nieuws & projecten

Nook#1 is uit!

18-07-2018

Het eerste nummer van het nieuwe magazine Nook van bni in samenwerking met de AiNB is uit! Vanuit de wens de leden een vakinhoudelijk interessant magazine over interieurarchitectuur te bieden, zijn de AiNB en de BNI gaan samenwerken. En dat bevalt goed. Door de handen ineen te slaan wordt een hoger journalistiek niveau gerealiseerd en is het bereik groter. Bovendien wordt de stap om elkaar op meer vlakken bij te staan en kennis te delen kleiner.

... lees verder

Training & Workshop Ontwerpen met VR

16-07-2018

Donderdag 27 september wordt in het Experience Center te Nieuwegein de training / workshop gegeven Ontwerpen met Virtual Reality. Deze training wordt verzorgd door de officiële distributeur van diverse design software en Shapes partner, Design8.

... lees verder

Bijna energie-neutrale gebouwen (BENG)

16-07-2018

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Sterker nog, voor nieuwe overheidsgebouwen geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2019 moeten voldoen aan de BENG-eisen. De overheid vervult namelijk een voorbeeldrol.

... lees verder