nieuws en projecten

Terugblik: Gastprogramma bni en NVTL

04-06-2019

Tijdens de Thursday Night Live van 9 mei organiseerden bni en de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur het  gastprogramma Vice Versa in HNI. De lezing van designhistoricus Ilja Meijer verdiepte zich in de relatie tussen buiten en binnen, vanuit interieurarchitectuur bekeken. Verschillende toepassingen door de jaren heen kwamen aan bod, zoals het integreren van beplanting, het vervagen van fysieke drempels (tresholds), het gebruik van natuurlijke materialen of het imiteren van een buitenomgeving. 

... lees verder

Lichte hoge werkruimte te huur, 75M2 A'dam Noord

21-05-2019

In het pand aan de Meeuwenlaan op 5 min lopen van de metro is een ruimte vrij van ongeveer 75m2. Naast Tuttobene (design agentschap) zijn er een industrieel ontwerper en fotograaf gevestigd. 

... lees verder

Vice Versa: bni en NVTL-event @ Thursday Night Live

30-04-2019

Tijdens de Thursday Night Live van 9 mei in Het Nieuwe Instituut organiseren wij met de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) een gastprogramma met twee sprekers en een afsluitende discussie. Zorg dat je er bent!

In reactie op het door Het Nieuwe Instituut geformuleerde onderzoeksprogramma Landschap en Interieur, gaan de bni en NVTL de uitdaging aan om samen de grenzen en gemeenschappelijke delers tussen het interieur en exterieur te onderzoeken. De vraag staat centraal hoe verbindingen tussen binnen en buiten tot stand komen in de ontwerppraktijk. Het zal duidelijk worden dat de interieurarchitectuur en tuin/ landschapsarchitectuur niet meer de gescheiden eilandjes zijn die zij ooit waren. Veel architectenbureaus bieden een totaalservice ‘van binnen naar buiten' of juist ‘van buiten naar binnen’ aan. Hoe is dit historisch gegroeid? En wat betekent dit voor de definitie van de term ruimte?

... lees verder

Nook #1 2019 het vakblad voor leden, partners en abonnees

05-04-2019

@bni.interieurarchitecten en @ainb.belgie is uit. Thema van dit nummer: RESEARCH. Met o.a een onderzoek naar landschap en interieur en naar de (her)definiëring van het begrip ruimte, bioplastics en de betekenis daarvan voor interieur, materiaalonderzoek in het kader van BouwTex, haptische technologie en de invloed op interieur en veel meer. Als project staat QO Hotel centraal. NOOK; kennis, interviews, inspiratie. Kennismaken? 

... lees verder

Terugblik bni bike tour

02-04-2019

De eerste bni bike tour gisteren was een succes! Met een groep van 25 bezochten we top locaties met verhalen door de makers met inkijkjes op plekken waar je niet zo maar komt. Volop inspiratie @hoteljakarta @Tribesraamplein @wilhelminevanaerssen @QOHotel. Borrel, tapa en boeksignering in @juniperandkin @QO verzorgd door @hydrozorg. 

... lees verder

Design Icons in Amsterdam

08-03-2019

Op zoek naar vintage design? Design Icons is dit jaar groter dan ooit. 75 handelaren uit binnen- en buitenland komen samen tussen 6 en 7 april in De Kromhouthal. Een divers aanbod van interieurobjecten zal worden verkocht aan zowel de professional als het brede publiek: 

... lees verder

Stoffen in het interieur. Een handboek

26-02-2019

In dit boek deelt - bni-partner - Wilhelmine van Aerssen haar kennis en jarenlange ervaring in de fascinerende wereld van vezels en stoffen. De geschiedenis, het productieproces, verschillende soorten stoffen worden uitgebreid beschreven. Ook adviezen over het gebruik van stoffen in het interieur komen aan bod. Het is een praktisch naslagwerk

... lees verder

Het Nieuwe Instituut

26-02-2019

Het Nieuwe Instituut kondigt de opening aan van I See That I See What You Don't See, de Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano. In deze Triënnale onderzoekt curator Paola Antonelli met het thema Broken Nature: Design Takes on Human Survival, welke rol design kan spelen bij het herstellen van de relatie tussen de mens en zijn omgeving, in zowel natuurlijke als sociale ecosystemen. De Nederlandse bijdrage reageert op het overkoepelende thema van de Triënnale met een presentatie over onze relatie tot duisternis. Te zien: 1 maart tot 1 september.

... lees verder

WOTH - Wonderful Things

26-02-2019

WOTH het Wonderful Things Magazine verschijnt vier keer per jaar en is een magazine met bordevol inspiratie, uitgebreide interviews met creatieven uit de ontwerp-, interieur- en architectuurwereld. Voor bni-leden is 20% korting geregeld. De inlogcode ontvangen de bni-leden in een aparte mail.  

... lees verder

bni bike tour

26-02-2019

Op 28 maart pakken we de (OV)fiets voor de eerste bni bike tour.
We bezoeken 2 hotels en 1 flexwerk concept in Amsterdam en horen het verhaal achter het interieur.
Om 15.30 uur starten we in Hotel Jakarta.

... lees verder

Uitzoomen naar de toekomst via SFA

29-01-2019

7 februari 13.00 - 17.00 uur bij Frisse Blikken,  Grebbeberglaan 15 Utrecht

Wat heb je nodig om met vertrouwen te kunnen blijven werken, ook als de omstandigheden anders worden. Als gevolg van innovatie of andere marktfactoren of omdat jezelf andere doelen of wensen hebt. En hoe moet dat dan gefaciliteerd worden? Er zijn veel vragen die de SFA dit jaar op verschillende momenten in verschillende samenstellingen wil doornemen onder begeleiding van Frisse Blikken.  

Even uit het hier en nu, nadenken met vakgenoten over jezelf, je bureau en je toekomst. Meld je aan via info@sfa-architecten.nl o.v.v. Future Search 7 februari.

 

 

... lees verder

Brexit

29-01-2019

Zoals bekend is, verlaat het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019 de Europese Unie. Over de uittreding wordt momenteel hard onderhandeld. Voor meer informatie over de actuele ontwikkelingen met betrekking tot economische gevolgen en voorbereiding op worse case scenario's verwijzen wij naar het Brexitloket. Het Brexitloket is het portaal voor ondernemers die met Brexit te maken krijgen. Het geeft antwoord op je vragen en helpt met het inventariseren van mogelijke problemen rondom Brexit. Het loket is een initiatief van de Rijksoverheid en haar uitvoerende organisaties.

... lees verder

BLAStprjis 2019 XS & XL

29-01-2019

De Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw staat deze keer in het teken van kleine woninguitbreidingen en grootschalige plannen.

BLASt, het platform voor landschap, architectuur en stedenbouw in Breda, roept architecten, interieurarchitecten, ontwerpers, aannemers of opdrachtgevers op om hun beste plannen aan te melden voor de BLAStprijs. In 2019 wordt de prijs – de zogenaamde Bredase roede, een historische lengtemaat – uitgereikt in de categorieën beste kleine woninguitbreiding (XS) en beste grootschalige plan (XL).

 

... lees verder

OBJECT Rotterdam 2019

04-01-2019

Van 8 t/m 10 februari vindt de beurs OBJECT Rotterdam plaats, met meer dan honderd ontwerpers op het snijvlak van design, kunst, architectuur en mode. Dit jaar is de beurs in het industriële  HAKA-gebouw, aan de rand van van het Vierhavensgebied. Kom ook langs!

 

... lees verder

Frame Lab: Explore the next Space

04-01-2019

Het tweedaagse evenement voor interieurarchitecten waar je exposities bekijkt, workshops volgt en netwerkt vindt plaats op 20 en 21 februari in Amsterdam. Het complete programma vind je hier. Dit jaar ontvangen bni-leden weer 50% korting op het Frame Lab ticket. Mail voor de code naarsecretariaat@bni.nl 

Frame Lab onderzoekt de toekomst van ruimte vanuit verschillende hoeken: Intuitive Tech, Full Circle, The Co-Economy en Club Me

 

... lees verder