OdV interieurarchitecten

Ton Overtoom
Borgstee 23B
9403 TS
ASSEN
Drente
Nederland
t. 0592-407970
e. tom.overtoom@odv-interieurarchitecten.nl
www.odv-interieurarchitecten.nl

visie

In de ontwerpvisie van Ton Overtoom en Benice de Vries staan gebruikers en opdrachtgevers centraal. Een belangrijk uitgangspunt in hun werk, is het streven naar ontwerpoplossingen die meer zijn dan een antwoord op de gestelde vraag. De gebruikers krijgen niet alleen een functioneel goed doordachte ruimte, maar ook een plek waar ze zich in kunnen herkennen en die hen kan inspireren. In de ontwerpen worden alle aspecten van de gebruikers in relatie tot de ruimte meegenomen en is het de doordachte combinatie ervan die de ontwerpen hun meerwaarde geven.

Hoewel de ontwerpen veelal modern van karakter zijn, is OdV interieurarchitecten niet gebonden aan een bepaalde ontwerpstijl. Bij alle ontwerpopgaven staan we open voor nieuwe ideeën, indrukken en zienswijzen, waarbij zij ervan overtuigd zijn dat goede ontwerpen altijd tot stand komen in nauwe samenwerking met een betrokken opdrachtgever.

werkwijze

Het traject van een ontwerpopdracht bestaat uit een aantal stappen met veelal een vaste volgorde:

initiatiefase kennismaking en definitie van de vraag voorlopig ontwerp eerste ontwerpschetsen, een opzet voor kleur- en materiaalgebruik, een kostenraming en een planning definitief ontwerp een gedetailleerde uitwerking van het complete ontwerp bouw / werkvoorbereiding bestek, tekeningen, materiaal- en meubelstaten vormen de basis voor het aanvragen van offertes uitvoering begeleiding, kwaliteitsbewaking, planning en kosten nazorg het oplossen van onvolkomenheden en het oppakken van aanvullende wensen

specialisatie

woningen, scholen, kantoren, bibliotheken, zorginstellingen, overheidsinstellingen, verbouwingen