... lees verder

Milaan 4 - 9 april 2017

03-04-2017

Deze week reizen velen af naar de Salone del Mobile in Milaan. Een kleine greep uit het enorme aanbod:

... lees verder

Finest Interior Award:private 2017

03-04-2017

Tot 30 juni is het mogelijk om projecten in te sturen voor The Finest Interior Award: private 2017. Een prijs bedoeld voor Europese architecten, interieurarchitecten en leveranciers. Geassocieerd aan deze prijs zijn de AiNB, BDIA, bni, NIL en DTI. Vanaf 13 april staat alles op de nieuwe website van de Finest Interior Award.
De prijsuitreiking staat gepland op 13 oktober in de Belgische Ambassade in Berlijn. Projectinzendingen op het gebied van: small apartment, apartment, penthouse/loft, town house, luxury villa, chalet/landhuis, finest architecture/exterior:interior, privat yacht, sailboat.

... lees verder

Intensive care - architectuur en design in de zorg

03-04-2017

Van 6 april tot 25 juni is bij Bureau Europa de tentoonstelling Intensive care, architectuur en design in de zorg te zien. De tentoonstelling onderzoekt de zorgopgaven van de 21ste eeuw op het gebied van zorg, ruimtelijk ontwerp en design, vanuit verschillende invalshoeken en ontwerpdisciplines.

... lees verder

Art & Imagination: Internet of Things & Built Environment

03-04-2017

Op 9 april 2017 vindt weer de jaarlijkse meetup plaats van de Internet of Things & Built Environment MeetUp Group Rotterdam plaats. Dit jaar is het onderwerp Art & Imagination. Locatie is V2, Institute for the Unstable Media, Rotterdam.

... lees verder

Praktijkcongres Omgevingswet: Nieuwe omgevingswet maakt omgevingsrecht eenvoudiger

29-03-2017

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, directie Veiligheid en Risico’s, zoekt 300 deelnemers voor het Praktijkcongres Omgevingswet 11 mei 2017 in Utrecht. Wil je leren wat de Omgevingswet en het nieuwe omgevingsveiligheidbeleid betekent voor je werk? En dit direct in de praktijk toepassen samen met 299 andere ruimtelijk professionals? 

... lees verder

Zomergasten decorpitch: finale

27-03-2017

Het decor van VPRO's Zomergasten wordt vernieuwd en daarvoor zijn creatieve geesten gevraagd om mee te denken en te ontwerpen. Op het podium bij Wilfried de Jong en Wim Pijbes wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie wint de pitch en krijgt de decorklus van de VPRO? Met diverse gasten zoals Wim Pijbes en Damiaan Denys, visuals doorUrbi et Orbi en Wilfried de Jong als spreekstalmeester, donderdag 30 maart, 20:00 uur Pakhuis de Zwijger. Kijk op de website van Pakhuis de Zwijger voor meer informatie.

... lees verder

Ontwerpprogramma Erfgoed en Ruimte gelanceerd

23-03-2017

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft een ontwerpprogramma op het gebied van erfgoed en ruimte gelanceerd. Met het programma wil het Stimuleringsfonds een extra impuls geven aan de samenwerking tussen de ontwerp- en erfgoedsectoren. In het kader van dit programma worden het komend jaar onder meer vier Open Oproepen uitgeschreven.

... lees verder

Prijsvraag herbestemming silo's Zeeburgereiland

23-03-2017

Er is een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe invulling van de silo's op het Zeeburgereiland, Amsterdam. De drie karakteristieke vergistingssilo’s van de voormalige rioolwaterzuivering moeten met hun vorm en functie een prominente rol gaan spelen in de woonbuurt die er momenteel omheen verrijst. Dat heeft de gemeente Amsterdam bekendgemaakt.

... lees verder

Internationale marktverkenning circulaire vloerafwerkingen

21-03-2017

12 april organiseert ABN AMRO hierover in samenwerking met Rendemint een informatiebijeenkomst in Amsterdam. ABN AMRO wil bij de inrichting in de ABN AMRO kantoren circulair gaan inkopen. Om de mogelijkheden te verkennen wordt een pilot georganiseerd voor circulaire vloerafwerkingen.

... lees verder

Lezing van Mark Pimlott: We desire a kind of freedom: the public interior as idea and project

06-03-2017

Donderdag 9 maart 2017 geeft Mark Pimlott een lezing bij de presentatie van zijn nieuwste boek, 'The Public Interior as Idea and Project'. Pimlott stelt hierin dat het interieur een publieke zaak is, en interieurarchitectuur een essentiële ontwerpdiscipline. Het publieke domein is volgens de auteur bepalend voor de ervaring van onze gebouwde omgeving. Vooralsnog wordt de definitie van het publieke interieur geïnterpreteerd als de binnenkant van publieke gebouwen. Volgens Pimlott is deze interpretatie te beperkt.


... lees verder

Nieuwe master HKU: Crossover Creativity

06-03-2017

Op zaterdag 18 maart 2017 organiseert de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU) een Open Dag om geïnteresseerden kennis te laten maken met de inhoud van haar opleidingen. Ook de master Crossover Creativity is aanwezig met een inhoudelijk programma.

 

... lees verder

Vraag voor 10 maart subsidie PEP aan!

06-03-2017

Er is voor bureaus subsidie beschikbaar uit het Sectorplan architecten. Dien de aanvraag in voor 10 maart 2017. Voor elk semester PEP is er een subsidiebderag van 445 euro beschikbaar.

... lees verder

Doret Schulkes lanceert boek op World Interiors Day 2017

28-02-2017

Interieurarchitect Doret Schulkes is bezig met een boek, getiteld Een heerlijk huis. Zij is 20 jaar interieurarchitect in 2017. “Nu is het tijd om mijn visie uit te dragen”, zegt ze. “De aandacht voor uiterlijkheden als kleur en materiaalkeuze zijn sterk overdreven. Daarom schrijf ik het boek ‘Hoe maak ik een heerlijk huis’.” Het komt uit op de World Interiors Day zaterdag 27 mei 2017

... lees verder

World Interiors Day 2017

28-02-2017

Dit jaar is de World Interiors Day op zaterdag 27 mei. Het is een jaarlijks wereldwijd evenement, georganiseerd vanuit de International Federation of Interior Architects/Designers (IFI). Het thema van dit jaar is Interior Design for Generations.

... lees verder

Eye Attack

28-02-2017

In het Stedelijk Museum Schiedam is momenteel een tentoonstelling te zien over Op Art en Kinetische kunst. Met duizelingwekkende kunstwerken. Je ziet niet wat je denkt. Er draait iets wat eigenlijk stilstaat en het platte doek bolt op. De kunstenaars weten het oog te misleiden met lijnen, patronen en kleurvlakken.

... lees verder

Van 3d printen, The Internet of Things tot hang - en sluitwerk: 13 april bni kennismiddag#1 2017

28-02-2017

Meld je aan voor de bni kennismiddag op donderdag 13 april. Deze middag wordt georganiseerd door de bni in samenwerking met Intersteel in Rhenen. Laat je kennis bijspijkeren over hang- en sluitwerk, ga naar huis met de wetenschap dat je nu precies weet wat The Internet of Things is en laat je informeren over de laatste ontwikkelingen van 3d printen en weet wat deze techniek al op korte termijn voor invloed gaat hebben op de bouw.

... lees verder

Lezingen TextielLab door Samira Boon en Arjan Habraken

22-02-2017

9 maart 2017 geven Samira Boon en Arjan Habraken allebei een lezing over respectievelijk  3D vouwstoffen (Archi Folds)  in textiel en innovatieve lichtgewicht structuren op het snijvlak tussen architectuur en constructie.

... lees verder

bni-sprekers gezocht voor congres Smart Workspace Design

17-02-2017

Op 12 en 13 oktober a.s. vindt het congres Smart Workspace Design plaats in de Westergasfabriek van Amsterdam.
De organisatie nodigt bni-interieurarchitecten uit een lezing of workshop te geven over het onderwerp 'Future workspace, designed today'. 

... lees verder

Open oproep dementie in de openbare ruimte

15-02-2017

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de gemeente Rotterdam nodigen ontwerpers uit deel te nemen aan een onderzoekstraject gericht op het verbeteren van de openbare ruimte voor mensen met dementie. In dit traject werken acht ontwerpers drie maanden samen met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het ontwerpend onderzoek wordt op locatie uitgevoerd in de Rotterdamse wijken Ommoord en Lombardijen. Geïnteresseerde (landschaps-) architecten, stedenbouwkundigen, makers, social designers en productontwerpers kunnen tot en met 6 maart 2017 hun motivatie voor deelname insturen.

... lees verder

Win een reis naar de Salone del Mobile

14-02-2017

In februari opent een tweede Broeinest in Rotterdam. Om dit te vieren lanceren Baars & Bloemhoff een prijsvraag waarbij je kans maakt op een geheel verzorgde reis voor 2 personen naar de Salone del Mobile in Milaan!

... lees verder

bni-congres tijdens beurs Zorgtotaal in Jaarbeurs Utrecht

10-02-2017

Van 14 t/m 16 maart kun je  Zorgtotaal bezoeken in de Jaarbeurs te Utrecht. Deze beurs is bedoeld voor de professional die wil kennismaken met de nieuwste producten en diensten in de zorgsector. Op 16 maart kun je daar het bni-congres Ontwerpen vanuit de mens bezoeken.

... lees verder

Vakdag Integration of Brands

08-02-2017

Architecten Showroom Amsterdam organiseert 16 maart de Vakdag Integrations of Brands met lezingen, product presentaties en workshops van merken als B&C Projects, De Ploeg, Xal, Mosa, Ohmann Leather, Dutch Sign Group, Concept Chair, Desso, Eurocol en Forbo. De dag wordt afgelsoten met een trendlezing, de inhoud wordt later bekend gemaakt. 

... lees verder

Rijk aan Ontwerpkracht

08-02-2017

Op 10 februari opent de reizende expositie ‘Rijk aan Ontwerpkracht‘ bij Architectuurcentrum Amsterdam. In deze tentoonstelling blikt Rijksbouwmeester Floris Alkemade terug op vijfentwintig jaar architectuurbeleid. 

... lees verder

Vierdaagse training Fair & Green Design

03-02-2017

Wil je leren hoe je fair en eco-effectief design verbindt met productietechniek, marktanalyse en businessmodellen? Wil je slim samenwerken met ‘fair trade’ en duurzame producenten in ontwikkelingslanden, opkomende markten of in Europa. Een eigen merk duurzaam produceren en succesvol in de markt zetten? Ga mee op reis!

... lees verder

50 voor 50: Feestelijk voordeel in het bni-jubileumjaar 2018

02-02-2017

Volgend jaar viert de bni haar 50e verjaardag! 

Wie jarig is trakteert en daar willen we in 2017 al een begin mee maken.

... lees verder

Tentoonstelling (T)huis voor Ontheemden

30-01-2017

60.000 asielaanvragen in 2 jaar tijd en 16.000 statushouders in afwachting van huisvesting. De komst van zoveel statushouders vormt een morele en organisatorische uitdaging voor onze samenleving. Wie vangt ze op? En waar? Wat voor woningen zijn geschikt? En hoe kun je als ontwerper bijdragen aan integratie en begrip?

... lees verder

Bezoek bni-interieurarchitecten op stand J43 tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer van 25 t/m 27 januari

24-01-2017

bni is aanwezig op de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer. Deze beurs trekt gemiddeld 18.000 bezoekers en staat bekend als een groot evenement op het gebied van facilitair management. De beurs vindt plaats in de jaarbeurs in Utrecht.

Op vrijdag 27 januari geven drie bni-leden een lezing in het symposiumblok Interieurarchitectuur. En zes bni leden bemannen de bni stand (J43) en geven bezoekers voorlichting over het vak interieurarchitectuur. Registreren kan gratis.

... lees verder

Design Icons in Amsterdam

09-01-2017

Op zoek naar vintage design? Op 11 en 12 februari vindt in de Amsterdamse Kromhouthal de jaarlijkse editie plaats van Design Icons. BNI-leden ontvangen 50% korting op de toegangsprijs. Dit is ook van toepassing op de preview.

... lees verder