nieuws & projecten

Terugblik: Gastprogramma bni en NVTL

04-06-2019

Tijdens de Thursday Night Live van 9 mei organiseerden bni en de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur het  gastprogramma Vice Versa in HNI. De lezing van designhistoricus Ilja Meijer verdiepte zich in de relatie tussen buiten en binnen, vanuit interieurarchitectuur bekeken. Verschillende toepassingen door de jaren heen kwamen aan bod, zoals het integreren van beplanting, het vervagen van fysieke drempels (tresholds), het gebruik van natuurlijke materialen of het imiteren van een buitenomgeving. 

... lees verder

Vice Versa: bni en NVTL-event @ Thursday Night Live

30-04-2019

Tijdens de Thursday Night Live van 9 mei in Het Nieuwe Instituut organiseren wij met de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) een gastprogramma met twee sprekers en een afsluitende discussie. Zorg dat je er bent!

In reactie op het door Het Nieuwe Instituut geformuleerde onderzoeksprogramma Landschap en Interieur, gaan de bni en NVTL de uitdaging aan om samen de grenzen en gemeenschappelijke delers tussen het interieur en exterieur te onderzoeken. De vraag staat centraal hoe verbindingen tussen binnen en buiten tot stand komen in de ontwerppraktijk. Het zal duidelijk worden dat de interieurarchitectuur en tuin/ landschapsarchitectuur niet meer de gescheiden eilandjes zijn die zij ooit waren. Veel architectenbureaus bieden een totaalservice ‘van binnen naar buiten' of juist ‘van buiten naar binnen’ aan. Hoe is dit historisch gegroeid? En wat betekent dit voor de definitie van de term ruimte?

... lees verder

Lichte hoge werkruimte te huur, 75M2 A'dam Noord

21-05-2019

In het pand aan de Meeuwenlaan op 5 min lopen van de metro is een ruimte vrij van ongeveer 75m2. Naast Tuttobene (design agentschap) zijn er een industrieel ontwerper en fotograaf gevestigd. 

... lees verder